E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Στην Ελβετία βρέθηκε η 16χρονη που είχε εξαφανιστεί από τη Θεσσαλονίκη

Τα ίχνη της κοπέλας είχαν χαθεί από τις 13 Μαρτίου

Δημοσίευση 25/3/2019 | 20:19

Στην Ελβετία βρέθηκε η 16χρονη που είχε εξαφανιστεί από τη Θεσσαλονίκη

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια της Κατερίνας Μ., 16 ετών, η οποία είχε εξαφανιστεί στις 15 Μαρτίου από τη Θεσσαλονίκη και τελικά εντοπίστηκε σήμερα το απόγευμα στην Ελβετία.

Η Κατερίνα Μ. είναι καλά στην υγεία της, ενώ ο εντοπισμός της έδωσε τέλος στην αγωνία των δικών της ανθρώπων που την αναζητούσαν.

Το Χαμόγελο του Παιδιού» από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε για την εξαφάνιση της Κατερίνας στις 15/3/2019, παρόλο που η ανήλικη είχε φύγει από το σπίτι της δύο μέρες πριν, κινητοποιήθηκε άμεσα.

Σε στενή συνεργασία με τις Αστυνομικές Αρχές της Ελλάδας, προχώρησε απευθείας στη δημοσιοποίηση των στοιχείων της ανήλικης σε όλα τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας και στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στα Κεντρικά Αεροδρόμια και τους Διασυνοριακούς Σταθμούς της χώρας προκειμένου να αποκλείσει πιθανή φυγή της ανήλικης σε χώρες εκτός της Ελλάδας.

Καθ'όλη τη διάρκεια της αναζήτησης βρισκόταν σε άμεση συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Παύλου Μελά Θεσσαλονίκης και την Υποδιεύθυνση Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τον εντοπισμό του ηλεκτρονικού στίγματος της ανήλικης και το Τμήμα SIRENE της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας.

Καθώς, πολύ σύντομα προέκυψαν πληροφορίες ότι η Κατερίνα πιθανόν βρισκόταν σε χώρα του εξωτερικού, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ως μέλος του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για τα Εξαφανισμένα και Σεξουαλικά Κακοποιημένα Παιδιά (Missing Children Europe - MCE), προέβη σε διασυνοριακή ενημέρωση όλων των συνεργαζόμενων φορέων με σκοπό την αναζήτηση της ανήλικης σε ευρωπαϊκή κλίμακα. Άμεση συνεργασία διατηρήθηκε με τις Αρχές και τον Οργανισμό Μissing Children Switzerland στην Ελβετία και με τις Αρχές και τον συνεργαζόμενο φορέα Telefono Azzuro στην Ιταλία, καθώς υπήρχαν ενδείξεις ότι η ανήλικη μετακινούνταν μεταξύ αυτών των κρατών.

Παράλληλα, «Το Χαμόγελο Του Παιδιού» ως μέλος του Δ.Σ. του Διεθνούς Κέντρου για τα Εξαφανισμένα και Θύματα Εκμετάλλευσης Παιδιά (International Centre for Missing and Exploited Children - ICMEC) μέσω της εξειδικευμένης πλατφόρμας αναζήτησης παιδιών Global Missing Children Network (GMCNgine) ενεργοποίησε τον μηχανισμό αναζήτησης εξαφανισθέντων παιδιών με σκοπό την άμεση ενημέρωση όλων των Φορέων και Αστυνομικών Αρχών που δραστηριοποιούνται στις εξαφανίσεις ανήλικων σε παγκόσμια κλίμακα. Επιπλέον, μέσω της ίδιας πλατφόρμας ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός FIA Alerts (Federation for Internet Alerts), μέσω του οποίου έλαβαν ενημέρωση έγκαιρα όλοι οι συνεργαζόμενοι φορείς και οι εγγεγραμμένοι χρήστες στον συγκεκριμένο μηχανισμό αναζήτησης.

Τέλος, μετά από τις συντονισμένες, επίμονες προσπάθειες και τις εντατικές έρευνες σε Ελλάδα και σε εξωτερικό, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στις 23/3/2019 ενημερώθηκε από το Τμήμα SIRENE της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, ότι η Κατερίνα εντοπίστηκε στην Ελβετία και ότι είχαν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες για την ασφαλή επιστροφή της στην Ελλάδα όπως αυτή πραγματοποιήθηκε τελικά στις 25/03/2019.

