E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τι θα προβλέπει η νέα ρύθμιση για 120 δόσεις

Ποιους αφορά και ποιες είναι οι προϋποθέσεις

Δημοσίευση 3/12/2018 | 14:57

Τι θα προβλέπει η νέα ρύθμιση για 120 δόσεις

«Χαρτί και μολύβι» έχει πάρει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης το οποίο επεξεργάζεται τη νέα ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία σε έως 120 δόσεις. Στόχος είναι να τεθεί σε εφαρμογή τον ερχόμενο Φεβρουάριο ή Μάρτιο.

Οι θεσμοί, σύμφωνα με πληροφορίες, εμφανίζονται θετικοί στο αίτημα της κυβέρνησης υπό την προϋπόθεση η νέα ρύθμιση δεν θα δημιουργήσει καινούρια γενιά οφειλετών.

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), σύμφωνα με τα οποία οι φορολογούμενοι με ληξιπρόθεσμα χρέη αυξήθηκαν κατά 500.000 άτομα τον Σεπτέμβριο. Οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις ιδιωτών προς το κράτος φούσκωσαν σε έναν μήνα κατά 1,4 δισ. ευρώ (εκ των οποίων τα 513 εκατ. ήταν απλήρωτοι φόροι), φτάνοντας τα 7,8 δισ. στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Στόχος είναι να καλυφθούν από τη νέα ρύθμιση όσοι δεν μπορούσαν να ενταχθούν στον εξωδικαστικό συμβιβασμό, με έμφαση στους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και τις βιώσιμες επιχειρήσεις που δεν πληρούσαν την προϋπόθεση του εξωδικαστικού για τουλάχιστον μία κερδοφόρα χρήση.

Στόχος είναι ο τελικός μέγιστος αριθμός των δόσεων να φτάσει τις 120, εκτός εάν οι Ευρωπαίοι επιμείνουν να μπει χαμηλότερα ο πήχης. Το βέβαιο είναι πως, θα υπάρξουν αυστηρά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Επιπλέον, θα απαιτείται να είναι οι οφειλέτες συνεπείς στις τρέχουσες υποχρεώσεις τους προς την Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία ή να τις έχουν ρυθμίσει με βάση την πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων, ενώ το ελάχιστο ποσό δόσης να μην ξεπερνά τα 50 ευρώ.

Παράλληλα, θεσπίζονται αυστηρά εισοδηµατικά και περιουσιακά κριτήρια που θα συνδέονται µε το ύψος του φορολογητέου εισοδήµατος και την ύπαρξη ακίνητης περιουσίας, ενώ η νέα ρύθμιση θα προβλέπει διαγραφή του 85% των οφειλών από προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στην ευρωπαϊκή εισαγγελία οι 15 συλληφθέντες για το σκάνδαλο των παράνομων επιδοτήσεων

Ελλάδα 14.12.2025
Αρνούνται όλες τις κατηγορίες και δηλώνουν ότι το κατηγορητήριο θα καταπέσει

Συνωμοσιολόγος έβγαλε στη φόρα sms του Τσάρλι Κερκ για τις πρώην του ‑ Έκρηξη της χήρας του

Κόσμος Χτες
Η Κάντας Οουενς προκαλεί αντιδράσεις με αποκαλύψεις για τον Τσάρλι Κερκ, ενώ η Έρικα ζητά να σταματήσουν οι θεωρίες.

Το Reddit μήνυσε την Αυστραλία για την απαγόρευση των social media στους κάτω των 16

Κόσμος Χτες
Το Reddit κατέθεσε αγωγή εναντίον της Αυστραλίας χαρακτηρίζοντας την απαγόρευση των social media παρέμβαση στην ελεύθερη πολιτική έκφραση.

Ευβοια: Μεθυσμένη οδηγός μετά από τρελή πορεία συγκρούστηκε με σταθμευμένα οχήματα

Ελλάδα Χτες
Το περιστατικό σημειώθηκε σε κεντρικό σημείο του Μαρμαρίου

Αυτή είναι η λίστα με τα αιτήματα των αγροτών για τον πρωθυπουργό: Ενισχύουν τα μπλόκα τους

Ελλάδα Χτες
Οι αγρότες έχουν μία σειρά αιτημάτων προς τον πρωθυπουργό και μόνο εάν υπάρξουν απαντήσεις σε αυτά, θα πάνε σε διάλογο μαζί του.

Μερτς: «Αν ο Πούτιν κατακτούσε την Ουκρανία, θα έβαζε στο στόχαστρο την ΕΕ»

Κόσμος Χτες
Ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς έκανε λόγο για «πραγματική τεκτονική μετατόπιση των πολιτικών και οικονομικών κέντρων εξουσίας».

Θεσσαλονίκη: Δίχρονο παιδί περιπλανιόταν μόνο στους δρόμους – Συνελήφθη ο θείος που το άφησε μόνο

Ελλάδα Χτες
Στη Θεσσαλονίκη, περαστικοί βρήκαν ένα ανήλικο παιδί να περιπλανιέται μόνο του στους δρόμους, προκαλώντας σοκ με το αδιανόητο περιστατικό

Η τεταμένη στιγμή ανάμεσα στον Τζέικομπ Ελόρντι και φωτογράφο: Μου το κάνετε πραγματικά πολύ δύσκολο να ζήσω

Αθλητικά Νέα Χτες
«Τζέικομπ, σε αγαπάμε», είπε παπαράτσι στον ηθοποιό με εκείνον να απαντά «Εγώ δεν σας αγαπώ»

Αποκάλυψη BBC για τα «μωρά των Βίκινγκ»: Βιομηχανία 2 δισ. δολαρίων πίσω από τον Δανό δότη σπέρματος

Κόσμος Χτες
Πώς εξηγείται η δημοφιλία του δανέζικου ή λεγόμενου «σπέρματος των Βίκινγκ» και χρειάζεται τελικά αυστηρότερος έλεγχος του κλάδου, αναρωτιέται το BBC

Αγρια επεισόδια στην Ινδία: Οπαδοί τα έκαναν γης μαδιάμ επειδή ο Μέσι εμφανίστηκε μόνο για λίγα λεπτά

Κόσμος Χτες
Καταγγέλλουν ότι είχαν πληρώσει έναν μισθό για να δουν τον Αργεντίνο σταρ που έμεινε μόνο για 20 λεπτά στο γήπεδο