E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δίκη Χρυσής Αυγής: Κατέρρευσε η Μάγδα Φύσσα όταν αντίκρισε τον Γιώργο Ρουπακιά

Σήμερα όπου θα απολογηθούν κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα έξι χρόνια μετά το έγκλημα

Δημοσίευση 20/6/2019 | 11:40

Δίκη Χρυσής Αυγής: Κατέρρευσε η Μάγδα Φύσσα όταν αντίκρισε τον Γιώργο Ρουπακιά

Ξεκινά σήμερα η απολογία των 18 κατηγορουμένων για τη δίκη της Χρυσής Αυγής έξι χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Το δικαστήριο εξετάζει τη δράση της Χρυσής Αυγής, ώστε να αποφανθεί αν λειτουργεί ως εγκληματική οργάνωση.

Πρώτος αναμένεται να βρεθεί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τη δημόσια απολογία του ο Ιωάννης ‘Αγγος, ο άνθρωπος που σύμφωνα με τη δικογραφία ήταν αυτός που τη νύχτα της 17ης Σεπτεμβρίου 2013 ειδοποίησε μέλη της οργάνωσης πως ο 34χρονος μουσικός βρισκόταν με φίλους του στην καφετέρια «Κοράλι» στο Κερατσίνι.

Από τους 18 κατηγορούμενους οι 14 είναι παρόντες στη δίκη. Μεταξύ αυτών ο καθ’ ομολογία δολοφόνος του 34χρόνου μουσικού, Γ. Ρουπακιάς, ο οποίος μετήχθη με καθυστέρηση από το σπίτι του όπου διαμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό μετά την αποφυλάκισή του. Ο κατηγορούμενος έφτασε στη δικαστική αίθουσα αφού είχε αρχίσει η διαδικασία.

Η Μάγδα Φύσσα ταράχτηκε ιδιαίτερα αφού μετά από τρία χρόνια περίπου αντίκρισε ξανά τον Γ. Ρουπακιά. Γνωστοί της, της πρόσφεραν προσφέροντας νερό και αέρα, ενώ στο ερώτημα της προέδρου Μαρίας Λεπενιώτη αν χρειάζεται βοήθεια ή αν επιθυμεί να βγει εκτός αίθουσας, η απάντηση ήταν πως απλά ταράχτηκε.

Στη συνέχεια ωστόσο βγήκε από τη δικαστική αίθουσα, με δάκρυα στα μάτια, στην προσπάθεια της, να ηρεμήσει.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, ο ‘Αγγος, μέλος της Ασφάλειας της τοπικής Νίκαιας της Χρυσής Αυγής, ειδοποίησε τον ιεραρχικά ανώτερο του Ιωάννη Καζαντζόγλου και αυτός με τη σειρά του τον υπεύθυνο της τοπικής, Γιώργο Πατέλη. Αυτός με τη σειρά του ειδοποίησε τον βουλευτή Ιωάννη Λαγό. Μέσα σε εννιά λεπτά από το τηλεφώνημα του ‘Αγγου, σύμφωνα με τα στοιχεία από την ανάλυση των τηλεφωνημάτων που αναγνώστηκαν στο δικαστήριο, ειδοποιήθηκαν με μήνυμα τα μέλη της οργάνωσης να μεταβούν στα γραφεία της Νίκαιας και είκοσι λεπτά αργότερα άρχισε να συγκροτείται η ομάδα που καταδίωξε τον μουσικό και τους φίλους του. Με την έγκριση του Λαγού, όπως προκύπτει από τα τηλεφωνήματα, η πομπή μηχανών και αυτοκινήτων ξεκίνησε προς την καφετέρια και ο χρόνος για να κοπεί το νήμα της ζωής του Παύλου Φύσσα από το μαχαίρι του Γιώργου Ρουπακιά μετρούσε αντίστροφα.

Στην υπόθεση του Παύλου Φύσσα κατηγορούμενος για την εν ψυχρώ ανθρωποκτονία είναι ο Γιώργος Ρουπακιάς, ενεργό και δραστήριο μέλος της Χρυσής Αυγής με υψηλή θέση στην Τοπική της Νίκαιας. Για άμεση συνέργεια στη δολοφονία του 34χρονου θα απολογηθεί ο Ιωάννης Καζαντζόγλου, επίσης στέλεχος της Τοπικής Νίκαιας.

