E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χιόνια σε όλη την Ελλάδα

Ποιες περιοχές πλήττονται περισσότερο

Δημοσίευση 13/12/2018 | 09:11

Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χιόνια σε όλη την Ελλάδα

Σημαντική επιδείνωση του καιρού σε ολόκληρη τη χώρα περιμένουμε την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018. Μέχρι το μεσημέρι θα εκδηλώνονται τοπικά έντονες βροχοπτώσεις στο Ιόνιο, στη Στερεά και στην Πελοπόννησο, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στο Νότιο Ιόνιο, και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Στερεάς και της Πελοποννήσου, ενώ χιονοπτώσεις τοπικού χαρακτήρα δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν στο εσωτερικό της Θεσσαλίας και στη Δυτική Μακεδονία. Μετά το μεσημέρι οι βροχές σταδιακά θα επεκταθούν στο Αιγαίο, όπου κατά τόπους θα είναι ισχυρές και θα συνοδευτούν από καταιγίδες. Παράλληλα, στην Ήπειρο θα εκδηλωθούν βροχές στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά, ενώ στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά, στα ημιορεινά, σε ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία καθώς και σε πεδινά τμήματα της Βορειοδυτικής Θεσσαλίας, της Βόρειας Μακεδονίας και της Βόρειας Θράκης. Τονίζεται πάντως ότι μέχρι το βράδυ οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν σε μεγαλύτερα υψόμετρα, με εξαίρεση τη Δυτική Μακεδονία.

H θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -8 έως 3 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από -5 έως 8, στην Κεντρική Ελλάδα από -2 έως 8 βαθμούς, στην Ήπειρο από 2 έως 10, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 6 έως 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 10, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 13 βαθμούς, στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου και στις Σποράδες από 2 έως 9 και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 6 έως 14 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 5 μποφόρ και από τις βραδινές ώρες από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο αρχικά θα πνέουν νοτιοανατολικοί άνεμοι εντάσεων έως 5 μποφόρ και βαθμιαία από ανατολικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και ενδεχομένως τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, αλλά από τις βραδινές ώρες θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς με εντάσεις έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, αλλά μέχρι το βράδυ στα νότια πελάγη θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με βροχές που ενδέχεται να είναι κατά περιόδους έντονες, ενώ μέχρι το μεσημέρι πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στην Πάρνηθα και στον Κιθαιρώνα. Μικρή είναι η πιθανότητα εκδήλωσης μεμονωμένων καταιγίδων. Μετά το μεσημέρι οι χιονοπτώσεις στα ορεινά θα δώσουν σταδιακά τη θέση τους σε βροχοπτώσεις, ενώ το βράδυ ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί μέτριοι και κυρίως στα ανατολικά ισχυροί 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 9 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με βροχές μετά το μεσημέρι στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, ενώ πρόσκαιρα ενδέχεται να χιονίσει σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στα βόρεια τμήματα του νομού. Πάντως από αργά το απόγευμα οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 2 έως 6 βαθμούς.

Παρασκευή 14-12-2018
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική και νησιωτική χώρα, ενώ πρόσκαιρες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Χιόνια στα βόρεια ορεινά. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ και σταδιακά στα βορειοανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ
Θερμοκρασία: Σε μικρή περαιτέρω άνοδο κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές

Σάββατο 15-12-2018 Και Κυριακή 16-12-2018
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές στα δυτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Την Κυριακή χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά και από τη νύχτα ύφεση των φαινομένων αναμένεται στα βορειοδυτικά.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένιση από τα δυτικά. Βαθμιαία την Κυριακή στα δυτικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στο Ιόνιο 7 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αγγλία – Αργεντινή 1‑2: Ανατροπή‑έπος στο 90’+2’ και τελικός για το back‑to‑back!

E-Daily 2.TopNews 16.07.2026
Η Αλμπισελέστε ανέτρεψε το 0-1 με δύο γκολ στο 85` και στο 90`+2` και κλείνει ραντεβού στον τελικό με την Ισπανία για το back-to-back.

Πέθανε ο Λορέντζο Καριέρε

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Λορέντζο Καριέρε αντιμετώπιζε τον τελευταίο καιρό σοβαρό πρόβλημα υγείας

Κως: Ανήλικη νεκρή έπειτα από ανατροπή τζετ σκι κοντά στο Μποντρούμ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το τζετ σκι στο οποίο επέβαινε η ανήλικη ανετράπη κοντά στο Μποντρούμ της Τουρκίας - το κορίτσι ανασύρθηκε νεκρό

Τρεις νεκροί από το σοβαρό τροχαίο στη Χαλκιδική: Έφυγε και ο πατέρας της οικογένειας, λίγο μετά τη σύζυγο και το βρέφος τους

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το όχημα με πινακίδες Μολδαβίας συγκρούστηκε με βυτιοφόρο στην επαρχιακή οδό Πολυγύρου - Αγίου Νικολάου

Μάρω Κοντού: Την Παρασκευή στο Α` Νεκροταφείο Αθηνών η κηδεία της, η τελευταία της επιθυμία

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η ηθοποιός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών, έχοντας αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα της στον κινηματογράφο και το θέατρο

Διχάζει τη Βρετανία νέα κούκλα εγκυμοσύνης με αφαιρούμενη κοιλιά: «Το σχεδίασε άνδρας;», δείτε βίντεο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Φορώντας ένα ροζ με λευκό ριγέ φόρεμα και ένα τζιν μπουφάν, η κούκλα συναγωνίζεται την Μπάρμπι με τα μακριά ξανθά μαλλιά και το ροζ κραγιόν της - Μέσα στην κοιλιά της έχει αμνιακό σάκο με μωρό

Κύπρος: Πατέρας κουνούσε τον 3χρονο γιο του κι εκείνος γλίστρησε από τον 4ο όροφο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο 37χρονος Βρετανός που κουνούσε το παιδί του δεξιά κι αριστερά ενώ περίμεναν το ασανσέρ συνελήφθη και κρατείται υπό κράτηση

Βαλένθια: Πολυκατοικία καταρρέει σαν χάρτινος πύργος – Η συγκλονιστική στιγμή σε βίντεο

Κόσμος Χτες
Λίγα λεπτά πριν την κατάρρευση, οι ένοικοι είχαν προλάβει να εκκενώσουν τα διαμερίσματά τους

Χαλκιδική: Γυναίκα και βρέφος νεκρά σε τροχαίο – Δύο τραυματίες σε σοβαρή κατάσταση

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τραγωδία χωρίς τέλος στην άσφαλτο της Χαλκιδικής

Παραιτήθηκε μέλος του δημοτικού συμβουλίου Αργους‑Μυκηνών μετά τη στήριξη του δημάρχου στους αστυνομικούς που σκότωσαν τον 20χρονο ‑ The Press Project

Πολιτική Χτες
Την παραίτησή της από το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αργους-Μυκηνών υπέβαλε η γιατρός Αναστασία (Σάσα) Αργυροπούλου, μετά την απαράδεκτη δημόσια τοποθέτηση υποστήριξης του δημάρχου Γιάννη Μαλτέζου προς του αστυνομικούς που…

Ποιος είναι ο «υπάλληλος του μήνα» που έκανε viral ένα γερμανικό τρένο με μια απίθανη κίνηση

E-Daily 3.Left Χτες
Γερμανική υπερταχεία έκανε έκτακτη στάση στο Αμβούργο γιατί τελείωσε το χαρτί υγείας - ο προϊστάμενος έτρεξε στο σούπερ μάρκετ και το βίντεο έγινε viral με 700.000 προβολές.

Ο κολοσσός Τεχνητής Νοημοσύνης που τρέμει μήπως φέρει το τέλος του κόσμου

Tech + Science Χτες
Η startup τεχνητής νοημοσύνης Anthropic προσλαμβάνει ειδικούς ασφαλείας με αμοιβές άνω των 200.000 δολαρίων για να εμποδίσει τη χρήση των μοντέλων της στην κατασκευή πυρηνικών, χημικών και βιολογικών όπλων