E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πυρήνες της Φωτιάς: Αποφυλακίζονται τα τελευταία 4 μέλη της οργάνωσης

Τους τελευταίους μήνες αποφυλακίστηκαν τουλάχιστον 7 κατηγορούμενα μέλη

Δημοσίευση 16/6/2019 | 18:14

Πυρήνες της Φωτιάς: Αποφυλακίζονται τα τελευταία 4 μέλη της οργάνωσης

Τα τελευταία τέσσερα φυλακισμένα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς ενδέχεται να αποφυλακιστούν, έπειτα από συγχώνευση των ποινών τους, στα τέλη Ιουλίου, σύμφωνα με δικαστικές και αστυνομικές πηγές.

Τους τελευταίους μήνες αποφυλακίστηκαν τουλάχιστον επτά κατηγορούμενα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς.

Οι πληροφορίες της εφημερίδας «ΕλεύθεροςΤύπος» αναφέρουν ότι εννέα έγκλειστοι για συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις θα παραμείνουν σε σωφρονιστικά καταστήματα. Πρόκειται για πέντε κατηγορούμενους της 17 Νοέμβρη, δύο μέλη του Επαναστατικού Αγώνα, έναν ποινικό που συνεργάστηκε μαζί τους και ένας τρομοκράτης «μπαλαντέρ», όπως τον έχουν χαρακτηρίσει στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου.

Αποφυλακίσεις και άδειες για τους Πυρήνες

Οι κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε ενέργειες της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς αποφυλακίστηκαν τους προηγούμενους μήνες εκμεταλλευόμενοι τη χρονική επέκταση του νόμου Παρασκευόπουλου για υπό όρους αποφυλάκιση. Πολλοί κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην ίδια τρομοκρατική οργάνωση πήραν εορταστικές και τακτικές άδειες, εκμεταλλευόμενοι τον ίδιο νόμο.

Αυτό δεν συνέβη για 4 άλλα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, καθώς είναι σε εξέλιξη η απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο που σχεδίασε η Πόλα Ρούπα. Ο εισαγγελέας έχει προτείνει την απαλλαγή τους από τη συγκεκριμένη κατηγορία, ενώ αυτοί οι κατηγορούμενοι έχουν συμπληρώνει περίπου 8,5 χρόνια φυλάκισης. Με τη συγχώνευση των ποινών είναι πολύ πιθανό να έχουν το δικαίωμα αίτησης αποφυλάκισης, με βάση τον νόμο.

Αυτοί που αποφυλακίστηκαν και η απόδραση του «Τοξοβόλου»

Το προηγούμενο διάστημα αυτοί που αποφυλακίστηκαν ήταν 3 οι οποίοι είχαν συλληφθεί το 2010 στη Νέα Σμύρνη και το Αγρίνιο, άλλοι 3 που είχαν συλληφθεί σε τυχαίες «συναντήσεις» με αστυνομικούς και ένας από την πρώτη «φουρνιά» της λεγόμενης γιάφκας του Χαλανδρίου, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο». Οι τρεις πρώτοι είχαν κάνει απεργία πείνας την άνοιξη του 2018, σε διαμαρτυρία για την άδικη ποινική μεταχείρισή τους.

Αδειες είχαν πάρει 5 κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην οργάνωση, δύο που κατηγορήθηκαν για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, ένας για ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στην Πεύκη, μια γυναίκα που είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στο σχέδιο «Γοργοπόταμος»- για την ανατίναξη του εξωτερικού μαντρότοιχου των φυλακών Κορυδαλλού- και ο λεγόμενος «τοξοβόλος του Συντάγματος», ο οποίος απέδρασε πρόσφατα από τις αγροτικές φυλακές Τίρυνθας.

Η τελευταία περίπτωση χαρακτηρίζεται παράξενη από αστυνομικές πηγές. Ο «τοξοβόλος», κατηγορούμενος για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό και για την ένοπλη συμπλοκή στην Πεύκη, θα αποφυλακιζόταν τον επόμενο χρόνο με τις συγχωνεύσεις των ποινών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νεαρός έβγαλε όπλο και απείλησε υπαλλήλους καθαριότητας στη Νέα Ιωνία

E-Daily 2.TopNews 22.04.2026
Το περιστατικό συνέβη περίπου στις 4:40 με τον 53χρονο υπάλληλο να καταγγέλλει πως του επιτέθηκε φραστικά γιατί, όπως τους είπε, χτύπησαν με έναν κάδο το αυτοκίνητό του

Έρχονται αυξήσεις έως και 30% στα προφυλακτικά λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή

E-Daily 2.TopNews 22.04.2026
Η μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρεία προφυλακτικών παγκοσμίως αναφέρει πως το κόστος παραγωγής τους έχει εκτοξευτεί από τότε που ξεκίνησε η σύγκρουση

Ελληνικών συμφερόντων το τάνκερ που χτυπήθηκε στο Ομάν

E-Daily 2.TopNews 22.04.2026
Από την επίθεση προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στη γέφυρα του πλοίου, ενώ όλα τα μέλη του πληρώματος είναι ασφαλή

Πετρούπολη: Σκηνές σοκ σε λεωφορείο – 19χρονη βρέθηκε ημίγυμνη

E-Daily 2.TopNews 22.04.2026
Ο πατέρας της την μετέφερε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας

Μέτρα σε δύο δόσεις ανακοινώνει ο Μητσοτάκης: Το diesel, οι συνταξιούχοι και η έκπληξη

E-Daily 2.TopNews 22.04.2026
Πιθανό πρόσθετο μέτρο – «έκπληξη» να εξετάζεται από το οικονομικό επιτελείο

Πρόστιμο σε μουσικούς του δρόμου: Ο δήμος Θεσσαλονίκης... ανακάλεσε

E-Daily 2.TopNews 22.04.2026
Ο δήμος «παίρνει πίσω» το πρόστιμο των 300 ευρώ στους Yilturum - «Δικαιωθήκαμε»

Παράταση της εκεχειρίας μεταξύ Ιράν ‑ ΗΠΑ ανακοίνωσε ο Τραμπ

E-Daily 2.TopNews 22.04.2026
Συνεχίζεται ωστόσο ο αποκλεισμός των ιρανικών λιμανιών

Κρήτη: Θρίλερ με την εξαφάνιση της Ελευθερίας ‑ «Κλειδί» το σημείο που βρέθηκε νεκρός ο πρώην σύντροφός της

E-Daily 2.TopNews 22.04.2026
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση εξαφάνισης της 43χρονης

Τραμπ για Ιράν: Δεν θέλουμε να παρατείνουμε την εκεχειρία, θα καταλήξουμε σε σπουδαία συμφωνία

Κόσμος Χτες
Τόνισε σε συνέντευξή του ότι οι ΗΠΑ διατηρούν πλήρη έλεγχο των Στενών του Ορμούζ

Απεργία 24 Απριλίου: Ποιοι συμμετέχουν

Ελλάδα Χτες
Θα γίνει συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας - Τι ώρα η συγκέντρωση