E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Διαφωνία ανακρίτριας και εισαγγελέως για την αποφυλάκιση των 8 της υπόθεσης Ριχάρδος

Αδιανόητη χαρακτηρίζει την θέση της εισαγγελέως, ο Αλέξης Κούγιας

Δημοσίευση 5/12/2018 | 11:56

Διαφωνία ανακρίτριας και εισαγγελέως για την αποφυλάκιση των 8 της υπόθεσης Ριχάρδος

Η εισαγγελία Πρωτοδικών, δεν συμφωνεί με την άποψη της ανακρίτριας για την αποφυλάκιση των 8 εμπλεκομένων στην υπόθεση της παράνομης διακίνησης χρυσού, με αποτέλεσμα να μην έχουν αποφυλακιστεί, ενώ ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος είναι δικηγόρος του Ριχάρδου Μυλωνά, πλέον του ότι χαρακτηρίζει αδιανόητη την θέση της εισαγγελέως, επισημαίνει ότι η ανακρίτρια μπορεί να διατάξει την αποφυλάκιση τους, ανεξάρτητα από την διαφωνία της εισαγγελέως.

Ο κ. Κουγίας αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή του ότι για να αποφευχθεί η χρονοβόρα διαδικασία της προσφυγής ενώπιον του Δικαστικού Συμβουλίου για να λύσει το θέμα της αποφυλάκισης, μπορεί η ανακρίτρια να αποφυλακίσει τους 8 σύμφωνα με το νόμο, καθώς είναι μη δεσμευτική η γνώμη της εισαγγελέως κατά το άρθρο 286 παρ.2 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Δεν παραλείπει πάντως, ο κ. Κούγιας να επισημάνει με νόημα ότι «για άλλη μια φορά διατυμπανίζουμε ότι η κράτηση του εντολέα μας είναι εντελώς παράνομη και διαπράττονται ήδη ποινικά αδικήματα από όσους συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία, όπως εντελώς παράνομη ήταν και η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του».

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του κ. Κούγια έχει ως εξής:

Το δικηγορικό μας γραφείο πληροφορήθηκε την αντίδραση του κ. Εισαγγελέως που δεν συμφώνησε με το αίτημα της κας Ανακρίτριας, η οποία ζήτησε τη γνώμη του για την εφαρμογή του άρθρου 286 παρ.1εδ.α ΚΠΔ και την άμεση αποφυλάκιση του εντολέα μας Ριχάρδου Μ., και εκφράζουμε την απόλυτη νομική αντίδρασή μας για την αδιανόητη αυτή επιλογή.

Μετά από την έκδοση του εγγράφου της ΑΑΔΕ, το οποίο καταργεί κάθε πιθανότητα διαπράξεως από τον εντολέα μας του οιουδήποτε αδικήματος σχετικά με την παρούσα υπόθεση, σήμερα θα καταθέσουμε ενώπιον της κας Ανακριτή, η οποία ζήτησε την εφαρμογή του άρθρου 286 παρ.1 εδ. α ΚΠΔ και την άμεση απελευθέρωση του εντολέα μας, αίτηση αντικαταστάσεως της προσωρινής κρατήσεως του εντολέα μας, αφού πλέον για την απελευθέρωσή του σε αυτό το δικονομικό στάδιο είναι η μόνη αρμοδία να το αποφασίσει σύμφωνα με το άρθρο 286 παρ.2 ΚΠΔ και δεν απαιτείται σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέως.

Η κα Ανακριτής μπορεί να αποφυλακίσει τον εντολέα μας σύμφωνα με το νόμο και είναι μη δεσμευτική η γνώμη του Εισαγγελέα, δεδομένου ότι το άρθρο 286 παρ.2 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας προβλέπει τα εξής: «Εκείνος που προσωρινά κρατείται ή εκείνος στον οποίο έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι, μπορεί να υποβάλει αίτηση στον ανακριτή για την άρση των μέτρων αυτών ή για την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης με περιοριστικούς όρους ή για την αντικατάσταση των περιοριστικών όρων με άλλους».

Θα επιθυμούσαμε και οι συνάδελφοι να ακολουθήσουν την ίδια δικονομική οδό, για να αποφύγουμε τη χρονοβόρα διαδικασία της προσφυγής ενώπιον του Δικαστικού Συμβουλίου.

Για άλλη μια φορά διατυμπανίζουμε ότι η κράτηση του εντολέα μας είναι εντελώς παράνομη και διαπράττονται ήδη ποινικά αδικήματα από όσους συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία, όπως εντελώς παράνομη ήταν και η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του.

