E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Στα δικαστήρια ο Γρηγόρης Γκουντάρας για οικονομική διαφορά

Συζητήθηκε αγωγή του παρουσιαστή για χρέος ύψους 50.000 ευρώ

Δημοσίευση 9/12/2018 | 11:30

Στα δικαστήρια ο Γρηγόρης Γκουντάρας για οικονομική διαφορά

Ένα χρέος ύψους 50.000 ευρώ, οδήγησε στην ελληνική Δικαιοσύνη το γνωστό παρουσιαστή Γρηγόρη Γκουντάρα, ο οποίος μετά την πολυετή συνεργασία του με την Ελένη Μενεγάκη, φέτος ακολούθησε τη δική του πορεία με την Ελένη Τσολάκη.

Ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας συζητήθηκε η αγωγή που κατέθεσε ο παρουσιαστής, στρεφόμενος κατά του κληρονόμου του ανθρώπου, στον οποίο δάνεισε τα χρήματα αυτά πριν από οκτώ χρόνια, καθώς μέχρι σήμερα -όπως υποστηρίζει- δεν του έχει επιστραφεί ούτε μέρος του επίμαχου ποσού. Μάλιστα, ζητά από το δικαστήριο να ληφθεί υπόψη εγγραφή προσημείωσης επί ακίνητου στην Κέρκυρα, την οποία είχε πετύχει ο Γρ. Γκουντάρας πριν ο δανειζόμενος φύγει από τη ζωή.

Όπως εξηγεί αναλυτικά στην αγωγή του, η αρχική σύμβαση των δύο ανδρών αφορούσε σε «άτοκο δάνειο ύψος 50.000 ευρώ, για την εξασφάλιση του οποίου είχαν εκδοθεί δύο επιταγές εις διαταγήν μου, ενώ παράλληλα, είχε συμφωνήσει στην εμπρόθεσμη και ολοκληρωτική αποπληρωμή του ως άνω κεφαλαίου, τόκους και έξοδα, καθώς και την εν συνόλω καλόπιστη εκπλήρωση της παροχής. Πλην όμως και ενώ αντιμετώπιζε οικονομικές δυσκολίες, δεν είχε ουδέποτε καταβάλει ούτε ένα ευρώ, προκειμένου να ικανοποιήσει την απαίτησή μου». Σύμφωνα με το δικόγραφο, επειδή φοβόταν πως δεν επρόκειτο να εξοφληθεί ποτέ κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για την εγγραφή προσημείωσης επί διαμερίσματος 55 τ.μ. στην Κέρκυρα, το οποίο ανήκε στο δανειζόμενο. Πράγματι, το 2013 το Ειρηνοδικείο Αθήνας έκανε δεκτό το αίτημα, διατάσσοντας προς εξασφάλιση της απαίτησης την εγγραφή προσημείωσης υποθήκης έως του ποσού των 50.000 ευρώ επί του ακινήτου.

Ωστόσο, λίγο καιρό αργότερα, ο δανειζόμενος απεβίωσε. Μάλιστα, από την έκθεση απογραφής κληρονομιάς προέκυψε πως υπήρχε μεγάλο παθητικό, δηλαδή ο δανειζόμενος είχε διπλάσια χρέη από τα έσοδά του. Όπως ήταν αναμενόμενο, ο παρουσιαστής κατέφυγε στη Δικαιοσύνη, η οποία και θα αποφανθεί σχετικά τους επόμενους μήνες, προκειμένου να αναγνωριστεί η οφειλή αυτή τη φορά από τον κληρονόμο και να καταβληθεί η απαίτηση του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Λιγότεροι θάνατοι στην Ελλάδα το 2026: Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ

E-Daily 2.TopNews 17.06.2026
Ανά περιφέρεια μόνιμης διαμονής των θανόντων, παρατηρείται μείωση των θανάτων σε 9 από τις 13 περιφέρειες της χώρας

Τραμπ για συμφωνία με Ιράν: Δεν είναι τελική, αν δεν μου αρέσει, θα ξαναρίξουμε βόμβες στα κεφάλια τους

E-Daily 2.TopNews 17.06.2026
Οι αγορές είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι της συμφωνίας με το Ιράν, είπε ο Αμερικανός πρόεδρος

Αλβανία: Ο Έντι Ράμα αποκαλεί «ψέματα» τις πληροφορίες για το τουριστικό σχέδιο Κούσνερ

Κόσμος 17.06.2026
Ο Έντι Ράμα δηλώνει ότι όσα έχουν γίνει γνωστά για την επένδυση του Τζάρεντ Κούσνερ, δεν ισχύουν.

Ιερέας έπεσε από σκεπή ναού στη Λάρισα, νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

Ελλάδα 17.06.2026
Φέρει κατάγματα στον αυχένα, στη θωρακική περιοχή και στα άκρα του

Ανδρας εντοπίστηκε νεκρός μέσα σε λίμνη αίματος στα Χανιά, δίπλα του βρέθηκε κουζινομάχαιρο

Ελλάδα 17.06.2026
Ο ιατροδικαστής απέκλεισε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας

Γυναικοκτονία στη Δράμα: «Δεν ήθελε να τη βλέπει ευτυχισμένη »

E-Daily 2.TopNews 17.06.2026
Ο ψυχολόγος της είχε πει να αλλάξει κλειδαριά στο σπίτι

Αγρια επίθεση στην Τουρκία: Του έστησε ενέδρα και τον πυροβόλησε τρεις φορές ενώ κουβαλούσε τούρτα γενεθλίων

Κόσμος 17.06.2026
Δράστης και θύμα φέρονται να είχαν προσωπικές διαφορές - Αυτόπτης μάρτυρας στην επίθεση η σύζυγος του άνδρα που τραυματίστηκε βαρύτατα από τους πυροβολισμούς

«Επιτέθηκαν στην κόρη μου επειδή κάνει tae kwon do» λέει η μητέρα μαθήτριας για τη συμπλοκή έξω από σχολείο στην Εύβοια

E-Daily 2.TopNews 17.06.2026
Υποστηρίζει ότι η ανήλικη στοχοποιήθηκε από συμμαθητές της και ότι είχαν προηγηθεί άλλα δύο επεισόδια – «Όταν είδα τα βίντεο, έπαθα απανωτά σοκ», αναφέρει

Αισιοδοξία για τη Χάλκη μετά τη συνάντηση Βαρθολομαίου ‑ Ερντογάν

Ελλάδα 17.06.2026
Στο τραπέζι η συζήτηση και για τα δικαιώματα της ελληνικής ομογένειας στην Τουρκία