E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ιταλία: Ισόβια στη «νοσοκόμα του θανάτου» ‑ Σκότωσε από πρόθεση τουλάχιστον 4 ασθενείς

Τους προκαλούσε ακατάσχετη αιμορραγία

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 20/4/2019 | 13:31

Ιταλία: Ισόβια στη «νοσοκόμα του θανάτου» ‑ Σκότωσε από πρόθεση τουλάχιστον 4 ασθενείς

Ιταλίδα νοσοκόμα καταδικάστηκε το βράδυ της Παρασκευής να εκτίσει ποινή ισόβιας κάθειρξης, καθώς κρίθηκε ένοχη για τους φόνους το 2014 και το 2015 τεσσάρων ασθενών στην εντατική και στο αναισθησιολογικό τμήμα του νοσοκομείου της Πιομπίνο (Τοσκάνη).

Η Φάουστα Μπονίνο, την οποία βάρυναν υποψίες για πάνω από δέκα ανθρωποκτονίες από πρόθεση, διακήρυξε για άλλη μια φορά την αθωότητά της ακούγοντας την ετυμηγορία, που απαγγέλθηκε έπειτα από διαβουλεύσεις πέντε ωρών και πλέον, μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Agi.

Ο συνήγορός της, αφού ενημερώθηκε για τις λεπτομέρειες της καταδικαστικής απόφασης, που παραμένουν προς το παρόν εμπιστευτικές, γνωστοποίησε πως σκοπεύει να ασκήσει έφεση.

Λίγο μετά τη σύλληψη της νοσοκόμας που κατηγορείτο για φόνους κατά συρροή από καραμπινιέρους, τον Μάρτιο του 2016, η υπουργός Δικαιοσύνης είχε κάνει λόγο για νέα «κορυφή» στην κλίμακα της «ανθρώπινης αθλιότητας».

Οι αρχές της Ιταλίας κατηγόρησαν τότε την Μπατίστι σκότωσε το 2014 και το 2015 τουλάχιστον δέκα ασθενείς, οι οποίοι βρίσκονταν σε σοβαρή -- αλλά όχι απελπιστική -- κατάσταση, χορηγώντας τους ισχυρές δόσεις αντιπηκτικού που τους προκαλούσε ακατάσχετη αιμορραγία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τι ώρα θα κλείσουν σήμερα μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Ελλάδα 11.04.2026
Κλειστά Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Καιρός 11.04.2026
Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση

Η μεγάλη έξοδος: 629.000 αυτοκίνητα έφυγαν από την Αθήνα

Ελλάδα 11.04.2026
Πόσοι πέρασαν τις εθνικές οδούς

Πέδρο Σάντσεθ: Η Ευρώπη να «κάνει μεγάλα όνειρα» και να αναλάβει ρόλο ως ηθικός ηγέτης

Κόσμος 11.04.2026
Οι δηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο συζήτησης για το μέλλον της Ευρώπης

Ιρανικές πηγές: «Το πρόσωπο του Μοτζταμπά Χαμενεΐ έχει παραμορφωθεί, υπέστη σοβαρά τραύματα στα πόδια»

Κόσμος 11.04.2026
Ο 56χρονος αναρρώνει και παραμένει σε πνευματική διαύγεια, ανέφεραν στο Reuters άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στον στενό του κύκλο

Ο ιερέας της Χίου που ξεχωρίζει με τον μοναδικό τρόπο μετάδοσης του μηνύματος της Ανάστασης

Ελλάδα 11.04.2026
Ο ιερέας που έχει γίνει διάσημος για τον χαρακτηριστικό τρόπο που μεταφέρει το μήνυμα της Ανάστασης του Ιησού

Έγινε η πρώτη Ανάσταση στην Κέρκυρα: Το εντυπωσιακό έθιμο του τεχνητού σεισμού

Ελλάδα 11.04.2026
Αναπαριστούν με αυτόν τον τρόπο τον σεισμό που κατά τις Γραφές ακολούθησε την Πρώτη Ανάσταση