E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Βίντεο σοκ: Αστυνομικοί ανακρίνουν κρατούμενο τυλίγοντας ένα φίδι στον λαιμό του

Εξοργιστική η απάντηση της αστυνομίας

Δημοσίευση 11/2/2019 | 08:42

Βίντεο σοκ: Αστυνομικοί ανακρίνουν κρατούμενο τυλίγοντας ένα φίδι στον λαιμό του

Η αστυνομία της Ινδονησίας παραδέχτηκε ότι άνδρες της τύλιξαν ένα μεγάλο φίδι γύρω από το λαιμό και το σώμα ενός κρατούμενου, κατά τη διάρκεια ανάκρισης, μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο που δείχνει τον συλληφθέντα να ουρλιάζει τρομοκρατημένος, ενώ ο ανακριτής του γελάει περιπαικτικά.

Η ανακοίνωση της τοπικής αστυνομία στην επαρχία Παπούα ζήτησε συγγνώμη για το περιστατικό, που προκάλεσε σάλο στη διεθνή κοινή γνώμη. Ωστόσο, η διεύθυνση προσπάθησε να δικαιολογήσει τις πράξεις τον αστυνομικών, λέγοντας ότι «το φίδι δεν ήταν δηλητηριώδες» και ότι οι άνδρες «δεν έδειραν τον συλληφθέντα», που ήταν ύποπτος για κλοπή.

Η δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων Βερόνικα Κόμαν, που έδωσε το σοκαριστικό βίντεο στη δημοσιότητα, δήλωσε εχθές Κυριακή ότι στην συγκεκριμένη περιφέρεια της Ινδονησίας αυτού του είδους η ανακριτική μέθοδος είναι συνηθισμένη και οι βασανισμοί αποτελούν καθημερινότητα στις φυλακές.

Αρκετοί πολιτικοί κρατούμενοι, που μάχονται για την ανεξαρτητοποίηση της Παπούα από την Ινδονησία, υποβάλλονται σε ψυχολογικά βασανιστήρια αυτού του τύπου στα κρατητήρια, προκειμένου να «σπάσουν» και να ομολογήσουν φανταστικά εγκλήματα.

Στο σοκαριστικό κλιπ, που διαρκεί μόλις 1 λεπτό και 20 δευτερόλεπτα, βλέπουμε ένα τεράστιο σκούρο φίδι, μήκους τουλάχιστον δύο μέτρων, τυλιγμένο γύρω από τον λαιμό και τη μέση ενός άνδρα με χειροπέδες. Ένας αστυνομικός σπρώχνει το κεφάλι του ζώου όλο και πιο κοντά στο πρόσωπο του άνδρα, ο οποίος χάνει την ψυχραιμία του. Παράλληλα, διάφοροι αστυνομικοί ρωτούν τον συλληφθέντα «πόσες φορές έχει κλέψει κινητά».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Ρουβίκωνας»: Μπορεί να έσπασαν λάθος επιχείρηση, όμως... πλήρωσαν τη ζημιά

Ελλάδα 07.02.2026
Aναλαμβάνοντας δημόσια την ευθύνη για το περιστατικό

Φρικτός θάνατος για 21χρονη βασίλισσα ομορφιάς

Κόσμος 07.02.2026
Αν και κατόρθωσε να ειδοποιήσει τις πρώτες βοήθειες, κατέληξε λίγο αργότερα

Κάρτα Καυσαερίων: Έρχονται αλλαγές ‑ Από πού θα εκδίδεται, τα πρόστιμα αν δεν την βγάλετε

Ελλάδα 07.02.2026
Με το άρθρο 7 του νομοσχεδίου του υπουργείου Μεταφορών τροποποιείται το πλαίσιο χορήγησης της Κάρτας Ελέγχου Καυσαερίων

Βιολάντα: Κατασκευαστικό λάθος φαίνεται να προκάλεσε τη φονική έκρηξη

Ελλάδα 07.02.2026
Εξασθενεί το σενάριο της κακοκαιρίας «Ντάνιελ» ως αίτιο της διάβρωσης - Αποκάλυψαν τρία σημεία διαρροής προπανίου κοντά στο υπόγειο

Καρυστιανού: «Δεν μίλησα για εισβολείς» – «Οι ζωές των μεταναστών ίδιες με αυτές που κόπηκαν στα Τέμπη»

Ελλάδα 07.02.2026
Υποστήριξε πως η Ελλάδα έχει γίνει «επί πληρωμή αποθήκη ψυχών»

Λέσβος: Τα «κομμένα» 37 λεπτά της κάμερας που γεννούν νέα ερωτήματα για τον θάνατο του λιμενικού

Ελλάδα 07.02.2026
Ανάλυση καρέ-καρέ με τη συνδρομή τεχνητής νοημοσύνης

Ταξί: Σε απεργία διαρκείας προσανατολίζονται οι οδηγοί ‑ Η αιτία «πολέμου»

Ελλάδα 07.02.2026
Στις νέες διατάξεις δεν αντιδρούν πλέον μόνον οι ταξιτζήδες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης

Xάος τα ξημερώματα στο ΑΠΘ: Επεισόδια έξω από την Πολυτεχνική Σχολή ‑ Δεκάδες προσαγωγές

Ελλάδα 07.02.2026
Πάνω από 210 προσαγωγές έγιναν, μετά τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν τα ξημερώματα έξω από τον χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ.