E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κύπρος: «Θαλάσσια εισβολή» οι τουρκικές ενέργειες, είμαστε σε ετοιμότητα

Στην ΕΕ η προκλητικότητα της Άγκυρας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 17/6/2019 | 10:42

Κύπρος: «Θαλάσσια εισβολή» οι τουρκικές ενέργειες, είμαστε σε ετοιμότητα

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται η Κύπρος, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της χώρας, Πρόδρομος Προδρόμου, μετά τις τελευταίες προκλητικές κινήσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ.

Μετά τις τουρκικές προκλήσεις και τις δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου μίλησε για «θαλάσσια εισβολή», ξεκαθαρίζοντας ότι η Λευκωσία έχει στη διάθεσή της μέσα διπλωματικά και νομικά μέσα. Ο κ. Προδρόμου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει εκδώσει ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης κατά νομικών και φυσικών προσώπων, που συμμετέχουν στις τουρκικές δραστηριότητες, προσθέτοντας ότι η αντίδραση της Άγκυρας αποκαλύπτει ότι αυτό αποδίδει ως αποτρεπτικό μέσο. Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απερίφραστη καταδίκη των τουρκικών ενεργειών από Ευρωπαίους και ΗΠΑ.

Τσίπρας μετά το ΚΥΣΕΑ: Κυρώσεις στην Άγκυρα αν έκανε γεωτρήσεις
Συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συγκάλεσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, χθες Κυριακή στέλνοντας μήνυμα προς την Τουρκία ποιος όποιος παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας και Κυπριακής Δημοκρατίας θα έχει συνέπειες.

«Το μήνυμα της απόλυτης αίσθησης ασφάλειας» τονίζοντας ότι «όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες είναι και πρέπει να το γνωρίζουν και πρέπει και να το αισθάνονται, απόλυτα ασφαλείς» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε αλλά «κυρίως να μην δέχονται την κινδυνολογία των τελευταίων ημερών».

Ο Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασίαδη, επισήμανε ότι συζήτησαν την κοινή γραμμή που θα ακολουθήσουν στο πλαίσιο της ΕΕ και συμφώνησαν πώς θα προετοιμάσουν το έδαφος προκειμένου η Σύνοδος Κορυφής να λάβει μέτρα, ακόμα και κυρώσεις εάν επιβεβαιωθεί η πληροφορία για την γεώτρηση εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων οι τουρκικές ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ
Στο Λουξεμβούργο μεταβαίνει σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος προκειμένου να συμμετέχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη θα ενημερώσουν τους Ευρωπαίους ομολόγους τους ομολόγους του για τις τουρκικές ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ και θα συζητήσουν την αναγκαία αντίδραση της Ε.Ε.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές κατά την χθεσινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ αποφασίστηκε να υπάρξει συντονισμός μεταξύ Αθήνας και Λευκωσίας προκειμένου να υπάρξει προετοιμασία για την Σύνοδο Κορυφής και σειρά επαφών με ηγέτες προκειμένου να ενημερωθούν για τις ενέργειες της Άγκυρας.

Αφότου επιστρέψει από το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, ο Έλληνας ΥΠΕΞ θα ενημερώσει τους εκπροσώπους των κομμάτων και θα συγκαλέσει το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κεφαλονιά: Τα ρίχνει όλα στη Μυρτώ ο 23χρονος: «Εκείνη ήθελε ναρκωτικά, εκείνη έκλεισε δωμάτιο»

Ελλάδα 15.04.2026
Όπως είπε στην κατάθεσή του ο 23χρονος κατηγορούμενος φίλος της, η 19χρονη ήθελε ναρκωτικά, εκείνη τα κανόνισε όλα, καθώς κι ότι η ίδια έκλεισε το δωμάτιο.

Χειρουργός Μυλωνάκη: «Δύσκολες οι πρώτες μέρες, μετά από δέκα μέρες αγωνίας θα έχουμε εικόνα»

Ελλάδα 15.04.2026
«Δράσαμε γρήγορα, πολύ γρήγορα. Το ανεύρυσμα αποκλείστηκε πλήρως. Μένει να περιμένουμε», τόνισε

Συναγερμός στην Booking.com: Διέρρευσαν ονόματα, email, αριθμοί τηλεφώνου

Κόσμος 15.04.2026
Πελάτες της πλατφόρμας επικοινώνησαν με το BBC και αναφέρουν ότι έχουν ήδη αρχίσει να λαμβάνουν ύποπτα μηνύματα, αφού οι hackers έχουν αποκτήσει πρόσβαση σε ονόματα, διευθύνσεις email, αριθμούς τηλεφώνου και πληροφορίες παλαιότερων ή και νέων κρατήσεων

Επίδομα ανεργίας: Τι αλλάζει και ποιοι κινδυνεύουν να μείνουν εκτός κάλυψης

Ελλάδα 15.04.2026
Πώς διαμορφώνεται το ποσό του επιδόματος ανεργίας μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού

Κοζάνη: Μυστήριο με 17χρονη που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ‑ Τα αναπάντητα ερωτήματα για τον τραυματισμό της

Ελλάδα 15.04.2026
Οι Αρχές αναζητούν στοιχεία για το πώς τραυματίστηκε η κοπέλα, ενώ και οι οικείοι της δεν γνωρίζουν πολλά για το συμβάν

Καθαρίστρια καταγγέλλει για απάτη γιο πασίγνωστης τραγουδίστριας – Πώς βρέθηκε με χρέη εκατομμυρίων

Ελλάδα 15.04.2026
Γιος γνωστής τραγουδίστριας φέρεται να εμπλέκεται σε κύκλωμα απάτης

Προβλήματα σε Facebook και Messenger αναφέρουν οι χρήστες

Tech + Science 15.04.2026
Την τελευταία ώρα έχουν αναφερθεί προβλήματα στις δύο πλατφόρμες

Πέθανε ο Εμίλιο Σανταμαρία, θρυλικός αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης

Κόσμος 15.04.2026
12 Μαΐου του 1965 είχε “πατήσει” το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, στο ιστορικό -φιλικό- ματς των “μερένγκες” στην Ελλάδα με την ΑΕΚ

Θεσσαλονίκη: Απάτη χιλιάδων ευρώ εις βάρος της Ε.Ε. με εικονικά τιμολόγια

Ελλάδα 15.04.2026
Σύμφωνα με την έρευνα, ο κατηγορούμενος διαχειριζόταν δύο εταιρείες που λειτουργούσαν μόνο «στα χαρτιά»

Τουρκία: Με 5 όπλα έσπειρε τον θάvατo στο σχολείο ο 15χρονος δράστης

Κόσμος 15.04.2026
Από την ένοπλη επίθεση έχουν τραυματιστεί ακόμη 20 άτομα, 4 από αυτούς χρειάστηκαν εγχείρηση

Κεφαλονιά: Η στιγμή που ο 26χρονος αρσιβαρίστας μεταφέρει λιπόθυμη την Μυρτώ από το ξενοδοχείο

Ελλάδα 15.04.2026
Το σοκαριστικό πλάνο είναι η στιγμή που ο αρσιβαρίστας έχει στα χέρια του την 19χρονη Μυρτώ, λιπόθυμη

Κύπρος: Νέα τουρκική πρόκληση στη νεκρή ζώνη στην Πύλα, μετέφεραν αστυνομικούς και άρματα μάχης

Ελλάδα 15.04.2026
Τα Ηνωμένα Έθνη επιχείρησαν να αποτρέψουν παράνομη είσοδο «αστυνομικών» του ψευδοκράτους