E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πυρήνες της Φωτιάς: Αποφυλακίζονται τα τελευταία 4 μέλη της οργάνωσης

Τους τελευταίους μήνες αποφυλακίστηκαν τουλάχιστον 7 κατηγορούμενα μέλη

Δημοσίευση 16/6/2019 | 18:14

Πυρήνες της Φωτιάς: Αποφυλακίζονται τα τελευταία 4 μέλη της οργάνωσης

Τα τελευταία τέσσερα φυλακισμένα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς ενδέχεται να αποφυλακιστούν, έπειτα από συγχώνευση των ποινών τους, στα τέλη Ιουλίου, σύμφωνα με δικαστικές και αστυνομικές πηγές.

Τους τελευταίους μήνες αποφυλακίστηκαν τουλάχιστον επτά κατηγορούμενα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς.

Οι πληροφορίες της εφημερίδας «ΕλεύθεροςΤύπος» αναφέρουν ότι εννέα έγκλειστοι για συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις θα παραμείνουν σε σωφρονιστικά καταστήματα. Πρόκειται για πέντε κατηγορούμενους της 17 Νοέμβρη, δύο μέλη του Επαναστατικού Αγώνα, έναν ποινικό που συνεργάστηκε μαζί τους και ένας τρομοκράτης «μπαλαντέρ», όπως τον έχουν χαρακτηρίσει στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου.

Αποφυλακίσεις και άδειες για τους Πυρήνες

Οι κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε ενέργειες της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς αποφυλακίστηκαν τους προηγούμενους μήνες εκμεταλλευόμενοι τη χρονική επέκταση του νόμου Παρασκευόπουλου για υπό όρους αποφυλάκιση. Πολλοί κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην ίδια τρομοκρατική οργάνωση πήραν εορταστικές και τακτικές άδειες, εκμεταλλευόμενοι τον ίδιο νόμο.

Αυτό δεν συνέβη για 4 άλλα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, καθώς είναι σε εξέλιξη η απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο που σχεδίασε η Πόλα Ρούπα. Ο εισαγγελέας έχει προτείνει την απαλλαγή τους από τη συγκεκριμένη κατηγορία, ενώ αυτοί οι κατηγορούμενοι έχουν συμπληρώνει περίπου 8,5 χρόνια φυλάκισης. Με τη συγχώνευση των ποινών είναι πολύ πιθανό να έχουν το δικαίωμα αίτησης αποφυλάκισης, με βάση τον νόμο.

Αυτοί που αποφυλακίστηκαν και η απόδραση του «Τοξοβόλου»

Το προηγούμενο διάστημα αυτοί που αποφυλακίστηκαν ήταν 3 οι οποίοι είχαν συλληφθεί το 2010 στη Νέα Σμύρνη και το Αγρίνιο, άλλοι 3 που είχαν συλληφθεί σε τυχαίες «συναντήσεις» με αστυνομικούς και ένας από την πρώτη «φουρνιά» της λεγόμενης γιάφκας του Χαλανδρίου, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο». Οι τρεις πρώτοι είχαν κάνει απεργία πείνας την άνοιξη του 2018, σε διαμαρτυρία για την άδικη ποινική μεταχείρισή τους.

Αδειες είχαν πάρει 5 κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην οργάνωση, δύο που κατηγορήθηκαν για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, ένας για ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στην Πεύκη, μια γυναίκα που είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στο σχέδιο «Γοργοπόταμος»- για την ανατίναξη του εξωτερικού μαντρότοιχου των φυλακών Κορυδαλλού- και ο λεγόμενος «τοξοβόλος του Συντάγματος», ο οποίος απέδρασε πρόσφατα από τις αγροτικές φυλακές Τίρυνθας.

Η τελευταία περίπτωση χαρακτηρίζεται παράξενη από αστυνομικές πηγές. Ο «τοξοβόλος», κατηγορούμενος για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό και για την ένοπλη συμπλοκή στην Πεύκη, θα αποφυλακιζόταν τον επόμενο χρόνο με τις συγχωνεύσεις των ποινών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σέρρες: Κάθειρξη 10 ετών στον 16χρονο για τον θανατηφόρο ξυλοδαρμό του 17χρονου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Την ενοχή του κατηγορούμενου με το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση είχε ζητήσει και η εισαγγελέας

Πότε απαγορεύεται ο ιδιοκτήτης να ζητήσει αύξηση ενοικίου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τι συμβουλεύει η ΕΕΚΕ για να μην τη «πατήσεις»

Γιατί δεν πέφτει η τιμή της βενζίνης στην Ελλάδα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Παρά την πτώση του πετρελαίου, η Ελλάδα παραμένει από τις ακριβότερες χώρες στα καύσιμα - Οι φόροι, τα διυλιστήρια και το «πλαφόν» στο μικροσκόπιο

Ξεμένουν από προσωπικό τα νοσοκομεία της Αθήνας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Είναι ενδεικτικό ότι σε όλο το ΕΣΥ παραμένουν κενές 20.000 οργανικές θέσεις μόνο νοσηλευτών

Αμερικανός υπουργός Ενέργειας: «Καύσωνας; Υπερβολές... Το κρύο σκοτώνει περισσότερο»

Κόσμος Χτες
Διαφορετική προσέγγιση στο φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής από τις κυβερνήσεις σε ΗΠΑ και Ευρώπη - Ειδικοί υποστηρίζουν ότι η σύγκριση μεταξύ θανάτων από ψύχος και καύσωνα είναι παραπλανητική

Formula 1: Δραματική στιγμή στην Αυστρία, ο Φερστάπεν έχασε τον έλεγχο και έπεσε στις μπαριέρες

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Μαξ Φερστάπεν έχασε τον έλεγχο της RB22 και κατέληξε στις μπαριέρες της στροφής 9 στις κατατακτήριες δοκιμές της Αυστρίας.

Εκβιασμός μέσω social media: 41χρονος πλήρωσε 4.770 ευρώ μετά από διαδικτυακή απάτη με χαρτομαντεία

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ταυτοποιήθηκε 36χρονη και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος της

Λιβαδειά: «Πήγα τη γυναίκα μου να γεννήσει και δεν την έφερα ποτέ πίσω»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ζητά απαντήσεις ο σύζυγος της 35χρονης που πέθανε μετά τη γέννα

86χρονη έχασε 180.000 ευρώ σε τηλεφωνική απάτη, της είπαν ότι πρόκειται να αλλάξει νόμισμα η χώρα

Ελλάδα Χτες
Οι δράστες την κράτησαν στο τηλέφωνο για αρκετή ώρα, πείθοντάς την ότι επρόκειτο για απολύτως νόμιμη και επείγουσα διαδικασία

Πολωνία: Κεραυνός «χτυπά» το εμβληματικό συντριβάνι του Βρότσλαβ – Βίντεο

E-Daily 3.Left Χτες
Από τον κεραυνό προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στο σύστημα φωτισμού, με τις παραστάσεις να αναστέλλονται