E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πέθανε από αμοιβάδες που έτρωγαν τον εγκέφαλο της μετά από καθαρισμό της μύτης με νερό βρύσης

Αντί να γεμίσει το ειδικό εξάρτημα με αλατούχο ή αποστειρωμένο νερό

Δημοσίευση 11/12/2018 | 12:39

Πέθανε από αμοιβάδες που έτρωγαν τον εγκέφαλο της μετά από καθαρισμό της μύτης με νερό βρύσης

Μια ηλικιωμένη από το Σιάτλ έχασε τη ζωή της από αμοιβάδες που εισέπνευσε καθαρίζοντας τη μύτη της με νερό της βρύσης, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Η 69χρονη γυναίκα υποβλήθηκε σε επέμβαση στον εγκέφαλο τον περασμένο Ιανουάριο καθώς η αξονική τομογραφία είχε δείξει την ύπαρξη ενός όγκου. Ωστόσο κατά την επέμβαση οι γιατροί ήρθαν μπροστά σε ένα ανατριχιαστικό θέαμα, καθώς αντίκρισαν ένα σμήνος από θανατηφόρες αμοιβάδες που έτρωγαν τον εγκέφαλό της.

«Όταν έκανα την εγχείρηση στη γυναίκα, ένα κομμάτι του εγκεφάλου της, στο μέγεθος μπάλας του γκολφ, ήταν μέσα στο αίμα. Υπήρχαν παντού αυτές οι αμοιβάδες που έτρωγαν τα εγκεφαλικά της κύτταρα. Δεν είχαμε ιδέα για το τι ακριβώς συμβαίνει, αλλά όταν πήραμε τον ιστό μπορούσαμε να δούμε πως ήταν αμοιβάδα», δήλωσε ο νευροχειρούργος του Swedish Medical Center, Dr. Charles Cobbs.

Η άτυχη γυναίκα τα στοιχεία της οποίας δεν δημοσιεύτηκαν, πέθανε έναν μήνα μετά τη χειρουργική επέμβαση. Η αιτία θανάτου, σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο διεθνές περιοδικό μολυσματικών νόσων, ήταν η κοκκιωματώδης αμοιβαδική εγκεφαλίτιδα.

Σύμφωνα με την έρευνα, η γυναίκα εισέπνευσε τους μονοκύτταρους οργανισμούς από τη μύτη μέσω ενός συστήματος που χρησιμοποίησε ένα χρόνο πριν για να ξεπλύνει τη ρινική κοιλότητα.

Αντί να γεμίσει το ειδικό εξάρτημα με αλατούχο ή αποστειρωμένο νερό, όπως συνίσταται σε αυτές τις περιπτώσεις, χρησιμοποίησε νερό της βρύσης το οποίο πέρασε από ειδικό φίλτρο νερού που είχε αγοράσει από κατάστημα. Οι ερευνητές, ωστόσο, δεν μπόρεσαν να ελέγξουν το νερό της βρύσης ώστε να επιβεβαιώσουν ότι οι αμοιβάδες «Balamuthia mandrillaris» βρίσκονταν εκεί.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του τμήματος περιβαλλοντικής δημόσιας υγείας του Υπουργείου Υγείας, Liz Coleman, αμοιβάδες μπορούν να βρεθούν σε πηγές γλυκού νερού γύρω από το Πάτζετ Σάουντ, όχι όμως και στο νερό που τροφοδοτεί την πόλη.

Οι άνθρωποι, όπως αναφέρουν οι ειδικοί, δεν μπορούν να μολυνθούν πίνοντας απλά νερό που περιέχει αμοιβάδες.

Το συγκεκριμένο είναι το δεύτερο κρούσμα που σημειώνεται στο Σιάτλ και ο πρώτος θάνατος που προκαλείται από τέτοιου είδους μόλυνση στην πολιτεία της Ουάσινγκτον.

Τον Οκτώβρη ένας άνδρας έχασε τη ζωή του από ένα άλλο είδος αμοιβάδας, το οποίο οι ιατρικές αρχές του Νιου Τζέρσεϊ πιστεύουν ότι κόλλησε κάνοντας σέρφινγκ σε κλειστό υδάτινο πάρκο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ακινητοποιήθηκε τρένο της Hellenic Train στο δρομολόγιο Καμίνια ‑ Αγιος Ανδρέας λόγω «αστοχίας υποδομής»

Ελλάδα Χτες
Λόγω αστοχίας υποδομής, σύμφωνα με την εταιρεία, σταμάτησε η αμαξοστοιχία 13353 – Με λεωφορεία τα δρομολόγια στο τμήμα Αγ. Ανδρέας – Καμίνια

Κινητοποιήσεις αγροτών: Στο τραπέζι του διαλόγου μετά από εβδομάδες στα μπλόκα – Ανοίγουν οι δρόμοι, χωρίς να αποσύρονται τα τρακτέρ

Ελλάδα Χτες
Εν αναμονή της συνάντησης στο Μαξίμου, οι αποκλεισμοί χαλαρώνουν, αλλά ο αγώνας συνεχίζεται

Ντόναλντ Τραμπ: Προανήγγειλε επίθεση στο Μεξικό;

Κόσμος Χτες
Ο Αμερικανός πρόεδρος ακύρωσε μία δεύτερη επίθεση στη Βενεζουέλα, δηλώνοντας πως η χώρα συνεργάζεται καλά με τις ΗΠΑ

Σέρρες: Προφυλακιστέος ο 15χρονος για τον θανάσιμο ξυλοδαρμού του 17χρονου

Ελλάδα Χτες
Φυγαδεύτηκε από το δικαστικό μέγαρο

Χαμενεΐ: Ο αλαζόνας Τραμπ θα «πέσει» σαν τον Φαραώ και τον Σάχη, έχει τα χέρια του λερωμένα με αίμα

Κόσμος Χτες
Αναφερόμενος στα επεισόδια στην Τεχεράνη και σε άλλες πόλεις, υποστήριξε ότι ομάδες ανθρώπων «με πρόθεση την καταστροφή» προκάλεσαν ζημιές σε κτίρια της χώρας, με στόχο να ικανοποιήσουν τον πρόεδρο των ΗΠΑ

Καραϊβική: Καρέ καρέ η κατάληψη του πετρελαιοφόρου της Βενεζουέλας από Αμερικανούς πεζοναύτες

Κόσμος Χτες
Αμερικανοί πεζοναύτες αποβιβάστηκαν από ελικόπτερο στο κατάστρωμα του «Olina»

Συρία: Τανκ χτύπησε ρεπόρτερ που κάλυπτε τις φονικές συγκρούσεις στο Χαλέπι – Σώθηκε από θαύμα

Κόσμος Χτες
Ο ρεπόρτερ επέζησε με ελαφριά τραύματα, παρά την αιμοραγγία που του προκάλεσε το χτύπημα

Απίστευτο σκηνικό με θύμα τον Γιώργο Κούτσια – Του επιτέθηκε συμπαίκτης του

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο νεαρός Έλληνας ποδοσφαιριστής δέχτηκε επίθεση από συμπαίκτη του στο φιλικό Βικτόρια Πλζεν – Λουγκάνο και προς τιμήν του δεν αντέδρασε καθόλου.