E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πυρήνες της Φωτιάς: Αποφυλακίζονται τα τελευταία 4 μέλη της οργάνωσης

Τους τελευταίους μήνες αποφυλακίστηκαν τουλάχιστον 7 κατηγορούμενα μέλη

Δημοσίευση 16/6/2019 | 18:14

Πυρήνες της Φωτιάς: Αποφυλακίζονται τα τελευταία 4 μέλη της οργάνωσης

Τα τελευταία τέσσερα φυλακισμένα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς ενδέχεται να αποφυλακιστούν, έπειτα από συγχώνευση των ποινών τους, στα τέλη Ιουλίου, σύμφωνα με δικαστικές και αστυνομικές πηγές.

Τους τελευταίους μήνες αποφυλακίστηκαν τουλάχιστον επτά κατηγορούμενα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς.

Οι πληροφορίες της εφημερίδας «ΕλεύθεροςΤύπος» αναφέρουν ότι εννέα έγκλειστοι για συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις θα παραμείνουν σε σωφρονιστικά καταστήματα. Πρόκειται για πέντε κατηγορούμενους της 17 Νοέμβρη, δύο μέλη του Επαναστατικού Αγώνα, έναν ποινικό που συνεργάστηκε μαζί τους και ένας τρομοκράτης «μπαλαντέρ», όπως τον έχουν χαρακτηρίσει στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου.

Αποφυλακίσεις και άδειες για τους Πυρήνες

Οι κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε ενέργειες της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς αποφυλακίστηκαν τους προηγούμενους μήνες εκμεταλλευόμενοι τη χρονική επέκταση του νόμου Παρασκευόπουλου για υπό όρους αποφυλάκιση. Πολλοί κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην ίδια τρομοκρατική οργάνωση πήραν εορταστικές και τακτικές άδειες, εκμεταλλευόμενοι τον ίδιο νόμο.

Αυτό δεν συνέβη για 4 άλλα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, καθώς είναι σε εξέλιξη η απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο που σχεδίασε η Πόλα Ρούπα. Ο εισαγγελέας έχει προτείνει την απαλλαγή τους από τη συγκεκριμένη κατηγορία, ενώ αυτοί οι κατηγορούμενοι έχουν συμπληρώνει περίπου 8,5 χρόνια φυλάκισης. Με τη συγχώνευση των ποινών είναι πολύ πιθανό να έχουν το δικαίωμα αίτησης αποφυλάκισης, με βάση τον νόμο.

Αυτοί που αποφυλακίστηκαν και η απόδραση του «Τοξοβόλου»

Το προηγούμενο διάστημα αυτοί που αποφυλακίστηκαν ήταν 3 οι οποίοι είχαν συλληφθεί το 2010 στη Νέα Σμύρνη και το Αγρίνιο, άλλοι 3 που είχαν συλληφθεί σε τυχαίες «συναντήσεις» με αστυνομικούς και ένας από την πρώτη «φουρνιά» της λεγόμενης γιάφκας του Χαλανδρίου, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο». Οι τρεις πρώτοι είχαν κάνει απεργία πείνας την άνοιξη του 2018, σε διαμαρτυρία για την άδικη ποινική μεταχείρισή τους.

Αδειες είχαν πάρει 5 κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην οργάνωση, δύο που κατηγορήθηκαν για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, ένας για ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στην Πεύκη, μια γυναίκα που είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στο σχέδιο «Γοργοπόταμος»- για την ανατίναξη του εξωτερικού μαντρότοιχου των φυλακών Κορυδαλλού- και ο λεγόμενος «τοξοβόλος του Συντάγματος», ο οποίος απέδρασε πρόσφατα από τις αγροτικές φυλακές Τίρυνθας.

Η τελευταία περίπτωση χαρακτηρίζεται παράξενη από αστυνομικές πηγές. Ο «τοξοβόλος», κατηγορούμενος για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό και για την ένοπλη συμπλοκή στην Πεύκη, θα αποφυλακιζόταν τον επόμενο χρόνο με τις συγχωνεύσεις των ποινών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σέρρες: Συνελήφθη διαιτητής αγώνων τάε κβον ντο για «στήσιμο» αγώνων ‑ Πιάστηκε επ` αυτοφώρω

E-Daily 2.TopNews 25.04.2026
Μεταξύ άλλων, υποσχόταν διακρίσεις, ένταξη στην Εθνική ομάδα και μόρια για πανεπιστήμιο

Ο επικεφαλής της OpenAI ίσως μπορούσε να αποτρέψει πολύνεκρη επίθεση σε σχολείο ‑ Ζήτησε «συγγνώμη»

E-Daily 2.TopNews 25.04.2026
Ο επικεφαλής της OpenAI Σαμ Αλτμαν ζήτησε συγγνώμη από την κοινότητα του Τάμπλερ Ριτζ

«Εγώ κι εσύ μαζί»: Απίθανη ανάρτηση Μακρόν για συνάντηση με Μητσοτάκη

E-Daily 2.TopNews 25.04.2026
Ο Μακρόν δίνει το στίγμα της ελληνογαλλικής φιλίας με το «Εγώ κι εσύ μαζί» από Αλκίνοο και Πανούση

Βαρβαρότητα σε live μετάδοση σε reality στη Σερβία

E-Daily 2.TopNews 25.04.2026
Στο πλατό του Elita

Επικό σύνθημα οπαδών του Αρη για Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Έλα εδώ καλό μου παλικάρι…»

E-Daily 3.Left 25.04.2026
Αποθέωση για τον «Greek Freak» που βρίσκεται στο «Αλεξάνδρειο» με τον αδερφό του Θανάση, τη μητέρα τους Βερόνικα και τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Αρης, Ρίτσαρντ Σιάο.

Δημοσκόπηση GPO: Στο 29,6% η ΝΔ, στο 15,9% το ΠΑΣΟΚ στην εκτίμηση ψήφου

E-Daily 2.TopNews 25.04.2026
Η Νέα Δημοκρατία καταγράφει πτώση της τάξης του 2,3% στην πρόθεση ψήφου, υποχωρώντας στο 23,8%

Ακαθάριστα οικόπεδα: Νέοι κανόνες και πρόστιμα – Τι αλλάζει με τον νόμο για την πυροπροστασία

E-Daily 2.TopNews 25.04.2026
Σημαντικές αλλαγές στο πλαίσιο για τον καθαρισμό οικοπέδων και την πρόληψη πυρκαγιών φέρνει νέα νομοθετική ρύθμιση, με αυστηρότερους ελέγχους αλλά και διαφοροποιημένα πρόστιμα για τους παραβάτες.

Λάρισα: Αυτοκίνητο τυλίγεται στις φλόγες στη μέση του δρόμου ‑ Δείτε βίντεο

E-Daily 2.TopNews 25.04.2026
Oι επιβαίνοντες πρόλαβαν να απομακρυνθούν έγκαιρα από το φλεγόμενο όχημα

Συνελήφθη διαιτητής Taekwondo για «στημένους» αγώνες, ζητούσε 1.000 ευρώ από αθλητές

Ελλάδα 25.04.2026
Υποσχόταν διάκριση, ένταξη στην Εθνική και μόρια για πανεπιστήμιο – Πιάστηκε επ’ αυτοφώρω με τα χρήματα

Αυτές είναι οι πιο σεισμογενείς περιοχές στην Ελλάδα ‑ Νέα έκθεση από το ΑΠΘ

E-Daily 2.TopNews 25.04.2026
Πέντε ζώνες σεισμικής επικινδυνότητας στον νέο χάρτη - Ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο» και τι αλλάζει στον αντισεισμικό σχεδιασμό