E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Βουτιά θανάτου» 15χρονου από ταράτσα ενώ η μητέρα του τον ενθάρρυνε με χειροκροτήματα

Το αλεξίπτωτο που φορούσε δεν δούλεψε

Δημοσίευση 17/12/2018 | 11:22

«Βουτιά θανάτου» 15χρονου από ταράτσα ενώ η μητέρα του τον ενθάρρυνε με χειροκροτήματα
@dailymail.co.uk

Τραγική κατάληξη είχε το άλμα που πραγματοποίησε με αυτοσχέδιο αλεξίπτωτο από ταράτσα 14όροφης πολυκατοικίας ένα 15χρονο αγόρι στην Ουκρανία, αφού ο μηχανισμός του δεν λειτούργησε σωστά με αποτέλεσμα να «βουτήξει» στον θάνατό του.

Το συμβάν, που συνέβη στην πόλη Μακέγιεφκα, στα ανατολικά της χώρας, κατέγραψαν με κάμερα αυτόπτες μάρτυρες.

Στο σοκαριστικό κλιπ που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, ο έφηβος Μπογκντάν Φιρσόφ διακρίνεται αρχικά στην οροφή του ψηλού κτιρίου, με ανοιχτά τα χέρια, να προετοιμάζεται για το άλμα με το αλεξίπτωτο.

Κάτω από την πολυκατοικία βρίσκονταν, σύμφωνα με τα ΜΜΕ, φίλοι του νεαρού αλλά και η μαμά του, που τον ενθάρρυναν με χειροκροτήματα και επευφημίες.

Στη συνέχεια του κλιπ και ενώ ο νεαρός πέφτει, διακρίνεται το αλεξίπτωτο, το οποίο όμως δεν ανοίγει τελείως, λόγω κάποιας δυσλειτουργίας.

«Υπήρχε πολύς κόσμος εκεί αλλά κανείς δεν προσπάθησε να τον σταματήσει. Απλώς τραβούσαν με το κινητό τους», ανέφερε ένας αυτόπτης μάρτυρας σε ρωσικό ιστότοπο.

Όπως φαίνεται, το νεαρό αγόρι είχε καλέσει πολλούς συγγενείς και φίλους για να παρακολουθήσουν το τολμηρό του εγχείρημα. Μάρτυρες δήλωσαν ότι η μητέρα ήταν τόσο σοκαρισμένη από αυτό που συνέβη στο παιδί της, που έμεινε παγωμένη για αρκετά λεπτά μετά την τραγωδία στο ίδιο σημείο.

Ειδικοί που μίλησαν στην ουκρανική εφημερίδα «Φάκτι» εκτιμούν ότι, ακόμα κι αν είχε λειτουργήσει το αλεξίπτωτο, ο νεαρός δεν θα είχε γλιτώσει τον θάνατο.

«Το χαμηλότερο δυνατό ύψος για ένα άλμα με αλεξίπτωτο είναι 70 μέτρα, επομένως το κτίριο θα έπρεπε να ήταν πάνω από 25 ορόφων. Ακόμα και τότε όμως ο κίνδυνος θα ήταν μεγάλος», επισημαίνει ένας εκπαιδευτής extreme sport.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σοβαρό ατύχημα στη Βέροια: 17χρονος παρέσυρε με τρακτέρ τον θείο του

E-Daily 2.TopNews 01.07.2026
Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ο 44χρονος

Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: Εξαφάνιση γυναίκας οδηγού ταξί μαζί με το όχημά της

E-Daily 2.TopNews 01.07.2026
Περίπου 30 ώρες έχουν περάσει και ούτε η αστυνομία ούτε τα συγγενικά πρόσωπά της έχουν καταφέρει να τη βρουν

Συναγερμός στην Αμβέρσα: Φωτιά σε δεκαώροφη πολυκατοικία ‑ Αναφορές για πολλούς νεκρούς

E-Daily 2.TopNews 01.07.2026
Δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες για τον ακριβή αριθμό των θυμάτων

Έφυγε από τη ζωή ο Βασίλης Λεβέντης σε ηλικία 75 χρονών

E-Daily 2.TopNews 01.07.2026
Ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε από τον γιο του

Τραγικός θάνατος αστέγου: Τον χτύπησε όχημα καθαρισμού παραλίας ενώ κοιμόταν στην άμμο

E-Daily 2.TopNews 01.07.2026
Ο δυστυχής άνδρας ήταν τυλιγμένος με κουβέρτα στην αμμουδιά και δεν έγινε αντιληπτός από τον οδηγό

Νυχτερίδα με λύσσα δάγκωσε 6χρονη που σκαρφάλωνε σε δέντρο – Ξεκίνησε θεραπεία

E-Daily 2.TopNews 01.07.2026
Το παιδί δέχθηκε επίθεση έξω από το σπίτι της οικογένειάς του στις ΗΠΑ και οι εξετάσεις επιβεβαίωσαν ότι το ζώο ήταν φορέας λύσσας

Μερομήνια: Τι λέει η λαϊκή πρόγνωση για τον καιρό τον Ιούλιο

E-Daily 3.Left 01.07.2026
Η λαϊκή παράδοση αποκαλύπτει τι καιρό να περιμένουμε το καλοκαίρι

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στον Δομοκό

E-Daily 2.TopNews 01.07.2026
Το επίκεντρο εντοπίζεται 5 χλμ. ανατολικά - νοτιοανατολικά του Δομοκού

Ποια χώρα έχασε περισσότερο έδαφος στην ιδιοκατοίκηση μέσα σε μόλις έξι χρόνια ‑ Δείτε πού βρίσκεται πλέον η Ελλάδα

E-Daily 2.TopNews 01.07.2026
Τα στοιχεία της Eurostat αποκαλύπτουν ότι η Ελλάδα κατέγραψε μία από τις μεγαλύτερες πτώσεις ιδιοκατοίκησης στην ΕΕ, με το ποσοστό να συρρικνώνεται κατά 6 μονάδες από το 2019 έως το 2025.

Πέθανε ο τραγουδιστής των «Village People» Βίκτορ Γουίλις, σε ηλικία 75 ετών

E-Daily 2.TopNews 01.07.2026
Ο ιδρυτικός τραγουδιστής του εμβληματικού disco συγκροτήματος απεβίωσε στις 30 Ιουνίου 2026, έπειτα από σύντομη αλλά επιθετική ασθένεια, σε ηλικία 75 ετών.

Κατάρρευση πολυκατοικίας στα Πετράλωνα: Ελεύθεροι οι 5 συλληφθέντες

E-Daily 2.TopNews 01.07.2026
Δόθηκε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε το περιστατικό

Το εμβληματικό Ωδείο Ηρώδου Αττικού κλείνει τις πύλες του

Ελλάδα 01.07.2026
Το Ωδείο Ηρώδου Αττικού κλείνει για εκτεταμένες εργασίες αναστήλωσης, με τον Τζον Λέτζεντ να δίνει τη συμβολική τελευταία παράσταση στο ιστορικό μνημείο της νότιας πλαγιάς της Ακρόπολης.