E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δίκη Χρυσής Αυγής: Κατέρρευσε η Μάγδα Φύσσα όταν αντίκρισε τον Γιώργο Ρουπακιά

Σήμερα όπου θα απολογηθούν κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα έξι χρόνια μετά το έγκλημα

Δημοσίευση 20/6/2019 | 11:40

Δίκη Χρυσής Αυγής: Κατέρρευσε η Μάγδα Φύσσα όταν αντίκρισε τον Γιώργο Ρουπακιά

Ξεκινά σήμερα η απολογία των 18 κατηγορουμένων για τη δίκη της Χρυσής Αυγής έξι χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Το δικαστήριο εξετάζει τη δράση της Χρυσής Αυγής, ώστε να αποφανθεί αν λειτουργεί ως εγκληματική οργάνωση.

Πρώτος αναμένεται να βρεθεί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τη δημόσια απολογία του ο Ιωάννης ‘Αγγος, ο άνθρωπος που σύμφωνα με τη δικογραφία ήταν αυτός που τη νύχτα της 17ης Σεπτεμβρίου 2013 ειδοποίησε μέλη της οργάνωσης πως ο 34χρονος μουσικός βρισκόταν με φίλους του στην καφετέρια «Κοράλι» στο Κερατσίνι.

Από τους 18 κατηγορούμενους οι 14 είναι παρόντες στη δίκη. Μεταξύ αυτών ο καθ’ ομολογία δολοφόνος του 34χρόνου μουσικού, Γ. Ρουπακιάς, ο οποίος μετήχθη με καθυστέρηση από το σπίτι του όπου διαμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό μετά την αποφυλάκισή του. Ο κατηγορούμενος έφτασε στη δικαστική αίθουσα αφού είχε αρχίσει η διαδικασία.

Η Μάγδα Φύσσα ταράχτηκε ιδιαίτερα αφού μετά από τρία χρόνια περίπου αντίκρισε ξανά τον Γ. Ρουπακιά. Γνωστοί της, της πρόσφεραν προσφέροντας νερό και αέρα, ενώ στο ερώτημα της προέδρου Μαρίας Λεπενιώτη αν χρειάζεται βοήθεια ή αν επιθυμεί να βγει εκτός αίθουσας, η απάντηση ήταν πως απλά ταράχτηκε.

Στη συνέχεια ωστόσο βγήκε από τη δικαστική αίθουσα, με δάκρυα στα μάτια, στην προσπάθεια της, να ηρεμήσει.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, ο ‘Αγγος, μέλος της Ασφάλειας της τοπικής Νίκαιας της Χρυσής Αυγής, ειδοποίησε τον ιεραρχικά ανώτερο του Ιωάννη Καζαντζόγλου και αυτός με τη σειρά του τον υπεύθυνο της τοπικής, Γιώργο Πατέλη. Αυτός με τη σειρά του ειδοποίησε τον βουλευτή Ιωάννη Λαγό. Μέσα σε εννιά λεπτά από το τηλεφώνημα του ‘Αγγου, σύμφωνα με τα στοιχεία από την ανάλυση των τηλεφωνημάτων που αναγνώστηκαν στο δικαστήριο, ειδοποιήθηκαν με μήνυμα τα μέλη της οργάνωσης να μεταβούν στα γραφεία της Νίκαιας και είκοσι λεπτά αργότερα άρχισε να συγκροτείται η ομάδα που καταδίωξε τον μουσικό και τους φίλους του. Με την έγκριση του Λαγού, όπως προκύπτει από τα τηλεφωνήματα, η πομπή μηχανών και αυτοκινήτων ξεκίνησε προς την καφετέρια και ο χρόνος για να κοπεί το νήμα της ζωής του Παύλου Φύσσα από το μαχαίρι του Γιώργου Ρουπακιά μετρούσε αντίστροφα.

Στην υπόθεση του Παύλου Φύσσα κατηγορούμενος για την εν ψυχρώ ανθρωποκτονία είναι ο Γιώργος Ρουπακιάς, ενεργό και δραστήριο μέλος της Χρυσής Αυγής με υψηλή θέση στην Τοπική της Νίκαιας. Για άμεση συνέργεια στη δολοφονία του 34χρονου θα απολογηθεί ο Ιωάννης Καζαντζόγλου, επίσης στέλεχος της Τοπικής Νίκαιας.

