E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Συγκλονίζει η καταγγελία για σeξουαλική κακοποίηση 12χρονου μέσα σε σχολείο στου Ζωγράφου

Ερωτηματικά για τη στάση καθηγητών και διευθυντή

Δημοσίευση 12/2/2019 | 10:17

Συγκλονίζει η καταγγελία για σeξουαλική κακοποίηση 12χρονου μέσα σε σχολείο στου Ζωγράφου

Περιστατικό σeξουαλικής κακοποίησης μέσα σε σχολείο εν ώρα μαθήματος από συνομηλίκους του καταγγέλλουν οι γονείς ενός 12χρονου μαθητή σε γυμνάσιο στην περιοχή του Ζωγράφου.

Όπως ανέφερε η μητέρα του παιδιού, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ένας εξωσχολικός με έναν συμμαθητή του 12χρονου, εν ώρα μαθήματος, καθώς ο δάσκαλος απουσίαζε, στρίμωξαν τον μαθητή στην τουαλέτα και τον κακοποιούσαν σeξουαλικά επί 10-15 λεπτά, παρά τη θέλησή του, μέχρι που κατάφερε και ξέφυγε.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια, οι δράστες βιντεοσκόπησαν την αποτρόπαια πράξη τους και έδειχναν το βίντεο στους άλλους μαθητές. Το βίντεο τράβηξε ένα τρίτο παιδί που καθόταν στη διπλανή τουαλέτα.

Από την πλευρά του, ο πατέρας του παιδιού ανέφερε πως κάποιοι μαθητές του σχολείουομολόγησαν ότι είδαν το επίμαχο βίντεο, καθώς ο μαθητής που το τράβηξε πήγε αμέσως μετά και το έδειξε και σε άλλους μαθητές, ενώ δήλωσε άγνοια ως προς το αν το βίντεο έχει διαμοιραστεί στα κοινωνικά δίκτυα, αν και το παιδί που το τράβηξε ισχυρίζεται ότι το έχει σβήσει.

«Την επόμενη μέρα, αφού ξεκίνησε η κοροϊδία μεταξύ των παιδιών, τον κοροϊδεύανε δηλαδή τον μικρό, ότι έγινε αυτό το πράγμα και ότι συμμετείχε σε αυτό το πράγμα, αφού έβαλε τα κλάματα και το ανέφερε σε έναν δάσκαλο, εκεί τον πλησίασαν και του είπαν “μια πλάκα είναι, δε χρειάζεται να πάει παραπέρα, για να μη φάμε τις αποβολές”», είπε ακόμα ο πατέρας του παιδιού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι γονείς έμαθαν ότι κάτι συνέβαινε από τις φήμες που έφτασαν στα αυτιά του μεγαλύτερου αδελφού του 12χρονου. Τότε, ο μαθητής τους αποκάλυψε τι του είχε συμβεί, αλλά και ότι είχε μιλήσει γι’ αυτό στον διευθυντή του σχολείου και σε έναν ακόμα καθηγητή. Όπως ανέφερε ο πατέρας του παιδιού, ο καθηγητής του είπε να πάει να μιλήσει στον διευθυντή, ενώ ο διευθυντής του ζήτησε να τον ενημερώσει αν εμφανιστεί ξανά αυτός ο εξωσχολικός στο γυμνάσιο, αλλά του είπε ότι δε χρειάζεται να μιλήσει με τους γονείς του για αυτό το θέμα και τον έστειλε πίσω στην τάξη του.

Ο πατέρας του παιδιού θεωρεί πως η διεύθυνση του σχολείου είτε προσπάθησε να κρύψει το περιστατικό, είτε προσπάθησε να δώσει χρόνο για να ηρεμήσουν τα πράγματα και να ξεχαστούν.

Όταν έμαθαν τι είχε συμβεί, οι γονείς του 12χρονου απομάκρυναν αμέσως τα παιδιά τους από το σχολείο και κατήγγειλαν τη σeξουαλική παρενόχληση στη ΓΑΔΑ και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Το 12χρονο αγόρι υποβλήθηκε σε ιατροδικαστική εξέταση.

