E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τι θα προβλέπει η νέα ρύθμιση για 120 δόσεις

Ποιους αφορά και ποιες είναι οι προϋποθέσεις

Δημοσίευση 3/12/2018 | 14:57

Τι θα προβλέπει η νέα ρύθμιση για 120 δόσεις

«Χαρτί και μολύβι» έχει πάρει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης το οποίο επεξεργάζεται τη νέα ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία σε έως 120 δόσεις. Στόχος είναι να τεθεί σε εφαρμογή τον ερχόμενο Φεβρουάριο ή Μάρτιο.

Οι θεσμοί, σύμφωνα με πληροφορίες, εμφανίζονται θετικοί στο αίτημα της κυβέρνησης υπό την προϋπόθεση η νέα ρύθμιση δεν θα δημιουργήσει καινούρια γενιά οφειλετών.

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), σύμφωνα με τα οποία οι φορολογούμενοι με ληξιπρόθεσμα χρέη αυξήθηκαν κατά 500.000 άτομα τον Σεπτέμβριο. Οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις ιδιωτών προς το κράτος φούσκωσαν σε έναν μήνα κατά 1,4 δισ. ευρώ (εκ των οποίων τα 513 εκατ. ήταν απλήρωτοι φόροι), φτάνοντας τα 7,8 δισ. στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Στόχος είναι να καλυφθούν από τη νέα ρύθμιση όσοι δεν μπορούσαν να ενταχθούν στον εξωδικαστικό συμβιβασμό, με έμφαση στους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και τις βιώσιμες επιχειρήσεις που δεν πληρούσαν την προϋπόθεση του εξωδικαστικού για τουλάχιστον μία κερδοφόρα χρήση.

Στόχος είναι ο τελικός μέγιστος αριθμός των δόσεων να φτάσει τις 120, εκτός εάν οι Ευρωπαίοι επιμείνουν να μπει χαμηλότερα ο πήχης. Το βέβαιο είναι πως, θα υπάρξουν αυστηρά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Επιπλέον, θα απαιτείται να είναι οι οφειλέτες συνεπείς στις τρέχουσες υποχρεώσεις τους προς την Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία ή να τις έχουν ρυθμίσει με βάση την πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων, ενώ το ελάχιστο ποσό δόσης να μην ξεπερνά τα 50 ευρώ.

Παράλληλα, θεσπίζονται αυστηρά εισοδηµατικά και περιουσιακά κριτήρια που θα συνδέονται µε το ύψος του φορολογητέου εισοδήµατος και την ύπαρξη ακίνητης περιουσίας, ενώ η νέα ρύθμιση θα προβλέπει διαγραφή του 85% των οφειλών από προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πέθανε ο θρύλος της νυχτερινής διασκέδασης Λάκης Ραπτάκης: Ο άνθρωπος που άλλαξε το nightlife σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Ελλάδα Χτες
Τη δεκαετία του `80 και του `90 ήταν κυρίαρχος έχοντας φτάσει μάλιστα στο σημείο να έχει 46 (!) μαγαζιά διασκέδασης

O Έλον Μασκ γράφει ότι τα λεφτά δεν μπορούν να αγοράσουν την ευτυχία!

Κόσμος Χτες
Για μια προκλητική δήλωση του πλουσιότερου ανθρώπου του κόσμου ή μια ένδειξη πραγματικής δυστυχίας, κάνει λόγο το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ο Χάρης Παυλίδης κάλεσε τάιμ άουτ μόνο για να αποθεώσει τα κορίτσια της Εθνικής πόλο γυναικών

Αθλητικά Νέα Χτες
“Κάνατε το καλύτερο σας παιχνίδι. Είμαι υπερήφανος για τον τρόπο που παίξατε”

Κελίφ: «Δεν είμαι τρανς, είμαι κορίτσι ‑ Έκανα ορμονοθεραπεία, δέχομαι οποιονδήποτε έλεγχο»

Αθλητικά Νέα Χτες
Αποκαλύψεις της Ολυμπιονίκη στη «L`Equipe» για την ορμονοθεραπεία και το γονίδιο SRY

Μαρουσάκης: Έρχεται νέα οργανωμένη κακοκαιρία

Καιρός Χτες
Ψυχρές αέριες μάζες και χιόνια στα βουνά

Ομολόγησε κατασκοπεία υπέρ της Κίνας ο 50χρονος σμήναρχος

Ελλάδα Χτες
Η δράση του και πώς εντοπίστηκε

Πρόστιμα έως 1.000 ευρώ σε χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων

Οικονομία Χτες
Αναλυτικά τα πρόστιμα