E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Διαφωνία ανακρίτριας και εισαγγελέως για την αποφυλάκιση των 8 της υπόθεσης Ριχάρδος

Αδιανόητη χαρακτηρίζει την θέση της εισαγγελέως, ο Αλέξης Κούγιας

Δημοσίευση 5/12/2018 | 11:56

Διαφωνία ανακρίτριας και εισαγγελέως για την αποφυλάκιση των 8 της υπόθεσης Ριχάρδος

Η εισαγγελία Πρωτοδικών, δεν συμφωνεί με την άποψη της ανακρίτριας για την αποφυλάκιση των 8 εμπλεκομένων στην υπόθεση της παράνομης διακίνησης χρυσού, με αποτέλεσμα να μην έχουν αποφυλακιστεί, ενώ ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος είναι δικηγόρος του Ριχάρδου Μυλωνά, πλέον του ότι χαρακτηρίζει αδιανόητη την θέση της εισαγγελέως, επισημαίνει ότι η ανακρίτρια μπορεί να διατάξει την αποφυλάκιση τους, ανεξάρτητα από την διαφωνία της εισαγγελέως.

Ο κ. Κουγίας αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή του ότι για να αποφευχθεί η χρονοβόρα διαδικασία της προσφυγής ενώπιον του Δικαστικού Συμβουλίου για να λύσει το θέμα της αποφυλάκισης, μπορεί η ανακρίτρια να αποφυλακίσει τους 8 σύμφωνα με το νόμο, καθώς είναι μη δεσμευτική η γνώμη της εισαγγελέως κατά το άρθρο 286 παρ.2 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Δεν παραλείπει πάντως, ο κ. Κούγιας να επισημάνει με νόημα ότι «για άλλη μια φορά διατυμπανίζουμε ότι η κράτηση του εντολέα μας είναι εντελώς παράνομη και διαπράττονται ήδη ποινικά αδικήματα από όσους συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία, όπως εντελώς παράνομη ήταν και η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του».

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του κ. Κούγια έχει ως εξής:

Το δικηγορικό μας γραφείο πληροφορήθηκε την αντίδραση του κ. Εισαγγελέως που δεν συμφώνησε με το αίτημα της κας Ανακρίτριας, η οποία ζήτησε τη γνώμη του για την εφαρμογή του άρθρου 286 παρ.1εδ.α ΚΠΔ και την άμεση αποφυλάκιση του εντολέα μας Ριχάρδου Μ., και εκφράζουμε την απόλυτη νομική αντίδρασή μας για την αδιανόητη αυτή επιλογή.

Μετά από την έκδοση του εγγράφου της ΑΑΔΕ, το οποίο καταργεί κάθε πιθανότητα διαπράξεως από τον εντολέα μας του οιουδήποτε αδικήματος σχετικά με την παρούσα υπόθεση, σήμερα θα καταθέσουμε ενώπιον της κας Ανακριτή, η οποία ζήτησε την εφαρμογή του άρθρου 286 παρ.1 εδ. α ΚΠΔ και την άμεση απελευθέρωση του εντολέα μας, αίτηση αντικαταστάσεως της προσωρινής κρατήσεως του εντολέα μας, αφού πλέον για την απελευθέρωσή του σε αυτό το δικονομικό στάδιο είναι η μόνη αρμοδία να το αποφασίσει σύμφωνα με το άρθρο 286 παρ.2 ΚΠΔ και δεν απαιτείται σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέως.

Η κα Ανακριτής μπορεί να αποφυλακίσει τον εντολέα μας σύμφωνα με το νόμο και είναι μη δεσμευτική η γνώμη του Εισαγγελέα, δεδομένου ότι το άρθρο 286 παρ.2 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας προβλέπει τα εξής: «Εκείνος που προσωρινά κρατείται ή εκείνος στον οποίο έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι, μπορεί να υποβάλει αίτηση στον ανακριτή για την άρση των μέτρων αυτών ή για την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης με περιοριστικούς όρους ή για την αντικατάσταση των περιοριστικών όρων με άλλους».

Θα επιθυμούσαμε και οι συνάδελφοι να ακολουθήσουν την ίδια δικονομική οδό, για να αποφύγουμε τη χρονοβόρα διαδικασία της προσφυγής ενώπιον του Δικαστικού Συμβουλίου.

Για άλλη μια φορά διατυμπανίζουμε ότι η κράτηση του εντολέα μας είναι εντελώς παράνομη και διαπράττονται ήδη ποινικά αδικήματα από όσους συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία, όπως εντελώς παράνομη ήταν και η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του.

