E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Νάξος: Κατολίσθηση έστειλε βράχο στην κρεβατοκάμαρα της αγροτικής γιατρού

Ο τεράστιος βράχος σταμάτησε την πορεία του όταν έφτασε δίπλα στο κρεβάτι της

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 18/3/2019 | 20:56

Νάξος: Κατολίσθηση έστειλε βράχο στην κρεβατοκάμαρα της αγροτικής γιατρού

Όλα συνέβησαν το βράδυ της 5ης προς 6η Μαρτίου στο χωριό Μέλανες της Νάξου. Μετά από κατολίσθηση ένας τεράστιος βράχος αποκολλήθηκε, κατρακύλησε στην πλαγιά, έπεσε πίσω από το κτίριο του ιατρείου και λίγο έλειψε να καταπλακώσει την αγροτική γιατρό αφού σταμάτησε δίπλα στο κρεβάτι της το οποίο «έσπρωξε» 2 μέτρα. Κι όλα αυτά ενώ εκείνη κοιμόταν.

Η νεαρή γιατρός αποφάσισε να κάνει το αγροτικό της στη Νάξο και μάλιστα στο περιφερειακό ιατρείο Μελάνων όπου υπήρχε και δωρεάν παραχώρηση χώρου μέσα στο ιατρείο για τη διαμονή της. Πήγε στο νησί από τη Θεσσαλονίκη (ιδιαίτερη πατρίδα της) και στις 25 Φεβρουαρίου εγκαταστάθηκε στο ιατρείο του χωριού. Μετά από μια εβδομάδα συνέβη το τρομακτικό περιστατικό.

Η ίδια η γιατρός περιγράφει την εμπειρία της.

«Ήρθα στο νησί και συγκεκριμένα στο περιφερειακό ιατρείο Μελάνων λόγω της παραχώρησης δωρεάν διαμονής. Αυτή τη νύχτα δε θα την ξεχάσω ποτέ… Ένας τεράστιος βράχος αποκολλήθηκε, κατρακύλησε κι έπεσε δίπλα μου, σε απόσταση αναπνοής από το κρεββάτι μου, ανοίγοντας μια τεράστια τρύπα στον τοίχο, κολλητά εκεί που κοιμόμουν και μετατόπισε το κρεβάτι μου κατά 2 μέτρα. Αν ο βράχος είχε λίγο μεγαλύτερη φόρα ή έπεφτε στο ταβάνι… θα με διέλυε» σημειώνει συγκλονισμένη.

Το περιστατικό συνέβη στις 1:30 τη νύχτα και ενώ η νεαρή αγροτική γιατρός κοιμόταν σε ένα άγνωστο ουσιαστικά χωριό, στο οποίο μόλις είχε κλείσει μια εβδομάδα διαμονής… Ξύπνησα και πετάχτηκα από το κρεβάτι μη ξέροντας τι έχει γίνει… Άρχισα να ουρλιάζω αλλά κανείς δε με άκουγε. Επικοινώνησα με τον πρόεδρο του χωριού τον κ. Βαγγέλη Βερύκοκκο κι εκείνος σε 5-10 λεπτά ήταν εκεί. Μου φάνηκαν αιώνες… Μπήκαμε μαζί μέσα στο δωμάτιο, γιατί μόνη μου δεν τολμούσα να μπω, είδαμε τι έχει γίνει, πήρα μερικά πράγματα και έφυγα σοκαρισμένη για το νοσοκομείο του νησιού».

Η γυναίκα δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που της είχε συμβεί. Έκλαιγε συνεχώς για πολλές ημέρες και νύχτες και στο μυαλό της διαρκώς τριγυρνούσε τι θα μπορούσε να έχει συμβεί αν ο βράχος έπεφτε στο ταβάνι ή είχε μεγαλύτερη φόρα… «Δεν θα υπήρχα σήμερα. Θα με είχε διαλύσει, θα με σκότωνε» είπε.

Έχει επιστρέψει στη Νάξο και σήμερα εργάζεται στο νοσοκομείο, ενώ αναζητά στέγη, φιλοξενούμενη προσωρινά σε ξενοδοχείο του νησιού.

«Θα γίνονταν εργασίες τις επόμενες ημέρες»

Το αγροτικό ιατρείο των Μελάνων Νάξου είναι χτισμένο κάτω από ένα λόφο, σε απόσταση από αυτόν 1,5 μέτρο (ακάλυπτος χώρος μεταξύ κτηρίου και λόφου). Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του χωριού Βαγγέλης Βερύκοκκος λόγω των φετινών συνεχόμενων βροχοπτώσεων το χώμα υποχωρούσε, γίνονταν κατολισθήσεις και τελικά αποκολλήθηκε και ο βράχος κι έπεσε…

«Είναι λάθος χτισμένο το κτίριο. Έπρεπε να έχει μεγαλύτερη απόσταση από το λόφο και να έχει τοιχίο αντιστήριξης για να είναι ασφαλές» είπε ο κ. Βερύκοκκος. Απαντώντας στο ερώτημα εάν είχε δει ότι ο βράχος ήταν ετοιμόρροπος τόνισε ότι υπήρχε προγραμματισμός να γίνουν εργασίες.

«Ο δήμος κάθε χρόνο καθαρίζει το πίσω μέρος του κτιρίου του ιατρείου από τυχόν κατολισθήσεις. Ήταν να καθαριστεί την επομένη της Καθαράς Δευτέρας, δηλαδή την Τρίτη 12 Μαρτίου αλλά μας πρόλαβε το συμβάν» είπε.

Αμέσως μετά το περιστατικό ξεκίνησαν οι εργασίες από το δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για να απομακρυνθεί ο βράχος…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κοζάνη: Εντοπίστηκε κρούσμα ευλογιάς αιγοπροβάτων σε κτηνοτροφική μονάδα στην Αμυγδαλιά

E-Daily 2.TopNews Χτες
Από την πρώτη στιγμή, η κατάσταση των ζώων είχε προκαλέσει σοβαρές ανησυχίες στους κτηνιάτρους

Λουτράκι: Σορός άνδρα εντοπίστηκε να επιπλέει στη θάλασσα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Οι αρχές διερευνούν αν η σορός ανήκει στον 38χρονο Ουκρανό υπήκοο που αγνοούνταν

Τέλος μίας εποχής στη Χίο: Πέθανε η κυρία Σμαράγδα, η τελευταία μόνιμη κάτοικος του Αναβάτου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Θλίψη στην τοπική κοινωνία της Χίου για τον θάνατο της Σμαράγδας Παπαστυλιανού, της τελευταίας μόνιμης κατοίκου του Αναβάτου

Χαλάνδρι: Εργαστήριο αναβολικών κρυμμένο σε φαρμακείο – Πάνω από 1 εκατ. ευρώ τα κέρδη του κυκλώματος

E-Daily 2.TopNews Χτες
Δεκατέσσερις συλλήψεις από την αστυνομία και κατάσχεση 40.000 παράνομων σκευασμάτων

Voucher για βιβλία έως 150 ευρώ: Ποιοι δικαιούνται δωρεάν πρόσβαση σε εκδόσεις

E-Daily 2.TopNews Χτες
Χιλιάδες πολίτες μπορούν να αποκτήσουν δωρεάν βιβλία μέσω επιταγής από τη ΔΥΠΑ

Καταδίκη για Τζέιμς Δαλαμάγκα, τη σύντροφο και τον πατέρα του

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ποινή φυλάκισης 2 ετών και 9 μηνών επέβαλε το δικαστήριο στον Δαλαμάγκα

Σουηδία: «Όχι» από την αρχή Δημόσιας Υγείας σε smartphone πριν από τα 13 έτη

E-Daily 2.TopNews Χτες
Στόχος αυτής της νέας σύστασης είναι να «μειωθεί ο κίνδυνος τα παιδιά να εκτεθούν σε επιβλαβή περιεχόμενα»

Επίδομα αδείας 2026: Νέα ποσά μετά την αύξηση κατώτατου μισθού – Πότε και πώς καταβάλλεται

Οικονομία Χτες
Ποια είναι η ημερομηνία πληρωμής του επιδόματος αδείας, ο τρόπος υπολογισμού του και τι αλλάζει φέτος

Θάνατος 71χρονου επιβάτη εν πλω σε πλοίο από Κω προς Πειραιά

Ελλάδα Χτες
Τραγικό τέλος για 71χρονο επιβάτη κατά τη διάρκεια πλου από την Κω με προορισμό τον Πειραιά

Συναγερμός στο Αμερικανικό Πεντάγωνο

Κόσμος Χτες
Εκκενώνονται και αποκλείονται όροφοι του κτιρίου

16χρονη επιχείρησε να το σκάσει ξυπόλητη για να ξεφύγει από τον 30χρονο σύζυγό της στο Βόλο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο 30χρονος συνελήφθη για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη, ενδοοικογενειακή απειλή και ενδοοικογενειακή παράνομη βία

Λευκάδα: Βέλγος τουρίστας έπεσε από βράχο για μία selfie

Ελλάδα Χτες
Διακομίστηκε σοβαρά τραυματισμένος στο Νοσοκομείο Λευκάδας