Ωστόσο, για ακόμη μια φορά ανακύπτουν προβληματισμοί και εγείρονται ερωτηματικά, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που με μεγάλη ευκολία ένα ανήλικο παιδί μόλις 16 ετών κατάφερε να μετακινείται σε χώρες του εξωτερικού, χωρίς να γίνει αντιληπτό από τις αρμόδιες Αρχές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βόλος: Νεαροί πέταξαν και ποδοπάτησαν προϊόντα «Βιολάντα» σε σούπερ μάρκετ ‑ Τρικάκια και συνθήματα

Ελλάδα 01.02.2026
Τρικάκια, συνθήματα και μπισκότα «Βιολάντα» στο πάτωμα

Ζευγάρι μήνυσε κλινική εξωσωματικής για εμφύτευση λάθους εμβρύου

Κόσμος 01.02.2026
Αγωγή κατά κλινικής στο Ορλάντο μετά τη γέννηση παιδιού που δεν είναι βιολογικά δικό τους

Οι γονείς του Αλκη Καμπανού άναψαν κεράκι στη Τούμπα για τους επτά οπαδούς του ΠΑΟΚ

Αθλητικά Νέα 01.02.2026
Με αφορμή την τραγική συγκυρία με τον θάνατο των επτά οπαδών του ΠΑΟΚ στο τραγικό δυστύχημα, που σημειώθηκε στη Ρουμανία, ο Αριστείδης Καμπανός έστειλε το δικό του μήνυμα

Αντριου ‑ Έπσταϊν: Δεύτερη γυναίκα καταγγέλλει πως την έστειλαν στη Βρετανία γι` αυτόν

Κόσμος 01.02.2026
Το θύμα – που ήταν τότε 20 ετών – οδηγήθηκε στη βασιλική κατοικία Royal Lodge για επαφή με τον Αντριου και μετά ξεναγήθηκε στο Μπάκινγχαμ

Καιρός: Σε εξέλιξη το πρώτο κύμα κακοκαιρίας ‑ Επτά περιοχές σε red code ‑ Μπαράζ κλήσεων στο 112

Καιρός 01.02.2026
Eπτά περιοχές βρίσκονται σε red code, ενώ δεκάδες πολίτες έχουν καλέσει το 112 για βοήθεια, καθώς τα φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν μέχρι αργά το απόγευμα

Πολύμηνη διαρροή βλέπουν οι ειδικοί πίσω από τη φωτιά στη «Βιολάντα» – Φόβοι για νέα ανάφλεξη και έκρηξη

Ελλάδα 01.02.2026
Η ανακοίνωση της εταιρείας και τα όσα θα γίνουν τις επόμενες ημέρες

Η έκρηξη στο λιμάνι του Μπαντάρ Αμπάς στο Ιράν οφείλεται σε διαρροή αερίου, ανακοίνωσε η πυροσβεστική

Κόσμος Χτες
Από την έκρηξη σκοτώθηκε τουλάχιστον ένας άνθρωπος και τραυματίστηκαν 14

Η τοιχογραφία της Μαρίας Κάλλας στην Καλαμάτα η κορυφαία στον κόσμο για το 2025

Πολιτισμός Χτες
Τελικά τα καταφέραμε, δώσαμε φωνή σε έναν τοίχο και ακούστηκε παντού, αναφέρει ο εικαστικός Κλεομένης Κωστόπουλος

«Κόκκινος συναγερμός» σε 4 Περιφέρειες για την κακοκαιρία που θα πλήξει αύριο τη χώρα

Καιρός Χτες
Σε κατάσταση κινητοποίησης (red code) η μιση χώρα

Θεσσαλονίκη: Έφοδος της ΕΛΑΣ σε δύο οίκους ανοχής

Ελλάδα Χτες
Συνελήφθησαν δύο γυναίκες, οι οποίες λειτουργούσαν παράνομα τους οίκους ανοχής, παραβιάζοντας αποφάσεις σφράγισης

Τούρκοι γεμίζουν λεωφορεία και έρχονται στην Ελλάδα για να αγοράσουν βασικά είδη διατροφής

Κόσμος Χτες
Ο πληθωρισμός και η υποτίμηση της λίρας έχουν εκτοξεύσει της τιμές στην Τουρκία