E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πέθανε από αμοιβάδες που έτρωγαν τον εγκέφαλο της μετά από καθαρισμό της μύτης με νερό βρύσης

Αντί να γεμίσει το ειδικό εξάρτημα με αλατούχο ή αποστειρωμένο νερό

Δημοσίευση 11/12/2018 | 12:39

Πέθανε από αμοιβάδες που έτρωγαν τον εγκέφαλο της μετά από καθαρισμό της μύτης με νερό βρύσης

Μια ηλικιωμένη από το Σιάτλ έχασε τη ζωή της από αμοιβάδες που εισέπνευσε καθαρίζοντας τη μύτη της με νερό της βρύσης, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Η 69χρονη γυναίκα υποβλήθηκε σε επέμβαση στον εγκέφαλο τον περασμένο Ιανουάριο καθώς η αξονική τομογραφία είχε δείξει την ύπαρξη ενός όγκου. Ωστόσο κατά την επέμβαση οι γιατροί ήρθαν μπροστά σε ένα ανατριχιαστικό θέαμα, καθώς αντίκρισαν ένα σμήνος από θανατηφόρες αμοιβάδες που έτρωγαν τον εγκέφαλό της.

«Όταν έκανα την εγχείρηση στη γυναίκα, ένα κομμάτι του εγκεφάλου της, στο μέγεθος μπάλας του γκολφ, ήταν μέσα στο αίμα. Υπήρχαν παντού αυτές οι αμοιβάδες που έτρωγαν τα εγκεφαλικά της κύτταρα. Δεν είχαμε ιδέα για το τι ακριβώς συμβαίνει, αλλά όταν πήραμε τον ιστό μπορούσαμε να δούμε πως ήταν αμοιβάδα», δήλωσε ο νευροχειρούργος του Swedish Medical Center, Dr. Charles Cobbs.

Η άτυχη γυναίκα τα στοιχεία της οποίας δεν δημοσιεύτηκαν, πέθανε έναν μήνα μετά τη χειρουργική επέμβαση. Η αιτία θανάτου, σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο διεθνές περιοδικό μολυσματικών νόσων, ήταν η κοκκιωματώδης αμοιβαδική εγκεφαλίτιδα.

Σύμφωνα με την έρευνα, η γυναίκα εισέπνευσε τους μονοκύτταρους οργανισμούς από τη μύτη μέσω ενός συστήματος που χρησιμοποίησε ένα χρόνο πριν για να ξεπλύνει τη ρινική κοιλότητα.

Αντί να γεμίσει το ειδικό εξάρτημα με αλατούχο ή αποστειρωμένο νερό, όπως συνίσταται σε αυτές τις περιπτώσεις, χρησιμοποίησε νερό της βρύσης το οποίο πέρασε από ειδικό φίλτρο νερού που είχε αγοράσει από κατάστημα. Οι ερευνητές, ωστόσο, δεν μπόρεσαν να ελέγξουν το νερό της βρύσης ώστε να επιβεβαιώσουν ότι οι αμοιβάδες «Balamuthia mandrillaris» βρίσκονταν εκεί.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του τμήματος περιβαλλοντικής δημόσιας υγείας του Υπουργείου Υγείας, Liz Coleman, αμοιβάδες μπορούν να βρεθούν σε πηγές γλυκού νερού γύρω από το Πάτζετ Σάουντ, όχι όμως και στο νερό που τροφοδοτεί την πόλη.

Οι άνθρωποι, όπως αναφέρουν οι ειδικοί, δεν μπορούν να μολυνθούν πίνοντας απλά νερό που περιέχει αμοιβάδες.

Το συγκεκριμένο είναι το δεύτερο κρούσμα που σημειώνεται στο Σιάτλ και ο πρώτος θάνατος που προκαλείται από τέτοιου είδους μόλυνση στην πολιτεία της Ουάσινγκτον.

