E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πυρήνες της Φωτιάς: Αποφυλακίζονται τα τελευταία 4 μέλη της οργάνωσης

Τους τελευταίους μήνες αποφυλακίστηκαν τουλάχιστον 7 κατηγορούμενα μέλη

Δημοσίευση 16/6/2019 | 18:14

Πυρήνες της Φωτιάς: Αποφυλακίζονται τα τελευταία 4 μέλη της οργάνωσης

Τα τελευταία τέσσερα φυλακισμένα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς ενδέχεται να αποφυλακιστούν, έπειτα από συγχώνευση των ποινών τους, στα τέλη Ιουλίου, σύμφωνα με δικαστικές και αστυνομικές πηγές.

Τους τελευταίους μήνες αποφυλακίστηκαν τουλάχιστον επτά κατηγορούμενα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς.

Οι πληροφορίες της εφημερίδας «ΕλεύθεροςΤύπος» αναφέρουν ότι εννέα έγκλειστοι για συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις θα παραμείνουν σε σωφρονιστικά καταστήματα. Πρόκειται για πέντε κατηγορούμενους της 17 Νοέμβρη, δύο μέλη του Επαναστατικού Αγώνα, έναν ποινικό που συνεργάστηκε μαζί τους και ένας τρομοκράτης «μπαλαντέρ», όπως τον έχουν χαρακτηρίσει στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου.

Αποφυλακίσεις και άδειες για τους Πυρήνες

Οι κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε ενέργειες της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς αποφυλακίστηκαν τους προηγούμενους μήνες εκμεταλλευόμενοι τη χρονική επέκταση του νόμου Παρασκευόπουλου για υπό όρους αποφυλάκιση. Πολλοί κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην ίδια τρομοκρατική οργάνωση πήραν εορταστικές και τακτικές άδειες, εκμεταλλευόμενοι τον ίδιο νόμο.

Αυτό δεν συνέβη για 4 άλλα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, καθώς είναι σε εξέλιξη η απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο που σχεδίασε η Πόλα Ρούπα. Ο εισαγγελέας έχει προτείνει την απαλλαγή τους από τη συγκεκριμένη κατηγορία, ενώ αυτοί οι κατηγορούμενοι έχουν συμπληρώνει περίπου 8,5 χρόνια φυλάκισης. Με τη συγχώνευση των ποινών είναι πολύ πιθανό να έχουν το δικαίωμα αίτησης αποφυλάκισης, με βάση τον νόμο.

Αυτοί που αποφυλακίστηκαν και η απόδραση του «Τοξοβόλου»

Το προηγούμενο διάστημα αυτοί που αποφυλακίστηκαν ήταν 3 οι οποίοι είχαν συλληφθεί το 2010 στη Νέα Σμύρνη και το Αγρίνιο, άλλοι 3 που είχαν συλληφθεί σε τυχαίες «συναντήσεις» με αστυνομικούς και ένας από την πρώτη «φουρνιά» της λεγόμενης γιάφκας του Χαλανδρίου, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο». Οι τρεις πρώτοι είχαν κάνει απεργία πείνας την άνοιξη του 2018, σε διαμαρτυρία για την άδικη ποινική μεταχείρισή τους.

Αδειες είχαν πάρει 5 κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην οργάνωση, δύο που κατηγορήθηκαν για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, ένας για ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στην Πεύκη, μια γυναίκα που είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στο σχέδιο «Γοργοπόταμος»- για την ανατίναξη του εξωτερικού μαντρότοιχου των φυλακών Κορυδαλλού- και ο λεγόμενος «τοξοβόλος του Συντάγματος», ο οποίος απέδρασε πρόσφατα από τις αγροτικές φυλακές Τίρυνθας.

Η τελευταία περίπτωση χαρακτηρίζεται παράξενη από αστυνομικές πηγές. Ο «τοξοβόλος», κατηγορούμενος για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό και για την ένοπλη συμπλοκή στην Πεύκη, θα αποφυλακιζόταν τον επόμενο χρόνο με τις συγχωνεύσεις των ποινών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραγωδία στην Ηλιούπολη: Υπέκυψε και δεύτερη 17χρονη

E-Daily 2.TopNews Χτες
Έφυγε από τη ζωή και η δεύτερη ανήλικη που έπεσε από την ταράτσα

Συνελήφθη μεθυσμένος στο Αγρίνιο που προκάλεσε υλικές ζημιές σε κατάστημα εστίασης

E-Daily 2.TopNews Χτες
Αρχικά τον έδιωξαν από το κατάστημα, αλλά λίγο αργότερα επέστρεψε και πέταγε καρέκλες και τραπέζια, ενώ έσπασε μία από τις τζαμαρίες του μαγαζιού

Γαλάζια Σημαία 2026: Η Ελλάδα στη 2η θέση παγκοσμίως ‑ Βραβεύτηκαν 624 ελληνικές ακτές

E-Daily 2.TopNews Χτες
624 ελληνικές ακτές, 17 μαρίνες και 17 τουριστικά σκάφη κέρδισαν φέτος το διεθνές βραβείο ποιότητας «Γαλάζια Σημαία»

FedEx: Διαψεύδει ότι αποχωρεί από το αεροδρόμιο «Mακεδονία» της Θεσσαλονίκης

E-Daily 2.TopNews Χτες
Δημοσιεύματα έκαναν λόγο για διακοπή της παρουσίας της εταιρείας στο αεροδρόμιο

Σατανικό σχέδιο: Ενορχήστρωσε τη δολοφονία του συζύγου της με οξύ ‑ Πίστευε πως θα γίνει πλούσια

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Κάρφωσε» στο «αφεντικό» ναρκωτικών τον εν διαστάσει σύζυγό της

Τρομακτικά βίντεο από Τουρκία: Τεράστιοι ανεμοστρόβιλοι έπληξαν Σμύρνη και άλλες περιοχές

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η χώρα βρέθηκε αντιμέτωπη με διαδοχικούς ανεμοστρόβιλους, με τα πιο χαρακτηριστικά περιστατικά να καταγράφονται σε Σμύρνη, Τσόρουμ και Γάγγρα

Λαμία: Οχιά δάγκωσε 75χρονο ‑ Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο 75χρονος πήγε να μετακινήσει έναν τσιμεντόλιθο και το φίδι βρισκόταν μέσα και τον δάγκωσε

Μαλδίβες: Πέντε Ιταλοί τουρίστες νεκροί ‑ Είχαν πάει για κατάδυση σε σπηλιά βάθους 50 μέτρων

Κόσμος Χτες
Οι καιρικές συνθήκες στο σημείο κατάδυσης ήταν δυσμενείς - Η μετεωρολογική υπηρεσία είχε εκδώσει κίτρινο συναγερμό

Θρίλερ στον Κόλπο του Ομάν: Το Ιράν κατέσχεσε πλωτό οπλοστάσιο

Κόσμος Χτες
Το Hui Chuan χρησιμοποιούνταν ως πλωτή αποθήκη όπλων για εταιρείες ασφαλείας που προστατεύουν εμπορικά πλοία από πειρατικές επιθέσεις

Χαμός στη Χαλκίδα: Μαθητές σχολείου από την Αθήνα πολιορκούν ξενοδοχείο μετά από επίθεση ηλικιωμένης

E-Daily 2.TopNews Χτες
Μαθητές φωνάζουν και διαμαρτύρονται έξω από ξενοδοχείο, όπου διαμένει ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία φέρεται να επιτέθηκε σε συμμαθήτριά τους

Αυστηρό μήνυμα Δένδια για το ουκρανικό drone: «Μας οφείλονται σαφείς εξηγήσεις»

Ελλάδα Χτες
«Δεν θέλω καν να σκεφτώ τι θα σήμαινε η σύγκρουση επιβατικού πλοίου ή οποιουδήποτε άλλου πλοίου με αυτό το drone» τόνισε ο υπουργός Αμυνας