E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Νάξος: Κατολίσθηση έστειλε βράχο στην κρεβατοκάμαρα της αγροτικής γιατρού

Ο τεράστιος βράχος σταμάτησε την πορεία του όταν έφτασε δίπλα στο κρεβάτι της

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 18/3/2019 | 20:56

Νάξος: Κατολίσθηση έστειλε βράχο στην κρεβατοκάμαρα της αγροτικής γιατρού

Όλα συνέβησαν το βράδυ της 5ης προς 6η Μαρτίου στο χωριό Μέλανες της Νάξου. Μετά από κατολίσθηση ένας τεράστιος βράχος αποκολλήθηκε, κατρακύλησε στην πλαγιά, έπεσε πίσω από το κτίριο του ιατρείου και λίγο έλειψε να καταπλακώσει την αγροτική γιατρό αφού σταμάτησε δίπλα στο κρεβάτι της το οποίο «έσπρωξε» 2 μέτρα. Κι όλα αυτά ενώ εκείνη κοιμόταν.

Η νεαρή γιατρός αποφάσισε να κάνει το αγροτικό της στη Νάξο και μάλιστα στο περιφερειακό ιατρείο Μελάνων όπου υπήρχε και δωρεάν παραχώρηση χώρου μέσα στο ιατρείο για τη διαμονή της. Πήγε στο νησί από τη Θεσσαλονίκη (ιδιαίτερη πατρίδα της) και στις 25 Φεβρουαρίου εγκαταστάθηκε στο ιατρείο του χωριού. Μετά από μια εβδομάδα συνέβη το τρομακτικό περιστατικό.

Η ίδια η γιατρός περιγράφει την εμπειρία της.

«Ήρθα στο νησί και συγκεκριμένα στο περιφερειακό ιατρείο Μελάνων λόγω της παραχώρησης δωρεάν διαμονής. Αυτή τη νύχτα δε θα την ξεχάσω ποτέ… Ένας τεράστιος βράχος αποκολλήθηκε, κατρακύλησε κι έπεσε δίπλα μου, σε απόσταση αναπνοής από το κρεββάτι μου, ανοίγοντας μια τεράστια τρύπα στον τοίχο, κολλητά εκεί που κοιμόμουν και μετατόπισε το κρεβάτι μου κατά 2 μέτρα. Αν ο βράχος είχε λίγο μεγαλύτερη φόρα ή έπεφτε στο ταβάνι… θα με διέλυε» σημειώνει συγκλονισμένη.

Το περιστατικό συνέβη στις 1:30 τη νύχτα και ενώ η νεαρή αγροτική γιατρός κοιμόταν σε ένα άγνωστο ουσιαστικά χωριό, στο οποίο μόλις είχε κλείσει μια εβδομάδα διαμονής… Ξύπνησα και πετάχτηκα από το κρεβάτι μη ξέροντας τι έχει γίνει… Άρχισα να ουρλιάζω αλλά κανείς δε με άκουγε. Επικοινώνησα με τον πρόεδρο του χωριού τον κ. Βαγγέλη Βερύκοκκο κι εκείνος σε 5-10 λεπτά ήταν εκεί. Μου φάνηκαν αιώνες… Μπήκαμε μαζί μέσα στο δωμάτιο, γιατί μόνη μου δεν τολμούσα να μπω, είδαμε τι έχει γίνει, πήρα μερικά πράγματα και έφυγα σοκαρισμένη για το νοσοκομείο του νησιού».

Η γυναίκα δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που της είχε συμβεί. Έκλαιγε συνεχώς για πολλές ημέρες και νύχτες και στο μυαλό της διαρκώς τριγυρνούσε τι θα μπορούσε να έχει συμβεί αν ο βράχος έπεφτε στο ταβάνι ή είχε μεγαλύτερη φόρα… «Δεν θα υπήρχα σήμερα. Θα με είχε διαλύσει, θα με σκότωνε» είπε.

Έχει επιστρέψει στη Νάξο και σήμερα εργάζεται στο νοσοκομείο, ενώ αναζητά στέγη, φιλοξενούμενη προσωρινά σε ξενοδοχείο του νησιού.

