E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Συγκλονίζει η καταγγελία για σeξουαλική κακοποίηση 12χρονου μέσα σε σχολείο στου Ζωγράφου

Ερωτηματικά για τη στάση καθηγητών και διευθυντή

Δημοσίευση 12/2/2019 | 10:17

Συγκλονίζει η καταγγελία για σeξουαλική κακοποίηση 12χρονου μέσα σε σχολείο στου Ζωγράφου

Περιστατικό σeξουαλικής κακοποίησης μέσα σε σχολείο εν ώρα μαθήματος από συνομηλίκους του καταγγέλλουν οι γονείς ενός 12χρονου μαθητή σε γυμνάσιο στην περιοχή του Ζωγράφου.

Όπως ανέφερε η μητέρα του παιδιού, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ένας εξωσχολικός με έναν συμμαθητή του 12χρονου, εν ώρα μαθήματος, καθώς ο δάσκαλος απουσίαζε, στρίμωξαν τον μαθητή στην τουαλέτα και τον κακοποιούσαν σeξουαλικά επί 10-15 λεπτά, παρά τη θέλησή του, μέχρι που κατάφερε και ξέφυγε.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια, οι δράστες βιντεοσκόπησαν την αποτρόπαια πράξη τους και έδειχναν το βίντεο στους άλλους μαθητές. Το βίντεο τράβηξε ένα τρίτο παιδί που καθόταν στη διπλανή τουαλέτα.

Από την πλευρά του, ο πατέρας του παιδιού ανέφερε πως κάποιοι μαθητές του σχολείουομολόγησαν ότι είδαν το επίμαχο βίντεο, καθώς ο μαθητής που το τράβηξε πήγε αμέσως μετά και το έδειξε και σε άλλους μαθητές, ενώ δήλωσε άγνοια ως προς το αν το βίντεο έχει διαμοιραστεί στα κοινωνικά δίκτυα, αν και το παιδί που το τράβηξε ισχυρίζεται ότι το έχει σβήσει.

«Την επόμενη μέρα, αφού ξεκίνησε η κοροϊδία μεταξύ των παιδιών, τον κοροϊδεύανε δηλαδή τον μικρό, ότι έγινε αυτό το πράγμα και ότι συμμετείχε σε αυτό το πράγμα, αφού έβαλε τα κλάματα και το ανέφερε σε έναν δάσκαλο, εκεί τον πλησίασαν και του είπαν “μια πλάκα είναι, δε χρειάζεται να πάει παραπέρα, για να μη φάμε τις αποβολές”», είπε ακόμα ο πατέρας του παιδιού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι γονείς έμαθαν ότι κάτι συνέβαινε από τις φήμες που έφτασαν στα αυτιά του μεγαλύτερου αδελφού του 12χρονου. Τότε, ο μαθητής τους αποκάλυψε τι του είχε συμβεί, αλλά και ότι είχε μιλήσει γι’ αυτό στον διευθυντή του σχολείου και σε έναν ακόμα καθηγητή. Όπως ανέφερε ο πατέρας του παιδιού, ο καθηγητής του είπε να πάει να μιλήσει στον διευθυντή, ενώ ο διευθυντής του ζήτησε να τον ενημερώσει αν εμφανιστεί ξανά αυτός ο εξωσχολικός στο γυμνάσιο, αλλά του είπε ότι δε χρειάζεται να μιλήσει με τους γονείς του για αυτό το θέμα και τον έστειλε πίσω στην τάξη του.

Ο πατέρας του παιδιού θεωρεί πως η διεύθυνση του σχολείου είτε προσπάθησε να κρύψει το περιστατικό, είτε προσπάθησε να δώσει χρόνο για να ηρεμήσουν τα πράγματα και να ξεχαστούν.

Όταν έμαθαν τι είχε συμβεί, οι γονείς του 12χρονου απομάκρυναν αμέσως τα παιδιά τους από το σχολείο και κατήγγειλαν τη σeξουαλική παρενόχληση στη ΓΑΔΑ και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Το 12χρονο αγόρι υποβλήθηκε σε ιατροδικαστική εξέταση.

«Εμείς το μόνο που ζητάμε είναι δικαιοσύνη. Οι καθηγητές και οι υπεύθυνοι πρέπει να τιμωρηθούν με κάποιον τρόπο, γιατί όταν έρχεται ένα παιδί και σου ζητά βοήθεια και γυρνάς από την άλλη και δεν ενημερώνεις τους γονείς ή δεν πας να βοηθήσεις το παιδί αυτό, είναι καθαρά έγκλημα», δήλωσε η μητέρα του παιδιού, προσθέτοντας: «Σήμερα ήταν το δικό μου το παιδί. Αύριο-μεθαύριο θα είναι κάποιο άλλο παιδί».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η μεγάλη τραγωδία του 1999 – Έξι οπαδοί του ΠΑΟΚ είχαν σκοτωθεί σε τροχαίο δυστύχημα στα Τέμπη

Ελλάδα Χτες
Τα τραγικά νέα από το τροχαίο στην Ρουμανία, «ξύπνησαν» σπαρακτικές μνήμες από το δυστύχημα του 1999 στα Τέμπη, όταν έξι οπαδοί του ΠΑΟΚ έχασαν την ζωή τους επιστρέφοντας από την Αθήνα

Θρήνος στην Αλεξάνδρια Ημαθίας για τους νεκρούς οπαδούς του ΠΑΟΚ στη Ρουμανία: «Προχτές κόψαμε βασιλόπιτα μαζί»

Ελλάδα Χτες
Για τις δραματικές στιγμές που βιώνουν οι συγγενείς και οι φίλοι των θυμάτων μίλησε ο Στέφανος Δελιόπουλος, πρώην αντιδήμαρχος Αλεξάνδρειας

Βιολάντα: Συνελήφθησαν ο ιδιοκτήτης, ο υπεύθυνος ασφαλείας και ο προϊστάμενος της βάρδιας για την πολύνεκρη τραγωδία

Ελλάδα Χτες
Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της πολύνεκρης τραγωδίας με πέντε νεκρές εργαζόμενες – Βαριές κατηγορίες και έρευνα σε πλήρη εξέλιξη

Εργοστάσιο «Βιολάντα»: Συγκλονιστικές μαρτυρίες από εργαζόμενους που σώθηκαν – «Η κόρη μου είναι σε σοκ»

Ελλάδα Χτες
Σοκαρισμένοι παραμένουν οι εργαζόμενοι που είδαν τις πέντε συναδέλφους τους να χάνονται μετά την έκρηξη στο εργοστάσιο Βιολάντα και οι ίδιοι να σώζονται από καθαρή τύχη

Μελάνια Τραμπ: «Έκοψε» μόλις ένα εισιτήριο στην πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ της στη Βρετανία

Κόσμος Χτες
«Χαμηλές» στη Βρετανία οι πωλήσεις εισιτηρίων για το νέο ντοκιμαντέρ της Μελάνια Τραμπ

Κατολίσθηση στη Σικελία αφήνει μια πόλη στο χείλος του γκρεμού

Κόσμος Χτες
Σπίτια κρέμονται σε μήκος τεσσάρων χλμ

Ακραίο ψύχος στις ΗΠΑ: 30 νεκροί ‑ Είκοσι πολιτείες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Κόσμος Χτες
Πολικές θερμοκρασίες και προβλήματα στις υποδομές αφήνουν χιλιάδες Αμερικανούς χωρίς ρεύμα - Στους 30 νεκρούς ανέβηκε ο τραγικό απολογισμός από το ακραίο ψύχος

ΠΑΟΚ: Οπαδοί του Δικεφάλου επιστρέφουν από την Ουγγαρία στην Τιμισοάρα για να βρεθούν δίπλα στους τραυματίες

Ελλάδα Χτες
Φίλοι του ΠΑΟΚ, που προπορευόταν στο ταξίδι προς τη Λιόν, συγκλονισμένοι από τον θάνατο των συνοπαδών τους επιστρέφουν προς τον τόπο του δυστυχήματος

Η πρώτη αντίδραση του ΠΑΟΚ για το τραγικό δυστύχημα με τους 7 νεκρούς φιλάθλους στη Ρουμανία

Ελλάδα Χτες
Η πρώτη ενημέρωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για το τραγικό δυστύχημα στη Ρουμανία