LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Παραμονή Χριστουγέννων έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Γιώργος Μοσχίδης

Σε ηλικία 87 ετών

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 25/12/2018 | 10:40

Παραμονή Χριστουγέννων έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Γιώργος Μοσχίδης

Την τελευταία του πνοή άφησε την Δευτέρα, παραμονή των Χριστουγέννων και σε ηλικία 87 ετών, ο γνωστός ηθοποιός Γιώργος Μοσχίδης.

Ο Γιώργος Μοσχίδης γεννήθηκε στην Καβάλα το 1931. Ο πατέρας του ήταν καπνεργάτης και η μητέρα του ήταν κόρη καπνεμπόρου.

Την καριέρα του ως ηθοποιός την ξεκίνησε το 1948 με περιοδεύοντες θιάσους. Στη συνέχεια σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Θεσσαλονίκης. Η πρώτη του επαγγελματική εμφάνιση έγινε το 1952 με τον Θίασο Αρώνη-Μανωλίδου στο έργο «Ρομάντζο».

Στο θέατρο συνεργάστηκε με τους μεγαλύτερους αθηναϊκούς θιάσους, αλλά και με το Εθνικό Θέατρο και το Θέατρο Τέχνης, παίζοντας σε όλα τα είδη. Διακρίθηκε σε παραστάσεις αρχαίου δράματος και αττικής κωμωδίας.

Στο σινεμά ξεκίνησε το 1958 στην ταινία του Λαμπρινού «Διακοπές στην Αίγινα». Την ίδια χρονιά έπαιξε στο ιστορικό δράμα του Γρ. Γρηγορίου, «Ο Μιμίκος και η Μαίρη».

Μερικές από τις πιο γνωστές του ταινίες είναι οι «Κρίμα το μπόι σου (1970)», «Τι 30, τι 40, τι 50 (1972)», «Αγάπη μου παλιόγρια (1972)», «Τον αράπη και αν τον πλένεις (1973)».

Φιλμογραφία

Απόστολος και μόνος (2006)
Καβάφης (1996)
Ζωή χαρισάμενη (1993)
Oh Babylon (1989)
Ο κλοιός (1987) [Γιώργος Καφετζόγλου]
Ρεβάνς (1983) [πατέρας]
Η παρεξήγηση (1983) [επιθεωρητής Κανάκης]
Υπόγεια διαδρομή (1983)
Ρόζα (1982) [βιβλιοθηκάριος]
Ο κήπος με τα αγάλματα (1982)
Το ευτυχισμένο πρόσωπο της Λεωνόρας (1982) [Γιώργος]
Τρεις και ο κούκος / Σουβλίστε τους (1981) [Αλέκος]
Ελευθέριος Βενιζέλος 1910-1927 (1980)
Happy Day (1976)
Η δίκη των δικαστών (1974) [Χριστόδουλος Κλωνάρης]
Ψυχή και σάρκα (εσύ κι εγώ) (1974)
Τα χρώματα της ίριδος (1974) [(δημοσιογράφος)]
Τον αράπη κι’ αν τον πλένεις το σαπούνι σου χαλάς!.. (1973) [Στέλιος Γιαπαχάκης]
Οι προστάτες (1973)
Ταγκό 2001 (1973)
Αγάπη μου παλιόγρια (1972) [Κωστής]
Αντάρτες των πόλεων (1972) [Παπαδήμας]
Τι 30… τι 40… τι 50… (1972) [Βίκτωρ Καλλινίκος]
Αγάπησα μια… πολυθρόνα (1971) [Μίλτος Καρνέζης]
Καταναλωτική κοινωνία (1971)
Μαντώ Μαυρογένους (1971) [Εφεντάκης]
Ο τρελοπενηντάρης (1971) [Παπασταύρου]
Ο φαφλατάς (1971) [Ελευθέριος Μπακλής]
Παπαφλέσσας / Η μεγάλη στιγμή του ’21 (1971)
Πίσω μου σ’ έχω σατανά (1971) [Τάσος]
Εγώ ρεζίλεψα τον Χίτλερ (1970) [Φριτς]
Κρίμα… το μπόι σου (1970) [ψυχίατρος]
Ο δασκαλάκος ήταν λεβεντιά (1970) [Χάρης]
Στη μάχη της Κρήτης (1970)


