E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Διαφωνία ανακρίτριας και εισαγγελέως για την αποφυλάκιση των 8 της υπόθεσης Ριχάρδος

Αδιανόητη χαρακτηρίζει την θέση της εισαγγελέως, ο Αλέξης Κούγιας

Δημοσίευση 5/12/2018 | 11:56

Διαφωνία ανακρίτριας και εισαγγελέως για την αποφυλάκιση των 8 της υπόθεσης Ριχάρδος

Η εισαγγελία Πρωτοδικών, δεν συμφωνεί με την άποψη της ανακρίτριας για την αποφυλάκιση των 8 εμπλεκομένων στην υπόθεση της παράνομης διακίνησης χρυσού, με αποτέλεσμα να μην έχουν αποφυλακιστεί, ενώ ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος είναι δικηγόρος του Ριχάρδου Μυλωνά, πλέον του ότι χαρακτηρίζει αδιανόητη την θέση της εισαγγελέως, επισημαίνει ότι η ανακρίτρια μπορεί να διατάξει την αποφυλάκιση τους, ανεξάρτητα από την διαφωνία της εισαγγελέως.

Ο κ. Κουγίας αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή του ότι για να αποφευχθεί η χρονοβόρα διαδικασία της προσφυγής ενώπιον του Δικαστικού Συμβουλίου για να λύσει το θέμα της αποφυλάκισης, μπορεί η ανακρίτρια να αποφυλακίσει τους 8 σύμφωνα με το νόμο, καθώς είναι μη δεσμευτική η γνώμη της εισαγγελέως κατά το άρθρο 286 παρ.2 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Δεν παραλείπει πάντως, ο κ. Κούγιας να επισημάνει με νόημα ότι «για άλλη μια φορά διατυμπανίζουμε ότι η κράτηση του εντολέα μας είναι εντελώς παράνομη και διαπράττονται ήδη ποινικά αδικήματα από όσους συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία, όπως εντελώς παράνομη ήταν και η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του».

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του κ. Κούγια έχει ως εξής:

Το δικηγορικό μας γραφείο πληροφορήθηκε την αντίδραση του κ. Εισαγγελέως που δεν συμφώνησε με το αίτημα της κας Ανακρίτριας, η οποία ζήτησε τη γνώμη του για την εφαρμογή του άρθρου 286 παρ.1εδ.α ΚΠΔ και την άμεση αποφυλάκιση του εντολέα μας Ριχάρδου Μ., και εκφράζουμε την απόλυτη νομική αντίδρασή μας για την αδιανόητη αυτή επιλογή.

Μετά από την έκδοση του εγγράφου της ΑΑΔΕ, το οποίο καταργεί κάθε πιθανότητα διαπράξεως από τον εντολέα μας του οιουδήποτε αδικήματος σχετικά με την παρούσα υπόθεση, σήμερα θα καταθέσουμε ενώπιον της κας Ανακριτή, η οποία ζήτησε την εφαρμογή του άρθρου 286 παρ.1 εδ. α ΚΠΔ και την άμεση απελευθέρωση του εντολέα μας, αίτηση αντικαταστάσεως της προσωρινής κρατήσεως του εντολέα μας, αφού πλέον για την απελευθέρωσή του σε αυτό το δικονομικό στάδιο είναι η μόνη αρμοδία να το αποφασίσει σύμφωνα με το άρθρο 286 παρ.2 ΚΠΔ και δεν απαιτείται σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέως.

Η κα Ανακριτής μπορεί να αποφυλακίσει τον εντολέα μας σύμφωνα με το νόμο και είναι μη δεσμευτική η γνώμη του Εισαγγελέα, δεδομένου ότι το άρθρο 286 παρ.2 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας προβλέπει τα εξής: «Εκείνος που προσωρινά κρατείται ή εκείνος στον οποίο έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι, μπορεί να υποβάλει αίτηση στον ανακριτή για την άρση των μέτρων αυτών ή για την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης με περιοριστικούς όρους ή για την αντικατάσταση των περιοριστικών όρων με άλλους».

Θα επιθυμούσαμε και οι συνάδελφοι να ακολουθήσουν την ίδια δικονομική οδό, για να αποφύγουμε τη χρονοβόρα διαδικασία της προσφυγής ενώπιον του Δικαστικού Συμβουλίου.

Για άλλη μια φορά διατυμπανίζουμε ότι η κράτηση του εντολέα μας είναι εντελώς παράνομη και διαπράττονται ήδη ποινικά αδικήματα από όσους συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία, όπως εντελώς παράνομη ήταν και η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του.

Δηλώνουμε για άλλη μια φορά προς άρση κάθε παρεξηγήσεως ότι από το περιεχόμενο της δικογραφίας δεν προκύπτει το παραμικρό εις βάρος του εντολέα μας για τη διάπραξη του αδικήματος της αποδοχής προϊόντος εγκλήματος, της τοκογλυφίας, καθώς και οιουδήποτε άλλου εγκλήματος.


Αθήνα, 05/12/2018

Με εκτίμηση

Αλέξιος Χ. Κούγιας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νικόλας Φαραντούρης: Διεγράφη από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις δηλώσεις για το κόμμα Καρυστιανού

Πολιτική 07.01.2026
Ο ευρωβουλευτής οφείλει να παραδώσει την έδρα στο κόμμα με το οποίο εκλέχθηκε, αναφέρει η ανακοίνωση

Μέτρα για αγρότες: Ηλεκτρικό ρεύμα στα 8,5 λεπτά και app για επιστροφή ΕΦΚ αγροτικού πετρελαίου τον Νοέμβριο

Ελλάδα 07.01.2026
Τα 6 μέτρα στη γραμμή “αυτά είναι τα μέτρα και δεν έχει άλλα”

Μπορούν οι στρατοί της Λατινικής Αμερικής να τα βάλουν με τις ΗΠΑ;

Κόσμος 07.01.2026
Ο Τραμπ απείλησε την Κολομβία, την Κούβα και το Μεξικό με στρατιωτική δράση. Θα μπορούσαν οι στρατοί τους να αντιμετωπίσουν τις ΗΠΑ;

Χειμερινές εκπτώσεις 2026: Πότε ξεκινούν και ποιες Κυριακές λειτουργούν τα καταστήματα

Οικονομία 07.01.2026
Λίγες ημέρες έχουν απομείνει για τις πρώτες μεγάλες εκπτώσεις του 2026

Νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από την ΕΜΥ – Κόκκινη προειδοποίηση για αρκετές περιοχές

Καιρός 07.01.2026
Πού προβλέπονται κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Η Μπριζίτ Μπαρντό πέθανε από καρκίνο

Πολιτισμός 07.01.2026
Είχε υποβληθεί σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις για καρκίνο πριν τελικά χάσει τη μάχη με την ασθένεια τον περασμένο μήνα, αποκάλυψε ο σύζυγός της

Καιρός ‑ Μαρουσάκης: Έρχεται νέο κύμα ψύχους με τσουχτερό κρύο και χιόνια

Καιρός 07.01.2026
Χωρισμένη σε δύο τμήματα η χώρα σήμερα σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο - Νέα επιδείνωση του καιρού το Σάββατο

Σέρρες: Το μήνυμα που οδήγησε στον φονικό ξυλοδαρμό του 17χρονου

Ελλάδα 07.01.2026
Η αστυνομία έχει εξασφαλίσει υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής, το οποίο και εξετάζεται - Συνελήφθη και η μητέρα του δράστη για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου