E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Στα δικαστήρια ο Γρηγόρης Γκουντάρας για οικονομική διαφορά

Συζητήθηκε αγωγή του παρουσιαστή για χρέος ύψους 50.000 ευρώ

Δημοσίευση 9/12/2018 | 11:30

Στα δικαστήρια ο Γρηγόρης Γκουντάρας για οικονομική διαφορά

Ένα χρέος ύψους 50.000 ευρώ, οδήγησε στην ελληνική Δικαιοσύνη το γνωστό παρουσιαστή Γρηγόρη Γκουντάρα, ο οποίος μετά την πολυετή συνεργασία του με την Ελένη Μενεγάκη, φέτος ακολούθησε τη δική του πορεία με την Ελένη Τσολάκη.

Ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας συζητήθηκε η αγωγή που κατέθεσε ο παρουσιαστής, στρεφόμενος κατά του κληρονόμου του ανθρώπου, στον οποίο δάνεισε τα χρήματα αυτά πριν από οκτώ χρόνια, καθώς μέχρι σήμερα -όπως υποστηρίζει- δεν του έχει επιστραφεί ούτε μέρος του επίμαχου ποσού. Μάλιστα, ζητά από το δικαστήριο να ληφθεί υπόψη εγγραφή προσημείωσης επί ακίνητου στην Κέρκυρα, την οποία είχε πετύχει ο Γρ. Γκουντάρας πριν ο δανειζόμενος φύγει από τη ζωή.

Όπως εξηγεί αναλυτικά στην αγωγή του, η αρχική σύμβαση των δύο ανδρών αφορούσε σε «άτοκο δάνειο ύψος 50.000 ευρώ, για την εξασφάλιση του οποίου είχαν εκδοθεί δύο επιταγές εις διαταγήν μου, ενώ παράλληλα, είχε συμφωνήσει στην εμπρόθεσμη και ολοκληρωτική αποπληρωμή του ως άνω κεφαλαίου, τόκους και έξοδα, καθώς και την εν συνόλω καλόπιστη εκπλήρωση της παροχής. Πλην όμως και ενώ αντιμετώπιζε οικονομικές δυσκολίες, δεν είχε ουδέποτε καταβάλει ούτε ένα ευρώ, προκειμένου να ικανοποιήσει την απαίτησή μου». Σύμφωνα με το δικόγραφο, επειδή φοβόταν πως δεν επρόκειτο να εξοφληθεί ποτέ κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για την εγγραφή προσημείωσης επί διαμερίσματος 55 τ.μ. στην Κέρκυρα, το οποίο ανήκε στο δανειζόμενο. Πράγματι, το 2013 το Ειρηνοδικείο Αθήνας έκανε δεκτό το αίτημα, διατάσσοντας προς εξασφάλιση της απαίτησης την εγγραφή προσημείωσης υποθήκης έως του ποσού των 50.000 ευρώ επί του ακινήτου.

Ωστόσο, λίγο καιρό αργότερα, ο δανειζόμενος απεβίωσε. Μάλιστα, από την έκθεση απογραφής κληρονομιάς προέκυψε πως υπήρχε μεγάλο παθητικό, δηλαδή ο δανειζόμενος είχε διπλάσια χρέη από τα έσοδά του. Όπως ήταν αναμενόμενο, ο παρουσιαστής κατέφυγε στη Δικαιοσύνη, η οποία και θα αποφανθεί σχετικά τους επόμενους μήνες, προκειμένου να αναγνωριστεί η οφειλή αυτή τη φορά από τον κληρονόμο και να καταβληθεί η απαίτηση του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι αστροναύτες του Artemis II είδαν για πρώτη φορά «κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί»

Κόσμος Χτες
Οι τέσσερις αστροναύτες της αποστολής Artemis II είδαν για πρώτη φορά μία αθέατη πλευρά της Σελήνης. “Είναι συγκλονιστικά εδώ πάνω”

Αποκαλύφθηκε το άγαλμα του Αριστοτέλη Ωνάση στο Ελληνικό

Ελλάδα Χτες
Το άγαλμα φιλοτέχνησε ο γλύπτης, Θεόδωρος Παπαγιάννης - Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε δίπλα στο θρυλικό Boeing 727 «Mount Olympus» στο Πάρκο της Ολυμπιακής, στο Ελληνικό

Κλείνει από Δευτέρα η γέφυρα της Χαλκίδας – Οι ώρες λειτουργίας

Ελλάδα Χτες
Σε ισχύ θα τεθούν από τη Δευτέρα (06/04) κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Υψηλή Γέφυρα Ευρίπου της Χαλκίδας

LinkedIn: Κρυφός κώδικας ελέγχει ποιες επεκτάσεις έχει ο browser σας, σύμφωνα με έρευνα

Tech + Science Χτες
Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι μέσω των extensions το LinkedIn μπορεί να «χαρτογραφεί» συνήθειες χρηστών και εργαλεία που χρησιμοποιούν εταιρείες

Ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους στο Κάιρο World Cup

Αθλητικά Νέα Χτες
Μια ακόμα επιτυχία για τον “άρχοντα των κρίκων”

Συνεχίζει τις απειλές ο Τραμπ για τα Στενά του Ορμούζ: «Ανοίξτε τα ή θα πάτε στην κόλαση»

Κόσμος Χτες
Συνεχίζει να χάνει την ψυχραιμία του ο πρόεδρος των ΗΠΑ

Τρoχαίo ατύχημα για την Τόρι Σπέλινγκ: Στο νοσοκομείο μαζί με τα τέσσερα παιδιά της

Κόσμος Χτες
Ένα όχημα φέρεται να χτύπησε το SUV της ηθοποιού με μεγάλη ταχύτητα

Καιρός – Πάσχα: Ήλιος και υψηλές θερμοκρασίες μέχρι τη Μεγάλη Πέμπτη και μετά βροχές με ανέμους

Καιρός Χτες
Τα δεδομένα δείχνουν ασθενή έως μέτρια ένδειξη για βροχές το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα

«Λύγισε» ο Νίκος Πλακιάς για τα κορίτσια του: «Πάντα αυτές οι θέσεις στο τραπέζι θα είναι αδειανές»

Ελλάδα Χτες
Ο πατέρας των κοριτσιών μίλησε στην εκπομπή «Face 2 Face» της Κατερίνας Παναγοπούλου στο MEGA

Fuel Pass: Ανοίγει αύριο 6 Απριλίου η πλατφόρμα για την επιδότηση καυσίμων

Ελλάδα Χτες
Τα εισοδηματικά κριτήρια βασίζονται στη φορολογική δήλωση του 2024, ενώ τα ποσά της επιδότησης κυμαίνονται από 25 έως 60 ευρώ

Η Αραμπατζή ζητά σύσταση προανακριτικής επιτροπής για να αποδείξει την αθωότητά της για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Ελλάδα Χτες
«Θέτω τον εαυτό μου, χωρίς καμία επιφύλαξη, στη διάθεση κάθε αρμόδιας Αρχής », τονίζει σε ανάρτησή της

Καλλιθέα: Συνελήφθη καθηγήτρια Γυμνασίου για ναρκωτικά

Ελλάδα Χτες
Η καθηγήτρια συνελήφθη μαζί με έναν 17χρονο