E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αντίο Γη: Ο Έλον Μασκ ανακοίνωσε σε πόσα χρόνια θα ταξιδέψει στον Αρη

Ετοιμάστε βαλίτσες

Δημοσίευση 26/11/2018 | 10:17

Αντίο Γη: Ο Έλον Μασκ ανακοίνωσε σε πόσα χρόνια θα ταξιδέψει στον Αρη

Ορθάνοιχτο άφησε το ενδεχόμενο ο Έλον Μασκ να είναι ένας από τους πρώτους ανθρώπους που θα φτάσουν στον Άρη εκτιμώντας ότι αυτό θα γίνει μέσα στα επόμενα επτά χρόνια.

Μιλώντας στην εκπομπή Axios του HBO είπε ότι υπάρχει 70% πιθανότατα να ταξιδέψει στον κόκκινο πλανήτη.

«Γνωρίζω ακριβώς τι πρέπει να κάνω» είπε ο Μασκ επισημαίνοντας ότι το ίδιο πιθανό είναι να μην κάνει ποτέ το ταξίδι της επιστροφής. «Πιστεύουμε ότι κάποιος μπορεί να επιστρέψει αλλά δεν είμαστε και σίγουροι» είπε χαρακτηριστικά.

Κατά την εκτίμηση του 47χρονου επιχειρηματία ένα ταξίδι προς τον Άρη είναι εφικτό μέσα στα επόμενα επτά χρόνια αν και τα εισιτήρια «θα κοστίζουν αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια».

Στην ίδια συνέντευξη ο Μασκ παραδέχθηκε ότι το ταξίδι στον Άρη μπορεί να αποβεί μοιραίο για όποιον το επιχειρήσει. «Οι πιθανότητες να πεθάνει κανείς στον Άρη είναι πολύ υψηλότερες από ό,τι στη Γη. Θα είναι δύσκολο. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα θανάτου ταξιδεύοντας στο βαθύ διάστημα σε ένα μικρό "τενεκεδάκι"» είπε ο Μασκ.

Επισήμανε, παράλληλα, ότι όποιος ταξιδέψει πρώτος στον κόκκινο πλανήτη δεν θα διασκεδάσει καθώς τον περιμένει αρκετή δουλειά. «Θα πρέπει να εργάζεται ασταμάτητα για να κατασκευάσει τη βάση (σ.σ. στην οποία θα μένουν οι επόμενοι πιθανοί ένοικοι του Άρη). Αλλά ακόμα και αν γίνει αυτό, το περιβάλλον θα είναι δύσκολο. Οπότε υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να πεθάνει κανείς εκεί. Σας φαίνεται αυτό ως μια έξοδος για πλούσιους» αναρωτήθηκε ο Μασκ.

Οι δηλώσεις του Μασκ έγιναν λίγες ώρες πριν να επιχειρηθεί η προσγείωση στον Άρη του πρώτου ρομποτικού γεωολογικού εργαστηρίου. Η προσγείωση του διαστημικού επιστημονικού σκάφους InSight της NASA έχει προγραμματιστεί για τις 20:00 ώρα Ελλάδος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πέθανε ο Γιώργος Μαρίνος

Ελλάδα 11.03.2026
Τα τελευταία χρόνια της ζωής του είχε αποτραβηχτεί από τα φώτα της δημοσιότητας

Ο ΔΟΕ εισηγείται άνευ προηγουμένου αποδέσμευση στρατηγικών αποθεμάτων πετρελαίου

Κόσμος 11.03.2026
Θα αποδεσμευτούν πάνω από τα 182 εκατομμύρια βαρέλια

Αναστασία Ντραγκομίροβα: Θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο 5αθλο

Αθλητικά Νέα 11.03.2026
Η 23χρονη αθλήτρια που γράφει ιστορία με μια ξεχωριστή εκπροσώπηση

ΗΠΑ: 12χρονη πέθανε μετά από καβγά με κοπέλα στον δρόμο, bullying καταγγέλλει η μητέρα της

Κόσμος 11.03.2026
Σύμφωνα με όσα ακούγονται στο βίντεο, ο καβγάς ξεκίνησε αφού τα δύο κορίτσια διώχθηκαν από το σχολικό λεωφορείο

Τραμπ: Υπονοεί σύντομο τέλος στον πόλεμο με το Ιράν εν μέσω πιέσεων από το πετρέλαιο και τις εκλογές

Κόσμος 11.03.2026
Οι αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας και η πτώση της στήριξης των Αμερικανών ενισχύουν τα σενάρια αναζήτησης εξόδου από τη σύγκρουση

Το Ιράν ετοιμάζει ναυτικές νάρκες για να μπλοκάρει τα Στενά του Ορμούζ

Κόσμος Χτες
Ο χειρότερος εφιάλτης για την παγκόσμια οικονομία - Στα Στενά του Ορμούζ παραμένουν εγκλωβισμένα περί τα 3.200 τάνκερ - Προειδοποίηση από Τραμπ

Στασιμοπληθωρισμός 2.0: Πώς το πετρέλαιο μας γυρίζει βίαια στη δεκαετία του ’70

Οικονομία Χτες
Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή εκτοξεύει το πετρέλαιο, αναζωπυρώνει τον στασιμοπληθωρισμό και φέρνει τις κεντρικές τράπεζες σε αδιέξοδο, θυμίζοντας τη δεκαετία του ’70