«Θα γίνονταν εργασίες τις επόμενες ημέρες»

Το αγροτικό ιατρείο των Μελάνων Νάξου είναι χτισμένο κάτω από ένα λόφο, σε απόσταση από αυτόν 1,5 μέτρο (ακάλυπτος χώρος μεταξύ κτηρίου και λόφου). Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του χωριού Βαγγέλης Βερύκοκκος λόγω των φετινών συνεχόμενων βροχοπτώσεων το χώμα υποχωρούσε, γίνονταν κατολισθήσεις και τελικά αποκολλήθηκε και ο βράχος κι έπεσε…

«Είναι λάθος χτισμένο το κτίριο. Έπρεπε να έχει μεγαλύτερη απόσταση από το λόφο και να έχει τοιχίο αντιστήριξης για να είναι ασφαλές» είπε ο κ. Βερύκοκκος. Απαντώντας στο ερώτημα εάν είχε δει ότι ο βράχος ήταν ετοιμόρροπος τόνισε ότι υπήρχε προγραμματισμός να γίνουν εργασίες.

«Ο δήμος κάθε χρόνο καθαρίζει το πίσω μέρος του κτιρίου του ιατρείου από τυχόν κατολισθήσεις. Ήταν να καθαριστεί την επομένη της Καθαράς Δευτέρας, δηλαδή την Τρίτη 12 Μαρτίου αλλά μας πρόλαβε το συμβάν» είπε.

Αμέσως μετά το περιστατικό ξεκίνησαν οι εργασίες από το δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για να απομακρυνθεί ο βράχος…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απόλλων Σμύρνης: Σήκωσε το πρωτάθλημα και επέστρεψε στη Γ` Εθνική

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Απόλλων Σμύρνης εξασφάλισε και μαθηματικά το πρωτάθλημα της Α` ΕΠΣΑ και κλείδωσε την επιστροφή του στην Γ` Εθνική

Συναγερμός στον Περσικό Κόλπο: Επίθεση σε φορτηγό πλοίο ανοιχτά του Ιράν

E-Daily 2.TopNews Χτες
Αναφορά για πολλαπλά μικρά σκάφη κοντά στο Σιρίκ - Ασφαλές το πλήρωμα, σε επιφυλακή η ναυτιλιακή κοινότητα

Κεφαλονιά: Νέες αποκαλύψεις για την Μυρτώ – «Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών δεν συνάδουν με την συμπεριφορά της»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο δικηγόρος της οικογένειας λέει ότι με την υπόθεση της Μυρτούς «άνοιξε ο ασκός του Αιόλου για νέο κύκλο ερευνών σχετικά με κυκλώματα ναρκωτικών στο νησί»

Σερ Αλεξ Φέργκιουσον: Στο νοσοκομείο ο ιστορικός προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του

«Δεν μπορούσα να πω ούτε το όνομά μου»: Η σοκαριστική μαρτυρία μιας Ουκρανής μετά από τον ξυλοδαρμό της στο Ντουμπάι

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η σοκαριστική υπόθεση της Maria Kovalchuk παραμένει ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα περιστατικά που καταγράφηκαν στο Ντουμπάι το 2025

Συναγερμός στο Τσερνόμπιλ: Drone επιτέθηκε σε εργαστήριο ελέγχου εξωτερικής ραδιενέργειας

Κόσμος Χτες
Δεν είναι ακόμη γνωστό αν το πλήγμα προκάλεσε ζημιές στο εργαστήριο, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας

Νέα Μάκρη: Αγρια δoλoφovία 36χρονου ‑ Συνελήφθη η σύζυγός του

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σοκ προκαλούν τα στοιχεία που έρχονται στο φως για την υπόθεση

Μετρό: Ποιοι σταθμοί της Γραμμής 2 θα κλείσουν νωρίτερα σήμερα και αύριο

Ελλάδα Χτες
Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ στη Γραμμή 2 του Μετρό την Κυριακή (3/5) και την Δευτέρα (4/5) λόγω εργασιών στο Μετρό

Οι ΗΠΑ επέστρεψαν στην Ελλάδα 26 κλεμμένα αρχαία αντικείμενα

Ελλάδα Χτες
Αυτά τα πολύτιμα αντικείμενα αποτελούσαν σημαντικό μέρος της ζωής στον αρχαίο κόσμο

Σε τροχιά γύρω από τη Γη οι 4 πρώτοι ελληνικοί θερμικοί δορυφόροι για πρόληψη των πυρκαγιών

Ελλάδα Χτες
Το σύστημα, που αναπτύχθηκε από την OroraTech, αποτελεί το πρώτο εθνικό δορυφορικό σύστημα σχεδιασμένο για την ανίχνευση και παρακολούθηση πυρκαγιών

Εταιρεία λάνσαρε chatbot που επιτρέπει συνομιλίες με τον «Ιησού» έναντι 1,99 δολαρίων το λεπτό

Tech + Science Χτες
Εταιρεία χρεώνει άτομα 1,99 δολάρια ανά λεπτό για να μιλήσουν με το Avatar του Ιησού με τεχνητή νοημοσύνη.