E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Βουτιά θανάτου» 15χρονου από ταράτσα ενώ η μητέρα του τον ενθάρρυνε με χειροκροτήματα

Το αλεξίπτωτο που φορούσε δεν δούλεψε

Δημοσίευση 17/12/2018 | 11:22

«Βουτιά θανάτου» 15χρονου από ταράτσα ενώ η μητέρα του τον ενθάρρυνε με χειροκροτήματα
@dailymail.co.uk

Τραγική κατάληξη είχε το άλμα που πραγματοποίησε με αυτοσχέδιο αλεξίπτωτο από ταράτσα 14όροφης πολυκατοικίας ένα 15χρονο αγόρι στην Ουκρανία, αφού ο μηχανισμός του δεν λειτούργησε σωστά με αποτέλεσμα να «βουτήξει» στον θάνατό του.

Το συμβάν, που συνέβη στην πόλη Μακέγιεφκα, στα ανατολικά της χώρας, κατέγραψαν με κάμερα αυτόπτες μάρτυρες.

Στο σοκαριστικό κλιπ που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, ο έφηβος Μπογκντάν Φιρσόφ διακρίνεται αρχικά στην οροφή του ψηλού κτιρίου, με ανοιχτά τα χέρια, να προετοιμάζεται για το άλμα με το αλεξίπτωτο.

Κάτω από την πολυκατοικία βρίσκονταν, σύμφωνα με τα ΜΜΕ, φίλοι του νεαρού αλλά και η μαμά του, που τον ενθάρρυναν με χειροκροτήματα και επευφημίες.

Στη συνέχεια του κλιπ και ενώ ο νεαρός πέφτει, διακρίνεται το αλεξίπτωτο, το οποίο όμως δεν ανοίγει τελείως, λόγω κάποιας δυσλειτουργίας.

«Υπήρχε πολύς κόσμος εκεί αλλά κανείς δεν προσπάθησε να τον σταματήσει. Απλώς τραβούσαν με το κινητό τους», ανέφερε ένας αυτόπτης μάρτυρας σε ρωσικό ιστότοπο.

Όπως φαίνεται, το νεαρό αγόρι είχε καλέσει πολλούς συγγενείς και φίλους για να παρακολουθήσουν το τολμηρό του εγχείρημα. Μάρτυρες δήλωσαν ότι η μητέρα ήταν τόσο σοκαρισμένη από αυτό που συνέβη στο παιδί της, που έμεινε παγωμένη για αρκετά λεπτά μετά την τραγωδία στο ίδιο σημείο.

Ειδικοί που μίλησαν στην ουκρανική εφημερίδα «Φάκτι» εκτιμούν ότι, ακόμα κι αν είχε λειτουργήσει το αλεξίπτωτο, ο νεαρός δεν θα είχε γλιτώσει τον θάνατο.

«Το χαμηλότερο δυνατό ύψος για ένα άλμα με αλεξίπτωτο είναι 70 μέτρα, επομένως το κτίριο θα έπρεπε να ήταν πάνω από 25 ορόφων. Ακόμα και τότε όμως ο κίνδυνος θα ήταν μεγάλος», επισημαίνει ένας εκπαιδευτής extreme sport.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αλλαγές στη κόκκινη γραμμή του Μετρό: Κλείνουν 4 σταθμοί

Ελλάδα 08.02.2026
Οι σταθμοί Σύνταγμα, Ακρόπολη, Συγγρού – Φιξ και Νέος Κόσμος θα ολοκληρώσουν τη λειτουργία τους

Λειψυδρία στην Αττική: Πόσο βοήθησαν οι πρόσφατες βροχές

Ελλάδα 08.02.2026
Tα αποθέματα στους ταμιευτήρες για την Αττική φτάνουν σήμερα στα 560 εκατ. κυβικά, έναντι 667 εκατ. κυβικά ένα χρόνο πριν και πάνω από 900 εκατ. κυβικά πριν δύο χρόνια

Δύο νεκροί μετανάστες στον Έβρο: Ερευνάται αν προσπάθησαν να διασχίσουν το ποτάμι

Ελλάδα 08.02.2026
Ο ένας διακομίστηκε ήδη νεκρός, ενώ ο δεύτερος έφερε αρχικά σημεία ζωής

«Ρουβίκωνας»: Μπορεί να έσπασαν λάθος επιχείρηση, όμως... πλήρωσαν τη ζημιά

Ελλάδα Χτες
Aναλαμβάνοντας δημόσια την ευθύνη για το περιστατικό

Φρικτός θάνατος για 21χρονη βασίλισσα ομορφιάς

Κόσμος Χτες
Αν και κατόρθωσε να ειδοποιήσει τις πρώτες βοήθειες, κατέληξε λίγο αργότερα

Κάρτα Καυσαερίων: Έρχονται αλλαγές ‑ Από πού θα εκδίδεται, τα πρόστιμα αν δεν την βγάλετε

Ελλάδα Χτες
Με το άρθρο 7 του νομοσχεδίου του υπουργείου Μεταφορών τροποποιείται το πλαίσιο χορήγησης της Κάρτας Ελέγχου Καυσαερίων

Βιολάντα: Κατασκευαστικό λάθος φαίνεται να προκάλεσε τη φονική έκρηξη

Ελλάδα Χτες
Εξασθενεί το σενάριο της κακοκαιρίας «Ντάνιελ» ως αίτιο της διάβρωσης - Αποκάλυψαν τρία σημεία διαρροής προπανίου κοντά στο υπόγειο

Καρυστιανού: «Δεν μίλησα για εισβολείς» – «Οι ζωές των μεταναστών ίδιες με αυτές που κόπηκαν στα Τέμπη»

Ελλάδα Χτες
Υποστήριξε πως η Ελλάδα έχει γίνει «επί πληρωμή αποθήκη ψυχών»

Λέσβος: Τα «κομμένα» 37 λεπτά της κάμερας που γεννούν νέα ερωτήματα για τον θάνατο του λιμενικού

Ελλάδα Χτες
Ανάλυση καρέ-καρέ με τη συνδρομή τεχνητής νοημοσύνης