E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το Ποτάμι δεν θα κατεβαίνει στις εκλογές

Μετά το απογοητευτικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών

Δημοσίευση 29/5/2019 | 11:27

Το Ποτάμι δεν θα κατεβαίνει στις εκλογές

Καταιγιστικές οι εξελίξεις στο Ποτάμι μετά το αποτυχημένο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Ο Σταύρος Θεοδωράκης αποφάσισε να παραιτηθεί από την ηγεσία και αντικαθίσταται από τον Γιώργο Μαυρωτά.

Παράλληλα, όπως ανακοινώνεται από το κόμμα, το Πολιτικό Συμβούλιο αποφάσισε να μη συμμετάσχει το Ποτάμι στις προσεχείς εθνικές εκλογέςς, ενώ προσδιόρισε για το φθινόπωρο του 2019 συνέδριο, όπου θα αποφασιστεί το μέλλον του κόμματος.

Διευκρινίζεται πως το συνέδριο για την εκλογή του νέου επικεφαλής θα συγκληθεί υποχρεωτικά εντός τριών μηνών από την παραίτηση του απερχόμενου επικεφαλής, έτσι η παραίτηση Θεοδωράκη θα ενεργοποιηθεί σε συνάρτηση με την ημερομηνία του συνεδρίου, που προσδιορίστηκε για το Φθινόπωρο του 2019.

Επίσης το Πολιτικό Συμβούλιο εκτιμά ότι "η κάθοδος του Κινήματος στις Eθνικές Eκλογές της 7ης Ιουλίου θα σήμαινε ότι το Ποτάμι αγνοεί επιδεικτικά την πρόσφατη ετυμηγορία των πολιτών. Καλεί όμως τους 85.000 πολίτες που ψήφισαν στις 26 Μαΐου το Ποτάμι, να ξεπεράσουν την εύλογη πικρία τους και να προσέλθουν στις κάλπες των βουλευτικών εκλογών".

Όπως αναφέρει αναλυτικά η ανακοίνωση του κόμματος:

Το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών ήταν αρνητικό για το Ποτάμι και αυτό δεν επιδέχεται εξωραϊσμούς. Ο Σταύρος Θεοδωράκης, αναλαμβάνοντας την ευθύνη του αρνητικού αποτελέσματος, ανακοίνωσε στο Πολιτικό Συμβούλιο την απόφασή του να παραιτηθεί και να αντικατασταθεί από τον αντιπρόεδρο του Κινήματος Γιώργο Μαυρωτά. Επειδή όμως με βάση το καταστατικό, το συνέδριο για την εκλογή νέου Eπικεφαλής πρέπει να συγκληθεί υποχρεωτικά εντός τριών μηνών από την παραίτηση του απερχόμενου Eπικεφαλής, η παραίτηση του Σταύρου Θεοδωράκη θα ενεργοποιηθεί σε συνάρτηση με την ημερομηνία του συνεδρίου. Το Πολιτικό Συμβούλιο προσδιόρισε το χρόνο του συνεδρίου για το Φθινόπωρο του 2019, ώστε να δοθεί ο χρόνος στα στελέχη και τους φίλους του Κινήματος σε όλη τη χώρα, να αποτιμήσουν ψύχραιμα και νηφάλια το αποτέλεσμα των Eυρωεκλογών και την πορεία του Κινήματος.
Το Πολιτικό Συμβούλιο εκτιμά ότι η κάθοδος του Κινήματος στις Eθνικές Eκλογές της 7ης Ιουλίου θα σήμαινε ότι το Ποτάμι αγνοεί επιδεικτικά την πρόσφατη ετυμηγορία των πολιτών. Καλεί όμως τους 85.000 πολίτες που ψήφισαν στις 26 Μαΐου το Ποτάμι, να ξεπεράσουν την εύλογη πικρία τους και να προσέλθουν στις κάλπες των βουλευτικών εκλογών.

Το Πολιτικό Συμβούλιο ταυτόχρονα επαναβεβαιώνει την απόφαση του τελευταίου συνεδρίου του Ποταμιού σύμφωνα με την οποία: «Η Ελλάδα χρειάζεται μία συμμαχία της δημιουργικής Ελλάδας. Της Ελλάδας που μπορεί να ακούσει τον ψύχραιμο λόγο και τη διαφορετική άποψη. Της Ελλάδας που θέλει φιλελεύθερες, ευρωπαϊκές, προοδευτικές λύσεις».

Η απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου τίθεται προς έγκριση στα μέλη της Μεγάλης Συνάντησης των Αντιπροσώπων (ΜΕΣΥΑ), τα οποία καλούνται να τοποθετηθούν ηλεκτρονικά, όπως το καταστατικό του Ποταμιού προβλέπει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συναγερμός στην Πολεμική Αεροπορία: Έκτακτη προσγείωση ελικοπτέρου στην Κρήτη

E-Daily 2.TopNews 27.04.2026
Στο σημείο μετέβησαν οι Αρχές καθώς και κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μινώα

Αγιος Δημήτριος: «Μας έπιασε όλους κρίση όταν μάθαμε ότι τον είχε σκοτώσει»

E-Daily 2.TopNews 27.04.2026
Νέες μαρτυρίες αποκαλύπτουν τα όσα ακολούθησαν μετά τη δολοφονία του 27χρονο

HΠΑ: Πυροβολισμοί στο Όστιν – Αναφορές για αρκετούς τραυματίες

E-Daily 2.TopNews 27.04.2026
Ο δράστης φαίνεται να έχει διαφύγει

Ζημιές στο πλοίο «Νήσος Σάμος» από το τσιγάρο που άναψε Ρομά

E-Daily 2.TopNews 27.04.2026
Aποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί το σύστημα πυρόσβεσης

Στα γαλανόλευκα η Νέα Υόρκη – Μεγαλειώδης παρέλαση της ομογένειας

E-Daily 2.TopNews 27.04.2026
Με τη συμμετοχή χιλιάδων ομογενών, δεκάδων συλλόγων, κοινοτήτων, σχολείων

Τραμπ κατά δημοσιογράφου στο 60 Minutes: «Δεν είμαι βιaστής, θα έπρεπε να ντρέπεστε!»

E-Daily 2.TopNews 27.04.2026
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αντέδρασε σε αποσπάσματα από τα γραπτά του δράστη

Ποιοι θα δουν «ζεστό χρήμα» από αύριο Δευτέρα έως το τέλος Απριλίου στους λογαριασμούς τους

E-Daily 2.TopNews 27.04.2026
Οι προγραμματισμένες πληρωμές δικαιούχων του e-ΕΦΚΑ και της ΔΥΠΑ για την περίοδο 27 έως 30 Απριλίου

Ερωτήματα για τα μέτρα ασφαλείας ‑ Πώς έφτασε ο ένοπλος κοντά στον Τραμπ

E-Daily 2.TopNews 27.04.2026
Στο μανιφέστο ο Αλεν δήλωνε ότι στόχευε αξιωματούχους της κυβέρνησης

Τραγική κατάληξη για τουρίστα στην Ικαρία ‑ Ανασύρθηκε νεκρός από δύσβατο σημείο

E-Daily 2.TopNews 27.04.2026
Από τη μεγάλη επιχείρηση διάσωσης ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του Γάλλος τουρίστας που βρισκόταν στο νησί