E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κύπρος: «Θαλάσσια εισβολή» οι τουρκικές ενέργειες, είμαστε σε ετοιμότητα

Στην ΕΕ η προκλητικότητα της Άγκυρας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 17/6/2019 | 10:42

Κύπρος: «Θαλάσσια εισβολή» οι τουρκικές ενέργειες, είμαστε σε ετοιμότητα

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται η Κύπρος, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της χώρας, Πρόδρομος Προδρόμου, μετά τις τελευταίες προκλητικές κινήσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ.

Μετά τις τουρκικές προκλήσεις και τις δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου μίλησε για «θαλάσσια εισβολή», ξεκαθαρίζοντας ότι η Λευκωσία έχει στη διάθεσή της μέσα διπλωματικά και νομικά μέσα. Ο κ. Προδρόμου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει εκδώσει ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης κατά νομικών και φυσικών προσώπων, που συμμετέχουν στις τουρκικές δραστηριότητες, προσθέτοντας ότι η αντίδραση της Άγκυρας αποκαλύπτει ότι αυτό αποδίδει ως αποτρεπτικό μέσο. Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απερίφραστη καταδίκη των τουρκικών ενεργειών από Ευρωπαίους και ΗΠΑ.

Τσίπρας μετά το ΚΥΣΕΑ: Κυρώσεις στην Άγκυρα αν έκανε γεωτρήσεις
Συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συγκάλεσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, χθες Κυριακή στέλνοντας μήνυμα προς την Τουρκία ποιος όποιος παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας και Κυπριακής Δημοκρατίας θα έχει συνέπειες.

«Το μήνυμα της απόλυτης αίσθησης ασφάλειας» τονίζοντας ότι «όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες είναι και πρέπει να το γνωρίζουν και πρέπει και να το αισθάνονται, απόλυτα ασφαλείς» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε αλλά «κυρίως να μην δέχονται την κινδυνολογία των τελευταίων ημερών».

Ο Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασίαδη, επισήμανε ότι συζήτησαν την κοινή γραμμή που θα ακολουθήσουν στο πλαίσιο της ΕΕ και συμφώνησαν πώς θα προετοιμάσουν το έδαφος προκειμένου η Σύνοδος Κορυφής να λάβει μέτρα, ακόμα και κυρώσεις εάν επιβεβαιωθεί η πληροφορία για την γεώτρηση εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων οι τουρκικές ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ
Στο Λουξεμβούργο μεταβαίνει σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος προκειμένου να συμμετέχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη θα ενημερώσουν τους Ευρωπαίους ομολόγους τους ομολόγους του για τις τουρκικές ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ και θα συζητήσουν την αναγκαία αντίδραση της Ε.Ε.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές κατά την χθεσινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ αποφασίστηκε να υπάρξει συντονισμός μεταξύ Αθήνας και Λευκωσίας προκειμένου να υπάρξει προετοιμασία για την Σύνοδο Κορυφής και σειρά επαφών με ηγέτες προκειμένου να ενημερωθούν για τις ενέργειες της Άγκυρας.

Αφότου επιστρέψει από το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, ο Έλληνας ΥΠΕΞ θα ενημερώσει τους εκπροσώπους των κομμάτων και θα συγκαλέσει το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Euroleague: Αποκλεισμός τριών αγωνιστικών στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, πώς χάνει το Final‑4

E-Daily 2.TopNews Χτες
Επιπλέον του επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000 ευρώ για τα όσα έγιναν στο Βαλένθια-Παναθηναϊκός

Ηλεία: Ανείπωτη θλίψη στην κηδεία του 13χρονου ‑ «Παρών» και ο οδηγός που εμπλέκεται στο τροχαίο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Στην κηδεία του άτυχου Κωνσταντίνου ήταν και ο 53χρονος οδηγός του αυτοκινήτου που εμπλέκεται στο τροχαίο δυστύχημα, ο οποίος γνώριζε το παιδί

Ανατροπή με το Bayesian, το ναυάγιο δεν οφείλεται στην κακοκαιρία ‑ Στο μικροσκόπιο ανθρώπινα λάθη

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά ευρήματα, η θαλαμηγός μήκους 56 μέτρων ανετράπη και βυθίστηκε λόγω λανθασμένων χειρισμών, υποτίμησης των καιρικών συνθηκών και μη ορθής ενεργοποίησης βασικών συστημάτων ασφαλείας

Βίντεο: Κατάρρευση σκάλας επιβίβασης με δημοσιογράφους στον Αραξο κατά υποδοχή αεροσκάφους – Τρεις τραυματίες

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το περιστατικό έγινε κατά την πρώτη προσγείωση Boeing 737-8 της TUI – Τραυματίστηκαν δημοσιογράφος από την Αθήνα, εικονολήπτης και φωτορεπόρτερ από την Πάτρα – Μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο

Δασμοί 25% στα αυτοκίνητα και φορτηγά από την ΕΕ ανακοινώνει ο Τραμπ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Αμερικανός πρόεδρος κατηγορεί την Ευρώπη για μη τήρηση της εμπορικής συμφωνίας

Ο Τσίπρας αποκάλυψε το «μανιφέστο» του νέου του κόμματος ανήμερα Πρωτομαγιάς – «Η Κυβερνώσα Αριστερά της Νέας Εποχής»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο πρώην πρωθυπουργός χαρακτηρίζει «κρίσιμη πολιτική αναγκαιότητα» τη σύγκλιση της Σοσιαλδημοκρατίας, της Ριζοσπαστικής και Ανανεωτικής Αριστεράς και της Πολιτικής Οικολογίας

Τραμπ για αλεξίσφαιρο γιλέκο: «Δεν μου αρέσει να φαίνομαι 10 κιλά πιο χοντρός»

Κόσμος Χτες
Η επίθεση στο Δείπνο των Ανταποκριτών προστίθεται σε σειρά περιστατικών που έχουν προκαλέσει ανησυχία για την ασφάλεια του προέδρου

Το συγκινητικό βίντεο της τελευταίας προσγείωσης πιλότου της Aegean μετά από 45 χρόνια: Σήμερα δεν αλλάζω επάγγελμα αλλά τρόπο ζωής

E-Daily 3.Left Χτες
«Εσείς αποτελούσατε πάντα το πιο σημαντικό κομμάτι της πτήσης, άνθρωποι που δεν με γνωρίζουν και μου εμπιστεύονται κάτι τόσο πολύτιμο» είπε ο πιλότος με τους επιβάτες να ξεσπούν σε χειροκροτήματα

1,7 εκατ. ευρώ θα έβγαζε το κύκλωμα από τον μισό τόνο σκανκ που εντοπίστηκε στην Ηγουμενίτσα, τα ναρκωτικά ξετρύπωσε ο σκύλος Βλαντ

Ελλάδα Χτες
Ο Βούλγαρος οδηγός δεν συνεργάζεται με τις αρχές - Αγνωστος ακόμα ο προορισμός των ναρκωτικών

Ποδηλάτης «κόλλησε» πίσω από νταλίκα στην Εθνική Οδό: Κωμικοτραγικές εικόνες με τεχνική από την F1

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο αναβάτης προσπάθησε να χρησιμοποιήσει το slipstream της νταλίκας, μια τακτική που εφαρμόζουν οι πιλότοι των γκραν πρι

Νέα Υόρκη: Τρομακτικό βίντεο από έκρηξη σε σπίτι ‑ Το ωστικό κύμα εκτόξευσε αστυνομικούς

E-Daily 3.Left Χτες
Ένας από τους αστυνομικούς ρωτά τους συναδέλφους του αν είναι καλά, καθώς προσπαθούν να συνέλθουν από την έκρηξη μέσα στα ερείπια.

Εργατική Πρωτομαγιά: Απεργιακές κινητοποιήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ‑ Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε ισχύ

Ελλάδα Χτες
Σε ποια σημεία της πόλης έχει διακοπεί η κίνηση των οχημάτων