E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μεγάλη απάτη με ενοικιάσεις διαμερισμάτων

Η υπόθεση ήρθε στο φως έπειτα από καταγγελίες πολιτών

Δημοσίευση 5/12/2018 | 13:45

Μεγάλη απάτη με ενοικιάσεις διαμερισμάτων

Υπόθεση διαδικτυακής απάτης και παραβάσεων της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα εξιχνίασε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σχημάτισε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος αλλοδαπού, ο οποίος είναι ήδη έγκλειστος σε φυλακές άλλης ευρωπαϊκής χώρας, για εξαπάτηση χρηστών του Διαδικτύου.

Η κομπίνα ήρθε στο φως έπειτα από καταγγελίες πολιτών-χρηστών του Διαδικτύου, για εξαπάτησή τους κατά την αναζήτηση διαμερισμάτων στο εξωτερικό προς ενοικίαση.

Όπως προέκυψε, υποδυόμενος τον ιδιοκτήτη διαμερισμάτων στο εξωτερικό, ο δράστης επικοινωνούσε με χρήστες του Διαδικτύου που αναζητούσαν κατάλυμα προς ενοικίαση. Στη συνέχεια, κατόπιν τηλεφωνημάτων και ανταλλαγής μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ζητούσε από τους παθόντες την αποστολή προσωπικών στοιχείων ταυτότητας ή διαβατηρίου και χρηματικό ποσό, για να ολοκληρωθεί η ενοικίαση του διαμερίσματος. Με τον τρόπο αυτό τους εξαπατούσε, αποσπώντας τους μεγάλα χρηματικά ποσά, χωρίς να υπάρχουν τα προτεινόμενα προς ενοικίαση διαμερίσματα.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη υπόθεση, η ΕΛ.ΑΣ. δίνει οδηγίες προς αποφυγή εξαπάτησης των πολιτών κατά την αναζήτηση προς ενοικίαση κατοικιών-διαμερισμάτων μέσω Διαδίκτυο.

Ειδικότερα, συστήνει:

  • Αξιολογήστε προσεκτικά τα στοιχεία επαφής που δίνονται σε αγγελίες μέσω Διαδικτύου και προσέξτε εάν υπάρχουν ανορθογραφίες.
  • Δώστε προσοχή στη σύνταξη του κειμένου, καθώς, εάν υπάρχουν πολλά ορθογραφικά λάθη και άλλες ανακρίβειες, αυτό αποτελεί συνηθισμένη ένδειξη που παραπέμπει σε ψεύτικη αγγελία.
  • Μην αποστέλλετε προσωπικά ή οικονομικά στοιχεία σας σε άγνωστα άτομα.
  • Επιβεβαιώστε τη φυσική ύπαρξη των προς ενοικίαση κατοικιών.
  • Οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email addresses) που εμφανίζονται στις απατηλές αγγελίες είναι συχνά παραπλήσιες αυθεντικών εταιρειών.
  • Να δίνετε ιδιαίτερη προσοχή όταν σας ζητούν να καταθέσετε χρήματα σε υπεράκτιους λογαριασμούς.
  • Προσέξτε μήπως αυτά που σας υπόσχονται είναι πολύ καλά για να είναι αληθινά.
  • Εάν πιστεύετε ότι έχετε πέσει θύμα απάτης, μην προβείτε σε καμία άλλη μεταφορά χρημάτων που τυχόν σας ζητηθεί.
  • Ειδοποιήστε αμέσως την τράπεζά σας, την υπηρεσία στην οποία πραγματοποιήσατε τη συναλλαγή και την αστυνομία.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Εκτός ελέγχου καθηγητής σε γυμνάσιο: Αρπαξε μαθητή από την μπλούζα και τον πέταξε στο θρανίο γιατί τον αποκάλεσε «μπρο»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Βίντεο από κάμερα ασφαλείας δείχνει τον 56χρονο εκπαιδευτικό να αρπάζει από τον λαιμό τον έφηβο

Δολοφονία 27χρονης συγκλονίζει το Μεξικό: Πεθερά γάζωσε την νύφη της και είπε στον γιο της «είσαι δικός μου, σε έκλεψε»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Βίντεο από το περιστατικό δείχνει την πεθερά να ακολουθεί τη νύφη ενώ στη συνέχεια ακούγονται κραυγές

«Τρέμει» η γη στο Λασίθι – Σε λιγότερο από 24 ώρες πάνω από 50 σεισμοί

E-Daily 2.TopNews Χτες
Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές

Στη φυλακή οι Έλληνες που άνοιξαν σημαία με τον βυζαντινό αετό στην Αγιά Σοφιά

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το Ελληνικό Προξενείο στην Κωνσταντινούπολη παρακολουθεί στενά την υπόθεση

Πειραματικά σχολεία: Ολοκληρώθηκε η κλήρωση ‑ Πού θα δείτε τα αποτελέσματα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το Σαββατοκύριακο, οι εξετάσεις εισαγωγής στα Πρότυπα, Δημόσια Ωνάσεια και Πρότυπα Εκκλησιαστικά σχολεία

Δίκη Τέμπη: Ένταση όταν παρουσιάστηκε ανακοίνωση σωματείου αντί για πιστοποιητικό θανάτου

Ελλάδα Χτες
Αντιδράσεις από τους συγγενείς για την ενέργεια του νομικού συμβούλου - Διεκόπη για λίγο η δίκη

Η Meta κλείνει συμφωνία πολλών δισ. δολαρίων για τη χρήση τσιπ της Amazon σε υπηρεσίες ΑΙ

Tech + Science Χτες
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Amazon, δήλωσε πρόσφατα ότι ο τομέας ημιαγωγών της εταιρείας βρίσκεται σε καλό δρόμο για να πραγματοποιήσει πωλήσεις ύψους 20 δισ. δολαρίων σε ετήσια βάση

Κεφαλονιά: «Η γυναίκα μου φταίει που πέθανε η Μυρτώ»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ξεσπά ο πατέρας της Μυρτώς για τα κρυφά SMS

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Επιθεωρητές εργασίας κατέληξαν στο ΑΤ Ομονοίας μετά από καταγγελία

E-Daily 2.TopNews Χτες
Έλεγχαν υπόθεση υπαλλήλου της Πλεύσης Ελευθερίας

Αποσύρονται 130 λεωφορεία του ΟΑΣΘ ‑ Τι συνέβη

Ελλάδα Χτες
Είχαν καλύψει 1,5 εκατομμύριο χιλιόμετρα το κάθε ένα!