E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μάτι: Ξένες ιστοσελίδες πουλούσαν έναντι 10 ευρώ φωτογραφίες με πυρόπληκτους

Σε τράπεζες φωτογραφιών

Δημοσίευση 20/12/2018 | 12:25

Μάτι: Ξένες ιστοσελίδες πουλούσαν έναντι 10 ευρώ φωτογραφίες με πυρόπληκτους

Η αρχή έγινε πριν από δυο ημέρες όταν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου ενημερώνονται οι πυρόπληκτοι, κάτοικος από το Μάτι ανέβασε φωτογραφία με την αδερφή του στο κατεστραμμένο σπίτι τους.

Στο post ανέφερει: «Κυκλοφορεί σε μια τράπεζα φωτογραφιών Alamy Stock Photos φωτογραφία της αδερφής μου, μέσα στο καμένο σπίτι μας η οποία πωλείται προς €10 το κάθε download. Τη φωτογραφία τράβηξε τις μέρες εκείνες ένας περαστικός φωτογράφος αφού την ρώτησε το όνομα της, αλλά χωρίς να ζητήσει την άδεια της την εμπορεύθηκε. Αύριο κιόλας σκοπεύουμε να στραφούμε τόσο κατά του φωτογράφου όσο και κατά της τράπεζας φωτογραφιών. Κυκλοφορούν και άλλες φωτογραφίες από το Μάτι προς πώληση, παρακαλώ κοιτάξτε τις μήπως σας αφορούν».

Τα μέλη του Συντονιστικού κινήθηκαν άμεσα και μέσα σε λίγες ώρες η εν λόγω φωτογραφία είχε αποσυρθεί από την συγκεκριμένη τράπεζα φωτογραφιών που απευθύνονταν κυρίως, σε κοινό και επαγγελματίες της Αμερικής, όπως ιδιώτες αλλά και ιστοσελίδες, περιοδικά και εφημερίδες.

Πριν από λίγες ώρες ο Παναγιώτης Ράμφος μέλος του Συντονιστικού Οργάνου των Πυρόπληκτων ανάρτησε στο facebook τα εξής: «Zuma και Alamy συμμορφώθηκαν (κανιβαλικά site που πούλαγαν τις φώτο)...όλοι προσπαθήσαμε(στην Σεκμα) να κατεβεί η επίμαχη φώτο. τα καταφέραμε...μένει ο φωτογράφος να δούμε αν έχει άδεια για τους εικονιζόμενους...έγκριτος δικηγόρος (μέλος της σεκμα) θα βάλει τον φωτογράφο στην θέση του...αφού εγώ δεν κατέχω το νομικό κομμάτι...νομίζω ότι τελικά όλα θα αποκατασταθούν... ήδη η φώτο δεν "πωλείται" πια! αλλά ούτε και υπάρχει στα 2 site!».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κωνσταντοπούλου: Συκοφαντίες τα περί μη καταβολής δεδουλευμένων ‑ Προαναγγέλλει μηνύσεις

Ελλάδα 17.02.2026
«Ενεργό παρακράτος, οργανωμένο έγκλημα και απόπειρα πολιτικής εξόντωσης» – Όσα είπε για τις καταγγελίες

Συγγενείς θυμάτων Τεμπών: Προκλητική παραγγελία ‑ εμπαιγμός για τις εκταφές

Ελλάδα 17.02.2026
Δικηγόρος κάνει λόγο για διάταγμα «δικτατορικού τύπου» με τελεσίγραφα και διαδικασίες άρον-άρον

«Μαζεύανε τα πτώματα και τα ρίχνανε σαν τσουβάλια» – Συγκλονίζει μάρτυρας της εκτέλεσης των 200 Ελλήνων από τους ναζί στην Καισαριανή

Ελλάδα 17.02.2026
Οι συγγενείς των εκτελεσθέντων στην Καισαριανή μεγάλωσαν με το τραύμα εκείνης της ημέρας. Ο πόνος μεταφέρθηκε στις επόμενες γενιές, ως ζωντανή υπενθύμιση μιας βαρβαρότητας που έμεινε ατιμώρητη.

Βιολάντα: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις των υδραυλικών για τους σωλήνες – «Εγώ είμαι το αφεντικό και θα το κάνεις όπως σου λέω»

Ελλάδα 17.02.2026
Θάψαμε τους σωλήνες προπανίου χωρίς καμία προδιαγραφή ασφαλείας ισχυρίζεται ένας από τους υδραυλικούς λέγοντας ότι αυτές ήταν οι εντολές του ιδιοκτήτη της Βιολάντα

ΔΥΠΑ: Επίδομα 200 ευρώ για 12 μήνες – Σε ποιους απευθύνεται

Οικονομία 17.02.2026
Ποια είναι οι δικαιούχοι και τα κριτήρια

Δίκη για τα Τέμπη: Ανακοινώθηκε η σύνθεση της έδρας

Ελλάδα 17.02.2026
Μια γυναίκα οδηγούσε ένα πατίνι σε δρόμο στην Κρήτη και παραλίγο να προκαλέσει ατύχημα

Κακοκαιρία: Οδηγός εγκλωβίστηκε στο ρέμα Μαΐστρου στην Αλεξανδρούπολη ‑ Δείτε βίντεο

Καιρός 17.02.2026
Στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστες, αστυνομικοί αλλά και διερχόμενοι οδηγοί, για να βοηθήσουν τον οδηγό

Φρένο στις ενοχλητικές κλήσεις: 50.000 ευρώ αποζημίωση για τηλεφωνικό μάρκετινγκ

Ελλάδα 17.02.2026
Κατώτατη αποζημίωση 10.000 ευρώ ανά παράβαση και σαφές μήνυμα συμμόρφωσης στην αγορά

Νέα απεργία στα θέατρα την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου ‑ Ποιοι εξαιρούνται

Ελλάδα 17.02.2026
Κύριο αίτημα της απεργίας είναι η υπογραφή Συλλογκών Συμβάσεων Εργασίας

Θλίψη στο Mega: Πέθανε ξαφνικά ο Κώστας Κοσμίδης

Ελλάδα 17.02.2026
Ο 52χρονος «έφυγε» ξαφνικά το βράδυ προδομένος από την καρδιά του