Δηλώνουμε για άλλη μια φορά προς άρση κάθε παρεξηγήσεως ότι από το περιεχόμενο της δικογραφίας δεν προκύπτει το παραμικρό εις βάρος του εντολέα μας για τη διάπραξη του αδικήματος της αποδοχής προϊόντος εγκλήματος, της τοκογλυφίας, καθώς και οιουδήποτε άλλου εγκλήματος.


Αθήνα, 05/12/2018

Με εκτίμηση

Αλέξιος Χ. Κούγιας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κύκλωμα‑μαμούθ πίσω από φαρμακείο: 15.000 αποστολές παράνομων σκευασμάτων σε Ελλάδα και εξωτερικό

E-Daily 2.TopNews 12.06.2026
Δεκατέσσερις συλλήψεις σε επιχείρηση της ΕΛΑΣ - το κύκλωμα εξήγαγε παράνομα σκευάσματα σε 90 χώρες με έσοδα άνω του 1 εκατ. ευρώ.

Τελευταία ημέρα εξετάσεων στα λύκεια – Πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα

E-Daily 2.TopNews 12.06.2026
Την ερχόμενη Δευτέρα τελειώνει η σχολική χρονιά σε γυμνάσια, δημοτικά και νηπιαγωγεία

Έρχεται ραγδαία επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες και χαλάζι

E-Daily 2.TopNews 12.06.2026
«Η τοπικότητα και η ταχύτητα εκδήλωσης των φαινομένων είναι το πιο κρίσιμο στοιχείο της νέας κακοκαιρίας» προειδοποιεί ο Κολυδάς

Έμπολα στο Κονγκό: Μήπως όλα ξεκίνησαν από ένα σπασμένο φέρετρο;

E-Daily 2.TopNews 12.06.2026
Από μια κηδεία σε εκατοντάδες κρούσματα; Το σενάριο που ερευνούν οι αρχές

Πέθανε η πριγκίπισσα Μπατζρακιτιάμπα της Ταϊλάνδης ‑ Ήταν 47 ετών και βρισκόταν σε κώμα επί σχεδόν τέσσερα χρόνια

E-Daily 2.TopNews 12.06.2026
Η πρωτότοκη κόρη του βασιλιά Μάχα Βατζιραλονγκόρν νοσηλευόταν από τον Δεκέμβριο του 2022, όταν κατέρρευσε κατά τη διάρκεια εκπαίδευσης των σκύλων της

ΗΠΑ‑Ιράν: Τι προβλέπει η πιθανή συμφωνία μετά τις αντιφάσεις και τις βόμβες

E-Daily 2.TopNews 12.06.2026
Ο Τραμπ μιλά για συμφωνία, η Τεχεράνη λέει πως δεν έχει αποφασίσει - η αλήθεια βρίσκεται κάπου ανάμεσα

Λέσβος: Αεροσκάφος τύπου PZL «καρφώθηκε» με τη μύτη στον αεροδιάδρομο της Μυτιλήνης

E-Daily 2.TopNews 12.06.2026
Το αναπάντεχο ατύχημα φέρεται να προκλήθηκε λόγω δυσλειτουργίας των φρένων

Κοζάνη: Εντοπίστηκε κρούσμα ευλογιάς αιγοπροβάτων σε κτηνοτροφική μονάδα στην Αμυγδαλιά

Ελλάδα Χτες
Από την πρώτη στιγμή, η κατάσταση των ζώων είχε προκαλέσει σοβαρές ανησυχίες στους κτηνιάτρους

Λουτράκι: Σορός άνδρα εντοπίστηκε να επιπλέει στη θάλασσα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Οι αρχές διερευνούν αν η σορός ανήκει στον 38χρονο Ουκρανό υπήκοο που αγνοούνταν

Τέλος μίας εποχής στη Χίο: Πέθανε η κυρία Σμαράγδα, η τελευταία μόνιμη κάτοικος του Αναβάτου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Θλίψη στην τοπική κοινωνία της Χίου για τον θάνατο της Σμαράγδας Παπαστυλιανού, της τελευταίας μόνιμης κατοίκου του Αναβάτου

Χαλάνδρι: Εργαστήριο αναβολικών κρυμμένο σε φαρμακείο – Πάνω από 1 εκατ. ευρώ τα κέρδη του κυκλώματος

Ελλάδα Χτες
Δεκατέσσερις συλλήψεις από την αστυνομία και κατάσχεση 40.000 παράνομων σκευασμάτων