E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα

Μέχρι πότε χαλάει ο καιρός

Δημοσίευση 11/2/2019 | 09:05

Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα

Ψυχρές αέριες μάζες πολικής προέλευσης, που κατευθύνονται προς τα Βαλκάνια, θα επηρεάσουν την Ελλάδα από την Τρίτη έως το τέλος της εβδομάδας, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (EAA).

Η θερμοκρασία αναμένεται να παραμείνει περίπου 5-6 βαθμούς Κελσίου κάτω από τις φυσιολογικές για την εποχή τιμές, μέχρι το επόμενο Σαββατοκύριακο. Παράλληλα θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο και χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού. Αντίθετα στη Δυτική Ευρώπη αυτή την εβδομάδα αναμένονται υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

Για σήμερα Δευτέρα, σύμφωνα με το ΕΑΑ-meteo, αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με βροχές και μετά το απόγευμα τοπικές καταιγίδες στα δυτικά και τοπικές βροχές στα βόρεια και πιθανόν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Η ορατότητα τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, ενώ παγετός θα εκδηλωθεί στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 13 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 9 βαθμούς), 6 έως 16 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 4 έως 14 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από -1 έως 9 βαθμούς), 10 έως 15 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 18 βαθμούς στην Κρήτη, 6 έως 13 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έως τους 15 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από δυτικές-νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ και στο Βορειοανατολικό και Νότιο Αιγαίο ισχυροί 6 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους-νοτιοδυτικούς σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς ισχυρούς 6 μποφόρ και πρόσκαιρα σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις και αυξημένη υγρασία τις πρώτες πρωινές ώρες αναμένεται τη Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 16 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές-νοτιοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ, με ενίσχυση μετά το απόγευμα σε ισχυρούς 6 μποφόρ και στα νότια τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Αραιές νεφώσεις όπου βαθμιαία θα πυκνώσουν και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρώτες πρωινές ώρες αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς όπου βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους σχεδόν μέτριους 4 μποφόρ και τις βραδινές ώρες σε βορειοδυτικούς ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Τραμπ θέλει να ξανανοίξει τις φυλακές του Αλκατράζ

Κόσμος Χτες
Ο Ντόναλντ Τραμπ ζητά 152 εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να μετατρέψει ξανά το ιστορικό Αλκατράζ σε υπερσύγχρονη φυλακή υψίστης ασφαλείας.

Οι πρώτες εντυπωσιακές φωτογραφίες της NASA από τη Σελήνη που κόβουν την ανάσα

Κόσμος Χτες
Η δεύτερη εικόνα παρουσιάζει τη Γη ως μια «γαλάζια κουκκίδα»

Δώρο Πάσχα: Τι δικαιούνται μισθωτοί και απολυμένοι – Το περιθώριο για την καταβολή

Οικονομία Χτες
Τι μπορείτε να κάνετε σε περίπτωση μη καταβολής από τον εργοδότη

20χρονος ψαράς βούτηξε και έσωσε λευκό καρχαρία στην Καλιφόρνια

Κόσμος Χτες
Είχε μπλεχτεί στην πετονιά του

Εργατικό ατύχημα στο Κιάτο: «Λουκέτο» στο συσκευαστήριο που δούλευε η 40χρονη

Ελλάδα Χτες
Αναρρώνει εκτός κινδύνου η γυναίκα - Nέες πληροφορίες για το συμβάν

Με τι καιρό θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα – Πώς θα κάνουμε Πάσχα

Καιρός Χτες
Ανοιξιάτικος θα είναι ο καιρός αρκετές ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας

Ανασχηματισμός: Η ψυχική υγεία στον Αδωνι Γεωργιάδη μετά την παραίτηση Βαρτζόπουλου

Ελλάδα Χτες
Ο Αδωνις Γεωργιάδης συναντήθηκε με τον απερχόμενο υφυπουργό Υγείας

Artemis II: Πρόβλημα στην διαστημική τουαλέτα έφερε... αναστάτωση

Κόσμος Χτες
Το κέντρο ελέγχου της αποστολής της έδωσε οδηγίες για την επίλυση του προβλήματος

Χάκαραν το Ουφίτσι: «Μπήκαν παντού» και τώρα ζητούν «λύτρα» από το μουσείο

Κόσμος Χτες
Οι χάκερ απειλούν να πουλήσουν τις πληροφορίες που έχουν κλαπεί, στο dark web

Ένα πρόβλημα που γνωρίζει κάθε εργαζόμενος εμφανίστηκε στo Artemis II

Tech + Science Χτες
H πρώτη τεχνική δυσλειτουργία δεν αφορούσε το σκάφος ή τα συστήματα πλοήγησης, αλλά κάτι πολύ πιο απλό