E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μέρκελ: Σωστές οι μεταρρυθμίσεις σε Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία

Παραδέχθηκε ωστόσο ότι το βάρος για τον λαό ήταν «τεράστιο»

Δημοσίευση 16/5/2019 | 19:58

Μέρκελ: Σωστές οι μεταρρυθμίσεις σε Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία

Σωστές αποδείχθηκαν οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Ιρλανδία και την Ισπανία, δηλώνει η Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, η οποία ωστόσο παραδέχεται ότι το βάρος για τον λαό ήταν «τεράστιο». Σε ό,τι αφορά την προσφυγική κρίση, υπερασπίζεται την πολιτική της και υποστηρίζει ότι «αν δεν είχαμε δράσει ή είχαμε δράσει διαφορετικά, οι συνέπειες θα ήταν σήμερα πολύ χειρότερες».

«Η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη μας έδειξε ότι σε ορισμένες χώρες έπρεπε και πρέπει να διορθωθούν μερικές δυσλειτουργίες», τονίζει η κυρία Μέρκελ σε εφ' όλης της ύλης συνέντευξή της στη Sueddeutsche Zeitung και αναγνωρίζει μεν ότι η οικονομική σύγκλιση είναι απαραίτητη, ειδικά ενόψει του παγκόσμιου ανταγωνισμού με την Κίνα, τις ΗΠΑ ή τη Νότια Κορέα, αλλά διευκρινίζει «αν όμως επρόκειτο απλώς για εξομοίωση προς την κατεύθυνση του ευρωπαϊκού μέσου όρου, τότε οι επόμενες κρίσεις ενδεχομένως θα μας έπλητταν σκληρά».

Η ίδια, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τους τίτλους «Καγκελάριος της λιτότητας και των προσφύγων», δηλώνει ότι δεν ασχολείται με αυτά και προσθέτει: «Εκείνο που μετράει είναι ότι η Νομισματική Ένωση και το ευρώ παρέμειναν», αλλά και το γεγονός ότι «βοηθήσαμε ανθρώπους που είχαν ανάγκη».

Ερωτηθείσα δε αν δίχασε έτσι την Ευρώπη δύο φορές, απαντά: «Μπορεί κανείς να κρίνει τις αποφάσεις σε όλο το εύρος τους μόνον αν λάβει υπόψη του τι επίδραση θα είχε η αντίθετη πολιτική. Αν στην ευρω-κρίση και στη μεταναστευτική κρίση δεν είχαμε δράσει ή είχαμε δράσει διαφορετικά, αυτό, κατά τη γνώμη μου, θα είχε πολύ χειρότερες συνέπειες από ό,τι ορισμένα προβλήματα σήμερα. Αυτές δεν είναι αποφάσεις που λαμβάνονται ως σχέδια επί χάρτου, αλλά απαντήσεις στην πραγματική ζωή. Όταν 70 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο είναι πρόσφυγες, τότε είναι κατανοητό ότι η Ευρώπη έπρεπε να ασχοληθεί με ένα εκατομμύριο εξ αυτών. Καταλαβαίνω ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κοινωνικές αντιπαραθέσεις, αλλά πρέπει να τις αντέξουμε. Και άλλωστε μάθαμε και κάτι από αυτήν την κατάσταση (…) Στο μεταξύ υπάρχει συναίνεση: προστασία των ευρωπαϊκών εξωτερικών συνόρων, ευθύνη για την Αφρική, αναπτυξιακή πολιτική, ακόμα και στήριξη σε θέματα ασφάλειας και στη μάχη κατά της τρομοκρατίας - όλα αυτά είναι αδιαμφισβήτητα μεταξύ όλων των κρατών-μελών. Συνεχίζουμε να διαφωνούμε στο ζήτημα του αν πρέπει όλα τα κράτη μέλη να δεχτούν ορισμένο αριθμό προσφύγων ή πρέπει να αφήσουμε μόνα τους τα κράτη μέλη της Μεσογείου και μερικά άλλα, που πλήττονται περισσότερο. Πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για αυτά».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αστυνομικοί πυροβολούν και σκοτώνουν έναν άνδρα λίγο πριν μαχαιρώσει μία γυναίκα σε εμπορικό κέντρο στο Χονγκ Κονγκ, δείτε βίντεο

Κόσμος 16.01.2026
Σε βίντεο φαίνεται ο άνδρας να κρατάει μία γυναίκα όμηρο και όταν πάει να τη μαχαιρώσει, τον πυροβολούν πέντε φορές - Πέθανε λίγο αργότερα στο νοσοκομείο

Μινεάπολη: Πράκτορες της ICE έσυραν ΑμεΑ πολίτη με τη βία από το όχημά της: «Πήγαινα στον γιατρό»

Κόσμος 16.01.2026
Της έσπασαν το τζάμι του συνοδηγού, έκοψαν τη ζώνη ασφαλείας της και την τράβηξαν έξω για να τη συλλάβουν

Λατινοπούλου: Κατήγγειλε γείτονές της για κάμερες που κατέγραφαν το σπίτι της ‑ Δύο συλλήψεις

Ελλάδα 16.01.2026
Δύο ημεδαποί, ένας 55χρονος και μία 51χρονη, συνελήφθησαν καθώς οι κάμερες του σπιτιού τους κατέγραφαν ιδιωτικό χώρο της οικίας της 35χρονης

Σήμερα το τελευταίο αντίο στον 16χρονο που σκοτώθηκε σε τροχαίο στη Σητεία

Ελλάδα 16.01.2026
Aπολογείται ο ανήλικος οδηγός του αυτοκινήτου

Το επεισόδιο on air με τον Βαρουφάκη για τα ναρκωτικά και η ανάρτηση‑παράπονο «για τη σιωπηλή άδεια προς τον καθένα να με κακοποιεί»

Πολιτική 16.01.2026
Σε καμία περίπτωση δεν θα άλλαζα όσα είπα και θα έλεγα ακριβώς τα ίδια για τα ναρκωτικά, επέμεινε ο Γιάννης Βαρουφάκης

Καιρός: Έρχεται νέα χειμερινή μεταβολή ‑ Ο ρόλος του Σιβηρικού αντικυκλώνα για τη συνέχεια

Καιρός 16.01.2026
Τι αναφέρει η μετεωρολόγος, Όλγα Παπαβγούλη σε ανάρτησή της

Δείτε μέσα σε 5 λεπτά τις κλήσεις & τα πρόστιμα σε gov.gr και ΑΑΔΕ

Ελλάδα 16.01.2026
Η διαδικασία μπορεί να γίνει τόσο από το gov.gr όσο και από την πλατφόρμα myAADE

Απαγόρευση των φορτηγών 07:00‑10:00 στην Αθήνα για μία εβδομάδα

Ελλάδα 16.01.2026
Το πιλοτικό σχέδιο που έχει προκαλέσει αντιδράσεις

16χρονη Λόρα: Νέα μαρτυρία «κλειδί» – Την είδαν δύο φορές σε καφετέρια στη Βάρη

Ελλάδα 16.01.2026
Στις αρχές παρέδωσε υλικό από κάμερες ασφαλείας ιδιοκτήτης καφετέριας, την οποία το κορίτσι επισκέφθηκε χθες δύο φορές

Θεσσαλονίκη: Μεθυσμένη 24χρονη χτύπησε 15 αυτοκίνητα και κατέληξε σε τζαμαρία

Ελλάδα 16.01.2026
Η νεαρή, οδηγώντας υπό την επήρεια μέθης, έχασε τον έλεγχο