E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Κουτσουρεμένα» τα αναδρομικά των αποστράτων

Υψηλόβαθμοι πήραν μικρότερα ποσά από τους χαμηλόβαθμους

Δημοσίευση 21/12/2018 | 15:36

«Κουτσουρεμένα» τα αναδρομικά των αποστράτων

Οργή και αλαλούμ επικράτησε σήμερα μπροστά από τα ΑΤΜ καθώς οι απόστρατοι διαπίστωσαν ότι τα αναδρομικά που τους υποσχέθηκαν δεν έχουν καμία σχέση με τα ποσά που είδαν στους λογαριασμούς τους. Τα καθαρά ποσά που έλαβαν ήταν «κουρεμένα» έως και 45% η και περισσότερο σε σχέση με τα μικτά εξαιτίας των μνημονιακών παρακρατήσεων.

Επίσης πολλοί αν και είχαν τον ίδιο βαθμό και τα ίδια έτη υπηρεσίας είδαν τελείως διαφορετικά ποσά με τις διαφορές να φτάνουν ακόμα και στα 600 ευρώ. Τα ποσά που πιστώθηκαν κυμαίνονται από 0 έως 3.500-4000 ευρώ ενώ οι απόστρατοι προσδοκούσαν τουλάχιστον τα διπλάσια

Μεγάλη ομάδα συνταξιούχων είδε ποσά κάτω από τα 100 ευρώ, ενώ πολλοί δεν είδαν κανένα ποσό στον λογαριασμό τους καθώς άλλαξαν κλίμακα και έχουν πλέον μεγαλύτερες κρατήσεις.

Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα που αναφέρει εκπρόσωπος των αποστράτων:

-Αντιπτέραρχος με 38 χρόνια υπηρεσίας έλαβε αναδρομικά 1800 ευρώ. Υποπτέραρχος με λιγότερα χρόνια έλαβε 3.800.

Όπως επισημαίνουν οι απόστρατοι το σύστημα με τις κλίμακες προκαλεί στρεβλώσεις , δεν μπορούν να βγάλουν άκρη και θα χρειαστεί να περιμένουν τα εκκαθαριστικά τα οποία θα αναρτηθούν σ τις 15-20 Ιανουαρίου.

Τον χριστουγεννιάτικο «μποναμά» έλαβαν έστω και συρρικνωμένο 115.000 συνταξιούχοι των ειδικών μισθολογίων (ένστολοι, πανεπιστημιακοί, γιατροί του ΕΣΥ, δικαστικοί κα).

Τα αναδρομικά πιστώθηκαν σε 5 κατηγορίες συνταξιούχων για διάστημα από 16,5 μήνες έως και 47 μήνες , κατ’ αντιστοιχία με το χρονικό διάστημα που ορίστηκε και για τους εν ενεργεία συναδέλφους τους. Καταληκτική ημερομηνία για όλους θεωρείται η υπαγωγή στο νόμο Κατρούγκαλου. Το κονδύλι ανέρχεται σε 233,1 εκατ. ευρώ (425 εκατ. ευρώ μεικτά). Υψηλότερα ποσά έλαβαν οι δικαστικοί έως 4.550 ευρώ και οι πανεπιστημιακοί έως 4.350 ευρώ. Εκτός από τις μνημονιακές παρακρατήσεις , τα αναδρομικά υπόκεινται σε κράτηση για υγειονομική περίθαλψη ενώ παρακρατείται φόρος 20% στην πηγή, με τον οποίο εξαντλείται η φορολογική υποχρέωση των συνταξιούχων για τα ποσά των αναδρομικών. Η καταβολή αυτού του εφάπαξ ποσού δεν επηρεάζει το ύψος της καταβαλλόμενης σύνταξης που έχει ληφθεί υπόψη για τον επανυπολογισμό, ο οποίος αναμένεται να κάνει πρεμιέρα από τον Ιανουάριο του 2019.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Ναυάγησε» η συνάντηση των αγροτών με τον πρωθυπουργό – Καταγγέλλουν την κυβέρνηση για απόπειρα διάσπασης

Ελλάδα Χτες
«Παγώνει» ο διάλογος με ευθύνη της κυβέρνησης – Η στρατηγική των δύο ραντεβού δυναμίτισε το κλίμα, μιλούν για πολιτικό παιχνίδι με τα μπλόκα

