E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δίκη Χρυσής Αυγής: Κατέρρευσε η Μάγδα Φύσσα όταν αντίκρισε τον Γιώργο Ρουπακιά

Σήμερα όπου θα απολογηθούν κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα έξι χρόνια μετά το έγκλημα

Δημοσίευση 20/6/2019 | 11:40

Δίκη Χρυσής Αυγής: Κατέρρευσε η Μάγδα Φύσσα όταν αντίκρισε τον Γιώργο Ρουπακιά

Ξεκινά σήμερα η απολογία των 18 κατηγορουμένων για τη δίκη της Χρυσής Αυγής έξι χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Το δικαστήριο εξετάζει τη δράση της Χρυσής Αυγής, ώστε να αποφανθεί αν λειτουργεί ως εγκληματική οργάνωση.

Πρώτος αναμένεται να βρεθεί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τη δημόσια απολογία του ο Ιωάννης ‘Αγγος, ο άνθρωπος που σύμφωνα με τη δικογραφία ήταν αυτός που τη νύχτα της 17ης Σεπτεμβρίου 2013 ειδοποίησε μέλη της οργάνωσης πως ο 34χρονος μουσικός βρισκόταν με φίλους του στην καφετέρια «Κοράλι» στο Κερατσίνι.

Από τους 18 κατηγορούμενους οι 14 είναι παρόντες στη δίκη. Μεταξύ αυτών ο καθ’ ομολογία δολοφόνος του 34χρόνου μουσικού, Γ. Ρουπακιάς, ο οποίος μετήχθη με καθυστέρηση από το σπίτι του όπου διαμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό μετά την αποφυλάκισή του. Ο κατηγορούμενος έφτασε στη δικαστική αίθουσα αφού είχε αρχίσει η διαδικασία.

Η Μάγδα Φύσσα ταράχτηκε ιδιαίτερα αφού μετά από τρία χρόνια περίπου αντίκρισε ξανά τον Γ. Ρουπακιά. Γνωστοί της, της πρόσφεραν προσφέροντας νερό και αέρα, ενώ στο ερώτημα της προέδρου Μαρίας Λεπενιώτη αν χρειάζεται βοήθεια ή αν επιθυμεί να βγει εκτός αίθουσας, η απάντηση ήταν πως απλά ταράχτηκε.

Στη συνέχεια ωστόσο βγήκε από τη δικαστική αίθουσα, με δάκρυα στα μάτια, στην προσπάθεια της, να ηρεμήσει.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, ο ‘Αγγος, μέλος της Ασφάλειας της τοπικής Νίκαιας της Χρυσής Αυγής, ειδοποίησε τον ιεραρχικά ανώτερο του Ιωάννη Καζαντζόγλου και αυτός με τη σειρά του τον υπεύθυνο της τοπικής, Γιώργο Πατέλη. Αυτός με τη σειρά του ειδοποίησε τον βουλευτή Ιωάννη Λαγό. Μέσα σε εννιά λεπτά από το τηλεφώνημα του ‘Αγγου, σύμφωνα με τα στοιχεία από την ανάλυση των τηλεφωνημάτων που αναγνώστηκαν στο δικαστήριο, ειδοποιήθηκαν με μήνυμα τα μέλη της οργάνωσης να μεταβούν στα γραφεία της Νίκαιας και είκοσι λεπτά αργότερα άρχισε να συγκροτείται η ομάδα που καταδίωξε τον μουσικό και τους φίλους του. Με την έγκριση του Λαγού, όπως προκύπτει από τα τηλεφωνήματα, η πομπή μηχανών και αυτοκινήτων ξεκίνησε προς την καφετέρια και ο χρόνος για να κοπεί το νήμα της ζωής του Παύλου Φύσσα από το μαχαίρι του Γιώργου Ρουπακιά μετρούσε αντίστροφα.

Στην υπόθεση του Παύλου Φύσσα κατηγορούμενος για την εν ψυχρώ ανθρωποκτονία είναι ο Γιώργος Ρουπακιάς, ενεργό και δραστήριο μέλος της Χρυσής Αυγής με υψηλή θέση στην Τοπική της Νίκαιας. Για άμεση συνέργεια στη δολοφονία του 34χρονου θα απολογηθεί ο Ιωάννης Καζαντζόγλου, επίσης στέλεχος της Τοπικής Νίκαιας.