«Εμείς το μόνο που ζητάμε είναι δικαιοσύνη. Οι καθηγητές και οι υπεύθυνοι πρέπει να τιμωρηθούν με κάποιον τρόπο, γιατί όταν έρχεται ένα παιδί και σου ζητά βοήθεια και γυρνάς από την άλλη και δεν ενημερώνεις τους γονείς ή δεν πας να βοηθήσεις το παιδί αυτό, είναι καθαρά έγκλημα», δήλωσε η μητέρα του παιδιού, προσθέτοντας: «Σήμερα ήταν το δικό μου το παιδί. Αύριο-μεθαύριο θα είναι κάποιο άλλο παιδί».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Λευκός Πύργος το πρώτο ελληνικό μνημείο στους «Θησαυρούς της Ευρωπαϊκής Κινηματογραφικής Κληρονομιάς»

Ελλάδα 08.11.2025
Με τη διάκριση για τον Λευκό Πύργο, επιβεβαιώνει η σχέση της Θεσσαλονίκης με την έβδομη τέχνη

Παναθηναϊκός, Αταμάν για Λεσόρ: «Θα αποφασίσει με την ομάδα τι θεραπεία ή χειρουργείο θα κάνει»

Αθλητικά Νέα 08.11.2025
Ο Εργκίν Αταμαν αποκάλυψε το ενδεχόμενο ο Ματίας Λεσόρ να χρειαστεί κι άλλο χειρουργείο

Παιδοψυχολόγοι μεταβαίνουν στα Βορίζια – «Τα παιδιά δεν πρέπει να κουβαλούν τη βεντέτα»

Ελλάδα 08.11.2025
Στα Βορίζια αναμένεται να βρεθεί ειδική διεπιστημονική επιτροπή, με στόχο την ψυχολογική στήριξη των κατοίκων και κυρίως των παιδιών

Shutdown και πείνα στις ΗΠΑ: Σε καθεστώς αβεβαιότητας εκατομμύρια Αμερικανοί – «Πράσινο φως» στον Τραμπ να παγώσει τα κουπόνια τροφίμων

Κόσμος 08.11.2025
Συνεχίζεται η δημοσιονομική παράλυση της χώρας - Πάνω από 1.000 πτήσεις ακυρώθηκαν

Κυνική παραδοχή Μελόνι: «Με την δεξιά στην κυβέρνηση, δεν θα εγκριθεί ποτέ ειδικός φόρος για τις μεγάλες περιουσίες»

Κόσμος 08.11.2025
Η Τζόρτζια Μελόνι δεν δίστασε να παραδεχθεί δημοσίως ότι με τη δεξιά στην κυβέρνηση φόρος στις μεγάλες περιουσίες δεν πρόκειται να επιβληθεί ποτέ

Τέμπη: Με τους συγγενείς των θυμάτων στα έδρανα η δίκη στις 3/3 – Απορρίφθηκε αίτημα του κράτους να αποβληθούν

Ελλάδα 08.11.2025
Ένταση επικράτησε στη δίκη για τα Τέμπη και την αμαρτωλή σύμβαση 717 με κατηγορούμενους δύο ελεγκτές της Αρχής Διαφάνειας καθώς το Νομικό Συμβούλιο του κράτους βρέθηκε στα έδρανα της υπεράσπισης

Ηλεκτρονικό μπλόκο σε καπνό και αλκοόλ για ανηλίκους – Τι αλλάζει στα κέντρα ψυχαγωγίας

Ελλάδα 08.11.2025
Δημήτρης Παπαστεργίου: Η προστασία των παιδιών είναι ζήτημα ευθύνης και τεχνολογίας

Έφοδοι της ΕΛΑΣ σε οίκους ανοχής στην Αθήνα‑ Συνελήφθησαν 15 γυναίκες

Ελλάδα 08.11.2025
Κινούνται οι διαδικασίες σφράγισης και επανασφράγισης των συγκεκριμένων οίκων ανοχής

«Με βασάνιζαν επτά φορές τη μέρα για 20 λεπτά»: Ισραηλινός όμηρος περιγράφει τη φρίκη που έζησε δύο χρόνια στη Γάζα

Κόσμος 08.11.2025
«Μου έβαλαν πέτρες στα αφτιά και μου έκλεισαν τα μάτια για εβδομάδες» λέει ο 21χρονος Ρομ Μπρασλάβσκι που βίωσε ακραία ψυχολογική και σωματική κακοποίηση

Σοκ στην Πάτρα: Χειροπέδες σε 40χρονο εκπαιδευτικό για πορνογραφία ανηλίκων

Ελλάδα 08.11.2025
Έδειξε γυμνές φωτογραφίες των παιδιών του σε μαθήτρια