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική παρέμβαση για τον τραυματισμό γυναίκας από πτώση οροφής

Ελλάδα Χτες
Δικογραφία για παραβίαση κανόνων οικοδομικής και κοινώς επικίνδυνη βλάβη – Έλεγχοι σε όλα τα καταστήματα εστίασης

Fast track πόρισμα ζητά η κυβέρνηση για το μπλακ άουτ στο FIR

Ελλάδα Χτες
Σοβαρά ερωτήματα για τη βιασύνη της κυβέρνησης και την επιλογή να μη συμμετάσχει ο ΕΟΔΑΣΑΑΜ στη διερεύνηση

Μαρία Καρυστιανού: «Δεν θα ανεχθώ όποιον στηλιτεύει τον αγώνα μου» – Επιβεβαιώνει τη συμμετοχή της στις εκλογές

Ελλάδα Χτες
Η πρόεδρος του συλλόγου «Τέμπη 2023» δηλώνει έτοιμη να παραιτηθεί αν της ζητηθεί, απαντά στις εσωτερικές αντιδράσεις και επιβεβαιώνει τη δημιουργία πολιτικού κινήματος.

Μαρινάκης: Στόχος μετά τη συνάντηση με Μητσοτάκη να αρθούν τα μπλόκα – «Δεν λειτουργούμε με τελεσίγραφα»

Ελλάδα Χτες
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθαρίζει ότι ο διάλογος με τους αγρότες θα γίνει χωρίς όρους και πιέσεις, με στόχο την αποκλιμάκωση των κινητοποιήσεων και την αποκατάσταση της κυκλοφορίας στους δρόμους.

Σέρρες: «Δεν τον σκότωσα εγώ» επιμένει ο 16χρονος

Ελλάδα Χτες
Εμπλοκή δεύτερου ατόμου εξετάζουν οι Αρχές

Πέθανε ο θηλυκός χιμπατζής Ai σε ηλικία 49 ετών

Κόσμος Χτες
Χαρακτηρίστηκε «ιδιοφυΐα» λόγω υψηλού IQ

Βόλος: Θρίλερ με θάνατο βρέφους λίγο πριν τη γέννα ‑ Στο εδώλιο ο γιατρός

Ελλάδα Χτες
Ο γιατρός αρνείται οποιαδήποτε αμέλεια, υποστηρίζοντας ότι ακολούθησε όλα τα προβλεπόμενα ιατρικά πρωτόκολλα και προέβη σε όλες τις ενέργειες που όφειλε

Αγρια επίθεση καρχαρία σε γυναίκα στη Βραζιλία: «Ήξερα ότι με είχε δαγκώσει», δείτε βίντεο

Κόσμος Χτες
Η επίθεση καταγράφηκε καρέ καρέ από υποβρύχια κάμερα με το θύμα τελικά να γλιτώνει με αρκετά ράμματα

Πιερία: Ξεκίνησε η δίκη της 34χρονης που σκότωσε κι έθαψε στην αυλή του σπιτιού της τον 58χρονο σύντροφό της

Ελλάδα Χτες
Για πέντε μήνες η 34χρονη προσποιούνταν πως τον αναζητούσε εναγωνίως, δίνοντας συνεντεύξεις σε τηλεοπτικές εκπομπές - Κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Αγριος ελέφαντας σε αμόκ στην Ινδία: 20 νεκροί σε εννέα ημέρες, μεταξύ τους πατέρας με παιδιά 6 και 8 ετών

Κόσμος Χτες
Οι περισσότεροι θάνατοι συνέβησαν τη νύχτα, όταν οι κάτοικοι φυλάσσουν το ρύζι στα χωράφια και τις αποθήκες

Πρεμιέρα για τις χειμερινές εκπτώσεις, ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

Ελλάδα Χτες
Eμπορικοί σύλλογοι και ενώσεις καταναλωτών υπενθυμίζουν ότι οι εκπτώσεις πρέπει να είναι διαφανείς και αληθείς, με την αρχική και τη μειωμένη τιμή να αναγράφονται ξεκάθαρα στις ετικέτες, ώστε οι αγορές να είναι ασφαλείς και συμφέρουσες για όλους