E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Βίντεο: Όσα είπε ο Ζάεφ για «μακεδονική» μειονότητα και γλώσσα!

Τα είπε ακόμα χειρότερα!

Δημοσίευση 5/12/2018 | 10:59

Βίντεο: Όσα είπε ο Ζάεφ για «μακεδονική» μειονότητα και γλώσσα!

«Τα παιδιά στην Ελλάδα θα μαθαίνουν την μακεδονική γλώσσα, που μέχρι τώρα ήταν ταμπού» - Η επιτομή του αλυτρωτισμού σε βάρος της Ελλάδας από το στόμα του Σκοπιανού πρωθυπουργού - Δείτε τι είπε την 1η Δεκεμβρίου στη βουλή των Σκοπίων για τη δήθεν μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα
Παρά την προσπάθεια της ελληνικής και της σκοπιανής κυβέρνησης να υποβαθμίσουν το μεγάλο θέμα που δημιουργήθηκε από τις δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ περί εκμάθησης της μακεδονικής γλώσσαςστην Ελλάδα, το βίντεο με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της FYROM όχι μόνο δεν καθησυχάζει αλλά δημιουργεί πολύ μεγαλύτερες ανησυχίες επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις ότι η συμφωνία των Πρεσπών ανοίγει την όρεξη στους Σκοπιανούς για νέες διεκδικήσεις έναντι της Ελλάδας!

Απαντώντας σε βουλευτές του αντιπολιτευόμενου VMRO που ρωτούσαν τι θα γίνει με την υποτιθέμενη «μακεδονική» μειονότητα σε Βουλγαρία και Ελλάδα, ο Ζόραν Ζάεφ δεν άντεξε και... ξεφούρνισε τι αλλάζει με τη συμφωνία των Πρεσπών.

«Μιλάτε για τους Μακεδόνες στην Ελλάδα με τόσο πάθος και αυτό είναι θαυμάσιο. Ας αναρωτηθούμε τι κάνουμε για αυτούς εδώ και 27 χρόνια. Ας είμαστε ειλικρινείς κάναμε κάτι γι αυτούς; Η επίλυση αυτού του προβλήματος που είχαμε για 27 χρόνια, αυτό ήταν ένα βάρος στους ώμους μας» είπε ο κ. Ζάεφ. Με τρόποξεκάθαρο, που δεν επιδέχεται την παραμικρή αμφισβήτηση, ο Σκοπιανός πρωθυπουργός έθεσε θέμα «μακεδονικής» μειονότητας στην Ελλάδα! Η φρασεολογία και οι ξεκάθαρες διατυπώσεις του Ζόραν Ζάεφ αφήνουν πλήρως εκτεθειμένους εκείνους από την ελληνική κυβέρνηση που προσπάθησαν να ξεγελάσουν την εσωτερική κοινή γνώμη ότι δήθεν με την συμφωνία των Πρεσπών μπαίνει τέλος στις αλυτρωτικές βλέψεις των Σκοπιανών.

«Τώρα έχουμε καλύτερες πιθανότητες, τώρα έχουμε ευκαιρίες για τα παιδιά στη Ελλάδα να μάθουν την μακεδονική γλώσσα, μέχρι τώρα αυτό απαγορευόταν, ήταν ένα θέμα ταμπού. Η ελληνική γλώσσα ήδη διδάσκεται στη Μακεδονία. Έχουμε μια ευκαιρία να τους βοηθήσουμε αληθινά να απομακρύνουμε τα σύνορα] επισήμανε ο Ζόραν Ζάεφ.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του κ. Ζάεφ στη Βουλή των Σκοπίων το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου 2018 και τις δηλώσεις με τις οποίες ο Σκοπιανός πρωθυπουργός ανοίγει ξεκάθαρα θέμα μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αγρίνιο: Πρώην υπάλληλος «φόρτωσε» την εταιρική κάρτα καυσίμων εταιρείας με 32.000 ευρώ

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος έξι ημεδαπών για κλοπή, καθώς και σε βάρος ενός ακόμη ημεδαπού για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος

Πτώση των βάσεων δείχνουν οι πρώτες εκτιμήσεις μετά τις Πανελλήνιες 2026

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Τα μαθήματα και τα επιστημονικά πεδία

Νεκροί τρεις ναυτικοί του πετρελαιοφόρου Settebello που έπληξαν οι ΗΠΑ στα ανοιχτά του Ομάν

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Το Settebello είναι το όγδοο πλοίο που εξουδετερώνεται μετά την έναρξη του αποκλεισμού των ιρανικών λιμανιών από τις ΗΠΑ

Παραιτήθηκε ο γγ του υπουργείου Πολιτισμού, Γιώργος Διδασκάλου

Πολιτική 11.06.2026
Δεύτερη παραίτηση Γενικού Γραμματέα με φόντο το κύκλωμα στις πολεοδομίες - έξι συλλήψεις έχουν ήδη πραγματοποιηθεί.

Καθαρισμός οικοπέδων: Φρένο στην παράταση ‑ Μεγάλα πρόστιμα στους ξεχασιάρηδες

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Μόλις 300.000–350.000 δηλώσεις έχουν υποβληθεί έως τώρα, ενώ η προθεσμία της 15ης Ιουνίου παραμένει αμετάκλητη σύμφωνα με τον υπουργό Τουρνά.

Πέθανε ο δημοσιογράφος Νίκος Σερβετάς

Ελλάδα 11.06.2026
Ξαφνικός θάνατος σε ηλικία 66 ετών

Σε ποια χώρα η τεχνητή νοημοσύνη θα συμπεριληφθεί στα σχολικά προγράμματα

Κόσμος 11.06.2026
Η κυβέρνηση διέθεσε για τον σκοπό αυτό 300 εκατομμύρια ευρώ

Ποια χρέη προς την εφορία χαρακτηρίζονται «ανεπίδεκτα είσπραξης»

Οικονομία 11.06.2026
Η ΑΑΔΕ εντάσσει επιπλέον 6 δισ. ευρώ στα «παγωμένα» χρέη έως το τέλος του 2026, χωρίς ωστόσο αυτά να διαγράφονται.

Υπόθεση Λιανά: Τι αποκαλύφθηκε για την οικογένεια του βασικού υπόπτου που συγκλονίζει τη Γαλλία

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Ο πατέρας και ο αδελφός του Ζερόμ Μπαρελά έχουν κατά το παρελθόν αντιμετωπίσει κατηγορίες για βιασμό, σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Τραμπ: «Ο Ερντογάν είναι πολύ καλός φίλος μου»

Κόσμος 11.06.2026
«Δεν θα γίνει κάτι με Τουρκία-Ισραήλ, τουλάχιστον όσο είμαι εγώ πρόεδρος», εκτίμησε

Σκηνές χάους στο Μπέλφαστ: Φλεγόμενα οχήματα και αιματηρές ταραχές παρέλυσαν την πόλη

Κόσμος 11.06.2026
Για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα η Βόρεια Ιρλανδία φλέγεται, με επιθέσεις εναντίον μεταναστών, εμπρησμούς και συγκρούσεις με αστυνομικές δυνάμεις, μετά από μαχαίρωμα Σουδανού υπηκόου.