E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Νορβηγία: Πρώην υπουργός κατηγορήθηκε για τη σeξουαλική κακοποίηση αιτούντων άσυλο

Τα συμβάντα έγιναν στο σπίτι του, σε εξοχικό, σε ξενοδοχεία και στο κυβερνητικό γραφείο

Δημοσίευση 28/11/2018 | 21:14

Νορβηγία: Πρώην υπουργός κατηγορήθηκε για τη σeξουαλική κακοποίηση αιτούντων άσυλο

Ένας Νορβηγός πρώην υπουργός κατηγορείται για τη σeξουαλική κακοποίηση τριών αιτούντων άσυλο κατά τη διάρκεια μιας επταετίας, αναφέρουν οι αρχές της χώρας.  Ο 72 ετών Svein Ludvigsen, κατηγορείται για την κατάχρηση της θέσης του ως περιφερειακού κυβερνήτη καθώς και για την  εκμετάλλευση της ευάλωτης κατάστασης των αιτούντων άσυλο ώστε να τους κακοποιήσει σeξουαλικά.   

«Οι εισαγγελικές αρχές έχουν κατηγορήσει έναν πρώην πολιτικό με τη σeξουαλική κακοποίηση τριών ανθρώπων», δήλωσε ο εισαγγελέας Tor Borge Nordmo κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Oι τρεις άντρες είναι ενήλικες, αλλά αρκετά νεότεροι από τον Ludvigsen και ο ένας πάσχει από ήπια νοητική υστέρηση. Τα συμβάντα έγιναν στο σπίτι του, σε εξοχικό, σε ξενοδοχεία και στο κυβερνητικό γραφείο στο Tromsø της βόρειας Νορβηγία ανάμεσα στο διάστημα 2011 και 2017, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.   

Πριν αναλάβει το πόστο του περιφερειακού κυβερνήτη, ο συντηρητικός πρώην πολιτικός υπηρέτησε σε διάφορα υψηλόβαθμα πόστα. Από το 2001 ως το 2005 διετέλεσε υπουργός Αλιείας.  Ο Ludvigsen, που συνελήφθη στις αρχές του 2018 και αποφυλακίστηκε υπό όρους μετά από πέντε εβδομάδες, αρνήθηκε τις κατηγορίες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανδρας βάφτηκε «Τζόκερ» και βούτηξε στον Θερμαϊκό με το εσώρουχο – Το απρόσμενο περιστατικό στην παραλία της Θεσσαλονίκης

E-Daily 3.Left 23.07.2026
Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο από πολίτες που βρίσκονταν στο σημείο, ενώ χρειάστηκε και η παρέμβαση αστυνομικών

Ο Αντριου Τέιτ συνελήφθη στο Μαϊάμι και το ίντερνετ ξήλωσε την «alpha male» εικόνα του

Κόσμος 23.07.2026
Η ανδρόσφαιρα φόρεσε μωβ, ξέχασε τις κάλτσες και μπήκε με χειροπέδες στο timeline. Η viral εικόνα του Αντριου Τέιτ δεν γελοιοποίησε τη θηλυκότητα· γελοιοποίησε την τοξική αρρενωπότητα που παριστάνει ότι δεν μπορεί ποτέ να γίνει ρεζίλι.

Πανσέληνος Αυγούστου 2026: Πότε πέφτει και ποια μνημεία ανοίγουν με ελεύθερη είσοδο

E-Daily 3.Left 23.07.2026
Την Παρασκευή 28 Αυγούστου, 126 αρχαιολογικοί χώροι, μνημεία και μουσεία σε όλη την Ελλάδα υποδέχονται το κοινό δωρεάν, στο πλαίσιο της 27ης Αυγουστιάτικης Πανσελήνου.

Μισθολογικό χάσμα στην ΕΕ: Οι γυναίκες χάνουν 3.900 ευρώ τον χρόνο – Πού βρίσκεται η Ελλάδα

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Μόνο το Λουξεμβούργο αποτελεί εξαίρεση στην ΕΕ, καθώς εκεί οι γυναίκες αμείβονται περισσότερο από τους άνδρες κατά περίπου 474 ευρώ ετησίως.

Πρόταση γάμου το πρωί, θάνατος το βράδυ: Η συγκλονιστική ιστορία ενός ήρωα αστυνομικού

E-Daily 3.Left 23.07.2026
Ο 24χρονος αστυνομικός από το Αρκανσο έσωσε την αρραβωνιαστικιά του από τα ορμητικά νερά ποταμού, χάνοντας ο ίδιος τη ζωή του μέσα στην ίδια ημέρα.

Τούρκοι ως εκδικητές της Τροίας: Από τον Μωάμεθ τον Κατακτητή έως τον Ατατούρκ

E-Daily 3.Left 23.07.2026
Τούρκος δημοσιογράφος επικαλείται ιστορικά τεκμήρια για να υποστηρίξει ότι η Τουρκία ταυτίζεται διαχρονικά με τους Τρώες, συνδέοντας την Καλλίπολη, τον Μωάμεθ Β΄ και τον Ατατούρκ με την εκδίκηση για την άλωση της Τροίας.

Μπράβο! Πρώτη στην Ιατρική Αθηνών με 19.710 μόρια: Τι λέει η μαθήτρια από τη Ρόδο

E-Daily 3.Left 23.07.2026
Η Μαρία-Μιχαέλα Χαιρέτη κατέκτησε την πρώτη θέση στην Ιατρική ΕΚΠΑ, στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα στους συνομηλίκους της για την αξία πέρα από τα μόρια.

Φωτιά στο Δερβένι Θεσσαλονίκης: 120 πυροσβέστες και 10 εναέρια μέσα στη μάχη με τις φλόγες

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Το 112 ήχησε νωρίς το πρωί στα κινητά κατοίκων γύρω περιοχών, ενώ ενεργοποιήθηκε ανακριτικό κλιμάκιο για τη διερεύνηση των αιτίων της πυρκαγιάς.

Πάρος: Κάτοικοι διαμαρτύρονται για την ιδιωτικοποίηση παραλίας στην Τρυπητή

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Για πρώτη φορά φέτος η παραλία μισθώθηκε σε ιδιώτη για εμπορική εκμετάλλευση, προκαλώντας την αντίδραση συλλόγων και φορέων του νησιού.

Βάσεις 2026: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα – Πώς μαθαίνουν οι υποψήφιοι σε ποια σχολή μπήκαν

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά αναρτήθηκαν οι βάσεις εισαγωγής για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, με τους υποψηφίους να ενημερώνονται μέσω διαδικτύου ή SMS.