Κατηγορούμενοι για απλή συνέργεια στη δολοφονία είναι οι:

Ιωάννης ‘Αγγος, Αναστάσιος – Μάριος Αναδιώτης, Γεώργιος Δήμου, Ελπιδοφόρος Καλαρίτης, Ιωάννης Βασίλειος Κομιανός, Κωνσταντίνος Κορκοβίλης, Αναστάσιος Μιχάλαρος, Γεώργιος Πατέλης γραμματέας της ΤΟ Νίκαιας, πυρηνάρχης της οργάνωσης, Σταύρος Σαντοριναίος, Γεώργιος Σκάλκος, Γέωργιος Σταμπέλος, Γεώργιος -Χρήστος Τσακανίκας, Λέων Τσαλίκης, Αθανάσιος και Νικόλαος Τσόρβας και Αριστοτέλης Χρυσαφίτης.

Οι κατηγορούμενοι θα απολογηθούν κατ’ αλφαβητική σειρά με τον δράστη της δολοφονίας του μουσικού, Γιώργο Ρουπακιά, να είναι δέκατος στη λίστα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νεκρό από επίθεση drone 13χρονο αγόρι

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ένας 13χρονος σκοτώθηκε και αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν ισραηλινό drone έριξε χειροβομβίδα στην Μπέιτ Λάχια

Χανιά: Η σορός που εντοπίστηκε ανήκει στον 33χρονο γιατρό που είχε εξαφανιστεί τον Δεκέμβριο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το σημείο εύρεσης δεν είναι δύσβατο - η σορός βρέθηκε σε προσβάσιμη τοποθεσία, σε μικρή απόσταση από τοπικό εστιατόριο

Πέθανε η δημοσιογράφος και συγγραφέας Αγλαΐα Κρεμέζη

E-Daily 2.TopNews Χτες
Υπήρξε μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της ελληνικής γαστρονομικής γραφής

Η Κατερίνα Μουτσάτσου στο κόμμα της Καρυστιανού: «Προετοιμαζόμουν 12 χρόνια» ‑ Υποψήφια με το ΕΠΑΜ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η ηθοποιός Κατερίνα Μουτσάτσου στην παρουσίαση του νέου πολιτικού φορέα από την Μαρία Καρυστιανού, σε εκδήλωση στο Ολύμπιον στην Θεσσαλονίκη, Πέμπτη 21 Μαΐου 2026.

Αποφυλακίστηκε ο αρχηγός της «17 Νοέμβρη» Αλέξανδρος Γιωτόπουλος

E-Daily 2.TopNews Χτες
Υπενθυμίζεται ότι το Εφετείο τον καταδίκασε σε 17 φορές ισόβια κάθειρξη και 25 χρόνια κάθειρξης

Ισπανία: Μαρμάρινη κεφαλή 2.000 ετών που πιθανώς απεικονίζει την Αφροδίτη βρέθηκε σε παραλία του Αλικάντε

Κόσμος Χτες
Μαρμάρινη προτομή ηλικίας περίπου 2.000 ετών ανακαλύφθηκε στην παραλία Αλμαδράμπα του Αλικάντε - πιθανώς παριστάνει τη θεά Αφροδίτη ή τη ρωμαϊκή Venus

Σκελετός σε δύσβατη περιοχή στα Χανιά: Θρίλερ με ανθρώπινα οστά στον Τζιτζιφέ

Ελλάδα Χτες
Οι έρευνες για την ταυτοποίηση της σορού βρίσκονται σε εξέλιξη

Τουρκία: Δικαστήριο καθαίρεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης – Ραγδαίες εξελίξεις

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τα μέλη της ηγεσίας του CHP παραμένουν στα κεντρικά γραφεία της Αγκυρας και δηλώνουν αποφασιστικά ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσουν

Όλυμπος: Τραυματίστηκε πυροσβέστης κατά την επιχείρηση εντοπισμού ορειβάτη

Ελλάδα Χτες
Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες στον Όλυμπο για τον εντοπισμό του 25χρονου Ισπανού ορειβάτη, με μεγάλη επιχείρηση που στήθηκε από χθες το απόγευμα

Μαρία Καρυστιανού: Ανακοινώνει το νέο κόμμα ‑ Δείτε live την εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη

Κόσμος Χτες
Πλήθος κόσμου στον κινηματογράφο Ολύμπιον στη Θεσσαλονίκη

Δραματικές εικόνες στη Νέα Υόρκη από τις σφοδρές καταιγίδες ‑ Βίντεο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Συγκλονιστικά βίντεο έδειχναν όσους επιχειρούσαν να μετακινηθούν να παρασύρονται