E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αντίο Γη: Ο Έλον Μασκ ανακοίνωσε σε πόσα χρόνια θα ταξιδέψει στον Αρη

Ετοιμάστε βαλίτσες

Δημοσίευση 26/11/2018 | 10:17

Αντίο Γη: Ο Έλον Μασκ ανακοίνωσε σε πόσα χρόνια θα ταξιδέψει στον Αρη

Ορθάνοιχτο άφησε το ενδεχόμενο ο Έλον Μασκ να είναι ένας από τους πρώτους ανθρώπους που θα φτάσουν στον Άρη εκτιμώντας ότι αυτό θα γίνει μέσα στα επόμενα επτά χρόνια.

Μιλώντας στην εκπομπή Axios του HBO είπε ότι υπάρχει 70% πιθανότατα να ταξιδέψει στον κόκκινο πλανήτη.

«Γνωρίζω ακριβώς τι πρέπει να κάνω» είπε ο Μασκ επισημαίνοντας ότι το ίδιο πιθανό είναι να μην κάνει ποτέ το ταξίδι της επιστροφής. «Πιστεύουμε ότι κάποιος μπορεί να επιστρέψει αλλά δεν είμαστε και σίγουροι» είπε χαρακτηριστικά.

Κατά την εκτίμηση του 47χρονου επιχειρηματία ένα ταξίδι προς τον Άρη είναι εφικτό μέσα στα επόμενα επτά χρόνια αν και τα εισιτήρια «θα κοστίζουν αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια».

Στην ίδια συνέντευξη ο Μασκ παραδέχθηκε ότι το ταξίδι στον Άρη μπορεί να αποβεί μοιραίο για όποιον το επιχειρήσει. «Οι πιθανότητες να πεθάνει κανείς στον Άρη είναι πολύ υψηλότερες από ό,τι στη Γη. Θα είναι δύσκολο. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα θανάτου ταξιδεύοντας στο βαθύ διάστημα σε ένα μικρό "τενεκεδάκι"» είπε ο Μασκ.

Επισήμανε, παράλληλα, ότι όποιος ταξιδέψει πρώτος στον κόκκινο πλανήτη δεν θα διασκεδάσει καθώς τον περιμένει αρκετή δουλειά. «Θα πρέπει να εργάζεται ασταμάτητα για να κατασκευάσει τη βάση (σ.σ. στην οποία θα μένουν οι επόμενοι πιθανοί ένοικοι του Άρη). Αλλά ακόμα και αν γίνει αυτό, το περιβάλλον θα είναι δύσκολο. Οπότε υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να πεθάνει κανείς εκεί. Σας φαίνεται αυτό ως μια έξοδος για πλούσιους» αναρωτήθηκε ο Μασκ.

Οι δηλώσεις του Μασκ έγιναν λίγες ώρες πριν να επιχειρηθεί η προσγείωση στον Άρη του πρώτου ρομποτικού γεωολογικού εργαστηρίου. Η προσγείωση του διαστημικού επιστημονικού σκάφους InSight της NASA έχει προγραμματιστεί για τις 20:00 ώρα Ελλάδος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πάρκινγκ στην πιλοτή: Μπορεί να στο απαγορεύσει η πολυκατοικία;

Ελλάδα 16.12.2025
Τι ισχύει για το πάρκινγκ σε πιλοτές πολυκατοικίας και ποιοι έχουν δικαίωμα

Φθηνότερο αγροτικό πετρέλαιο, μειωμένο ρεύμα, 100% αποζημιώσεις ζημιών από ΕΛΓΑ συζητά η κυβέρνηση

Ελλάδα 16.12.2025
Η κυβέρνηση δηλώνει ευθέως ότι δεν αποδέχεται τελεσίγραφα και περιγράφει ποια από τα αιτήματα των αγροτών είναι… εκτός πραγματικότητας

Σε κατάληψη το Γυμνάσιο στην Κυψέλη μετά το μαχαίρωμα στο σχολείο από μαθήτρια: «Θέλουμε να φύγει»

Ελλάδα 16.12.2025
«Οι μαθητές ήταν σε κρίση πανικού, μια κοπέλα έκλαιγε όλο το απόγευμα, φοβόμαστε όλοι» είπε μαθήτρια του σχολείου μετά το αιματηρό επεισόδιο με θύμα μια 14χρονη

Πτώση αεροπλάνου στο Μεξικό, φόβοι για τουλάχιστον δέκα νεκρούς

Ελλάδα 16.12.2025
Αεροσκάφος στο Μεξικό έπεσε πάνω σε υπόστεγο μετά από ανεξέλεγκτη πορεία, κατά την οποία γύρισε στο πλάι πετώντας για αρκετά δευτερόλεπτα πριν συντριβεί.

Νέα καταγγελία για ΔΕΔΔΗΕ: Ζητάνε 9.500 ευρώ για ρευματοκλοπές σε σπίτι ακατοίκητο εδώ και 2 χρόνια

Ελλάδα 16.12.2025
Σε επιδημία έχουν εξελιχθεί οι αλλεπάλληλες καταγγελίες πολιτών από κάθε άκρη της Ελλάδας για ξαφνικά πρόστιμα από τον ΔΕΔΔΗΕ

Ο Τραμπ υπέβαλε μήνυσή και αγωγή κατά του BBC – Ζητά 5 δισ. δολάρια αποζημίωση για συκοφαντική δυσφήμιση

Κόσμος 16.12.2025
Ο ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας ανοίγει έτσι, για πρώτη φορά, διεθνές μέτωπο κατά των ΜΜΕ

Η Καρυστιανού δηλώνει αποφασισμένη: «Πάμε για κάτι πολύ μεγάλο» – «Καμία συνεργασία με το παλιό πολιτικό σύστημα»

Ελλάδα Χτες
«Στις εκλογές πρέπει να υπάρχει εναλλακτική που να είναι 100% διαφορετική απ` όλες τις υπόλοιπες», είπε

Πέθανε ο ηθοποιός Αντονι Γκίρι σε ηλικία 78 ετών

Κόσμος Χτες
Ο ηθοποιός ήταν γνωστός για την συμμετοχή του στη σειρά General Hospital στην οποία υποδύθηκε τον Λουκ Σπένσερ

Σημαντική αλλαγή έρχεται στις συναλλαγές με κάρτες: Θα κάνουμε αναλήψεις χρημάτων ακόμη κι από τα σούπερ μάρκετ

Οικονομία Χτες
Δεν θα υπάρχει χρέωση ενώ παράλληλα θα μειωθεί η εξάρτηση από τα ΑΤΜ – Ήδη η MasterCard εφαρμόζει την πρακτική αυτή σε άλλες χώρες

Απίστευτο: Ο «Φραπές» που φώναξαν στη Βουλή ίσως να μην είναι ο «Φραπές» του ΟΠΕΚΕΠΕ

Πολιτική Χτες
Τι αναφέρει ο Πέτρο Κουσουλό στην εκπομπή «Αποκαλύψεις»