E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Νάξος: Κατολίσθηση έστειλε βράχο στην κρεβατοκάμαρα της αγροτικής γιατρού

Ο τεράστιος βράχος σταμάτησε την πορεία του όταν έφτασε δίπλα στο κρεβάτι της

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 18/3/2019 | 20:56

Νάξος: Κατολίσθηση έστειλε βράχο στην κρεβατοκάμαρα της αγροτικής γιατρού

Όλα συνέβησαν το βράδυ της 5ης προς 6η Μαρτίου στο χωριό Μέλανες της Νάξου. Μετά από κατολίσθηση ένας τεράστιος βράχος αποκολλήθηκε, κατρακύλησε στην πλαγιά, έπεσε πίσω από το κτίριο του ιατρείου και λίγο έλειψε να καταπλακώσει την αγροτική γιατρό αφού σταμάτησε δίπλα στο κρεβάτι της το οποίο «έσπρωξε» 2 μέτρα. Κι όλα αυτά ενώ εκείνη κοιμόταν.

Η νεαρή γιατρός αποφάσισε να κάνει το αγροτικό της στη Νάξο και μάλιστα στο περιφερειακό ιατρείο Μελάνων όπου υπήρχε και δωρεάν παραχώρηση χώρου μέσα στο ιατρείο για τη διαμονή της. Πήγε στο νησί από τη Θεσσαλονίκη (ιδιαίτερη πατρίδα της) και στις 25 Φεβρουαρίου εγκαταστάθηκε στο ιατρείο του χωριού. Μετά από μια εβδομάδα συνέβη το τρομακτικό περιστατικό.

Η ίδια η γιατρός περιγράφει την εμπειρία της.

«Ήρθα στο νησί και συγκεκριμένα στο περιφερειακό ιατρείο Μελάνων λόγω της παραχώρησης δωρεάν διαμονής. Αυτή τη νύχτα δε θα την ξεχάσω ποτέ… Ένας τεράστιος βράχος αποκολλήθηκε, κατρακύλησε κι έπεσε δίπλα μου, σε απόσταση αναπνοής από το κρεββάτι μου, ανοίγοντας μια τεράστια τρύπα στον τοίχο, κολλητά εκεί που κοιμόμουν και μετατόπισε το κρεβάτι μου κατά 2 μέτρα. Αν ο βράχος είχε λίγο μεγαλύτερη φόρα ή έπεφτε στο ταβάνι… θα με διέλυε» σημειώνει συγκλονισμένη.

Το περιστατικό συνέβη στις 1:30 τη νύχτα και ενώ η νεαρή αγροτική γιατρός κοιμόταν σε ένα άγνωστο ουσιαστικά χωριό, στο οποίο μόλις είχε κλείσει μια εβδομάδα διαμονής… Ξύπνησα και πετάχτηκα από το κρεβάτι μη ξέροντας τι έχει γίνει… Άρχισα να ουρλιάζω αλλά κανείς δε με άκουγε. Επικοινώνησα με τον πρόεδρο του χωριού τον κ. Βαγγέλη Βερύκοκκο κι εκείνος σε 5-10 λεπτά ήταν εκεί. Μου φάνηκαν αιώνες… Μπήκαμε μαζί μέσα στο δωμάτιο, γιατί μόνη μου δεν τολμούσα να μπω, είδαμε τι έχει γίνει, πήρα μερικά πράγματα και έφυγα σοκαρισμένη για το νοσοκομείο του νησιού».

Η γυναίκα δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που της είχε συμβεί. Έκλαιγε συνεχώς για πολλές ημέρες και νύχτες και στο μυαλό της διαρκώς τριγυρνούσε τι θα μπορούσε να έχει συμβεί αν ο βράχος έπεφτε στο ταβάνι ή είχε μεγαλύτερη φόρα… «Δεν θα υπήρχα σήμερα. Θα με είχε διαλύσει, θα με σκότωνε» είπε.

Έχει επιστρέψει στη Νάξο και σήμερα εργάζεται στο νοσοκομείο, ενώ αναζητά στέγη, φιλοξενούμενη προσωρινά σε ξενοδοχείο του νησιού.

«Θα γίνονταν εργασίες τις επόμενες ημέρες»

Το αγροτικό ιατρείο των Μελάνων Νάξου είναι χτισμένο κάτω από ένα λόφο, σε απόσταση από αυτόν 1,5 μέτρο (ακάλυπτος χώρος μεταξύ κτηρίου και λόφου). Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του χωριού Βαγγέλης Βερύκοκκος λόγω των φετινών συνεχόμενων βροχοπτώσεων το χώμα υποχωρούσε, γίνονταν κατολισθήσεις και τελικά αποκολλήθηκε και ο βράχος κι έπεσε…

«Είναι λάθος χτισμένο το κτίριο. Έπρεπε να έχει μεγαλύτερη απόσταση από το λόφο και να έχει τοιχίο αντιστήριξης για να είναι ασφαλές» είπε ο κ. Βερύκοκκος. Απαντώντας στο ερώτημα εάν είχε δει ότι ο βράχος ήταν ετοιμόρροπος τόνισε ότι υπήρχε προγραμματισμός να γίνουν εργασίες.

«Ο δήμος κάθε χρόνο καθαρίζει το πίσω μέρος του κτιρίου του ιατρείου από τυχόν κατολισθήσεις. Ήταν να καθαριστεί την επομένη της Καθαράς Δευτέρας, δηλαδή την Τρίτη 12 Μαρτίου αλλά μας πρόλαβε το συμβάν» είπε.

Αμέσως μετά το περιστατικό ξεκίνησαν οι εργασίες από το δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για να απομακρυνθεί ο βράχος…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καιρός: Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ ‑ Σε ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Βροχές, καταιγίδες και μεγάλη συχνότητα κεραυνών τις επόμενες ώρες

ΗΠΑ: Πανικός για την Τεχνητή Νοημοσύνη ‑ Ζητούν «διακόπτη έκτακτης ανάγκης»

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Η διακομματική πρόταση νόμου «AI Kill Switch Act» κατατέθηκε έπειτα από το σοβαρό περιστατικό στο οποίο αυτόνομος AI agent διέφυγε από ελεγχόμενο περιβάλλον δοκιμών και εξαπέλυσε κυβερνοεπίθεση

Στις φλόγες η Αγία Πετρούπολη ‑ Βίντεο από τις ουκρανικές επιθέσεις

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Ουκρανικά drones έπληξαν εκ νέου κόμβους logistics της Wildberries - μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στην Αγία Πετρούπολη

Καρυστιανού: «Το ενοίκιο του γραφείου μας το πληρώνω εγώ» – Τι είπε για Τεμπή, απειλές και δημοσκοπήσεις

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Η πρόεδρος της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία» μίλησε στον ΣΚΑΪ για τη χρηματοδότηση του κόμματος, το ξυλόλιο, την εισαγγελική πρόταση για Τριαντόπουλο-Αγοραστό και την απειλή που λέει ότι δέχθηκε μέσω δικαστή.

Συνέντευξη Μητσοτάκη: «Οι εκλογές δεν θα γίνουν το φθινόπωρο» – Τι είπε για ΔΕΘ, στέγη και Σαμαρά

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Ο πρωθυπουργός αποκλείει εκλογές το φθινόπωρο και εξαγγέλλει φοροελαφρύνσεις για μικρομεσαίους και ελεύθερους επαγγελματίες από τον Σεπτέμβριο.

Δημογλίδου για τον θάνατο της 41χρονης στη Σύρο: Κυνηγήθηκε από το ζευγάρι και τραυματίστηκε εκ νέου

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
«Αναζητούμε βιντεοληπτικό υλικό και πρόσθετες μαρτυρίες»

Νομοσχέδιο για τα ύδατα: Τι αλλάζει για τα τιμολόγια, τους εργαζόμενους και τον κίνδυνο ιδιωτικοποίησης

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Το ΥΠΕΝ απαντά σε 13 κρίσιμες ερωτήσεις για τη μεταρρύθμιση που επεκτείνει ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ σε νέες περιοχές και αλλάζει το τοπίο στη διαχείριση υδάτων.

Νεκρή 41χρονη στη Σύρο: Στο μικροσκόπιο και πιθανές οικονομικές διαφορές

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Νέα στοιχεία εξετάζουν οι Αρχές για τον θάνατο της 41χρονης διασώστριας του ΕΚΑΒ στη Σύρο, με τις έρευνες να στρέφονται τόσο στις συνθήκες της αιματηρής συμπλοκής όσο και στο ενδεχόμενο οικονομικών διαφορών με το ζευγάρι που έχει συλληφθεί

Βάσεις 2026: Εκτόξευση στα πολυτεχνεία, άνοδος στις ιατρικές – Ποιες σχολές «βυθίζονται»

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Από τις 70.593 αιτήσεις υποψηφίων αναδύεται ο νέος χάρτης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, με εντυπωσιακές ανατροπές σε αρκετά τμήματα.

Η σχολή που ξεπέρασε τα 20.000 μόρια και άφησε πίσω ακόμη και την Ιατρική

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Ποιες είναι οι σχολές με τις υψηλότερες βάσεις εισαγωγής το 2026

Τραμπ: Νέοι δασμοί σε πάνω από 80 χώρες

Κόσμος 24.07.2026
Ο ενιαίος δασμός 10% που έληγε τα μεσάνυχτα (ώρα ΗΠΑ) αντικαθίσταται από νέο πακέτο μέτρων της κυβέρνησης Τραμπ