E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πέθανε ο επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Στεργίου

Τη θλιβερή είδηση έκανε γνωστή ο γιος του Δημήτρης Στεργίου

Δημοσίευση 5/3/2019 | 15:25

Πέθανε ο επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Στεργίου

"Έφυγε" το πρωί της Δευτέρας 4 Μαρτίου 2019 από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών, ο πολύ γνωστός επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Δ. Στεργίου, δημιουργός της ομώνυμης εταιρίας αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, με πάνω από 5.000 σημεία πώλησης στην Ελλάδα.

Η καταγωγή του Κωνσταντίνου Στεργίου ήταν από το Κυριακοχώρι Φθιώτιδας, το μέρος που επισκεπτόταν συχνά για να αποδράσει από την καθημερινότητα.

Τη θλιβερή είδηση έκανε γνωστή ο γιος του Δημήτρης Στεργίου, ενημερώνοντας και για την εξόδιο ακολουθία η οποία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην Νέα Φιλαδέλφεια (περιοχή Κόκκινου Μύλου) την Τρίτη 5 Μαρτίου και ώρα 15:30.

Ποιος ήταν ο Κωνσταντίνος Στεργίου
Ο Κωνσταντίνος Στεργίου γεννήθηκε στις 2 Νοεμβρίου 1939 στο Κυριακοχώρι Φθιώτιδος. Ήταν το τέταρτο παιδί της οικογένειας του Δημητρίου Στεργίου. Τα παιδικά του χρόνια εν μέσω κατοχής και εμφυλίου τα έζησε στο χωριό. Αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Σπερχειάδος και υπηρέτησε στην Αθήνα στο Στρατό Ξηράς, στο Σώμα Υλικού Πολέμου.

Καθώς γνώριζε τις δυσκολίες επιβίωσης στο χωριό, προτίμησε να μείνει στην Αθήνα και συγκεκριμένα στους Αμπελόκηπους, για να μάθει την τέχνη του σιδερά. Εργάστηκε σαν βοηθός σε πολλά έργα της περιοχής (πολλά από αυτά υπάρχουν ακόμα) και παράλληλα τα απογεύματα έκανε διανομές ειδών ζαχαροπλαστικής με τρίκυκλο.

Όμως μετά από ένα σοβαρό ατύχημα που είχε με αυτό, άλλαξαν τα σχέδια του, αφού πλέον δεν μπορούσε να δουλέψει ως σιδεράς και συνεργάστηκε με τον μεγαλύτερο αδελφό του Γιώργο για να δημιουργήσουν την εταιρεία ειδών ζαχαροπλαστικής "Αφοι Στεργίου" στην Πίνδου 57 & Χάλκης στην Νέα Φιλαδέλφεια, που εξελίχθηκε στην Ε. & Κ. Στεργίου & Σια Ο.Ε. που λειτουργεί και σήμερα.

"Ένα χέρι το λυγίζεις, δύο μαζί δεν νικιούνται", ήταν τα λόγια του πατέρα του, που ακολούθησε πιστά και ο ίδιος στην ζωή του εργαζόμενος σκληρά μέχρι το 78 του έτη, όπου προβλήματα υγείας τον υποχρέωσαν να αποτραβηχτεί από την 50ετή καθημερινή εργασία του.

Το Μάιο του 1973 παντρεύτηκε την Ελισάβετ Σταθοπούλου και απέκτησαν δύο παιδιά τον Δημήτρη και την Ελένη.

Εκτός από την Νέα Φιλαδέλφεια που έζησε τα περισσότερα χρόνια της ζωής του, ποτέ δεν ξέχασε την μεγάλη του αγάπη για το χωριό του. Υπήρξε ενεργό μέλος του Συλλόγου Κυριακοχωριτών από το 1965 και χρηματοδότησε την κατασκευή πολλών έργων υποδομής, υποστήριξης και καλλωπισμού στο χωριό. Λάτρευε την φύση, το βουνά, τα αηδόνια και με κάθε ευκαιρία ταξίδευε στο χωριά για να περπατήσει μέσα στο δάσος.

