E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

H ληστεία στη βορειότερη τράπεζα του κόσμου ήταν καταδικασμένη εξαρχής

Ο ληστής δεν είχε υπολογίσει πως δεν υπήρχε τρόπος διαφυγής από το παγωμένο νησί

Δημοσίευση 21/12/2018 | 20:43

H ληστεία στη βορειότερη τράπεζα του κόσμου ήταν καταδικασμένη εξαρχής

Η βορειότερη τράπεζα του κόσμου, στο αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ, στον Αρκτικό Ωκεανό, μπήκε σήμερα στο στόχαστρο ενός... ληστή ο οποίος συνελήφθη πολύ γρήγορα, αφού μάλλον δεν είχε υπολογίσει πως δεν υπήρχε τρόπος διαφυγής από το αραιοκατοικημένο, παγωμένο νησί, ούτε είχε κάπου να κρυφτεί.

Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που διαπράττεται ένοπλη ληστεία στο αρχιπέλαγος αυτό, στον Βόρειο Πόλο – μια ληστεία που ήταν προφανώς εξ αρχής καταδικασμένη να αποτύχει.

«Είχαμε μια ένοπλη ληστεία γύρω στις 10.40 το πρωί. Ένας ένοπλος άρπαξε ένα χρηματικό ποσό. Συνελήφθη πολύ γρήγορα» στο κέντρο της πόλης Λονγκγέαρμπγεν, της πρωτεύουσας του νησιού Σπιτσβέργη, ανέφερε ένας εκπρόσωπος του τοπικού κυβερνήτη.

Οι αρχές δεν έδωσαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του δράστη, ούτε το ποσό που κατάφερε να πάρει από την τράπεζα. Τα χρήματα βρέθηκαν επάνω του, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στη συνέχεια, η αστυνομία διευκρίνισε ότι επρόκειτο για κάποιον αλλοδαπό που επισκεπτόταν το αρχιπέλαγος. Έχει μεταφερθεί στο Τρόμσε, στην ηπειρωτική Νορβηγία, προκειμένου να ανακριθεί και να οδηγηθεί ενώπιον δικαστηρίου.

Οι πιθανότητες επιτυχίας του επίδοξου «Μπουτς Κάσιντι της Αρκτικής» ήταν ουσιαστικά μηδενικές: στο Λονγκγέαρμπγεν των 2.000 κατοίκων όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους και το αεροδρόμιο είναι η μοναδική «πύλη εξόδου» που έχουν. Συνολικά στο αρχιπέλαγος ζουν 3.000 άνθρωποι και άλλες τόσες πολικές αρκούδες. Αυτήν την περίοδο του έτους, ο ήλιος δεν ανατέλλει ποτέ στα νησιά και η θερμοκρασία πέφτει μέχρι και στους -20 βαθμούς Κελσίου.

Η παταγώδης αποτυχία του ληστή προκάλεσε πολλά ειρωνικά σχόλια στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης: «Η πιο απερίσκεπτη ληστεία στην ιστορία της Νορβηγίας» έγραψε ένας χρήστης στο Twitter ενώ ένας άλλος σχολίασε ότι «μάλλον ξέχασε να σχεδιάσει τον τρόπο διαφυγής του».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι πρώτες εντυπωσιακές φωτογραφίες της NASA από τη Σελήνη που κόβουν την ανάσα

Κόσμος 03.04.2026
Η δεύτερη εικόνα παρουσιάζει τη Γη ως μια «γαλάζια κουκκίδα»

Δώρο Πάσχα: Τι δικαιούνται μισθωτοί και απολυμένοι – Το περιθώριο για την καταβολή

Οικονομία 03.04.2026
Τι μπορείτε να κάνετε σε περίπτωση μη καταβολής από τον εργοδότη

20χρονος ψαράς βούτηξε και έσωσε λευκό καρχαρία στην Καλιφόρνια

Κόσμος 03.04.2026
Είχε μπλεχτεί στην πετονιά του

Εργατικό ατύχημα στο Κιάτο: «Λουκέτο» στο συσκευαστήριο που δούλευε η 40χρονη

Ελλάδα 03.04.2026
Αναρρώνει εκτός κινδύνου η γυναίκα - Nέες πληροφορίες για το συμβάν

Με τι καιρό θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα – Πώς θα κάνουμε Πάσχα

Καιρός 03.04.2026
Ανοιξιάτικος θα είναι ο καιρός αρκετές ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας

Ανασχηματισμός: Η ψυχική υγεία στον Αδωνι Γεωργιάδη μετά την παραίτηση Βαρτζόπουλου

Ελλάδα 03.04.2026
Ο Αδωνις Γεωργιάδης συναντήθηκε με τον απερχόμενο υφυπουργό Υγείας

Artemis II: Πρόβλημα στην διαστημική τουαλέτα έφερε... αναστάτωση

Κόσμος 03.04.2026
Το κέντρο ελέγχου της αποστολής της έδωσε οδηγίες για την επίλυση του προβλήματος

Χάκαραν το Ουφίτσι: «Μπήκαν παντού» και τώρα ζητούν «λύτρα» από το μουσείο

Κόσμος 03.04.2026
Οι χάκερ απειλούν να πουλήσουν τις πληροφορίες που έχουν κλαπεί, στο dark web

Ένα πρόβλημα που γνωρίζει κάθε εργαζόμενος εμφανίστηκε στo Artemis II

Tech + Science 03.04.2026
H πρώτη τεχνική δυσλειτουργία δεν αφορούσε το σκάφος ή τα συστήματα πλοήγησης, αλλά κάτι πολύ πιο απλό

Κογιότ επιτέθηκε και τραυμάτισε 4χρονο στο Λος Αντζελες, δείτε βίντεο

Κόσμος 03.04.2026
Το ίδιο ζώο φέρεται να έχει επιτεθεί ξανά σε μικρό παιδί, ενώ οι αρχές το αναζητούν