E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τσίπρας: Εκλογές τον Οκτώβριο

Ψάχνει ημερομηνία

Δημοσίευση 31/12/2018 | 13:55

Τσίπρας: Εκλογές τον Οκτώβριο

«Ψάχνω ημερομηνία τον Οκτώβριο» είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στους δημοσιογράφους με τους οποίους συνομίλησε στο Μέγαρο Μαξίμου την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, αφού άκουσε τα κάλαντα.

Με τον τρόπο αυτό ο πρωθυπουργός προσπάθησε να απομακρύνει τη συζήτηση από το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών με ορίζοντα τον Μάιο του 2019, αν και οι κινήσεις της κυβέρνησης όλο αυτό το διάστημα παραπέμπουν σε προεκλογική προπαρασκευή.

Ερωτηθείς για τον χρόνο εισαγωγής της συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή, ο κ. Τσίπρας αρκέστηκε να πει ότι «η ψηφοφορία θα γίνει στην ώρα της» και όταν εκλήθη να διευκρινίσει τον χρονικό ορίζοντα για την κύρωση της συμφωνίας τόνισε: «Δεν έχω αποφασίσει ακόμη εάν θα έρθει νωρίτερα από τον Μάρτη».

Πάντως ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε ότι πρώτα θα γίνει η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και μετά θα εισαχθεί προς έγκριση το πρωτόκολλο με το οποίο η εθνική αντιπροσωπεία θα εγκρίνει την ένταξη της «Βόρειας Μακεδονίας» στο ΝΑΤΟ.

«Θα έρθει με μερικές ημέρες απόσταση στη Βουλή για τεχνικούς λόγους. Ακούω μια παραφιλολογία. Αυτά είναι ανοησίες» υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στους δημοσιογράφους.

«Σας βλέπω ανησυχείτε για τη συμφωνία» παρατήρησε ο πρωθυπουργός σχολιάζοντας το γεγονός ότι τα περισσότερα ερωτήματα των δημοσιογράφων είχαν να κάνουν με το Σκοπιανό και τη συμφωνία των Πρεσπών.

«Ο Πάνος Καμμένος ανησυχεί, όχι εμείς» αντέτειναν οι ρεπόρτερς που βρίσκονταν στο πρωθυπουργικό γραφείο.

«Ούτε αυτός ανησυχεί, το έχει πάρει απόφαση» αποκρίθηκε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στον κυβερνητικό του εταίρο Πάνο Καμμένο ο οποίος έχει προειδοποιήσει ότι θα παραιτηθεί όταν η συμφωνία των Πρεσπών εισαχθεί προς κύρωση στη Βουλή.

«Χρόνια πολλά» απάντησε ο κ. Τσίπρας όταν εκλήθη να σχολιάσει τις προβλέψεις του Κώστα Σημίτη ότι η Ελλάδα μελλοντικά θα αναγκαστεί να καταφύγει εκ νέου στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας για δανεισμό, αποφεύγοντας να ανατροφοδοτήσει τη συζήτηση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ταξί: Παρατείνεται η απεργία των οδηγών

Ελλάδα 14.01.2026
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι οδηγοί θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή

Κύπρος: Θρίλερ με σορό άνδρα που εντοπίστηκε σε παραλία

Ελλάδα 14.01.2026
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να πρόκειται για Ρώσο επιχειρηματία

Ολυμπιακός ‑ ΠΑΟΚ 0‑2: «Αλωσε» το Καραϊσκάκη και προκρίθηκε στα ημιτελικά

Αθλητικά Νέα 14.01.2026
Ο Δικέφαλος του Βορρά «καθάρισε» την πρόκριση από το πρώτο τέταρτο και περιμένει πλέον Παναθηναϊκό ή Αρη

Η Σουηδία στέλνει στη Γροιλανδία στρατιωτικό προσωπικό μετά από αίτημα της Δανίας

Κόσμος 14.01.2026
Νωρίτερα σήμερα η Δανία ανακοίνωσε ότι ενισχύει «ξεκινώντας από σήμερα» τη στρατιωτική της παρουσία στη Γροιλανδία

Το Ιράν απειλεί τον Τραμπ: «Αυτή τη φορά η σφαίρα δεν θα αστοχήσει»

Κόσμος 14.01.2026
Η απειλή έρχεται καθώς ετοιμάζεται επίθεση κατά του θεοκρατικού καθεστώτος της Τεχεράνης

Οι ΗΠΑ «παγώνουν» την έκδοση βίζας για τους υπηκόους 75 χωρών

Κόσμος 14.01.2026
Αναλυτικά η λίστα με τις χώρες

ΑΕΚ ‑ ΟΦΗ 0‑1: «Μπαλωθιά» πρόκρισης στη Νέα Φιλαδέλφεια με υπογραφή Σαλσέδο

Αθλητικά Νέα 14.01.2026
Μεγάλη νίκη για τους Κρητικούς που άφησαν εκτός συνέχειας την Ένωση και «πέταξαν» για τους «4» του Κυπέλλου.

Ευρωπαίος αξιωματούχος: Εντός 24 ωρών πιθανή αμερικανική επίθεση στο Ιράν

Κόσμος 14.01.2026
Αντίστροφη μέτρηση για χτύπημα των ΗΠΑ στο Ιράν

Φον ντερ Λάιεν: Η Ευρώπη θα γίνει πέρα από οικονομική και στρατιωτική υπερδύναμη

Κόσμος 14.01.2026
«Γνωρίζουμε ότι πρέπει να είμαστε ισχυροί και τι σημαίνει ισχύς, δεν είμαστε στρατιωτική υπερδύναμη, αλλά χτίζουμε βήμα-βήμα για να γίνουμε μία τέτοια» τόνισε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Νέο πρόγραμμα ΔΥΠΑ για 10.000 άνεργες μητέρες με μισθό έως 1.004 ευρώ, επιδοτείται και η μερική απασχόληση

Ελλάδα 14.01.2026
Θα δημιουργηθούν 5.000 νέες θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης και 5.000 νέες θέσεις εργασίας μερικής απασχόλησης - Έμφαση σε μητέρες ανήλικων παιδιών ηλικίας έως 15 ετών

Σημάδια στρατιωτικής επίθεσης Τραμπ στο Ιράν: Το περίεργο δρομομολόγιο του αεροσκάφους Νετανιάχου στην Κρήτη

Κόσμος 14.01.2026
Παρόμοια κίνηση είχε γίνει στις επιθέσεις κατά του Ιράν τον Ιούλιο του 2025 - Ο Αμερικανός πρόεδρος έδωσε εντολή εκκένωσης στρατευμάτων από βάση «κλειδί» στο Κατάρ