E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κύπρος: «Θαλάσσια εισβολή» οι τουρκικές ενέργειες, είμαστε σε ετοιμότητα

Στην ΕΕ η προκλητικότητα της Άγκυρας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 17/6/2019 | 10:42

Κύπρος: «Θαλάσσια εισβολή» οι τουρκικές ενέργειες, είμαστε σε ετοιμότητα

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται η Κύπρος, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της χώρας, Πρόδρομος Προδρόμου, μετά τις τελευταίες προκλητικές κινήσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ.

Μετά τις τουρκικές προκλήσεις και τις δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου μίλησε για «θαλάσσια εισβολή», ξεκαθαρίζοντας ότι η Λευκωσία έχει στη διάθεσή της μέσα διπλωματικά και νομικά μέσα. Ο κ. Προδρόμου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει εκδώσει ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης κατά νομικών και φυσικών προσώπων, που συμμετέχουν στις τουρκικές δραστηριότητες, προσθέτοντας ότι η αντίδραση της Άγκυρας αποκαλύπτει ότι αυτό αποδίδει ως αποτρεπτικό μέσο. Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απερίφραστη καταδίκη των τουρκικών ενεργειών από Ευρωπαίους και ΗΠΑ.

Τσίπρας μετά το ΚΥΣΕΑ: Κυρώσεις στην Άγκυρα αν έκανε γεωτρήσεις
Συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συγκάλεσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, χθες Κυριακή στέλνοντας μήνυμα προς την Τουρκία ποιος όποιος παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας και Κυπριακής Δημοκρατίας θα έχει συνέπειες.

«Το μήνυμα της απόλυτης αίσθησης ασφάλειας» τονίζοντας ότι «όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες είναι και πρέπει να το γνωρίζουν και πρέπει και να το αισθάνονται, απόλυτα ασφαλείς» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε αλλά «κυρίως να μην δέχονται την κινδυνολογία των τελευταίων ημερών».

Ο Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασίαδη, επισήμανε ότι συζήτησαν την κοινή γραμμή που θα ακολουθήσουν στο πλαίσιο της ΕΕ και συμφώνησαν πώς θα προετοιμάσουν το έδαφος προκειμένου η Σύνοδος Κορυφής να λάβει μέτρα, ακόμα και κυρώσεις εάν επιβεβαιωθεί η πληροφορία για την γεώτρηση εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων οι τουρκικές ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ
Στο Λουξεμβούργο μεταβαίνει σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος προκειμένου να συμμετέχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη θα ενημερώσουν τους Ευρωπαίους ομολόγους τους ομολόγους του για τις τουρκικές ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ και θα συζητήσουν την αναγκαία αντίδραση της Ε.Ε.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές κατά την χθεσινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ αποφασίστηκε να υπάρξει συντονισμός μεταξύ Αθήνας και Λευκωσίας προκειμένου να υπάρξει προετοιμασία για την Σύνοδο Κορυφής και σειρά επαφών με ηγέτες προκειμένου να ενημερωθούν για τις ενέργειες της Άγκυρας.

Αφότου επιστρέψει από το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, ο Έλληνας ΥΠΕΞ θα ενημερώσει τους εκπροσώπους των κομμάτων και θα συγκαλέσει το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι χώρες που η ευθανασία είναι νόμιμη: Τι ισχύει στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο, ποια η άποψη των Ελλήνων

Κόσμος 27.03.2026
Η ευθανασία επιτρέπεται σε περιορισμένο αριθμό χωρών και υπό αυστηρές προϋποθέσεις

Νεπάλ: Ο πρώην ράπερ Μπαλέντρα Σαχ ορκίστηκε πρωθυπουργός

Κόσμος 27.03.2026
Πριν αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του, κυκλοφόρησε ένα τραγούδι που συγκέντρωσε περισσότερα από 2.000.000 προβολές μέσα σε λίγες ώρες

Νοέλια Καστίγιο: Τo βίντεο που είχε δημοσιεύσει ο πατέρας της για να σταματήσει την ευθαvασία

Κόσμος 27.03.2026
Ο πατέρας της Νοέλια Καστίγιο που ήθελε να εμποδίσει την ευθανασία της, δημοσίευε βίντεο για να δείξει πώς η κόρη του κατάφερε να περπατήσει ξανά μετά την πτώση της από τον πέμπτο όροφο

Instagram: Νέα δυνατότητα λύνει ένα από τα πιο συχνά προβλήματα στα posts

Tech + Science 27.03.2026
Μια από τις πιο συχνές «διορθώσεις» που ζητούσαν οι χρήστες γίνεται πλέον δυνατή μετά το post

Αγιο Φως: Πώς θα έρθει στην Ελλάδα εν μέσω πολέμου

Ελλάδα 27.03.2026
Αν οι συνθήκες το επιτρέψουν, η διαδικασία για το Αγιο Φως και τη μεταφορά του στην Ελλάδα, θα πραγματοποιηθεί κανονικά, αν και το ΥΠΕΞ φέρεται να έχει και εναλλακτικές λύσεις

Το Netflix προχωράει σε αυξήσεις τιμών – Τι ισχύει για την Ελλάδα

Tech + Science 27.03.2026
To Netflix προχώρησε σε νέες αυξήσεις των πακέτων της, στην αγορά “πιλότο”. Σύντομα λοιπόν, αναμένονται προσαραμογές σε όλον τον κόσμο

Τι αλλάζει για τα ΙΧ με τον νέο νόμο ‑ Νέοι κανόνες για ΚΤΕΟ, κάρτα καυσαερίων, ηλεκτρικά οχήματα

Ελλάδα 27.03.2026
Τι προβλέπει ο νέος νόμος για τα χιλιόμετρα του οχήματος, τις πινακίδες και τα εισαγόμενα οχήματα

Κρήτη: Τρόμος για μαθήτριες στο πλοίο της γραμμής ‑ Γυμνός άντρας εισέβαλε στην καμπίνα τους

Ελλάδα 27.03.2026
Το σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής