E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γυναίκα ξύπνησε από κώμα μετά από 27 χρόνια

Είχε πέσει σε κώμα μετά από τροχαίο ατύχημα

Δημοσίευση 24/4/2019 | 11:19

Γυναίκα ξύπνησε από κώμα μετά από 27 χρόνια

Μια γυναίκα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η οποία είχε τραυματισθεί σοβαρά στο κεφάλι σε ένα τροχαίο το 1991 και είχε έκτοτε παραμείνει σε κώμα, ξύπνησε μετά από 27 χρόνια, μια περίπτωση που έχει κάτι από ιατρικό θαύμα.

Η Μουνίρα Αμντουλά, η οποία ήταν 32 ετών την εποχή που έπεσε σε κώμα, ήταν επιβάτης σε ένα αυτοκίνητο που πήγαινε να πάρει το γιo της από το σχολείο και το οποίο είχε συγκρουστεί με ένα λεωφορείο. Ο τετράχρονος γιος της Ομάρ, που καθόταν μαζί της στο πίσω κάθισμα, δεν είχε πάθει τίποτε από τη σύγκρουση, καθώς η γυναίκα τον προστάτευσε με το σώμα της, αλλά η ίδια είχε τραυματισθεί πολύ σοβαρά.

Όμως, πέρυσι, όπως έγινε τώρα γνωστό, σύμφωνα με το BBC, ανέκτησε τη συνείδηση της σε ένα γερμανικό νοσοκομείο μετά από πολυετή θεραπεία. «Ποτέ δεν είχα εγκαταλείψει την ελπίδα γι’ αυτήν, επειδή πάντα είχα ένα προαίσθημα ότι μια μέρα θα ξυπνούσε», δήλωσε ο γιoς της, ο οποίος και αποκάλυψε το ξύπνημα της μητέρας του, γιατί, όπως είπε, «θέλω να πω στους ανθρώπους να μην χάνουν την ελπίδα τους για τους αγαπημένους τους. Μην τους θεωρείτε νεκρούς, ακόμη κι αν φαίνονται σε αυτή την κατάσταση».

Η γυναίκα είχε μετά το ατύχημα μεταφερθεί σε νοσοκομείο του Λονδίνου, όπου διαγνώσθηκε σε φυτική κατάσταση, καθώς δεν είχε καθόλου συνειδητές αντιδράσεις, αν και ένιωθε κάποιο πόνο. Μετά επέστρεψε στην πατρίδα της, στην πόλη Αλ Αΐν στα σύνορα με το Ομάν, και για χρόνια πέρασε από διάφορες κλινικές, τρεφόμενη με ορό, ενώ της έκαναν φυσιοθεραπεία για να μην ατροφήσουν τελείως οι μύες της.

Έπειτα από οικονομική ενίσχυση που πήρε η οικογένεια από την κυβέρνηση στο Αμπού Ντάμπι, μεταφέρθηκε στη Γερμανία, όπου υποβλήθηκε σε μια σειρά από χειρουργικές επεμβάσεις και σε φαρμακοθεραπεία. Τελικά, μετά από ένα χρόνο, άρχισε ξαφνικά να ανταποκρίνεται στην ομιλία του γιου της. Αρχικά έκανε παράξενους ήχους και μετά από τρεις μέρες τον φώναξε με το όνομα του.

«Ήταν αυτή! Έλεγε το όνομα μου, πέταξα από τη χαρά μου. Για χρόνια ονειρευόμουν αυτή τη στιγμή και το όνομα μου ήταν η πρώτη λέξη που είπε», δήλωσε ο Ομάρ.

Σιγά-σιγά η γυναίκα ανταποκρινόταν ολοένα περισσότερο και μπορεί πλέον να κάνει κάποιες μικρές συζητήσεις. Επέστρεψε στο Αμπού Ντάμπι για περισσότερη φυσιοθεραπεία και θεραπεία αποκατάστασης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Με δασμούς 100% απειλεί τον Καναδά ο Τραμπ ‑ «Η Κίνα θα φάει την χώρα ζωντανή»

Κόσμος Χτες
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό

Νέο σοκ στη Μινεάπολη: Πυρά ομοσπονδιακών πρακτόρων κατά πολίτη

Κόσμος Χτες
Ο κυβερνήτης της πολιτείας Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση «αρρωστημένη»

Νέα φωτό από Τραμπ για τη Γροιλανδία με έναν πιγκουίνο: «Λάθος ημισφαίριο!»

Κόσμος Χτες
Στην εικόνα που δημοσιεύτηκε, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος εμφανίζεται να κατευθύνεται προς μια παγωμένη οροσειρά

Η Σία Κοσιώνη νοσηλεύεται στην εντατική με πνευμονία

Ελλάδα Χτες
Η δημοσιογράφος ένιωσε αδιαθεσία με προβλήματα στην αναπνοή της

Γλυφάδα: Έργα του ΔΕΔΔΗΕ «δείχνει» ο Δήμαρχος για τις καταστροφές ‑ Τι απαντά ο Διαχειριστής

Ελλάδα Χτες
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ

Βριλήσσια: Η στιγμή που ο άνδρας παρασύρει την υπάλληλο των ΕΛΤΑ ‑ Διαφώνησαν για ένα δέμα

Ελλάδα Χτες
Η υπάλληλος των ΕΛΤΑ ακολουθούσε έξω τον πελάτη για να βάλει μία υπογραφή

Ολόκληρη η ιστορική ομιλία του Μαρκ Κάρνεϊ στο Νταβός: «Η παλιά τάξη πραγμάτων πέθανε»

Κόσμος Χτες
Ο Κάρνεϊ υποστήριξε ότι η διεθνής τάξη βρίσκεται σε περίοδο ρήξης και όχι απλής μετάβασης

Φυλακές Μαλανδρίνου: Συνελήφθησαν 17 έγκλειστοι – Κατασχέθηκαν μαχαίρια, ναρκωτικά και κινητά

Ελλάδα Χτες
Οι 13 από τους 17 συλληφθέντες οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή

Ποινή φυλάκισης δύο ετών στη διευθύντρια που έδεσε με ταινία 13χρονο, «το έκανα για πλάκα, δεν δυσανασχετούσε» είπε

Ελλάδα Χτες
- Η κατηγορούμενη κρίθηκε ένοχη για παράνομη βία και σωματική βλάβη αδύναμων ατόμων

Η Γροιλανδία απαντά στον Τραμπ για τον ορυκτό της πλούτο: «Κανένα παζάρι χωρίς τη συγκατάθεσή μας»

Κόσμος Χτες
Η υπουργός Ορυκτών Πόρων της Γροιλανδίας ξεκαθαρίζει ότι η κυριαρχία δεν είναι διαπραγματεύσιμη, μετά τις επαφές Τραμπ–Ρούτε και τα σενάρια για έλεγχο των φυσικών πόρων του αρκτικού νησιού