E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κακοκαιρίας συνέχεια: Πού θα χτυπήσει ο «Ραφαήλ» τις επόμενες ώρες

Νεότερα προγνωστικά στοιχεία για τα έντονα κύματα κακοκαιρίας

Δημοσίευση 31/12/2018 | 20:32

Κακοκαιρίας συνέχεια: Πού θα χτυπήσει ο «Ραφαήλ» τις επόμενες ώρες

Νεότερα προγνωστικά στοιχεία για τα έντονα κύματα κακοκαιρίας "Ραφαήλ" και "Σοφία", σύμφωνα με το meteo του Αστεροσκοπείου. Πώς θα είναι ο καιρός την Πρωτοχρονιά. 
Άστατος θα είναι ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας έως την Πρωτοχρονιά, το απόγευμα, καθώς το βαθύ βαρομετρικό χαμηλό «Ραφαήλ», που από νωρίς το πρωί της Δευτέρας βρίσκεται νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου, αναμένεται να κινηθεί προς τα ανατολικά, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

Από την Πέμπτη θα έρθει ένα νέο κύμα κακοκαιρίας, η «Σοφία», με κύρια χαρακτηριστικά το πολύ έντονο ψύχος και τις τοπικές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές-παραθαλάσσιες περιοχές, καθώς πολικές αέριες μάζες θα σαρώσουν την Ελλάδα από βορρά προς νότο.

Το meteo-EAA επισημαίνει ότι ο «Ραφαήλ» θα προκαλέσει ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα στα ανατολικά και στα νότια ηπειρωτικά, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, καθώς επίσης στα κεντρικά και νότια νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου.

Τη Δευτέρα, εκτός από τις βροχές και τις καταιγίδες, χιονοπτώσεις τοπικά πυκνές θα εκδηλωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά, σε ημιορεινά τμήματα από τη Στερεά Ελλάδα και βορειότερα, καθώς και σε περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Βόρειας Στερεάς και, ενδεχομένως, της Ηπείρου με χαμηλό υψόμετρο. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν προς το βράδυ και στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Πολύ ενισχυμένοι άνεμοι βορειοανατολικών διευθύνσεων με εντάσεις 7-9 μποφόρ θα επικρατήσουν προοδευτικά στα πελάγη, ενώ οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν πτώση κυρίως στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα.

Καιρός: Πώς θα είναι την Πρωτοχρονιά
Την Τρίτη η κακοκαιρία θα συνεχιστεί με ισχυρά φαινόμενα στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, ενώ στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα ο καιρός θα παρουσιάσει γρήγορη βελτίωση.

Πυκνές κατά τόπους χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά τμήματα, καθώς και σε περιοχές της Χαλκιδικής, της Θεσσαλίας και της Κεντρικής-Βόρειας Στερεάς με χαμηλότερο υψόμετρο. Πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν και στα ορεινά της Αττικής.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες έως βορειοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις που θα φτάνουν τα 8-9 μποφόρ στο Αιγαίο και τα 7 μποφόρ στο Ιόνιο, ενώ οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν μικρή άνοδο.

Σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα προγνωστικά δεδομένα, την Τετάρτη ο καιρός θα βελτιωθεί πρόσκαιρα σχεδόν παντού, οι άνεμοι σταδιακά θα εξασθενήσουν και οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν μικρή άνοδο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά στη Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής: Μήνυμα από το 112 για εκκένωση δύο οικισμών

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Η φωτιά έχει εκδηλωθεί κοντά σε κατοικίες

Ζελένσκι ειρωνεύεται τη Μόσχα: Αν ελέγχουν την Κονταντίνοφκα, τότε ο Πούτιν δεν θα είχε πρόβλημα να με συναντήσει εκεί

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
«Αν η Κονταντίνοφκα βρισκόταν υπό ρωσικό έλεγχο, τότε ίσως ο (Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ) Πούτιν να μην είχε κανένα πρόβλημα να με συναντήσει εκεί», δήλωσε ο Ζελένσκι

Καιρός: Έρχεται και νέα επιδείνωση του καιρού για 48 ώρες ‑ Προειδοποίηση Αρναούτογλου

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Βροχές σήμερα σε όλη τη χώρα ωστόσο θα έρθει και νέα κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Το μοναδικό ηφαίστειο στη Γη που εκτοξεύει μικροσκοπικούς κρυστάλλους χρυσού ‑ 80 gr κάθε μέρα

E-Daily 3.Left 04.07.2026
Περισσότερες από τρεις δεκαετίες αργότερα οι επιστήμονες εξακολουθούν να μην γνωρίζουν ακριβώς πώς σχηματίζονται οι κρύσταλλοι χρυσού στο όρος Έρεβος

Η Μαρία Σάκκαρη έμεινε μακριά από τον καλό της εαυτό, έχασε 2‑0 από την Παολίνι και αποχαιρέτισε το Wimbledon

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να απειλήσει την Ιταλίδα αντίπαλο της η οποία επικράτησε με 6-1, 6-2 και προκρίθηκε στους 16 του λονδρέζικου open

Συγκίνηση στο Μουντιάλ: Ο Νούνο ντα Κόστα ξέσπασε σε δάκρυα στην αγκαλιά της οικογένειάς του

E-Daily 3.Left 04.07.2026
Η συγκινητική αγκαλιά με τη σύζυγο και το παιδί του μετά τον αποκλεισμό του Πράσινου Ακρωτηρίου κάνει τον γύρο του διαδικτύου

Πέθανε ο ηθοποιός Γιάννης Δενδρινός σε ηλικία 43 ετών

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
«Αυλαία», έγραψε η μητέρα του σε ανάρτησή της στο Facebook - Η απώλειά του βύθισε στην θλίψη τον καλλιτεχνικό κόσμο

Συνελήφθη ο αγροτικός γιατρός στο Καστελόριζο ‑ Έχει παραιτηθεί, το νησί δεν θα μείνει ακάλυπτο, λέει ο Γεωργιάδης

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθαρίζει ότι η σύλληψη του ιατρού δεν έχει «καμμία σχέση ούτε με το ΕΣΥ, ούτε με το σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης»

Τραγωδία με νεκρή 82χρονη στη Ρόδο ‑ Πήγε για ψώνια στη λαϊκή και σκοτώθηκε

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Η 82χρονη μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου υπέκυψε στα τραύματά της παρά τις προσπάθειες των γιατρών.

Κατερίνη: Εντοπίστηκε σορός γυναίκας μέσα στο σπίτι της

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Έφερε θλαστικό τραύμα στο κεφάλι