E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το Ποτάμι δεν θα κατεβαίνει στις εκλογές

Μετά το απογοητευτικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών

Δημοσίευση 29/5/2019 | 11:27

Το Ποτάμι δεν θα κατεβαίνει στις εκλογές

Καταιγιστικές οι εξελίξεις στο Ποτάμι μετά το αποτυχημένο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Ο Σταύρος Θεοδωράκης αποφάσισε να παραιτηθεί από την ηγεσία και αντικαθίσταται από τον Γιώργο Μαυρωτά.

Παράλληλα, όπως ανακοινώνεται από το κόμμα, το Πολιτικό Συμβούλιο αποφάσισε να μη συμμετάσχει το Ποτάμι στις προσεχείς εθνικές εκλογέςς, ενώ προσδιόρισε για το φθινόπωρο του 2019 συνέδριο, όπου θα αποφασιστεί το μέλλον του κόμματος.

Διευκρινίζεται πως το συνέδριο για την εκλογή του νέου επικεφαλής θα συγκληθεί υποχρεωτικά εντός τριών μηνών από την παραίτηση του απερχόμενου επικεφαλής, έτσι η παραίτηση Θεοδωράκη θα ενεργοποιηθεί σε συνάρτηση με την ημερομηνία του συνεδρίου, που προσδιορίστηκε για το Φθινόπωρο του 2019.

Επίσης το Πολιτικό Συμβούλιο εκτιμά ότι "η κάθοδος του Κινήματος στις Eθνικές Eκλογές της 7ης Ιουλίου θα σήμαινε ότι το Ποτάμι αγνοεί επιδεικτικά την πρόσφατη ετυμηγορία των πολιτών. Καλεί όμως τους 85.000 πολίτες που ψήφισαν στις 26 Μαΐου το Ποτάμι, να ξεπεράσουν την εύλογη πικρία τους και να προσέλθουν στις κάλπες των βουλευτικών εκλογών".

Όπως αναφέρει αναλυτικά η ανακοίνωση του κόμματος:

Το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών ήταν αρνητικό για το Ποτάμι και αυτό δεν επιδέχεται εξωραϊσμούς. Ο Σταύρος Θεοδωράκης, αναλαμβάνοντας την ευθύνη του αρνητικού αποτελέσματος, ανακοίνωσε στο Πολιτικό Συμβούλιο την απόφασή του να παραιτηθεί και να αντικατασταθεί από τον αντιπρόεδρο του Κινήματος Γιώργο Μαυρωτά. Επειδή όμως με βάση το καταστατικό, το συνέδριο για την εκλογή νέου Eπικεφαλής πρέπει να συγκληθεί υποχρεωτικά εντός τριών μηνών από την παραίτηση του απερχόμενου Eπικεφαλής, η παραίτηση του Σταύρου Θεοδωράκη θα ενεργοποιηθεί σε συνάρτηση με την ημερομηνία του συνεδρίου. Το Πολιτικό Συμβούλιο προσδιόρισε το χρόνο του συνεδρίου για το Φθινόπωρο του 2019, ώστε να δοθεί ο χρόνος στα στελέχη και τους φίλους του Κινήματος σε όλη τη χώρα, να αποτιμήσουν ψύχραιμα και νηφάλια το αποτέλεσμα των Eυρωεκλογών και την πορεία του Κινήματος.
Το Πολιτικό Συμβούλιο εκτιμά ότι η κάθοδος του Κινήματος στις Eθνικές Eκλογές της 7ης Ιουλίου θα σήμαινε ότι το Ποτάμι αγνοεί επιδεικτικά την πρόσφατη ετυμηγορία των πολιτών. Καλεί όμως τους 85.000 πολίτες που ψήφισαν στις 26 Μαΐου το Ποτάμι, να ξεπεράσουν την εύλογη πικρία τους και να προσέλθουν στις κάλπες των βουλευτικών εκλογών.

Το Πολιτικό Συμβούλιο ταυτόχρονα επαναβεβαιώνει την απόφαση του τελευταίου συνεδρίου του Ποταμιού σύμφωνα με την οποία: «Η Ελλάδα χρειάζεται μία συμμαχία της δημιουργικής Ελλάδας. Της Ελλάδας που μπορεί να ακούσει τον ψύχραιμο λόγο και τη διαφορετική άποψη. Της Ελλάδας που θέλει φιλελεύθερες, ευρωπαϊκές, προοδευτικές λύσεις».

Η απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου τίθεται προς έγκριση στα μέλη της Μεγάλης Συνάντησης των Αντιπροσώπων (ΜΕΣΥΑ), τα οποία καλούνται να τοποθετηθούν ηλεκτρονικά, όπως το καταστατικό του Ποταμιού προβλέπει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το Ισραήλ βρίσκεται σε υψηλό συναγερμό καθώς εκτιμά πως επίκεται επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράν

Κόσμος Χτες
Η αμερικανική υπομονή με το Ιράν μπορεί να εξαντληθεί πιο γρήγορα απ` ό,τι νομίζει η Τεχεράνη, ανέφερε διπλωματική πηγή

«Έξυπνες» κάμερες: Τα έξι σημεία που θα τοποθετηθούν ‑ Θα μπουν και σε λεωφορεία

Ελλάδα Χτες
Το υλικό που θα καταγράφουν οι κάμερες θα χρησιμοποιηθεί για τη βεβαίωση προστίμων κατά οδηγών που παραβιάζουν τον ΚΟΚ

Απίστευτο περιστατικό στην Τουρκία: Πέταξαν πατίνι στον επόπτη ‑ Βίντεο

Κόσμος Χτες
Ένα σοκαριστικό περιστατικό εκτυλίχθηκε την Κυριακή (15/2) σε αναμέτρηση για το τοπικό πρωτάθλημα της Μαλάτια στην Τουρκία, ανάμεσα στη Νταρεντεσπόρ και τη Χεκιμάν Μπελεντίγεσι

«Βιολάντα»: Προφυλάκιση ιδιοκτήτη μετά τη φονική έκρηξη με πέντε νεκρές εργαζόμενες

Ελλάδα Χτες
Μαραθώνια η κατάθεση του ιδιοκτήτη της «Βιολάντα» στον Ανακριτή - Διήρκησε πάνω από πέντε ώρες

Πάτρα: Οδηγός μπήκε ανάποδα με ΙΧ στο λιμάνι και τραυμάτισε Λιμενικό

Ελλάδα Χτες
Ο 27χρονος οδηγός δεν συμμορφώθηκε σε έλεγχο του Λ.Σ.- ΕΛ. ΑΚΤ, επιχείρησε να διαφύγει και παρέσυρε στέλεχός του, που διακομίστηκε στο Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας»

«Ο Kurt Cobain δολοφονήθηκε»: Απόστρατος αστυνομικός «σπάει» τη σιωπή του 32 χρόνια μετά

Κόσμος Χτες
Ο απόστρατος αξιωματικός Νιλ Λόου, που συμμετείχε στην εξέταση της υπόθεσης θανάτου του τραγουδιστή των Nirvana το 1994, κάνει λόγο για «πρόχειρη αστυνομική έρευνα», παρουσιάζοντας τα στοιχεία που υποδεικνύουν ανθρωποκτονία

Θλίψη στην Εύβοια: Νεκροί δύο άνδρες 39 και 21 ετών από ηλεκτροπληξία

Ελλάδα Χτες
Στο πένθος βυθίστηκε το νησί της Εύβοιας από το θάνατο δύο ανδρών που χτυπήθηκαν από ρεύμα

Ιταλία: Γυναίκα περιγράφει τη στιγμή που χιονοστιβάδα έπληξε χιονοδρομικό κέντρο

Κόσμος Χτες
Σε βίντεο φαίνεται μια ομάδα ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και παιδιά, να κάθονται σε μια ουρά περιμένοντας το τελεφερίκ, όταν ξαφνικά τους χτύπησε η χιονοστιβάδα

Βανδάλισαν ιστορικό γλυπτό στη Ρώμη: Αγνωστοι έσπασαν τον χαυλιόδοντα του «Μικρού Ελέφαντα» ‑ Bίντεο

Κόσμος Χτες
Ο αριστερός χαυλιόδοντας βρέθηκε σπασμένος και πεσμένος στη βάση του μνημείου στην καρδιά της Ρώμης, ανακοίνωσαν οι αρχές, πρόκειται για έργο του διάσημου Ιταλού γλύπτη Τζιαν Λορέντσο Μπερνίνι

«Ελληνοτουρκικός πόλεμος» για τον πατσά ‑ «Δεν θα μας τον πάρουν οι Έλληνες», λένε οι Τούρκοι ‑ Τι απαντά η ΑΙ

Κόσμος Χτες
Στο πλαίσιο της διαμάχης μεταξύ των δύο πλευρών στο X, δεν ήταν λίγοι οι χρήστες που κατέφυγαν στην Τεχνητή Νοημοσύνης και συγκεκριμένα στο Grok προκειμένου να δουν ποιά πλευρά έχει δίκιο

Κακοκαιρία με πιθανή «γραμμή λαίλαπας» προβλέπει ο Καλλιάνος

Καιρός Χτες
Ποιες περιοχές επηρεάζονται

Η πτώση πωλήσεων φέρνει απολύσεις ‑Ποια ιστορική εταιρεία περνά δύσκολα

Οικονομία Χτες
Δύσκολες στιγμές για την εταιρεία