E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σάλος στη Μόσχα με κλινική που «διαφημίζει» κλειτοριδεκτομή σε ανήλικα κορίτσια

Οργή από τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων που ζητούν εισαγγελική έρευνα

Δημοσίευση 28/11/2018 | 16:52

Σάλος στη Μόσχα με κλινική που «διαφημίζει» κλειτοριδεκτομή σε ανήλικα κορίτσια

Σοκ έχει προκαλέσει στη Ρωσία η είδηση ότι μία κλινική στην «καρδιά» της Μόσχας προσφέρει την υπηρεσία της κλειτοριδεκτομής.

«Οι γιατροί της κλινικής μπορούν να υποβάλουν κορίτσια, ηλικίας πέντε έως 12 ετών, σε μερικό ή ολικό ακρωτηριασμό των γεννητικών τους οργάνων», όπως έγραφε στην διαφήμισή της στο Διαδίκτυο η ρωσική κλινική.

Οι επικριτές της απάνθρωπης αυτής πρακτικής ζήτησαν την διεξαγωγή έρευνας .

Η «Best Clinic», μια μικρή αλυσίδα ιδιωτικών ιατρικών κέντρων στη Μόσχα, διαφήμισε στο Διαδίκτυο τις υπηρεσίες που προσφέρει το ιατρικό της προσωπικό. Μία αυτές είναι ότι οι γιατροί μπορούν να υποβάλουν σε κλειτοριδεκτομή κορίτσια ηλικίας μεταξύ πέντε και 12 ετών, όπως αναφέρει η ρωσική ηλεκτρονική εφημερίδα «Meduza».

"Η υπηρεσία αυτή περιλαμβάνεται στον κατάλογο υπηρεσιών που παρέχει η «Best Clinic» επειδή υπάρχει ζήτηση από ασθενείς με παραπεμπτικά από γιατρούς", ανέφερε η κλινική σε χθεσινή της ανακοίνωση.

"Η χειρουργική επέμβαση κλειτοριδεκτομής εκτελείται μόνο για ιατρικούς λόγους", προσθέτει η κλινική επισημαίνοντας ότι δεν έχει κάνει την επέμβαση σε κοπέλες κάτω των 18 ετών.

Ο ακρωτηριασμός των γυναικείων γεννητικών οργάνων (FGM), που συνεπάγεται τη μερική ή ολική απομάκρυνση των γυναικείων γεννητικών οργάνων και μπορεί να αποβεί θανατηφόρος, δεν αποτελεί έγκλημα στη Ρωσία, όπως σχολιάζει το Ρόιτερς.

Στόχος των Ηνωμένων Εθνών είναι ο τερματισμός της αμφιλεγόμενης πρακτικής μέχρι το 2030. Η «γυναικεία περιτομή» πραγματοποιείται σε περίπου 30 χώρες του πλανήτη, κυρίως στην Αφρική.

Tο 2016, η «Ρωσική Πρωτοβουλία Δικαιοσύνης» (RJI), μια οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων που εδρεύει στη Μόσχα, ανέφερε ότι ο ακρωτηριασμός των γεννητικών οργάνων ήταν διαδεδομένος στα απομακρυσμένα ορεινά χωριά του Νταγκεστάν στη νότια Ρωσία. Επικαλούμενη μαρτυρίες, η οργάνωση αυτή κατήγγειλε ότι δεκάδες χιλιάδες Μουσουλμάνες είχαν υποστεί ακρωτηριασμό των γεννητικών οργάνων στην περιοχή του Βόρειου Καυκάσου, αλλά οι ερευνητές από το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα δεν βρήκαν καμία απόδειξη της πρακτικής.

Η ίδια οργάνωση ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει τώρα από τον Γενικό Εισαγγελέα της Μόσχας να διατάξει έρευνα για το θέμα.

"Η πρακτική αυτή, που μετατράπηκε σε εμπορική υπηρεσία, διαφημίζεται ως μία διαδικασία κατάλληλη για ανήλικα κορίτσια", δήλωσε ο δικηγόρος της «Ρωσικής Πρωτοβουλίας Δικαιοσύνης» (RJI),Γκίγκορ Αβετισιάν .

Το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα δεν ήταν άμεσα διαθέσιμο για να σχολιάσει το θέμα ενώ το υπουργείο Υγείας της Ρωσίας αρνήθηκε να πάρει θέση λέγοντας ότι η «γυναικεία περιτομή» δεν είναι ιατρική διαδικασία και κατά συνέπεια το θέμα δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητά του.

«Για πρώτη φορά, έχω πάθει σοκ με αυτό που συμβαίνει στη Μόσχα", δήλωσε στο Ρόιτερς, η Αλένα Πόποβα, συνιδρύτρια της οργάνωσης «W»,που αγωνίζεται για την προάσπιση των γυναικείων δικαιωμάτων.

«Οι γιατροί δεν επιτρέπεται να βλάπτουν σκοπίμως την υγεία κάποιου», δηλώνει.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, περίπου 200 εκατομμύρια γυναίκες και κορίτσια σε όλο τον κόσμο έχουν υποβληθεί σε ακρωτηριασμό των γεννητικών οργάνων, μία πρακτική που μπορεί να προκαλέσει χρόνιο πόνο, υπογονιμότητα ακόμη και θάνατο από απώλεια αίματος και επιπλοκές λοιμώξεων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σοκ στις ΗΠΑ: Influencer δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της αφού τον κατήγγειλε για παιδοφιλία στο TikTok

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η 43χρονη Sara Gilson έπεσε νεκρή στην Οκλαχόμα λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά τη δημόσια καταγγελία της, αφήνοντας πίσω της δύο παιδιά

Νεκρός από πυρά αστυνομικών ο δράστης της επίθεσης στο Pride του Βερολίνου: Τον βρήκαν σε κήπο και επιτέθηκε με μαχαίρι

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο υπουργός Εσωτερικών μίλησε για ισλαμιστική τρομοκρατική ενέργεια - Ο 21χρονος ήταν ήδη γνωστός εδώ και καιρό στις γερμανικές Αρχές

Συνελήφθη οδηγός που έτρεχε με 208 χλμ/ώρα στην Αθηνών – Κορίνθου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο 29χρονος εντοπίστηκε με radar στα Μέγαρα να υπερβαίνει κατά 78 χλμ/ώρα το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο, με αποτέλεσμα τη σύλληψή του για επικίνδυνη οδήγηση.

Πέταξε ο Τεντόγλου: Ισοφάρισε το Πανελλήνιο ρεκόρ με 8.66μ. στο Βόλο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Μίλτος Τεντόγλου σημείωσε την καλύτερη επίδοση στον κόσμο φέτος, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Τσάτουμα που έμενε αδιάσπαστο από το 2007.

Δημοσκόπηση Marc: Πάνω από 30% η ΝΔ με 14 μονάδες διαφορά από την ΕΛΑΣ – Κατακρήμνιση ΣΥΡΙΖΑ στο 1,3%

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η ΝΔ παραμένει κυρίαρχη με 30,8%, ο Μητσοτάκης πρώτος στην καταλληλότητα και σχεδόν δύο στους τρεις πολίτες εκτιμούν ότι θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές.

Έκρηξη σε πετρελαιοφόρο στα Στενά του Ορμούζ μετά από πρόσκρουση σε νάρκη

Κόσμος Χτες
Το δεξαμενόπλοιο είχε παρεκκλίνει από την καθορισμένη ιρανική διαδρομή διέλευσης, ενώ παραμένουν άγνωστες η ταυτότητά του και η έκταση των ζημιών.

Σουδανός εισέβαλε στο τούνελ του Μετρό φωνάζοντας «Αλλάχ Ακμπαρ» και συνελήφθη

E-Daily 2.TopNews Χτες
Κατέβηκε στις γραμμές του Μετρό στην Αγία Παρασκευή και προχωρούσε πεζός προς Χαλάνδρι - Αντιστάθηκε στους αστυνομικούς κλωτσώντας τους και φτύνοντάς τους

Γαλλία: Η φωτιά απέχει 15 χλμ. από το Μπορντό – 240 σπίτια κάηκαν και εξετάζεται πλήρης εκκένωση

Κόσμος Χτες
Πάνω από 220.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους στην περιοχή, ενώ η πυρκαγιά στη Ζιρόντ καταγράφεται ως μία από τις μεγαλύτερες στη Γαλλία από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Καιρός Αύγουστος: Τι δείχνουν οι Ιταλοί μετεωρολόγοι για την Ελλάδα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ενώ η δυτική Ευρώπη προετοιμάζεται για ισχυρό καύσωνα, η Ελλάδα αναμένεται να παραμείνει εκτός του πυρήνα της ζέστης στις αρχές Αυγούστου.

Φωτιά στην Πυλαία Θεσσαλονίκης: Εκκένωση στο Μουσικό Σχολείο – Μήνυμα 112

Ελλάδα Χτες
Σαράντα πυροσβέστες, 12 οχήματα και επτά εναέρια μέσα επιχειρούν στην περιοχή, όπου ενεργοποιήθηκε και Ανακριτικό Κλιμάκιο για διερεύνηση εμπρησμού.

Ρίγη συγκίνησης στην απονομή: Η Εθνική Πόλο έγραψε ιστορία στο World Cup

Αθλητικά Νέα Χτες
Η Εθνική ανδρών πόλο νίκησε 15-14 την Ουγγαρία στον τελικό του World Cup στην Αυστραλία και κατέκτησε το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία της.

Αννα Φόνσου: Τι συμβαίνει πραγματικά με την υγεία της αγαπημένης ηθοποιού

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το «Σπίτι του Ηθοποιού» διέψευσε τις φήμες και αποκάλυψε την αληθινή αιτία της νοσηλείας της.