Κατηγορούμενοι για απλή συνέργεια στη δολοφονία είναι οι:

Ιωάννης ‘Αγγος, Αναστάσιος – Μάριος Αναδιώτης, Γεώργιος Δήμου, Ελπιδοφόρος Καλαρίτης, Ιωάννης Βασίλειος Κομιανός, Κωνσταντίνος Κορκοβίλης, Αναστάσιος Μιχάλαρος, Γεώργιος Πατέλης γραμματέας της ΤΟ Νίκαιας, πυρηνάρχης της οργάνωσης, Σταύρος Σαντοριναίος, Γεώργιος Σκάλκος, Γέωργιος Σταμπέλος, Γεώργιος -Χρήστος Τσακανίκας, Λέων Τσαλίκης, Αθανάσιος και Νικόλαος Τσόρβας και Αριστοτέλης Χρυσαφίτης.

Οι κατηγορούμενοι θα απολογηθούν κατ’ αλφαβητική σειρά με τον δράστη της δολοφονίας του μουσικού, Γιώργο Ρουπακιά, να είναι δέκατος στη λίστα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Νάντια Φαρές βρέθηκε αναίσθητη στον πάτο πισίνας ‑ Νοσηλεύεται σε τεχνητό κώμα

Κόσμος 15.04.2026
Η Νάντια Φαρές φέρεται να παρέμεινε αρκετά λεπτά κάτω από το νερό – Δύο λουόμενοι την ανέσυραν και της έκαναν ΚΑΡΠΑ

Αγριος ξυλοδαρμός γνωστού Έλληνα παρουσιαστή σε κλαμπ της Νάξου τις ημέρες του Πάσχα

Ελλάδα 15.04.2026
Ο παρουσιαστής ενεπλάκη σε καβγά με άλλο μέρος της παρέας του με αποτέλεσμα να τον διώξουν από το μαγαζί

Οργή στην Ταϊλάνδη για νεαρό ζευγάρι Γάλλων που έκαναν σeξ σε παραλία: «Ήταν σαν ζώα»

Κόσμος 15.04.2026
Ο 24χρονος Αλαν και η συνομήλική του Νάντια συνελήφθησαν, παραδέχθηκαν την πράξη τους και τους επιβλήθηκε πρόστιμο

Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού ο Γιώργος Μυλωνάκης, διαγνώστηκε με ανεύρυσμα στον εγκέφαλο

Ελλάδα 15.04.2026
Στο νοσοκομείο αναμένεται να μεταβεί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης

Κληρονομιές: Πώς αλλάζουν οι ιδιόγραφες διαθήκες

Ελλάδα 15.04.2026
Πότε απαιτείται έλεγχος γνησιότητας

Τα ενοίκια «καταπίνουν» τους μισθούς ‑ Στο 93,6% του εισοδήματος η κατοικία στην Αθήνα

Οικονομία 15.04.2026
Το κόστος στέγασης έχει φτάσει σε επίπεδα που προσεγγίζουν ή ακόμη και υπερβαίνουν έναν ολόκληρο μισθό

Market Pass: Τι ισχύει για το voucher τροφίμων και ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Οικονομία 15.04.2026
Πότε θα γίνουν οι πληρωμές για να στηριχθούν ευάλωτα νοικοκυριά

Καιρός: Αφρικανική σκόνη, λασποβροχή και νοτιάδες

Καιρός 15.04.2026
Η ατμόσφαιρα αναμένεται να είναι αποπνικτική

Νέο κύμα απολύσεων στη Disney

Κόσμος 15.04.2026
Καταργούνται περίπου 1.000 θέσεις εργασίας

Αεροπορικές εταιρείες: SOS για έλλειψη καυσίμων και αύξηση του κόστους

Κόσμος 15.04.2026
Εν μέσω αποκλεισμού του Ορμούζ από τις ΗΠΑ - Η Ούρσουλα στην κοσμάρα της

Πάτρα: Έκλεψε μηχανή «με εντολή Θεού» – Συνελήφθη μετά από… ιεραποστολή μέχρι τα Καλάβρυτα

Ελλάδα 15.04.2026
Μεταφέρθηκε για νοσηλεία στην Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών