E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

NBA: Πρωταθλητές οι Τορόντο Ράπτορς

Για πρώτη φορά ομάδα από τον Καναδά κατακτά τον τίτλο - Ξέφρενοι πανηγυρισμοί

Δημοσίευση 14/6/2019 | 08:12

NBA: Πρωταθλητές οι Τορόντο Ράπτορς

Οι Ράπτορς είναι οι νέοι πρωταθλητές του ΝΒΑ. Κατέκτησαν το πρώτο τους δαχτυλίδι, επικρατώντας στο Game 6 στο Γκόλντεν Στέιτ με 110-114 των Ουόριορς και πηγαίνοντας για πρώτη φορά το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου στον Καναδά.

Σε έναν τρομερό έκτο τελικό, οι Ράπτορς κατάφεραν και έκαναν νέο break στην έδρα των Ουόριορς και με το 114-110, έκαναν το 4-2 στους τελικούς και κατέκτησαν το παρθενικό τους πρωτάθλημα ΝΒΑ, πηγαίνοντας την κούπα για πρώτη φορά στην ιστορία στον Καναδά.

Το παιχνίδι ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι από την πρώτη μέχρι την τελευταία περίοδο. Οι Ράπτορς είχαν τον έλεγχο της αναμέτρησης σχεδόν σε όλο το παιχνίδι, όμως η διαφορά ήταν μικρή και στο φινάλε λίγο έλειψε να το χάσουν.

Ωστόσο, το σουτ του Κάρι 8" πριν το τέλος και με το σκορ στο 111-110 ήταν άστοχο, με τους Ουόριορς να παίρνουν το ριμπάουντ αλλά να κάνουν... γκάφα ζητώντας τάιμ άουτ που δεν είχαν! Αυτό τιμωρήθηκε με τεχνική ποινή και στη συνέχεια με τρεις εύστοχες βολές του Λέοναρντ, οι Ράπτορς έφτασαν στο τελικό 110-114 και κατέκτησαν το ΝΒΑ!

Κορυφαίοι και... διπλοί για τους πρωταθλητές, ήταν οι Λάουρι, Σιακάμ που σημείωσαν από 26 πόντους, με τον πρώτο να δίνει και 10 ασίστ, ενώ τον δεύτερο να μαζεύει 10 ριμπάουντ. Ο Λέοναρντ, έμεινε στους 22 πόντους, όσους και ο τρομερό στην τελευταία περίοδο Φαν Φλίτ.

Από την άλλη, για τους τέως πρωταθλητές Ουόριορς, ξεχώρισε ο άτυχος Τόμπσον που πριν αποχωρήσει τραυματiας είχε καταφέρει να σημειώσει 30 πόντους, με τον Ιγκουοντάλα να σημειώνει 22 πόντους και τον Κάρι 21 πόντους.

Τα δωδεκάλεπτα: 32-33, 57-60, 88-86, 110-114

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αισιοδοξία για τη Χάλκη μετά τη συνάντηση Βαρθολομαίου ‑ Ερντογάν

E-Daily 2.TopNews 17.06.2026
Στο τραπέζι η συζήτηση και για τα δικαιώματα της ελληνικής ομογένειας στην Τουρκία

«Mπάλα φωτιάς»: Εκτυφλωτικό μετέωρο έσκισε τον ουρανό σε 15 πολιτείες των ΗΠΑ

E-Daily 3.Left 17.06.2026
Το σπάνιο φαινόμενο έγινε ορατό από εκατοντάδες πολίτες, αφήνοντας γαλαζοπράσινη λάμψη στον ουρανό, ενώ οι ειδικοί εκτιμούν ότι επρόκειτο για εξαιρετικά φωτεινό μετέωρο.

Σπάνια εμφάνιση πέντε φαλαινών φυσητήρων ανοιχτά της Λευκάδας, δείτε βίντεο

E-Daily 2.TopNews 17.06.2026
Στο βίντεο που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα μεγάλα θαλάσσια θηλαστικά διακρίνονται να κινούνται σε μικρή απόσταση μεταξύ τους

Σε λειτουργία η πλατφόρμα σύγκρισης τιμών PosoKanei

E-Daily 2.TopNews 17.06.2026
Εκκίνηση με 8.598 κωδικούς προϊόντων στην πλατφόρμα

Αλλάζει ο καιρός: Έρχονται μπόρες σε αρκετές περιοχές – Ενισχύονται τα μελτέμια στο Αιγαίο

E-Daily 2.TopNews 17.06.2026
Γενικά άστατος θα παρουσιαστεί ο καιρός σήμερα σε ένα μεγάλο τμήμα της χώρας. Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες

Μουντιάλ 2026: Η Νορβηγία διέλυσε το Ιράκ με 4‑1 – MVP ο Χάαλαντ

E-Daily 2.TopNews 17.06.2026
Ανετη νίκη για τους Σκανδιναβούς με πρωταγωνιστή τον Νορβηγό σούπερ σταρ

Μουντιάλ 2026: Ο Μέσι με χατ‑τρικ οδήγησε την Αργεντινή σε νίκη επί της Αλγερίας

E-Daily 2.TopNews 17.06.2026
Παραλήρημα από τις κερκίδες για τον αρχηγό της «Αλμπισελέστε»

Το Ιράν ξαναβγαίνει στην αγορά πετρελαίου

E-Daily 2.TopNews 17.06.2026
Πρώτες εξαγωγές ιρανικού αργού πετρελαίου έπειτα από δύο μήνες ναυτικού αποκλεισμού

Δράμα: Σοκαριστικές λεπτομέρειες για τη δολοφονία της 45χρονης γυναίκας

E-Daily 2.TopNews 17.06.2026
«Ο 50χρονος είχε απευθυνθεί ιδιωτικά σε ψυχολόγο»

Ποια είναι η 37χρονη Ιταλίδα που έχασε τη ζωή της στη Μύκονο λίγο πριν τον γάμο της

E-Daily 2.TopNews 17.06.2026
Η Sara Ceccantini βρισκόταν στο νησί για το bachelorette party της όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε συγκρούστηκε με άλλο όχημα σε κεντρικό δρόμο της Μυκόνου.

Πολωνία: Εκτέλεσαν Ρώσο καλλιτέχνη που είχε ταχθεί ανοιχτά κατά του Πούτιν

Κόσμος 17.06.2026
Οι εισαγγελείς περιέγραψαν μια δολοφονία που παραπέμπει σε συμβόλαιο θανάτου