Ένας άφραγκος Ωνάσης (1969) [Σταύρος Βαρβαράκης]
ΟΧΙ (1969) [Βιτόριο Σαλβατόρε]
Ο κόσμος τρελάθηκε… (1967) [Ιάκωβος]
Άνθρωπος για όλες τις δουλειές.. (1966) [γκρουμ]
Τα δίχτυα της ντροπής (1965) [Δήμος]
Το πρόσωπο της ημέρας (1965) [Μπάμπης («Πολύδωρος»)]
Θρίαμβος (1962)
Διακοπές στην Αίγινα (1958)
Ο Μιμίκος και η Μαίρη (1958) [συνάδελφος Μιμίκου]

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πέντε πακέτα αυξήσεων σε μισθούς και επιδόματα

Πριν 9 ώρες
Για ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, γιατρούς και Ενοπλες Δυνάμεις

Χαμός με 84χρονο στον Βόλο: Έδειρε τη νύφη του στη μέση του δρόμου!

Πριν 9 ώρες
Τη χτύπησε και την άρπαξε από τα μαλλιά

Πτώση F ‑ 4: Αυτή είναι η άσκηση που εκτελούσε το αεροσκάφος

Χτες
100 μ. από την επιφάνεια της θάλασσας - Στο σπίτι του υποσμηναγού ο Φλώρος

Μάνος Δασκαλάκης: «Η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν έγκυος σε 4ο παιδί από εξωσυζυγική σχέση»

Χτες
Είχε προχωρήσει σε άμβλωση μετά από συμβουλή των γιατρών

Νεκρή Φάλαινα ξεβράστηκε σε παραλία: Η 10η τους τελευταίους δυο μήνες

Χτες
Σε παραλία του Λονγκ Αιλαντ στη Νέα Υόρκη

Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα στήριξης ευάλωτων δανειοληπτών

Χτες
Όλες οι λεπτομέρειες του προγράμματος

Αρναούτογλου: Τσουχτερό κρύο, έως και ‑ 7 η θερμοκρασία

Χτες
Πού θα σημειωθούν μπόρες χιονιού

Μυστήριο με τον θάνατο ομογενή από τον Καναδά που βρέθηκε νεκρός κάτω από τη γέφυρα της Αραδαίνας

Χτες
Κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν ότι τις δυο προηγούμενες μέρες είχαν δει αρκετές φορές τον άτυχο άντρα να τριγυρίζει στην περιοχή

Το χαλάζι δυσχεραίνει τις έρευνες για τον 31χρονο Σμηναγό

Χτες
Χαρακτηριστικό της κακοκαιρίας, είναι οι ισχυροί άνεμοι και η έντονη χαλαζόπτωση

«Πέρασαν 100 μέτρα πάνω από το κεφάλι μου και χάθηκαν» λέει μάρτυρας για τη πτώση Phantom F ‑ 4

Χτες
«Δύο λεπτά αργότερα με πήραν τηλέφωνο από το λιμεναρχείο Ζακύνθου και μου είπαν ότι ένα μαχητικό έπεσε στη θάλασσα»

Δίκη Πισπιρίγκου: Ρωτούσε από τη φυλακή τι κάνω, πού είμαι ‑ Εμμονή! είπε ο Μάνος Δασκαλάκης

Χτες
Η 34χρονη κατηγορούμενη δήλωσε αθώα, ενώ ζήτησε εκ νέου τη διακοπή της δίκης
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο e-daily.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.