E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Διαψεύδει το Υπουργείο Δικαιοσύνης τα περί βιασμού του 19χρονου

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Δημοσίευση 12/12/2018 | 10:47

Διαψεύδει το Υπουργείο Δικαιοσύνης τα περί βιασμού του 19χρονου

Στην διάψευση πληροφοριών περί βιασμού του 19χρονου Αλβανού, που κατηγορείται για τη δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο, προχώρησε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Με σχετική ανακοίνωσή του, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μιχάλης Καλογήρου, επικαλείται την ιατροδικαστική έκθεση από την οποία δεν προκύπτουν ευρήματα βιασμού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε πράξη βίας που εκδηλώνεται από οποιονδήποτε και για οποιονδήποτε λόγο, πολύ περισσότερο όταν αυτό συμβαίνει στη φυλακή, σ’ ένα χώρο που διέπεται από κανόνες και πρέπει να επικρατούν συνθήκες ασφάλειας για όλους. Σ’ ένα κράτος δικαίου τέτοια περιστατικά δεν έχουν θέση. Γι’ αυτό άλλωστε ήδη με το ν. 4322/2015 θεσμοθετήσαμε την αθροιστική έκτιση ποινών που επιβάλλονται για εγκλήματα βίας τα οποία τελούνται στις φυλακές.

Ως προς τη συγκεκριμένη υπόθεση: Διευκρινίζεται, κατ’ αρχάς, ότι την αρχική επιλογή του τόπου φυλάκισης δεν την κάνει το Υπουργείο Δικαιοσύνης αλλά η Εισαγγελική Αρχή.

Μόλις έγινε, ωστόσο, γνωστό ότι ο 19χρονος προσωρινά κρατούμενος Α.Λ. θα εισαγόταν στο Κ.Κ. Αυλώνα δόθηκαν ξεκάθαρες εντολές στους υπευθύνους για τη λήψη ειδικών μέτρων προστασίας της ζωής και της σωματικής του ακεραιότητας. Ακολούθως τοποθετήθηκε μόνος του σε κελί σε ειδικό χώρο, ξεχωριστό από τους κοινούς χώρους κράτησης, ώστε να μην έρχεται σε επαφή με άλλους κρατουμένους.

Ωστόσο, συγκρατούμενοί του αφού παραβίασαν τρεις πόρτες έφτασαν σ’ αυτόν και του επιτέθηκαν λεκτικά και σωματικά. Ο κρατούμενος εκτός του ιατρικού ελέγχου, υπεβλήθη, μετά από σχετική παραγγελία και σε ιατροδικαστική εξέταση, με αρνητικό αποτέλεσμα ως προς την ύπαρξη ευρημάτων βιασμού.

Για το συμβάν διεξάγεται ήδη αστυνομική προανάκριση ενώ παραγγέλθηκε εισαγγελική έρευνα για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση τυχόν πειθαρχικών ευθυνών σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Για λόγους προστασίας του κρατουμένου αποφασίστηκε ήδη η μεταγωγή του σε άλλο Κατάστημα Κράτησης».

Οι πληροφορίες που ήρθαν νωρίτερα από τον Ευαγγελισμό ανέφεραν ότι πιστοποιήθηκε ο βιασμός του 19χρονου μέσα στις φυλακές Αυλώνα (δείτε περισσότερα εδώ), ωστόσο, ο ιατροδικαστής που εξέτασε τον Αλβανό φαίνεται ότι δεν διαπιστώνει ίχνη βιασμού -κάτι που αναμένεται να καταγράψει και στην ιατροδικαστική του έκθεση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Τραμπ θέλει να ξανανοίξει τις φυλακές του Αλκατράζ

Κόσμος Χτες
Ο Ντόναλντ Τραμπ ζητά 152 εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να μετατρέψει ξανά το ιστορικό Αλκατράζ σε υπερσύγχρονη φυλακή υψίστης ασφαλείας.

Οι πρώτες εντυπωσιακές φωτογραφίες της NASA από τη Σελήνη που κόβουν την ανάσα

Κόσμος Χτες
Η δεύτερη εικόνα παρουσιάζει τη Γη ως μια «γαλάζια κουκκίδα»

Δώρο Πάσχα: Τι δικαιούνται μισθωτοί και απολυμένοι – Το περιθώριο για την καταβολή

Οικονομία Χτες
Τι μπορείτε να κάνετε σε περίπτωση μη καταβολής από τον εργοδότη

20χρονος ψαράς βούτηξε και έσωσε λευκό καρχαρία στην Καλιφόρνια

Κόσμος Χτες
Είχε μπλεχτεί στην πετονιά του

Εργατικό ατύχημα στο Κιάτο: «Λουκέτο» στο συσκευαστήριο που δούλευε η 40χρονη

Ελλάδα Χτες
Αναρρώνει εκτός κινδύνου η γυναίκα - Nέες πληροφορίες για το συμβάν

Με τι καιρό θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα – Πώς θα κάνουμε Πάσχα

Καιρός Χτες
Ανοιξιάτικος θα είναι ο καιρός αρκετές ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας

Ανασχηματισμός: Η ψυχική υγεία στον Αδωνι Γεωργιάδη μετά την παραίτηση Βαρτζόπουλου

Ελλάδα Χτες
Ο Αδωνις Γεωργιάδης συναντήθηκε με τον απερχόμενο υφυπουργό Υγείας

Artemis II: Πρόβλημα στην διαστημική τουαλέτα έφερε... αναστάτωση

Κόσμος Χτες
Το κέντρο ελέγχου της αποστολής της έδωσε οδηγίες για την επίλυση του προβλήματος

Χάκαραν το Ουφίτσι: «Μπήκαν παντού» και τώρα ζητούν «λύτρα» από το μουσείο

Κόσμος Χτες
Οι χάκερ απειλούν να πουλήσουν τις πληροφορίες που έχουν κλαπεί, στο dark web

Ένα πρόβλημα που γνωρίζει κάθε εργαζόμενος εμφανίστηκε στo Artemis II

Tech + Science Χτες
H πρώτη τεχνική δυσλειτουργία δεν αφορούσε το σκάφος ή τα συστήματα πλοήγησης, αλλά κάτι πολύ πιο απλό