Τον Οκτώβρη ένας άνδρας έχασε τη ζωή του από ένα άλλο είδος αμοιβάδας, το οποίο οι ιατρικές αρχές του Νιου Τζέρσεϊ πιστεύουν ότι κόλλησε κάνοντας σέρφινγκ σε κλειστό υδάτινο πάρκο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Λαδάδικα: Αγριος καυγάς με εμπλοκή 12 ατόμων και τραυματίες έξω από κέντρο διασκεδάσεως

Ελλάδα 14.02.2026
Ένας από τους εμπλεκόμενους προσήχθη στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου, ενώ η προανάκριση για το περιστατικό βρίσκεται σε εξέλιξη

Ελληνοαμερικανός πρώην πράκτορας της CIA αποκαλύπτει ποια είναι η πιο επικίνδυνη χώρα σήμερα

Κόσμος 14.02.2026
Οι δηλώσεις βασίζονται σε 72 προσωπικές αποστολές σε περιοχές πολέμου και τρομοκρατικών απειλών

Φονική πυρκαγιά σε διαμέρισμα στη Λαμία – Νεκρή γυναίκα, απεγκλωβίστηκαν μητέρα και παιδί

Ελλάδα 14.02.2026
Η ένοικος του σπιτιού εντοπίστηκε απανθρακωμένη

Λόρα: Στο μικροσκόπιο τα ψηφιακά ίχνη της 16χρονης – Έρευνες σε Ελλάδα και Γερμανία

Ελλάδα 14.02.2026
Στο Βερολίνο στρέφεται το ενδιαφέρον - Το μήνυμα του πατέρα της

Daily Mail: Πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι ο Έπσταϊν δολοφονήθηκε

Κόσμος 14.02.2026
Ένα χρονικό καταγράφει λεπτό προς λεπτό τις ημέρες από την σύλληψη μέχρι και τον θάνατο του χρηματιστή

Πετράλωνα: Τρόλεϊ έπεσε πάνω σε πολυκατοικία

Ελλάδα 14.02.2026
Τραυματίστηκε ο οδηγός

Καιρός: «Κοκτέιλ» από βροχές, αφρικανική σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες

Καιρός 14.02.2026
Διπρόσωπος αναμένεται να είναι ο καιρός σήμερα και αύριο.

Φριχτό τροχαίο με νεκρό 15χρονο στη Λούτσα – «Τι έκανα; Τι έκανα;» φώναζε ο ανήλικος οδηγός

Ελλάδα 14.02.2026
Ο μικρός φέρεται να πήρε κρυφά τα κλειδιά της μητέρας του

Ανείπωτο δράμα στη Βραζιλία: Έπιασε στα πράσα τη γυναίκα του να τον απατάει, σκότωσε παιδιά του κι αυτοκτόνησε

Κόσμος 14.02.2026
Ο Δήμος της πόλης Ιτούμπιαρα κήρυξε τρεις ημέρες επίσημου πένθους για το τραγικό περιστατικό

Η Διάσκεψη του Μονάχου «επισημοποιεί» το ρήγμα: Να κόψουμε την εξάρτηση από τις ΗΠΑ, λένε Μερτς και Μακρόν

Κόσμος 14.02.2026
Ο Ρούμπιο ακύρωσε τελευταία στιγμή συνάντηση για την Ουκρανία

Πάτρα: Η δασκάλα χαστούκισε τον 8χρονο αυτιστικό μαθητή, επειδή «την ενόχλησε ο θόρυβος»

Ελλάδα Χτες
Η εκπαιδευτικός χαστούκισε τον μαθητή τρεις φορές, επειδή την ενοχλούσε ο θόρυβος που έκανε ενώ έπαιζε

Κρήτη: Συγκλονίζει η αδερφή του δασκάλου ‑ Ένιωσα ότι ο αδερφός μου είναι νεκρός`

Ελλάδα Χτες
Η αιτία θανάτου του 28χρονου Θοδωρή δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή.