E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κύπρος: «Θαλάσσια εισβολή» οι τουρκικές ενέργειες, είμαστε σε ετοιμότητα

Στην ΕΕ η προκλητικότητα της Άγκυρας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 17/6/2019 | 10:42

Κύπρος: «Θαλάσσια εισβολή» οι τουρκικές ενέργειες, είμαστε σε ετοιμότητα

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται η Κύπρος, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της χώρας, Πρόδρομος Προδρόμου, μετά τις τελευταίες προκλητικές κινήσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ.

Μετά τις τουρκικές προκλήσεις και τις δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου μίλησε για «θαλάσσια εισβολή», ξεκαθαρίζοντας ότι η Λευκωσία έχει στη διάθεσή της μέσα διπλωματικά και νομικά μέσα. Ο κ. Προδρόμου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει εκδώσει ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης κατά νομικών και φυσικών προσώπων, που συμμετέχουν στις τουρκικές δραστηριότητες, προσθέτοντας ότι η αντίδραση της Άγκυρας αποκαλύπτει ότι αυτό αποδίδει ως αποτρεπτικό μέσο. Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απερίφραστη καταδίκη των τουρκικών ενεργειών από Ευρωπαίους και ΗΠΑ.

Τσίπρας μετά το ΚΥΣΕΑ: Κυρώσεις στην Άγκυρα αν έκανε γεωτρήσεις
Συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συγκάλεσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, χθες Κυριακή στέλνοντας μήνυμα προς την Τουρκία ποιος όποιος παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας και Κυπριακής Δημοκρατίας θα έχει συνέπειες.

«Το μήνυμα της απόλυτης αίσθησης ασφάλειας» τονίζοντας ότι «όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες είναι και πρέπει να το γνωρίζουν και πρέπει και να το αισθάνονται, απόλυτα ασφαλείς» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε αλλά «κυρίως να μην δέχονται την κινδυνολογία των τελευταίων ημερών».

Ο Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασίαδη, επισήμανε ότι συζήτησαν την κοινή γραμμή που θα ακολουθήσουν στο πλαίσιο της ΕΕ και συμφώνησαν πώς θα προετοιμάσουν το έδαφος προκειμένου η Σύνοδος Κορυφής να λάβει μέτρα, ακόμα και κυρώσεις εάν επιβεβαιωθεί η πληροφορία για την γεώτρηση εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων οι τουρκικές ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ
Στο Λουξεμβούργο μεταβαίνει σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος προκειμένου να συμμετέχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη θα ενημερώσουν τους Ευρωπαίους ομολόγους τους ομολόγους του για τις τουρκικές ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ και θα συζητήσουν την αναγκαία αντίδραση της Ε.Ε.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές κατά την χθεσινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ αποφασίστηκε να υπάρξει συντονισμός μεταξύ Αθήνας και Λευκωσίας προκειμένου να υπάρξει προετοιμασία για την Σύνοδο Κορυφής και σειρά επαφών με ηγέτες προκειμένου να ενημερωθούν για τις ενέργειες της Άγκυρας.

Αφότου επιστρέψει από το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, ο Έλληνας ΥΠΕΞ θα ενημερώσει τους εκπροσώπους των κομμάτων και θα συγκαλέσει το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μαγειρίας για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Τη Ferrari την πήραμε από αναγκαστική απαλλοτρίωση οικοπέδου»

Ελλάδα 04.12.2025
Ο Χρήστος Μαγειρίας στάθηκε και στα τυχερά δελτία που κέρδισε - Έκανε λόγο πως πήρε το «πολύ 25 χιλιάρικα»

Eurovision 2026: Το Ισραήλ παραμένει στον διαγωνισμό τραγουδιού

Eurovision 04.12.2025
Αρκετές χώρες θα μποϊκοτάρουν

«Έσκασαν» φρεάτια από τη βροχή στην Καλλιθέα ‑ Βίντεο

Ελλάδα 04.12.2025
Σημαντικά προβλήματα από την κακοκαιρία Byron στην Αττική

Μαγειρίας στη Βουλή: Με λεφτά που μου δώρισε η μάνα μου αγόρασα τη Ferrari

Ελλάδα 04.12.2025
Η μητέρα του, είπε, τού παραχώρησε το μερίδιό της από απαλλοτρίωση έκτασης - Εχω κερδίσει συνολικά από τζόκερ σε έξι χρόνια 25.000 ευρώ, είπε

«Με βίαζαν, με βασάνιζαν και με κρέμασαν από το ταβάνι»

Κόσμος 04.12.2025
«Με βίαζαν, με βασάνιζαν και με κρέμασαν από το ταβάνι» - Ακαδημαϊκός περιγράφει τις 903 ημέρες αιχμαλωσίας στο Ιράκ

Συγκλονιστικές εικόνες, η ΕΜΑΚ διέσωσε οικογένεια από πλημμυρισμένο δρόμο στη Λακωνία

Ελλάδα 04.12.2025
Σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμών σε Λακωνία και Δήμο Ανατολικής Μάνης

Ανήλικοι στη Θεσσαλονίκη παριστάνουν τις νεαρές κοπέλες στο Facebook και στήνουν ενέδρες σε άνδρες που πάνε στα ραντεβού

Ελλάδα 04.12.2025
Οι Αρχές πιστεύουν ότι πρόκειται για συμμορία ανηλίκων - Ένα από τα σενάρια μιλά για άτομα που στήνουν ενέδρες σε άνδρες οι οποίοι κλείνουν ραντεβού μέσω διαδικτύου με υποτιθέμενες νεαρές, ακόμη και ανήλικες, κοπέλες, παίρνοντας έτσι τον νόμο στα χέρια τους

Κλειστά όλα τα σχολεία της Αττικής την Παρασκευή λόγω της κακοκαιρίας Byron

Ελλάδα 04.12.2025
«Η ασφάλεια των παιδιών μας είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα»