E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ερντογάν: Η Γενοκτονία ήταν κατά των Τούρκων

Αρνήθηκε εκ νέου τη Γενοκτονία των Ποντίων

Δημοσίευση 19/5/2019 | 19:48

Ερντογάν: Η Γενοκτονία ήταν κατά των Τούρκων

Επιμένει τις προκλήσεις ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή τα 100 χρόνια από την 19η Μαΐου 1919, ημέρα της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Μιλώντας από την ιστορική αποβάθρα της Σαμσούντας, απ’ όπου ο Κεμάλ άρχισε τον αγώνα κατά των ξένων δυνάμεων, ο «Σουλτάνος» αρνήθηκε εκ νέου πως υπάρχει γενοκτονία των Ποντίων και πως η Τουρκία είναι υπόλογη και υπεύθυνη για τον αφανισμό εκατομμυρίων.

«Δεν υπάρχει, είπε, τίποτα για το οποίο να πρέπει η Τούρκοι να αισθάνονται ντροπή. Δεν έχει καταγραφεί καμία γενοκτονία, καμία τυραννία και καμία ενέργεια που να κάνει αυτό το έθνος να νοιώθει ντροπή, παρά τον τεράστιο πόνο και τις απώλειες που βίωσαν Οθωμανοί και Τούρκοι τους τελευταίους δύο αιώνες», είπε ο Ερντογάν.

«Κατά διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, οι Οθωμανοί πολεμούσαν γενναία σε τέσσερα μέτωπα αλλά δέχτηκαν πισώπλατο χτύπημα. «Εμείς ήμασταν που χάσαμε πάλι εκατομμύρια γυναικόπαιδα και γέρους ανθρώπους», πρόσθεσε.

«Δεν έχει γίνει κανένα λάθος. Η μεγαλύτερη απάντηση που δώσαμε στην προδοσία ήταν να τους διώξουμε. Παρά τις μαρτυρίες της ιστορίας και τις καταγραφές στα αρχεία, εκείνοι που μας κατηγορούν εδώ και πάνω από έναν αιώνα, παραβλέπουν επίμονα τις διώξεις που υπέστη ο δικός μας λαός», υποστήριξε ο Ταγίπ Ερντογάν.

«Όταν βρίσκουν ευκαιρία προσπαθούν να μας διαμελίσουν, όταν βρίσκουν ευκαιρία απ’ έξω προσπαθούν να μας περικυκλώσουν» είπε ο Τούρκος πρόεδρος και μίλησε για παγίδες και επιθέσεις κατά της ασφάλειας και της οικονομίας της χώρας του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Δεν ξέρω τι διάολο χτύπησα»: 18χρονος στη Βρετανία παρέσυρε συνταξιούχο με το αυτοκίνητό του και μετά κάθισε να φάει πίτσα – βίντεο

E-Daily 2.TopNews 16.07.2026
Ο Σόνι Χόρσφαλ παραπέμφθηκε σε δίκη για τον σοβαρό τραυματισμό 84χρονου στο Ρέντκαρ της Βόρειας Γιορκσάιρ, αφού έχασε τον έλεγχο του οχήματός του και ανέβηκε σε πεζοδρόμιο με μεγάλη ταχύτητα

Χάος στο Κονγκό: Εξοργισμένοι συγγενείς επιτέθηκαν σε νοσοκομείο Έμπολα ‑ Έτρεχαν να σωθούν ασθενείς

E-Daily 2.TopNews 16.07.2026
Οργισμένοι συγγενείς επιτέθηκαν στο νοσοκομείο Nyakunde στην επαρχία Ιτούρι της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό  εξαναγκάζοντας το ιατρικό προσωπικό και ασθενείς να εγκαταλείψουν την εγκατάσταση.

Πότε θα γίνει η κηδεία του Λορέντζο Καριέρε

E-Daily 2.TopNews 16.07.2026
Ο Λορέντζο Καριέρε αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα σοβαρά προβλήματα υγείας

Έσκασε η «βόμβα»: Ο Χρήστος Τζόλης στους πρωταθλητές Αγγλίας

E-Daily 3.Left 16.07.2026
Η πιο ακριβή μεταγραφή Έλληνα παίκτη στην ιστορία

Ποιες περιοχές βρίσκονται σε συναγερμό αύριο για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς

E-Daily 2.TopNews 16.07.2026
Σε αυξημένη ετοιμότητα τίθενται Αττική, Κρήτη, Εύβοια, Κορινθία και νησιά του Βορείου Αιγαίου, με ενισχυμένες περιπολίες και εφαρμογή απαγόρευσης κυκλοφορίας σε ευπαθείς περιοχές.

Ποιο σχέδιο ετοιμάζουν Ιράν και Χούτι για την Ερυθρά Θάλασσα αν οι ΗΠΑ χτυπήσουν ιρανικές υποδομές

E-Daily 2.TopNews 16.07.2026
Σύμφωνα με τρεις πηγές που μίλησαν στο Reuters, το μήνυμα έχει ήδη διαβιβαστεί στην οργάνωση και οι δυνάμεις της αναμένουν μόνο την εντολή.

Πανελλαδικές 2026: Τι αποφασίστηκε για τους μαθητές μετά το σοβαρό λάθος με τα θέματα σε ΕΠΑ.Λ.

E-Daily 2.TopNews 16.07.2026
Ο Εθνικός Οργανισμός Εξετάσεων εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση για το περιστατικό με τα λανθασμένα θέματα σε εξεταστικό κέντρο Επαγγελματικού Λυκείου, ενώ το υπουργείο Παιδείας ζήτησε κατεπειγόντως ΕΔΕ.

Τροχαίο στη Χαλκιδική: Τι αποφάσισε ο εισαγγελέας για τον οδηγό του βυτιοφόρου

E-Daily 2.TopNews 16.07.2026
Συνεχίζεται η προανάκριση για να αποσαφηνιστούν οι συνθήκες της τραγωδίας που στοίχισε τη ζωή σε τρία μέλη μολδαβικής οικογένειας.

Αργος: Θρήνος στην κηδεία του 20χρονου που έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών

E-Daily 2.TopNews 16.07.2026
Σε λευκό φέρετρο και σε κλίμα βαθιάς οδύνης πραγματοποιήθηκε η κηδεία του νεαρού στο Αργος, με συγγενείς να φτάνουν ειδικά από τη Ρωσία για το τελευταίο αντίο.