Με την δράση του ενίσχυσε συστηματικά φιλανθρωπικά ιδρύματα, εκκλησίες και μονές. Το τελευταίο του ταξίδι ήταν στα Ιεροσόλυμα. Απεβίωσε την Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Επιθεωρητές εργασίας κατέληξαν στο ΑΤ Ομονοίας μετά από καταγγελία

E-Daily 2.TopNews 24.04.2026
Έλεγχαν υπόθεση υπαλλήλου της Πλεύσης Ελευθερίας

Αποσύρονται 130 λεωφορεία του ΟΑΣΘ ‑ Τι συνέβη

E-Daily 2.TopNews 24.04.2026
Είχαν καλύψει 1,5 εκατομμύριο χιλιόμετρα το κάθε ένα!

Θρήνος στην κηδεία της 43χρονης Ελευθερίας Γιακουμάκη

E-Daily 2.TopNews 24.04.2026
«Μια γυναίκα 43-44 χρονών δεν είχε δικαίωμα να ζήσει; Γιατί; Επειδή χώρισε;»

Σε κλίμα οδύνης το τελευταίο αντίο στον 27χρονο που δολοφονήθηκε στον Αγιο Δημήτριο

Ελλάδα 24.04.2026
Την ώρα της κηδείας ο δράστης του φονικού έφευγε από την ΓΑΔΑ για να οδηγηθεί στον εισαγγελέα

Γυναίκα στην Αυστραλία εγκλωβίστηκε για ώρες μέσα σε λύματα όταν κατέρρευσε η τουαλέτα που ήταν μέσα

E-Daily 3.Left 24.04.2026
Ενώ χρησιμοποιούσε την τουαλέτα σε ερημική τοποθεσία, το έδαφος υποχώρησε, με αποτέλεσμα η γυναίκα να πέσει μέσα στον λάκκο και να εγκλωβιστεί μέσα σε ανθρώπινα απόβλητα

Τότεναμ: Εβαλε αγγελία για ψυχολόγο με στόχο να γλιτώσει τον υποβιβασμό

E-Daily 3.Left 24.04.2026
Με πρωτοβουλία του Ρομπέρτο ​​Ντε Τσέρμπι, έχει αναρτηθεί αγγελία εργασίας για έναν επαγγελματία ψυχολόγο, με σκοπό την υποστήριξη των παικτών και τη βελτίωση της νοοτροπίας της ομάδας

Νίκος Ρωμανός: Αθώος για την έκρηξη στο διαμέρισμα στους Αμπελόκηπους

E-Daily 2.TopNews 24.04.2026
Η Έδρα υιοθέτησε την εισήγηση της εισαγγελέως κι αθώωσε τον Νίκο Ρωμανό κι άλλους τρεις κατηγορούμενους για την έκρηξη σε διαμέρισμα στους Αμπελόκηπους

Νέος δυνατός σεισμός στην Κρήτη

E-Daily 2.TopNews 24.04.2026
Το επίκεντρο εντοπίζεται 4 χιλιόμετρα δυτικά της Ζάκρου στο Λασίθι

Τραγωδία στη Λάρισα: Μητέρα και κόρη εντοπίστηκαν νεκρές μέσα στο σπίτι τους

E-Daily 2.TopNews 24.04.2026
Οι αστυνομικές αρχές εισήλθαν στο διαμέρισμα έπειτα από ειδοποίηση συγγενών

Θεσσαλονίκη: «Είδαμε ένα χέρι στα σκουπίδια» ‑ Τι λένε οι υπάλληλοι που έσωσαν τον άστεγο

Ελλάδα 24.04.2026
Οι δύο εργαζόμενοι περιγράφουν πώς βρήκαν τον άστεγο μέσα στο απορριμματοφόρο,

Πάτρα: Συνελήφθη 12χρονος που απείλησε με μαχαίρι πεζό και τον λήστεψε

Ελλάδα 24.04.2026
Ο ανήλικος κατηγορούμενος θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αχαΐας