E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα

Μέχρι πότε χαλάει ο καιρός

Δημοσίευση 11/2/2019 | 09:05

Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα

Ψυχρές αέριες μάζες πολικής προέλευσης, που κατευθύνονται προς τα Βαλκάνια, θα επηρεάσουν την Ελλάδα από την Τρίτη έως το τέλος της εβδομάδας, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (EAA).

Η θερμοκρασία αναμένεται να παραμείνει περίπου 5-6 βαθμούς Κελσίου κάτω από τις φυσιολογικές για την εποχή τιμές, μέχρι το επόμενο Σαββατοκύριακο. Παράλληλα θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο και χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού. Αντίθετα στη Δυτική Ευρώπη αυτή την εβδομάδα αναμένονται υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

Για σήμερα Δευτέρα, σύμφωνα με το ΕΑΑ-meteo, αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με βροχές και μετά το απόγευμα τοπικές καταιγίδες στα δυτικά και τοπικές βροχές στα βόρεια και πιθανόν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Η ορατότητα τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, ενώ παγετός θα εκδηλωθεί στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 13 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 9 βαθμούς), 6 έως 16 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 4 έως 14 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από -1 έως 9 βαθμούς), 10 έως 15 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 18 βαθμούς στην Κρήτη, 6 έως 13 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έως τους 15 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από δυτικές-νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ και στο Βορειοανατολικό και Νότιο Αιγαίο ισχυροί 6 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους-νοτιοδυτικούς σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς ισχυρούς 6 μποφόρ και πρόσκαιρα σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις και αυξημένη υγρασία τις πρώτες πρωινές ώρες αναμένεται τη Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 16 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές-νοτιοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ, με ενίσχυση μετά το απόγευμα σε ισχυρούς 6 μποφόρ και στα νότια τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Αραιές νεφώσεις όπου βαθμιαία θα πυκνώσουν και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρώτες πρωινές ώρες αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς όπου βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους σχεδόν μέτριους 4 μποφόρ και τις βραδινές ώρες σε βορειοδυτικούς ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ιαπωνία: Δημοτικοί υπάλληλοι ντύνονται «αρκούδες» για να εκπαιδεύσουν τους ντόπιους στο κυνήγι

E-Daily 3.Left 20.07.2026
Σοβαρές διαστάσεις παίρνει το πρόβλημα με την εμφάνιση μαύρων αρκούδων σε κατοικημένες περιοχές

Η στιγμή που ο Νίκο Γουίλιαμς δίνει το μετάλλιο του Μουντιάλ στη μητέρα του και η συγκλονιστική ιστορία πίσω από το βίντεο

E-Daily 3.Left 20.07.2026
Η εικόνα του Ισπανού ποδοσφαιριστή με τη μητέρα του έγινε viral μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου – Πίσω από τη συγκινητική στιγμή βρίσκεται μια οικογενειακή ιστορία επιβίωσης, κινδύνων και θυσιών

Αργεντινή: Συγκρούσεις με την αστυνομία μετά την ήττα της Εθνικής στους δρόμους του Μπουένος Αιρες

E-Daily 3.Left 20.07.2026
Ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί να παρακολουθήσει τον αγώνα ξέσπασε επεισόδια με την αστυνομία

Ουκρανία: 400 drones έπληξαν την περιοχή της Μόσχας στη μεγαλύτερη επίθεση του πολέμου

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Πάνω από 400 μη επανδρωμένα αεροσκάφη εξαπέλυσε η Ουκρανία εναντίον της περιφέρειας της Μόσχας, με τις ρωσικές Αρχές να παραδέχονται ζημιές σε υποδομές και δύο τραυματίες.

Τραγικό ατύχημα στην Κόνιτσα: Ηλικιωμένος βρέθηκε καρφωμένος σε σιδερένια κάγκελα

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού με πυροσβέστες και ΕΚΑΒ στην Πουρνιά - οι συνθήκες του περιστατικού διερευνώνται.

Μητέρα σκότωσε άνδρα που βρήκε κάτω από το κρεβάτι της 13χρονης κόρης της – Κατηγορείται για φόνο πρώτου βαθμού

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Η 36χρονη από το Μέμφις πυροβόλησε τον 20χρονο αφού τον έδιωξε έξω από το σπίτι, με τη νομιμότητα της πράξης της να παραμένει αμφισβητούμενη.

Οικογένεια έζησε 11 μέρες σε πολυτελές θέρετρο της Ισπανίας και έφυγε χωρίς να πληρώσει ‑ η σύλληψη έγινε στο αεροδρόμιο

E-Daily 3.Left 20.07.2026
Η μητέρα της οικογένειας συνελήφθη την ώρα που επιβιβαζόταν στην πτήση επιστροφής, με την κατηγορία της απάτης για λογαριασμό 2.400 ευρώ σε ξενοδοχείο της Γκραν Κανάρια.

Τραγωδία στους πανηγυρισμούς για το Μουντιάλ: Νεκρός 13χρονος από κατάρρευση συντριβανιού στην Ισπανία

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Το δυστύχημα σημειώθηκε στη Σιουδάδ Ροδρίγο της επαρχίας Σαλαμάνκα, όταν υποχώρησε η ανώτερη πλατφόρμα λίθινου συντριβανιού γεμάτου κόσμο.

Παρέδες: Τα βίντεο που προκάλεσαν οργή μετά τον τελικό του Μουντιάλ 2026

E-Daily 3.Left 20.07.2026
Ο Αργεντινός μέσος έπιασε τον Έρικ Γκαρσία από τον λαιμό και χτύπησε τον Γκάβι με αγκώνα, με αποτέλεσμα να αποβληθεί με κόκκινη κάρτα.

ΕΛ.Α.Σ.: Συγκροτήθηκε η Πολιτική Επιτροπή του κόμματος Τσίπρα – Ποιοι είναι τα 75 μέλη

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης ορίστηκε ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης.

Σάλος στην Ιταλία: 43χρονος πέθανε μετά την ακινητοποίησή του από αστυνομικούς στη Μπολόνια

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Ο άνδρας, μαροκινής καταγωγής, υπέστη καρδιακή ανακοπή αφού αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν στο έδαφος και χρησιμοποίησαν σπρέι πιπεριού.

Μακάβριο εύρημα στο Ωραιόκαστρο: Σορός εντοπίστηκε κατά την κατάσβεση φωτιάς σε αυτοκίνητο στην Εγνατία

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Η σορός αγνώστων στοιχείων βρέθηκε εκτός του οχήματος, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς που επεκτάθηκε και σε χαμηλή βλάστηση.