Δηλώνουμε για άλλη μια φορά προς άρση κάθε παρεξηγήσεως ότι από το περιεχόμενο της δικογραφίας δεν προκύπτει το παραμικρό εις βάρος του εντολέα μας για τη διάπραξη του αδικήματος της αποδοχής προϊόντος εγκλήματος, της τοκογλυφίας, καθώς και οιουδήποτε άλλου εγκλήματος.


Αθήνα, 05/12/2018

Με εκτίμηση

Αλέξιος Χ. Κούγιας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γαλλία: Αφησαν μωρό 18 μηνών μέσα στο αυτοκίνητο εν μέσω καύσωνα και πέθανε

E-Daily 2.TopNews Χτες
Δύο παιδιά, ηλικίας 2 και 4 ετών, βρέθηκαν νεκρά τη Δευτέρα μέσα στο αυτοκίνητο

Βενεζουέλα: Γυναίκα γέννησε στα ερείπια κτηρίου χωρίς ρεύμα ‑ Βίντεο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Εθελοντές βοήθησαν και έφεραν το μωρό στον κόσμο με τη βοήθεια των ακτίνων των φακών τους

Τραμπ: Ανόητη παραβίαση της εκεχειρίας από το Ιράν ‑ Εκτόξευσε drones κατά πλοίων στο Ορμούζ, ζημιές σε τάνκερ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Όπως υποστήριξε, ένα από τα drones έπληξε το κατάστρωμα μεγάλου φορτηγού πλοίου, προκαλώντας ζημιές, χωρίς ωστόσο να διακοπεί η πορεία του - Τα υπόλοιπα τρία, καταρρίφθηκαν

Βίντεο: Μικρό αεροπλάνο προσέκρουσε στον ψηλότερο ουρανοξύστη του Πεκίνου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Αγνωστος μέχρι στιγμής ο συνολικός αριθμός των θυμάτων - Το κτίριο εκκενώθηκε

Μυστήριο στο Λος Αντζελες: Συλλογή hypercars αξίας έως 100 εκατ. δολαρίων βρέθηκε εγκαταλελειμμένη στο αεροδρόμιο

E-Daily 3.Left Χτες
Μια σπάνια συλλογή hypercars, με Ferrari LaFerrari, McLaren Speedtail, Porsche 918 Spyder και Koenigsegg, εντοπίστηκε σε χώρο του αεροδρομίου

Βίντεο που προκαλεί οργή: Μητέρα χαστουκίζει το παιδί της δυνατά και πέφτει στο οδόστρωμα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή των Αμπελόκηπων

Apple: Ανακοίνωσε αυξήσεις τιμών σε iPad, Macbook και Mac

E-Daily 3.Left Χτες
Σημαντικές αυξήσεις τιμών σε μια μεγάλη γκάμα προϊόντων της ανακοίνωσε η Apple

«Γιατί να μην ρίξουμε πυρηνικά;»: Σκληροπυρηνικοί καλούν τον Πούτιν να αφήσει τη διπλωματία και να κλιμακώσει στην Ουκρανία

Κόσμος Χτες
Η οργή για ουκρανικά πλήγματα με drones βαθιά μέσα στη Ρωσία, σε στόχους σε Μόσχα και σε Αγία Πετρούπολη, φέρνει πίεση για στρατιωτική κλιμάκωση

Τραγικός θάνατος: Πατέρας δύο παιδιών αποκοιμήθηκε κατά λάθος πάνω σε μαχαίρι

E-Daily 2.TopNews Χτες
Συνελήφθησαν τρία άτομα, μέχρι να αποκαλυφθεί το τραγικό ατύχημα

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί high protein πουτίγκα με γεύση σοκολάτας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τι διαπιστώθηκε κατά τον έλεγχο του Φορέα Ελέγχου Τροφίμων - Η ανακοίνωση

Αλάσκα: Η στιγμή που αεροσκάφος πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση σε απομονωμένη περιοχή

Κόσμος Χτες
Βίντεο που δημοσίευσε ο Μπρετ Φιλίπι, ένας από τους επιβάτες του αεροσκάφους, δείχνει την κατάσταση που επικράτησε μέσα στην καμπίνα, αλλά και τι συνέβη μετά την αναγκαστική προσγείωση

Σταυρούλα Λεβεντάκη: Συγγνώμη της συντρόφου του 43χρονου Σκοπιανού στην οικογένεια

Ελλάδα Χτες
Ολόκληρη η δήλωση της συντρόφου του 43χρονου μέσω του δικηγόρου της