E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

H ληστεία στη βορειότερη τράπεζα του κόσμου ήταν καταδικασμένη εξαρχής

Ο ληστής δεν είχε υπολογίσει πως δεν υπήρχε τρόπος διαφυγής από το παγωμένο νησί

Δημοσίευση 21/12/2018 | 20:43

H ληστεία στη βορειότερη τράπεζα του κόσμου ήταν καταδικασμένη εξαρχής

Η βορειότερη τράπεζα του κόσμου, στο αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ, στον Αρκτικό Ωκεανό, μπήκε σήμερα στο στόχαστρο ενός... ληστή ο οποίος συνελήφθη πολύ γρήγορα, αφού μάλλον δεν είχε υπολογίσει πως δεν υπήρχε τρόπος διαφυγής από το αραιοκατοικημένο, παγωμένο νησί, ούτε είχε κάπου να κρυφτεί.

Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που διαπράττεται ένοπλη ληστεία στο αρχιπέλαγος αυτό, στον Βόρειο Πόλο – μια ληστεία που ήταν προφανώς εξ αρχής καταδικασμένη να αποτύχει.

«Είχαμε μια ένοπλη ληστεία γύρω στις 10.40 το πρωί. Ένας ένοπλος άρπαξε ένα χρηματικό ποσό. Συνελήφθη πολύ γρήγορα» στο κέντρο της πόλης Λονγκγέαρμπγεν, της πρωτεύουσας του νησιού Σπιτσβέργη, ανέφερε ένας εκπρόσωπος του τοπικού κυβερνήτη.

Οι αρχές δεν έδωσαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του δράστη, ούτε το ποσό που κατάφερε να πάρει από την τράπεζα. Τα χρήματα βρέθηκαν επάνω του, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στη συνέχεια, η αστυνομία διευκρίνισε ότι επρόκειτο για κάποιον αλλοδαπό που επισκεπτόταν το αρχιπέλαγος. Έχει μεταφερθεί στο Τρόμσε, στην ηπειρωτική Νορβηγία, προκειμένου να ανακριθεί και να οδηγηθεί ενώπιον δικαστηρίου.

Οι πιθανότητες επιτυχίας του επίδοξου «Μπουτς Κάσιντι της Αρκτικής» ήταν ουσιαστικά μηδενικές: στο Λονγκγέαρμπγεν των 2.000 κατοίκων όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους και το αεροδρόμιο είναι η μοναδική «πύλη εξόδου» που έχουν. Συνολικά στο αρχιπέλαγος ζουν 3.000 άνθρωποι και άλλες τόσες πολικές αρκούδες. Αυτήν την περίοδο του έτους, ο ήλιος δεν ανατέλλει ποτέ στα νησιά και η θερμοκρασία πέφτει μέχρι και στους -20 βαθμούς Κελσίου.

Η παταγώδης αποτυχία του ληστή προκάλεσε πολλά ειρωνικά σχόλια στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης: «Η πιο απερίσκεπτη ληστεία στην ιστορία της Νορβηγίας» έγραψε ένας χρήστης στο Twitter ενώ ένας άλλος σχολίασε ότι «μάλλον ξέχασε να σχεδιάσει τον τρόπο διαφυγής του».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τροχαίο δυστύχημα στην Καβάλα: Χωρίς δίπλωμα οδηγούσε ο πατέρας του 3χρονου παιδιού που έχασε τη ζωη του

Ελλάδα 12.04.2026
Το ανήλικο έχασε τη ζωή του μετά από μετωπική σύγκρουση με άλλο ΙΧ - Καθόταν στην αγκαλιά της μητέρας του στο μπροστινό κάθισμα

Τραμπ: Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ θα αποκλείσει τα Στενά του Ορμούζ, όποιος Ιρανός επιτεθεί θα καταστραφεί στην κόλαση

Κόσμος 12.04.2026
Ο Ντόναλντ Τραμπ μετά το ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ και Ιράν στο Πακιστάν έδωσε την εντολή στο Πολεμικό Ναυτικό να αποκλείσει τα Στενά του Ορμούζ

Κορινθία: Ακρωτηριάστηκε 19χρονος και 24χρονος τραυματίστηκε στο μάτι από το έθιμο της «σαΐτας»

Ελλάδα 12.04.2026
Δύο νεαροί τραυματίστηκαν σοβαρά κατά την αναβίωση του εθίμου της «σαΐτας» στο Βέλο Κορινθίας το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου

Τον δολοφόνησε και τον πέταξε από γέφυρα σε ρεματιά: Συνελήφθη 42χρονος για τον θάνατο του 64χρονου στην Ευκαρπία

Ελλάδα 12.04.2026
H σορός έφερε συντριπτικές κακώσεις στο κεφάλι, ενώ από την νεκροψία – νεκροτομή προέκυψε ότι αυτές προήλθαν από θλών όργανο - Εντοπίστηκε άμεσα και συνελήφθη ο κατηγορούμενος

Βραζιλία: Καρέ‑καρέ η στιγμή που καρχαρίας αρπάζει από το πόδι τουρίστρια μόλις βουτά στη θάλασσα, δείτε βίντεο

Κόσμος 12.04.2026
Μια χαλαρή βουτιά μετατράπηκε σε εφιάλτη για 36χρονη τουρίστρια στη Βραζιλία, όταν καρχαρίας της άρπαξε το πόδι λίγα δευτερόλεπτα μετά την είσοδό της στη θάλασσα

Σύρος: Σε σοβαρή κατάσταση 13χρονος μετά από δάγκωμα οχιάς κατά τη διάρκεια οικογενειακής βόλτας

Ελλάδα 12.04.2026
Το παιδί επιχείρησε να σηκώσει το φίδι από το έδαφος κατά τη διάρκεια οικογενειακής βόλτας την Μεγάλη Παρασκευή.

Πώς θα είναι ο καιρός το Πάσχα ‑ Σε ποιες περιοχές υπάρχει κίνδυνος βροχής

Καιρός 12.04.2026
Ανοιξιάτικες συνθήκες με θερμοκρασίες έως 21 βαθμούς στη χώρα, αλλά τοπικές βροχές στα ανατολικά και βόρεια.

Τι έγινε στον Νέο Κόσμο κατά την Ανάσταση ‑ Μπλόκο στο επικίνδυνο έθιμο με μολότοφ

Ελλάδα 12.04.2026
Η ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε και κατάσχεσε μολότοφ, με τρεις συλλήψεις και επτά προσαγωγές στην περιοχή της Λαγουμιτζή.

Ποιο πρόγραμμα ακολουθούν τα ΜΜΜ την εορταστική περίοδο ‑ Τι αλλάζει σε μετρό, λεωφορεία και τραμ

Ελλάδα 12.04.2026
Ο ΟΑΣΑ ανακοίνωσε τις τροποποιήσεις των δρομολογίων για όλη την περίοδο του Πάσχα με μειωμένη συχνότητα και σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα.

Νέο ενδιάμεσο πλάνο από την OpenAI για να αντιμετωπίσει το Claude

Tech + Science 12.04.2026
Στα €103/μήνα το νέο tier που γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ Plus και Pro

Νέο ενδιάμεσο πλάνο από την OpenAI για να αντιμετωπίσει το Claude

Tech + Science 12.04.2026
Στα €103/μήνα το νέο tier που γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ Plus και Pro