E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Στα δικαστήρια ο Γρηγόρης Γκουντάρας για οικονομική διαφορά

Συζητήθηκε αγωγή του παρουσιαστή για χρέος ύψους 50.000 ευρώ

Δημοσίευση 9/12/2018 | 11:30

Στα δικαστήρια ο Γρηγόρης Γκουντάρας για οικονομική διαφορά

Ένα χρέος ύψους 50.000 ευρώ, οδήγησε στην ελληνική Δικαιοσύνη το γνωστό παρουσιαστή Γρηγόρη Γκουντάρα, ο οποίος μετά την πολυετή συνεργασία του με την Ελένη Μενεγάκη, φέτος ακολούθησε τη δική του πορεία με την Ελένη Τσολάκη.

Ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας συζητήθηκε η αγωγή που κατέθεσε ο παρουσιαστής, στρεφόμενος κατά του κληρονόμου του ανθρώπου, στον οποίο δάνεισε τα χρήματα αυτά πριν από οκτώ χρόνια, καθώς μέχρι σήμερα -όπως υποστηρίζει- δεν του έχει επιστραφεί ούτε μέρος του επίμαχου ποσού. Μάλιστα, ζητά από το δικαστήριο να ληφθεί υπόψη εγγραφή προσημείωσης επί ακίνητου στην Κέρκυρα, την οποία είχε πετύχει ο Γρ. Γκουντάρας πριν ο δανειζόμενος φύγει από τη ζωή.

Όπως εξηγεί αναλυτικά στην αγωγή του, η αρχική σύμβαση των δύο ανδρών αφορούσε σε «άτοκο δάνειο ύψος 50.000 ευρώ, για την εξασφάλιση του οποίου είχαν εκδοθεί δύο επιταγές εις διαταγήν μου, ενώ παράλληλα, είχε συμφωνήσει στην εμπρόθεσμη και ολοκληρωτική αποπληρωμή του ως άνω κεφαλαίου, τόκους και έξοδα, καθώς και την εν συνόλω καλόπιστη εκπλήρωση της παροχής. Πλην όμως και ενώ αντιμετώπιζε οικονομικές δυσκολίες, δεν είχε ουδέποτε καταβάλει ούτε ένα ευρώ, προκειμένου να ικανοποιήσει την απαίτησή μου». Σύμφωνα με το δικόγραφο, επειδή φοβόταν πως δεν επρόκειτο να εξοφληθεί ποτέ κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για την εγγραφή προσημείωσης επί διαμερίσματος 55 τ.μ. στην Κέρκυρα, το οποίο ανήκε στο δανειζόμενο. Πράγματι, το 2013 το Ειρηνοδικείο Αθήνας έκανε δεκτό το αίτημα, διατάσσοντας προς εξασφάλιση της απαίτησης την εγγραφή προσημείωσης υποθήκης έως του ποσού των 50.000 ευρώ επί του ακινήτου.

Ωστόσο, λίγο καιρό αργότερα, ο δανειζόμενος απεβίωσε. Μάλιστα, από την έκθεση απογραφής κληρονομιάς προέκυψε πως υπήρχε μεγάλο παθητικό, δηλαδή ο δανειζόμενος είχε διπλάσια χρέη από τα έσοδά του. Όπως ήταν αναμενόμενο, ο παρουσιαστής κατέφυγε στη Δικαιοσύνη, η οποία και θα αποφανθεί σχετικά τους επόμενους μήνες, προκειμένου να αναγνωριστεί η οφειλή αυτή τη φορά από τον κληρονόμο και να καταβληθεί η απαίτηση του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ιράν: Αμερικανικός πύραυλος Tomahawk φέρεται να ευθύνεται για την επίθεση στο σχολείο ‑ Βίντεο

Κόσμος 09.03.2026
Οι ιρανικές αρχές ανέφεραν ότι τουλάχιστον 182 άτομα σκοτώθηκαν στην επίθεση στο δημοτικό σχολείο Shajarah Tayyiba

Βρετανία: Κατέφτασαν και νέα αμερικανικά βομβαρδιστικά ‑ Σε βάση της RAF 3 Β‑52 Stratofortress

Κόσμος 09.03.2026
Μεγάλο αριθμό βομβαρδιστικών συγκεντρώνουν στη Βρετανία οι Αμερικανοί που συνεχίζουν στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ιράν

Θεσσαλονίκη: Νέες αποκαλύψεις για την καθηγήτρια που πέθανε από εγκεφαλικό

Ελλάδα 09.03.2026
«Έβαζαν θρανία μπροστά στην πόρτα να μην μπορεί να βγει»

Μάικλ Τζόρνταν: Για μένα δεν θα βρεθεί ποτέ η απάντηση στο ερώτημα ποιος είναι ο GOAT, δείτε βίντεο

Αθλητικά Νέα 09.03.2026
Παρόλο που η πλειοψηφία του κόσμου τον θεωρεί ως τον κορυφαίο όλων των εποχών ο MJ, έδωσε άλλη διάσταση στο όλο θέμα

Τραμπ προς Αυστραλία: Δώστε άσυλο στις ποδοσφαιρίστριες από το Ιράν

Κόσμος 09.03.2026
Πέντε ποδοσφαιρίστριες της Εθνικής ομάδας του Ιράν ζήτησαν άσυλο στην Αυστραλία

Βοήθεια με το αζημίωτο: 11 χώρες ζήτησαν ουκρανική συνδρομή για τα ιρανικά drones ‑ Ευκαιρία Ζελένσκι για ανταλλάγματα

Κόσμος 09.03.2026
Πώς ο Ζελένσκι εκμεταλλεύεται την εμπειρία της Ουκρανίας στη «μάχη των drones

«Προετοιμαστείτε για το αδιανόητο»: SOS από την επικεφαλής του ΔΝΤ

Οικονομία 09.03.2026
Για πληθωρισμό, τιμές πετρελαίου λόγω Μέσης Ανατολής

Αδιανόητος τερματισμός στον Μαραθώνιο του Λος Αντζελες

Αθλητικά Νέα 09.03.2026
Ο νικητής κρίθηκε για ένα... εκατοστό του δευτερολέπτου, βίντεο

Θεσσαλονίκη: 80χρονος έριξε το αυτοκίνητό του σε τζαμαρία τράπεζας ‑ «Μου έκανε κατάσχεση το σπίτι»

Ελλάδα 09.03.2026
Ο ηλικιωμένος μετέβη στο σημείο με το αυτοκίνητό του και κάνοντας όπισθεν εμβόλισε την πρόσοψη του κτιρίου

Φεύγουν άρον άρον από το Ντουμπάι κι εγκαταλείπουν τα κατοικίδιά τους στον δρόμο ή τα δίνουν για ευθανασία

Κόσμος 09.03.2026
Κάποιοι κτηνίατροι αναγκάζονται να προχωρήσουν ακόμη και σε ευθανασία, καθώς οι ιδιοκτήτες των ζώων δεν θέλουν να αναλάβουν τα έξοδα μετεγκατάστασης