E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ιατρικό θαύμα: Γυναίκα έζησε έως τα 99 με τα όργανά της σε λάθος θέσεις

Mόνο ένας στους 50 εκατομμύρια ανθρώπους ζει αρκετά για να ενηλικιωθεί

Δημοσίευση 10/4/2019 | 11:32

Ιατρικό θαύμα: Γυναίκα έζησε έως τα 99 με τα όργανά της σε λάθος θέσεις

Η γυναίκα, ιδιοκτήτρια ενός καταστήματος για κατοικίδια ζώα, πέθανε το 2017 και δώρισε το σώμα της για ιατρικές έρευνες στο Πανεπιστήμιο Υγείας και Επιστήμης του Όρεγκον στο Πόρτλαντ. Οι φοιτητές σε μάθημα ανατομίας ήταν οι πρώτοι που πρόσεξαν ότι τα όργανα της δεν βρίσκονταν εκεί που θα έπρεπε να είναι.

Το ήπαρ, το στομάχι και άλλα όργανα της κοιλιακής χώρας βρίσκονταν σε κατοπτρική θέση και μόνο η καρδιά της βρισκόταν σωστά στα αριστερά. Η κατάσταση αυτή οφειλόταν σε εκ γενετής σπάνια ανωμαλία, που συμβαίνει μόνο σε μια γέννηση στις 22.000.

Οι γιατροί δήλωσαν έκπληκτοι τόσο που το γεγονός είχε περάσει απαρατήρητο όσο ζούσε η γυναίκα, όσο και για το ότι έζησε μια τόσο μακρά και υγιή ζωή, καθώς η αντιστροφή της θέσης των οργάνων συνήθως έχει ως συνέπεια απειλητικά για τη ζωή προβλήματα στην καρδιά και άλλες διαταραχές.

Εκτιμάται ότι μόνο ένας στους 50 εκατομμύρια ανθρώπους που γεννιέται με όργανα σε λάθος θέσεις, ζει αρκετά για να ενηλικιωθεί. Μέχρι σήμερα οι γιατροί γνώριζαν μία περίπτωση, που είχε ζήσει έως τα 73, πράγμα που καθιστά την Μπέντλεϊ την κάτοχο του παγκόσμιου ρεκόρ επιβίωσης για ανθρώπους με τέτοια ασυνήθιστη ανατομία.

Η γυναίκα, όπως είπαν τα παιδιά της, δεν είχε κάποια χρόνια πάθηση εκτός από αρθρίτιδα, ενώ είχε κάνει τρεις χειρουργικές επεμβάσεις, χωρίς κάποιος γιατρός να αναφέρει ότι είδε κάτι παράξενο, εκτός από έναν που αφαίρεσε τη σκωληκοειδίτιδα και του φάνηκε σε ασυνήθιστη θέση.

Η περίπτωσή της παρουσιάσθηκε τώρα σε συνέδριο ανατομίας στις ΗΠΑ από τον επίκουρο καθηγητή, Κάμερον Γουόκερ, οι φοιτητές του οποίου έκαναν την ανακάλυψη το 2018, όταν πρόσεξαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με τα αιμοφόρα αγγεία, σύμφωνα με το BBC και τη «Γκάρντιαν».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μπήκαν σε ξένο μαντρί και έσφαξαν 40 αρνιά – Τρεις συλλήψεις

Ελλάδα 02.01.2026
Τους 3 Κρητικούς φέρεται να υπέδειξε o 38χρονος ιδιοκτήτης των ζώων εξαιτίας προγενέστερων απειλών

Οι χειμερινές εκπτώσεις πλησιάζουν – Πόσο θα διαρκέσουν

Ελλάδα 02.01.2026
Ενημερωθείτε αναλυτικά για τα κριτήρια που πρέπει να έχετε

Αγρότες: Στα Μάλγαρα την Κυριακή οι κρίσιμες αποφάσεις για τα μπλόκα

Ελλάδα 02.01.2026
Αντίστροφη μέτρηση για την πανελλαδική σύσκεψη - Ποιοι δεν θα δώσουν το παρών

«Είμαστε έτοιμοι για δράση»: Ο Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα επέμβουν εάν το Ιράν καταστείλει βίαια τις διαμαρτυρίες

Κόσμος 02.01.2026
Σε περίπτωση που το Ιράν ανοίξει πυρ και υπάρξουν νεκροί ανάμεσα σε πολίτες που διαδηλώνουν, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παρέμβουν για να τους προστατεύσουν

Πατέρας έδωσε κοκαΐνη στον 14χρονο γιο του στα Γιάννενα και συνελήφθη

Ελλάδα 02.01.2026
Για την ίδια υπόθεση κατηγορείται και ένας ακόμη άνδρας, ο οποίος βρισκόταν μαζί με τον πατέρα και τον ανήλικο

Διεγράφησαν από τα πανεπιστήμια 308.605 μη ενεργοί φοιτητές με την είσοδο της νέας χρονιάς

Ελλάδα 02.01.2026
Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση εκκαθάρισης των φοιτητικών καταλόγων

15χρονη Ελληνίδα αγνοείται μετά την τραγωδία στο κλαμπ στο Κραν Μοντανά

Ελλάδα 02.01.2026
Οι συγγενείς της ζητούν από όποιον γνωρίζει κάτι σχετικό με την τύχη της να επικοινωνήσει άμεσα με τις αρχές

Κραν Μοντάνα: Τα δευτερόλεπτα πριν την τραγωδία ‑ Αυτή είναι η σερβιτόρα που έκαψε το μοιραίο κλαμπ

Κόσμος 02.01.2026
Οι επιζώντες περιέγραψαν σκηνές φρίκης μέσα στο κλαμπ