Κατηγορούμενοι για απλή συνέργεια στη δολοφονία είναι οι:

Ιωάννης ‘Αγγος, Αναστάσιος – Μάριος Αναδιώτης, Γεώργιος Δήμου, Ελπιδοφόρος Καλαρίτης, Ιωάννης Βασίλειος Κομιανός, Κωνσταντίνος Κορκοβίλης, Αναστάσιος Μιχάλαρος, Γεώργιος Πατέλης γραμματέας της ΤΟ Νίκαιας, πυρηνάρχης της οργάνωσης, Σταύρος Σαντοριναίος, Γεώργιος Σκάλκος, Γέωργιος Σταμπέλος, Γεώργιος -Χρήστος Τσακανίκας, Λέων Τσαλίκης, Αθανάσιος και Νικόλαος Τσόρβας και Αριστοτέλης Χρυσαφίτης.

Οι κατηγορούμενοι θα απολογηθούν κατ’ αλφαβητική σειρά με τον δράστη της δολοφονίας του μουσικού, Γιώργο Ρουπακιά, να είναι δέκατος στη λίστα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φρίκη στην Ιταλία: Έκαψαν ζωντανούς μετανάστες από Αφγανιστάν και Πακιστάν μέσα σε βαν γιατί δεν πλήρωσαν κόμιστρο, σκληρό βίντεο

E-Daily 2.TopNews 02.06.2026
Εικόνες που προκαλούν σομ από τη βάρβαρη δολοφονία, που φέρεται να οφείλεται στην άρνηση των τεσσάρων θυμάτων να δώσουν χρήματα για τη μεταφορά τους με το βαν

Βίντεο ‑ ντοκουμέντο από την απόδραση φυλακισμένου στον Κορυδαλλό: Ο 48χρονος τρέχει και οι σωφρονιστικοί τον καταδιώκουν

E-Daily 2.TopNews 02.06.2026
Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό του, ενώ συνελήφθησαν δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι

Φωτιά σε υπόγεια αποθήκη στο Κολωνάκι

E-Daily 2.TopNews 02.06.2026
Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 12 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα

Σοκ στο Λιβαδερό Σερβίων: Αγρια επίθεση αρκούδας που ισοπέδωσε μαντρί και κατασπάραξε 15 πρόβατα

E-Daily 2.TopNews 02.06.2026
Σε απόγνωση πατέρας και γιος που αντίκρισαν εικόνες καταστροφής στην κτηνοτροφική μονάδα τους

Συναγερμός στην Ηγουμενίτσα για τους Hells Angels: 5.000 μέλη στην πόλη και αυξημένα μέτρα ασφαλείας

E-Daily 2.TopNews 02.06.2026
Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκονται οι ελληνικές Αρχές για την παγκόσμια συγκέντρωση περίπου 5.000 μελών των Hells Angels στην Ηγουμενίτσα από τις 5 έως τις 7 Ιουνίου

Βόμβα Σαμαρά: Έτοιμο νέο κόμμα – Ποιους ψηφοφόρους βάζει στο στόχαστρο

E-Daily 2.TopNews 02.06.2026
Ο Αντώνης Σαμαράς φέρεται να έχει λάβει την απόφαση για νέο κόμμα ενόψει των επόμενων εθνικών εκλογών

«Τα μνημεία δεν είναι για πριβέ γλέντια»: Σκληρή ανακοίνωση των αρχαιολόγων για το Νιόκαστρο Πύλου

E-Daily 2.TopNews 02.06.2026
Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων καταγγέλλει ότι το Νιόκαστρο της Πύλου μετατράπηκε σε ιδιωτικό σκηνικό πολυτέλειας για λίγους εκλεκτούς

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στο αρχείο η δικογραφία για Αθανασίου και Χατζηβασιλείου

Ελλάδα 02.06.2026
Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών έκρινε ότι δεν συντρέχει λόγος να διαβιβαστεί η δικογραφία στη Βουλή με αίτημα για άρση βουλευτικής ασυλίας των δύο εν ενεργεία βουλευτών

Πήλιο: Ακατάλληλο το πόσιμο νερό σε τρία χωριά ‑ Τι εντοπίστηκε

Ελλάδα 02.06.2026
Η απαγόρευση έχει τεθεί σε ισχύ από τις 29 Μαΐου - Η ανακοίνωση του δήμου Νότιου Πηλίου

Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Επεκτείνεται σε νέους κλάδους ‑ Ποιους εργαζόμενους αφορά

Ελλάδα 02.06.2026
Η νέα επέκταση της ψηφιακής κάρτας εργασίας θα καλύψει συνολικά 476.000 εργαζόμενους