E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χιόνια σε όλη την Ελλάδα

Ποιες περιοχές πλήττονται περισσότερο

Δημοσίευση 13/12/2018 | 09:11

Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χιόνια σε όλη την Ελλάδα

Σημαντική επιδείνωση του καιρού σε ολόκληρη τη χώρα περιμένουμε την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018. Μέχρι το μεσημέρι θα εκδηλώνονται τοπικά έντονες βροχοπτώσεις στο Ιόνιο, στη Στερεά και στην Πελοπόννησο, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στο Νότιο Ιόνιο, και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Στερεάς και της Πελοποννήσου, ενώ χιονοπτώσεις τοπικού χαρακτήρα δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν στο εσωτερικό της Θεσσαλίας και στη Δυτική Μακεδονία. Μετά το μεσημέρι οι βροχές σταδιακά θα επεκταθούν στο Αιγαίο, όπου κατά τόπους θα είναι ισχυρές και θα συνοδευτούν από καταιγίδες. Παράλληλα, στην Ήπειρο θα εκδηλωθούν βροχές στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά, ενώ στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά, στα ημιορεινά, σε ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία καθώς και σε πεδινά τμήματα της Βορειοδυτικής Θεσσαλίας, της Βόρειας Μακεδονίας και της Βόρειας Θράκης. Τονίζεται πάντως ότι μέχρι το βράδυ οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν σε μεγαλύτερα υψόμετρα, με εξαίρεση τη Δυτική Μακεδονία.

H θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -8 έως 3 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από -5 έως 8, στην Κεντρική Ελλάδα από -2 έως 8 βαθμούς, στην Ήπειρο από 2 έως 10, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 6 έως 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 10, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 13 βαθμούς, στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου και στις Σποράδες από 2 έως 9 και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 6 έως 14 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 5 μποφόρ και από τις βραδινές ώρες από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο αρχικά θα πνέουν νοτιοανατολικοί άνεμοι εντάσεων έως 5 μποφόρ και βαθμιαία από ανατολικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και ενδεχομένως τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, αλλά από τις βραδινές ώρες θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς με εντάσεις έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, αλλά μέχρι το βράδυ στα νότια πελάγη θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με βροχές που ενδέχεται να είναι κατά περιόδους έντονες, ενώ μέχρι το μεσημέρι πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στην Πάρνηθα και στον Κιθαιρώνα. Μικρή είναι η πιθανότητα εκδήλωσης μεμονωμένων καταιγίδων. Μετά το μεσημέρι οι χιονοπτώσεις στα ορεινά θα δώσουν σταδιακά τη θέση τους σε βροχοπτώσεις, ενώ το βράδυ ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί μέτριοι και κυρίως στα ανατολικά ισχυροί 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 9 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με βροχές μετά το μεσημέρι στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, ενώ πρόσκαιρα ενδέχεται να χιονίσει σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στα βόρεια τμήματα του νομού. Πάντως από αργά το απόγευμα οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 2 έως 6 βαθμούς.

Παρασκευή 14-12-2018
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική και νησιωτική χώρα, ενώ πρόσκαιρες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Χιόνια στα βόρεια ορεινά. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ και σταδιακά στα βορειοανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ
Θερμοκρασία: Σε μικρή περαιτέρω άνοδο κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές

Σάββατο 15-12-2018 Και Κυριακή 16-12-2018
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές στα δυτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Την Κυριακή χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά και από τη νύχτα ύφεση των φαινομένων αναμένεται στα βορειοδυτικά.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένιση από τα δυτικά. Βαθμιαία την Κυριακή στα δυτικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στο Ιόνιο 7 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η υψηλότερη θερμοκρασία της χρονιάς καταγράφηκε χθες σε πόλη της Θεσσαλίας

E-Daily 2.TopNews 08.06.2026
Μόλις μπήκαμε στο φετινό καλοκαίρι και ήδη έχουμε ρεκόρ υδραργύρου - η υψηλότερη θερμοκρασία του 2025 καταγράφηκε σε πόλη της Θεσσαλίας.

Φιλιππίνες: Η στιγμή που ο σεισμός 7,8 Ρίχτερ έπληξε την πόλη Τζένεραλ Σάντος, γκρεμίζοντας κτήρια

E-Daily 2.TopNews 08.06.2026
Καταστροφικός σεισμός 7,8 Ρίχτερ έπληξε τις Φιλιππίνες το πρωί της Δευτέρας (τοπική ώρα)

Τι ψηφίζει η Θεσσαλονίκη

E-Daily 2.TopNews 08.06.2026
Νέα δημοσκόπηση

«Δεν έχουν δικαίωμα να απαιτούν»: Η Τεχεράνη απορρίπτει ενδεχόμενη χρήση περιουσιακών στοιχείων για αποκατάσταση ζημιών

E-Daily 2.TopNews 08.06.2026
Δημοσίευμα του Reuters ανέφερε ότι οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο να διαθέσουν ιρανικά κεφάλαια σε χώρες του Κόλπου για την αποκατάσταση ζημιών σε υποδομές - Το συνολικό κόστος θα μπορούσε να φθάσει έως και τα 58 δισ. δολάρια

Τι είναι η συμφωνία SOFA που υπογράφουν σήμερα Κύπρος και Γαλλία και προκαλεί τουρκική νευρικότητα

E-Daily 2.TopNews 08.06.2026
Η Λευκωσία και το Παρίσι υπογράφουν συμφωνία για το καθεστώς στρατιωτικών δυνάμεων, ενισχύοντας τη συνεργασία τους στην Ανατολική Μεσόγειο – Τα οφέλη για την Κύπρο και η τουρκική ενόχληση

Νέοι κανόνες για τις άδειες εργαζομένων: Τι αλλάζει από το καλοκαίρι ‑ Δείτε παραδείγματα

E-Daily 2.TopNews 08.06.2026
Οι αλλαγές δεν επηρεάζουν τον συνολικό αριθμό ημερών αάδειας, ενώ φέρνουν μεγαλύτερη ευελιξία και λιγότερη γραφειοκρατία

Πυροσβεστική: 64 πυρκαγιές το τελευταίο 48ωρο σε όλη την Ελλάδα

Ελλάδα 08.06.2026
Στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι πυρκαγιές φαίνεται να οφείλονται σε αμέλειες

Κρήτη: Αγριο ξύλο στις φυλακές Αλικαρνασσού ‑ Κρατούμενοι πιάστηκαν στα χέρια

Ελλάδα 08.06.2026
Αναστάτωση σημειώθηκε τις βραδινές ώρες της Κυριακής 7/6 στις φυλακές Αλικαρνασσού, στην Κρήτη.

Σεισμός 7,8 Ρίχτερ συγκλόνισε τις Φιλιππίνες – Καταρρεύσεις κτιρίων και νεκροί

E-Daily 2.TopNews 08.06.2026
Προειδοποιήσεις για τσουνάμι σε αρκετές χώρες της Ασίας

Ξεφεύγει ξανά η κατάσταση – Το Ισραήλ σφυροκοπά το Ιράν παρά τις συστάσεις Τραμπ

Κόσμος 08.06.2026
Παγκόσμια ανησυχία για τη νέα κλιμάκωση - Ανεβαίνουν οι τιμές του πετρελαίου