E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το Ποτάμι δεν θα κατεβαίνει στις εκλογές

Μετά το απογοητευτικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών

Δημοσίευση 29/5/2019 | 11:27

Το Ποτάμι δεν θα κατεβαίνει στις εκλογές

Καταιγιστικές οι εξελίξεις στο Ποτάμι μετά το αποτυχημένο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Ο Σταύρος Θεοδωράκης αποφάσισε να παραιτηθεί από την ηγεσία και αντικαθίσταται από τον Γιώργο Μαυρωτά.

Παράλληλα, όπως ανακοινώνεται από το κόμμα, το Πολιτικό Συμβούλιο αποφάσισε να μη συμμετάσχει το Ποτάμι στις προσεχείς εθνικές εκλογέςς, ενώ προσδιόρισε για το φθινόπωρο του 2019 συνέδριο, όπου θα αποφασιστεί το μέλλον του κόμματος.

Διευκρινίζεται πως το συνέδριο για την εκλογή του νέου επικεφαλής θα συγκληθεί υποχρεωτικά εντός τριών μηνών από την παραίτηση του απερχόμενου επικεφαλής, έτσι η παραίτηση Θεοδωράκη θα ενεργοποιηθεί σε συνάρτηση με την ημερομηνία του συνεδρίου, που προσδιορίστηκε για το Φθινόπωρο του 2019.

Επίσης το Πολιτικό Συμβούλιο εκτιμά ότι "η κάθοδος του Κινήματος στις Eθνικές Eκλογές της 7ης Ιουλίου θα σήμαινε ότι το Ποτάμι αγνοεί επιδεικτικά την πρόσφατη ετυμηγορία των πολιτών. Καλεί όμως τους 85.000 πολίτες που ψήφισαν στις 26 Μαΐου το Ποτάμι, να ξεπεράσουν την εύλογη πικρία τους και να προσέλθουν στις κάλπες των βουλευτικών εκλογών".

Όπως αναφέρει αναλυτικά η ανακοίνωση του κόμματος:

Το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών ήταν αρνητικό για το Ποτάμι και αυτό δεν επιδέχεται εξωραϊσμούς. Ο Σταύρος Θεοδωράκης, αναλαμβάνοντας την ευθύνη του αρνητικού αποτελέσματος, ανακοίνωσε στο Πολιτικό Συμβούλιο την απόφασή του να παραιτηθεί και να αντικατασταθεί από τον αντιπρόεδρο του Κινήματος Γιώργο Μαυρωτά. Επειδή όμως με βάση το καταστατικό, το συνέδριο για την εκλογή νέου Eπικεφαλής πρέπει να συγκληθεί υποχρεωτικά εντός τριών μηνών από την παραίτηση του απερχόμενου Eπικεφαλής, η παραίτηση του Σταύρου Θεοδωράκη θα ενεργοποιηθεί σε συνάρτηση με την ημερομηνία του συνεδρίου. Το Πολιτικό Συμβούλιο προσδιόρισε το χρόνο του συνεδρίου για το Φθινόπωρο του 2019, ώστε να δοθεί ο χρόνος στα στελέχη και τους φίλους του Κινήματος σε όλη τη χώρα, να αποτιμήσουν ψύχραιμα και νηφάλια το αποτέλεσμα των Eυρωεκλογών και την πορεία του Κινήματος.
Το Πολιτικό Συμβούλιο εκτιμά ότι η κάθοδος του Κινήματος στις Eθνικές Eκλογές της 7ης Ιουλίου θα σήμαινε ότι το Ποτάμι αγνοεί επιδεικτικά την πρόσφατη ετυμηγορία των πολιτών. Καλεί όμως τους 85.000 πολίτες που ψήφισαν στις 26 Μαΐου το Ποτάμι, να ξεπεράσουν την εύλογη πικρία τους και να προσέλθουν στις κάλπες των βουλευτικών εκλογών.

Το Πολιτικό Συμβούλιο ταυτόχρονα επαναβεβαιώνει την απόφαση του τελευταίου συνεδρίου του Ποταμιού σύμφωνα με την οποία: «Η Ελλάδα χρειάζεται μία συμμαχία της δημιουργικής Ελλάδας. Της Ελλάδας που μπορεί να ακούσει τον ψύχραιμο λόγο και τη διαφορετική άποψη. Της Ελλάδας που θέλει φιλελεύθερες, ευρωπαϊκές, προοδευτικές λύσεις».

Η απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου τίθεται προς έγκριση στα μέλη της Μεγάλης Συνάντησης των Αντιπροσώπων (ΜΕΣΥΑ), τα οποία καλούνται να τοποθετηθούν ηλεκτρονικά, όπως το καταστατικό του Ποταμιού προβλέπει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χανταϊός: Τι λέει ο ΠΟΥ μετά τους τρεις θανάτους και τα κρούσματα σε κρουαζιερόπλοιο

E-Daily 2.TopNews 04.05.2026
Η νέα ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για το ξέσπασμα χανταϊού σε κρουαζιερόπλοι και τον θάνατο τριών ανθρώπων. Πρέπει να ανησυχούμε;

Αγίου Πνεύματος 2026: Πότε πέφτει και για ποιους είναι αργία

E-Daily 2.TopNews 04.05.2026
Η ημερομηνία συνδέεται με την εορτή της Πεντηκοστής και εορτάζεται πάντα 50 ημέρες μετά το Πάσχα, γεγονός που την καθιστά κινητή γιορτή κάθε χρόνο

Πανελλήνιες 2026: Ποιοι υποψήφιοι δικαιούνται 1.000 ευρώ

E-Daily 2.TopNews 04.05.2026
Στις 29 Μαΐου αρχίζουν φέτος οι πανελλήνιες 2026, με τους μαθητές να εξετάζονται στο μάθημα της Νεολληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας

Σκάνδαλο στη JP Morgan: Γυναίκα στέλεχος κατηγορείται για εκβιασμό, νάρκωση και βιασμό υφιστάμενου

E-Daily 3.Left 04.05.2026
Στη JP Morgan ξέσπασε σκάνδαλο παρόμοιο με της ταινίας «Αποκαλύψεις», όταν πρώην υπάλληλος μήνυσε ανώτερη του για σeξουαλική παρενόχληση

Πύραυλοι του Ιράν χτύπησαν αμερικανικό πολεμικό πλοίο που επιχείρησε να μπει στο Στενό του Ορμούζ

E-Daily 2.TopNews 04.05.2026
Το ιρανικό ναυτικό υποστήριξε ότι απέτρεψε την είσοδο αμερικανικών πολεμικών πλοίων στα Στενά του Ορμούζ

Βρετανία: Μικροσκοπικό ρωμαϊκό φυλαχτό σε σχήμα φαλλού εντοπίστηκε σε λέσχη κρίκετ

E-Daily 2.TopNews 04.05.2026
Ο χώρος που εντοπίστηκε το εύρημα φέρεται να ήταν η έδρα ενός αρχαίου λουτρού

Πιάστηκαν στα χέρια μετά από τροχαίο – Συνελήφθη 25χρονος

E-Daily 2.TopNews 04.05.2026
Ο συλληφθείς φέρεται από κοινού με τον συνεπιβάτη του να επιτέθηκαν σε 20χρονο