E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γυναίκα ξύπνησε από κώμα μετά από 27 χρόνια

Είχε πέσει σε κώμα μετά από τροχαίο ατύχημα

Δημοσίευση 24/4/2019 | 11:19

Γυναίκα ξύπνησε από κώμα μετά από 27 χρόνια

Μια γυναίκα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η οποία είχε τραυματισθεί σοβαρά στο κεφάλι σε ένα τροχαίο το 1991 και είχε έκτοτε παραμείνει σε κώμα, ξύπνησε μετά από 27 χρόνια, μια περίπτωση που έχει κάτι από ιατρικό θαύμα.

Η Μουνίρα Αμντουλά, η οποία ήταν 32 ετών την εποχή που έπεσε σε κώμα, ήταν επιβάτης σε ένα αυτοκίνητο που πήγαινε να πάρει το γιo της από το σχολείο και το οποίο είχε συγκρουστεί με ένα λεωφορείο. Ο τετράχρονος γιος της Ομάρ, που καθόταν μαζί της στο πίσω κάθισμα, δεν είχε πάθει τίποτε από τη σύγκρουση, καθώς η γυναίκα τον προστάτευσε με το σώμα της, αλλά η ίδια είχε τραυματισθεί πολύ σοβαρά.

Όμως, πέρυσι, όπως έγινε τώρα γνωστό, σύμφωνα με το BBC, ανέκτησε τη συνείδηση της σε ένα γερμανικό νοσοκομείο μετά από πολυετή θεραπεία. «Ποτέ δεν είχα εγκαταλείψει την ελπίδα γι’ αυτήν, επειδή πάντα είχα ένα προαίσθημα ότι μια μέρα θα ξυπνούσε», δήλωσε ο γιoς της, ο οποίος και αποκάλυψε το ξύπνημα της μητέρας του, γιατί, όπως είπε, «θέλω να πω στους ανθρώπους να μην χάνουν την ελπίδα τους για τους αγαπημένους τους. Μην τους θεωρείτε νεκρούς, ακόμη κι αν φαίνονται σε αυτή την κατάσταση».

Η γυναίκα είχε μετά το ατύχημα μεταφερθεί σε νοσοκομείο του Λονδίνου, όπου διαγνώσθηκε σε φυτική κατάσταση, καθώς δεν είχε καθόλου συνειδητές αντιδράσεις, αν και ένιωθε κάποιο πόνο. Μετά επέστρεψε στην πατρίδα της, στην πόλη Αλ Αΐν στα σύνορα με το Ομάν, και για χρόνια πέρασε από διάφορες κλινικές, τρεφόμενη με ορό, ενώ της έκαναν φυσιοθεραπεία για να μην ατροφήσουν τελείως οι μύες της.

Έπειτα από οικονομική ενίσχυση που πήρε η οικογένεια από την κυβέρνηση στο Αμπού Ντάμπι, μεταφέρθηκε στη Γερμανία, όπου υποβλήθηκε σε μια σειρά από χειρουργικές επεμβάσεις και σε φαρμακοθεραπεία. Τελικά, μετά από ένα χρόνο, άρχισε ξαφνικά να ανταποκρίνεται στην ομιλία του γιου της. Αρχικά έκανε παράξενους ήχους και μετά από τρεις μέρες τον φώναξε με το όνομα του.

«Ήταν αυτή! Έλεγε το όνομα μου, πέταξα από τη χαρά μου. Για χρόνια ονειρευόμουν αυτή τη στιγμή και το όνομα μου ήταν η πρώτη λέξη που είπε», δήλωσε ο Ομάρ.

Σιγά-σιγά η γυναίκα ανταποκρινόταν ολοένα περισσότερο και μπορεί πλέον να κάνει κάποιες μικρές συζητήσεις. Επέστρεψε στο Αμπού Ντάμπι για περισσότερη φυσιοθεραπεία και θεραπεία αποκατάστασης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πρωτοχρονιάτικος πολιτικός καφές Μητσοτάκη‑Τασούλα στο Κολωνάκι – Με ευχές και συνομιλίες με πολίτες ξεκίνησε το 2026

Πολιτική 01.01.2026
Η παρέα συμπληρώθηκε από τον πρόεδρο της Βουλής, Νικήτα Κακλαμάνη και τον υπουργό Υγείας, Αδωνι Γεωργιάδη

Δείτε βίντεο: Η στιγμή που ξεκινάει η φωτιά μέσα στο μπαρ στο Κραν Μοντανά

Κόσμος 01.01.2026
Τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περίπου 100 τραυματίστηκαν

Τραγωδία στο Κραν Μοντανά: «Σερβιτόρος στους ώμους συναδέλφου του έβαλε φωτιά στο ταβάνι του μπαρ με βεγγαλικό» λέει αυτόπτης μάρτυρας

Κόσμος 01.01.2026
Τι λένε αυτόπτες μάρτυρες για τις στιγμές που προηγήθηκαν της φονικής έκρηξης και πυρκαγιάς με τους 40 νεκρούς

Τα καλύτερα γκολ του χειμώνα στη Super League από τις τέσσερις κορυφαίες ομάδες

Αθλητικά Νέα 01.01.2026
Θέαμα, ένταση και καθοριστικές στιγμές από ΑΕΚ, Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, και Παναθηναϊκό στα χειμερινά highlights του πρωταθλήματος

Τσουχτερό κρύο και χιόνια ακόμη και στην Αττική στην είσοδο του 2026 – Πότε ανεβαίνει ξανά η θερμοκρασία

Καιρός 01.01.2026
Παγετός σε πολλές περιοχές, χαμηλές μέγιστες τιμές και ισχυροί βοριάδες, πριν από σταδιακή βελτίωση του καιρού τις επόμενες ημέρες

Έκρηξη σε μπαρ στο θέρετρο σκι Κραν Μοντανά στην Ελβετία: Τουλάχιστον 10 νεκροί, πολλοί τραυματίες

Κόσμος 01.01.2026
Τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι η έκρηξη και η πυρκαγιά μπορεί να προκλήθηκαν από πυροτεχνήματα κατά τη διάρκεια μουσικού event στο δημοφιλές μπαρ Le Constellation

Τρόμος για δύο 13χρονες: Μιλούσαν με Αιγύπτιους στα social media ‑ Λιπόθυμη από χρήση χασίς η μία!

Ελλάδα Χτες
Απίστευτη τροπή πήρε η γνωριμία δύο νεαρών κοριτσιών μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Καιρός: Απόλυτη ανατροπή από Αρναούτογλου ‑ Από τα χιόνια στους... 18 βαθμούς σε λίγες ώρες

Καιρός Χτες
Μετά την κακοκαιρία εξπρές και τα χιόνια περνάμε σε ανοιξιάτικο καιρό με την έλευση του 2026

Πιλότος «άφησε σημείωμα αυτoκτoνίας» πριν ρίξει το αεροσκάφος σε φράγμα του Έσσεξ

Κόσμος Χτες
Αναφορές θέλουν να έκανε κύκλους πάνω από το σημείο αρκετή ώρα πριν συντριβεί

Χωρίς ρεύμα ο Δήμος Πεντέλης ‑ Αντιδράσεις από τους κατοίκους

Ελλάδα Χτες
Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα βρίσκονται από το μεσημέρι της παραμονής Πρωτοχρονιάς περιοχές του Δήμου Πεντέλης, πιθανότατα λόγω της κακοκαιρίας