E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Διαφωνία ανακρίτριας και εισαγγελέως για την αποφυλάκιση των 8 της υπόθεσης Ριχάρδος

Αδιανόητη χαρακτηρίζει την θέση της εισαγγελέως, ο Αλέξης Κούγιας

Δημοσίευση 5/12/2018 | 11:56

Διαφωνία ανακρίτριας και εισαγγελέως για την αποφυλάκιση των 8 της υπόθεσης Ριχάρδος

Η εισαγγελία Πρωτοδικών, δεν συμφωνεί με την άποψη της ανακρίτριας για την αποφυλάκιση των 8 εμπλεκομένων στην υπόθεση της παράνομης διακίνησης χρυσού, με αποτέλεσμα να μην έχουν αποφυλακιστεί, ενώ ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος είναι δικηγόρος του Ριχάρδου Μυλωνά, πλέον του ότι χαρακτηρίζει αδιανόητη την θέση της εισαγγελέως, επισημαίνει ότι η ανακρίτρια μπορεί να διατάξει την αποφυλάκιση τους, ανεξάρτητα από την διαφωνία της εισαγγελέως.

Ο κ. Κουγίας αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή του ότι για να αποφευχθεί η χρονοβόρα διαδικασία της προσφυγής ενώπιον του Δικαστικού Συμβουλίου για να λύσει το θέμα της αποφυλάκισης, μπορεί η ανακρίτρια να αποφυλακίσει τους 8 σύμφωνα με το νόμο, καθώς είναι μη δεσμευτική η γνώμη της εισαγγελέως κατά το άρθρο 286 παρ.2 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Δεν παραλείπει πάντως, ο κ. Κούγιας να επισημάνει με νόημα ότι «για άλλη μια φορά διατυμπανίζουμε ότι η κράτηση του εντολέα μας είναι εντελώς παράνομη και διαπράττονται ήδη ποινικά αδικήματα από όσους συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία, όπως εντελώς παράνομη ήταν και η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του».

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του κ. Κούγια έχει ως εξής:

Το δικηγορικό μας γραφείο πληροφορήθηκε την αντίδραση του κ. Εισαγγελέως που δεν συμφώνησε με το αίτημα της κας Ανακρίτριας, η οποία ζήτησε τη γνώμη του για την εφαρμογή του άρθρου 286 παρ.1εδ.α ΚΠΔ και την άμεση αποφυλάκιση του εντολέα μας Ριχάρδου Μ., και εκφράζουμε την απόλυτη νομική αντίδρασή μας για την αδιανόητη αυτή επιλογή.

Μετά από την έκδοση του εγγράφου της ΑΑΔΕ, το οποίο καταργεί κάθε πιθανότητα διαπράξεως από τον εντολέα μας του οιουδήποτε αδικήματος σχετικά με την παρούσα υπόθεση, σήμερα θα καταθέσουμε ενώπιον της κας Ανακριτή, η οποία ζήτησε την εφαρμογή του άρθρου 286 παρ.1 εδ. α ΚΠΔ και την άμεση απελευθέρωση του εντολέα μας, αίτηση αντικαταστάσεως της προσωρινής κρατήσεως του εντολέα μας, αφού πλέον για την απελευθέρωσή του σε αυτό το δικονομικό στάδιο είναι η μόνη αρμοδία να το αποφασίσει σύμφωνα με το άρθρο 286 παρ.2 ΚΠΔ και δεν απαιτείται σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέως.

Η κα Ανακριτής μπορεί να αποφυλακίσει τον εντολέα μας σύμφωνα με το νόμο και είναι μη δεσμευτική η γνώμη του Εισαγγελέα, δεδομένου ότι το άρθρο 286 παρ.2 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας προβλέπει τα εξής: «Εκείνος που προσωρινά κρατείται ή εκείνος στον οποίο έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι, μπορεί να υποβάλει αίτηση στον ανακριτή για την άρση των μέτρων αυτών ή για την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης με περιοριστικούς όρους ή για την αντικατάσταση των περιοριστικών όρων με άλλους».

Θα επιθυμούσαμε και οι συνάδελφοι να ακολουθήσουν την ίδια δικονομική οδό, για να αποφύγουμε τη χρονοβόρα διαδικασία της προσφυγής ενώπιον του Δικαστικού Συμβουλίου.

Για άλλη μια φορά διατυμπανίζουμε ότι η κράτηση του εντολέα μας είναι εντελώς παράνομη και διαπράττονται ήδη ποινικά αδικήματα από όσους συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία, όπως εντελώς παράνομη ήταν και η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του.

Δηλώνουμε για άλλη μια φορά προς άρση κάθε παρεξηγήσεως ότι από το περιεχόμενο της δικογραφίας δεν προκύπτει το παραμικρό εις βάρος του εντολέα μας για τη διάπραξη του αδικήματος της αποδοχής προϊόντος εγκλήματος, της τοκογλυφίας, καθώς και οιουδήποτε άλλου εγκλήματος.


Αθήνα, 05/12/2018

Με εκτίμηση

Αλέξιος Χ. Κούγιας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ: Πότε θα αναρτηθούν ‑ Ποιοι θα δουν αύξηση 20%

Κόσμος 05.03.2026
Πληρωμή σε 12 δόσεις έως τον Φεβρουάριο 2027

Οργή και αναπάντητα «γιατί»: Ξεσπά η μητέρα του 27χρονου που σκοτώθηκε σε τροχαίο στη Ναύπακτο

Ελλάδα 05.03.2026
Έξι μήνες μετά ο πόνος και η οργή για την έλλειψη δικαιοσύνης κάνουν τη μητέρα του άτυχου Βαγγέλη να ξεσπά

Πόλεμος στο Ιράν: Πόσοι άνθρωποι έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή

Κόσμος 05.03.2026
Ακολουθεί ο αριθμός των θυμάτων σε ολόκληρη την περιοχή -όπως έχει διαμορφωθεί έως τώρα-, σύμφωνα με το Reuters

Πρόταση για περιορισμό των εξουσιών του Τραμπ στον πόλεμο του Ιράν ψηφίζει η Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ

Κόσμος 05.03.2026
Η πρωτοβουλία αυτή φαίνεται να είναι καταδικασμένη σε αποτυχία καθώς ήδη η Γερουσία έχει απορρίψει αντίστοιχη πρόταση

Καίγονται οι πετρελαϊκές εγκαταστάσεις του Μπαχρέιν

Κόσμος 05.03.2026
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με απώλειες ή την έκταση των ζημιών.

Η Τεχεράνη δηλώνει έτοιμη για πιθανή χερσαία επιχείρηση των ΗΠΑ: «Περιμένουμε να σας ντροπιάσουμε»

Κόσμος 05.03.2026
Το Ιράν δηλώνει προετοιμασμένο για μια αμερικανική χερσαία επιχείρηση

Νέος συναγερμός στο Ακρωτήρι στην Κύπρο

Ελλάδα 05.03.2026
Είναι η τρίτη φορά

Μαζική έξοδος από τη Βηρυττό – Χτυπήθηκε βάση των ΗΠΑ στο Ιράκ

Κόσμος 05.03.2026
Το Ιράν απειλεί την ΕΕ πως θα πληρώσει το τίμημα αν δεν πάρει θέση υπέρ του Ιράν στην επίθεση ΗΠΑ-Ισραήλ.

Κιρ Στάρμερ: Η Βρετανία στέλνει 4 αεροσκάφη Typhoon στο Κατάρ και ελικόπτερα στην Κύπρο

Κόσμος 05.03.2026
«Προτεραιότητά μας είναι η προστασία του λαού μας»