E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Συγκλονίζει η καταγγελία για σeξουαλική κακοποίηση 12χρονου μέσα σε σχολείο στου Ζωγράφου

Ερωτηματικά για τη στάση καθηγητών και διευθυντή

Δημοσίευση 12/2/2019 | 10:17

Συγκλονίζει η καταγγελία για σeξουαλική κακοποίηση 12χρονου μέσα σε σχολείο στου Ζωγράφου

Περιστατικό σeξουαλικής κακοποίησης μέσα σε σχολείο εν ώρα μαθήματος από συνομηλίκους του καταγγέλλουν οι γονείς ενός 12χρονου μαθητή σε γυμνάσιο στην περιοχή του Ζωγράφου.

Όπως ανέφερε η μητέρα του παιδιού, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ένας εξωσχολικός με έναν συμμαθητή του 12χρονου, εν ώρα μαθήματος, καθώς ο δάσκαλος απουσίαζε, στρίμωξαν τον μαθητή στην τουαλέτα και τον κακοποιούσαν σeξουαλικά επί 10-15 λεπτά, παρά τη θέλησή του, μέχρι που κατάφερε και ξέφυγε.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια, οι δράστες βιντεοσκόπησαν την αποτρόπαια πράξη τους και έδειχναν το βίντεο στους άλλους μαθητές. Το βίντεο τράβηξε ένα τρίτο παιδί που καθόταν στη διπλανή τουαλέτα.

Από την πλευρά του, ο πατέρας του παιδιού ανέφερε πως κάποιοι μαθητές του σχολείουομολόγησαν ότι είδαν το επίμαχο βίντεο, καθώς ο μαθητής που το τράβηξε πήγε αμέσως μετά και το έδειξε και σε άλλους μαθητές, ενώ δήλωσε άγνοια ως προς το αν το βίντεο έχει διαμοιραστεί στα κοινωνικά δίκτυα, αν και το παιδί που το τράβηξε ισχυρίζεται ότι το έχει σβήσει.

«Την επόμενη μέρα, αφού ξεκίνησε η κοροϊδία μεταξύ των παιδιών, τον κοροϊδεύανε δηλαδή τον μικρό, ότι έγινε αυτό το πράγμα και ότι συμμετείχε σε αυτό το πράγμα, αφού έβαλε τα κλάματα και το ανέφερε σε έναν δάσκαλο, εκεί τον πλησίασαν και του είπαν “μια πλάκα είναι, δε χρειάζεται να πάει παραπέρα, για να μη φάμε τις αποβολές”», είπε ακόμα ο πατέρας του παιδιού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι γονείς έμαθαν ότι κάτι συνέβαινε από τις φήμες που έφτασαν στα αυτιά του μεγαλύτερου αδελφού του 12χρονου. Τότε, ο μαθητής τους αποκάλυψε τι του είχε συμβεί, αλλά και ότι είχε μιλήσει γι’ αυτό στον διευθυντή του σχολείου και σε έναν ακόμα καθηγητή. Όπως ανέφερε ο πατέρας του παιδιού, ο καθηγητής του είπε να πάει να μιλήσει στον διευθυντή, ενώ ο διευθυντής του ζήτησε να τον ενημερώσει αν εμφανιστεί ξανά αυτός ο εξωσχολικός στο γυμνάσιο, αλλά του είπε ότι δε χρειάζεται να μιλήσει με τους γονείς του για αυτό το θέμα και τον έστειλε πίσω στην τάξη του.

Ο πατέρας του παιδιού θεωρεί πως η διεύθυνση του σχολείου είτε προσπάθησε να κρύψει το περιστατικό, είτε προσπάθησε να δώσει χρόνο για να ηρεμήσουν τα πράγματα και να ξεχαστούν.

Όταν έμαθαν τι είχε συμβεί, οι γονείς του 12χρονου απομάκρυναν αμέσως τα παιδιά τους από το σχολείο και κατήγγειλαν τη σeξουαλική παρενόχληση στη ΓΑΔΑ και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Το 12χρονο αγόρι υποβλήθηκε σε ιατροδικαστική εξέταση.

«Εμείς το μόνο που ζητάμε είναι δικαιοσύνη. Οι καθηγητές και οι υπεύθυνοι πρέπει να τιμωρηθούν με κάποιον τρόπο, γιατί όταν έρχεται ένα παιδί και σου ζητά βοήθεια και γυρνάς από την άλλη και δεν ενημερώνεις τους γονείς ή δεν πας να βοηθήσεις το παιδί αυτό, είναι καθαρά έγκλημα», δήλωσε η μητέρα του παιδιού, προσθέτοντας: «Σήμερα ήταν το δικό μου το παιδί. Αύριο-μεθαύριο θα είναι κάποιο άλλο παιδί».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η έκρηξη στο λιμάνι του Μπαντάρ Αμπάς στο Ιράν οφείλεται σε διαρροή αερίου, ανακοίνωσε η πυροσβεστική

Κόσμος Χτες
Από την έκρηξη σκοτώθηκε τουλάχιστον ένας άνθρωπος και τραυματίστηκαν 14

Η τοιχογραφία της Μαρίας Κάλλας στην Καλαμάτα η κορυφαία στον κόσμο για το 2025

Πολιτισμός Χτες
Τελικά τα καταφέραμε, δώσαμε φωνή σε έναν τοίχο και ακούστηκε παντού, αναφέρει ο εικαστικός Κλεομένης Κωστόπουλος

«Κόκκινος συναγερμός» σε 4 Περιφέρειες για την κακοκαιρία που θα πλήξει αύριο τη χώρα

Καιρός Χτες
Σε κατάσταση κινητοποίησης (red code) η μιση χώρα

Θεσσαλονίκη: Έφοδος της ΕΛΑΣ σε δύο οίκους ανοχής

Ελλάδα Χτες
Συνελήφθησαν δύο γυναίκες, οι οποίες λειτουργούσαν παράνομα τους οίκους ανοχής, παραβιάζοντας αποφάσεις σφράγισης

Τούρκοι γεμίζουν λεωφορεία και έρχονται στην Ελλάδα για να αγοράσουν βασικά είδη διατροφής

Κόσμος Χτες
Ο πληθωρισμός και η υποτίμηση της λίρας έχουν εκτοξεύσει της τιμές στην Τουρκία

Θρήνος στο ελληνικό μπάσκετ: Πέθανε 33χρονος αθλητής κατά τη διάρκεια αγώνα ερασιτεχνικού πρωταθλήματος

Ελλάδα Χτες
Μία τραγωδία χτύπησε τον ελληνικό αθλητισμό τις πρώτες ημέρες του 2026

Οπαδοί ΠΑΟΚ: Σήμερα η τελευταία πράξη του δράματος με το «αντίο» στα άλλα πέντε «αετόπουλα»

Ελλάδα Χτες
Το «παρών» αναμένεται να δώσει και ο 28χρονος τραυματίας που χθες πήρε εξιτήριο από το «Παπαγεωργίου»

Νέο έκτακτο της ΕΜΥ: Κόκκινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες

Καιρός Χτες
Οι περιοχές που βρίσκονται στο επίκεντρο

Κεραμεικός: Παράτησε το όχημά του στις γραμμές του τρένου και έφυγε

Ελλάδα Χτες
Για 1,5 ώρα διακόπηκε η κυκλοφορία