E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Βρέθηκε το κορίτσι από την Ζάκυνθο που αναζητούσε υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ

Το διάσημο Zante Girl που φωτογράφησαν μετά τους σεισμούς του 1953 στη Ζάκυνθο

Δημοσίευση 22/11/2018 | 11:51

Βρέθηκε το κορίτσι από την Ζάκυνθο που αναζητούσε υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ

Η αναζήτηση αυτή είχε αίσιο τέλος, αφού η μεγάλη κινητοποίηση και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού έφερε αποτέλεσμα.

Το μικρό ξανθό κοριτσάκι με το ροζ φιόγκο στα μαλλιά, που φωτογράφησε το 1953 στη Ζάκυνθο ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζέιμς Μπέικερ, την εποχή που βρέθηκε στο νησί ως πεζοναύτης μετά τον καταστροφικό σεισμό, βρέθηκε! Ονομάζεται Γιοβάνα Ξιφίτα - Βυθούλκα, ζει στο Μουζάκι της Ζακύνθου και σήμερα είναι 71 ετών.

Τη γλυκύτατη γυναίκα εντόπισε η Λουίζα Μόρφη:

"Την Βρήκα! Όταν μου έστειλε μια φίλη μου το πόστ για να βάλω στις σελίδες μας στο Zakynthos Informer, κοιτούσα την φωτογραφία και μου έκανε εντύπωση πως η κοπέλα μέσα στην φωτογραφία έμοιαζε πάρα πολύ με μια γνωστή μου. Είχε τα ίδια χαρακτηριστικά με την κοπέλα στην φωτογραφία. Όπως κοιτούσα την φωτογραφία θυμήθηκα μια ιστορία που μου έλεγε τότε ο πεθερός μου, πως παίζανε τα παιδιά στο χωράφια στην περιοχή που έμοιαζε στη φωτογραφία και έτσι ξεκίνησα την προσπάθεια να την βρω το Ζante Girl. Αμέσως έστειλα την φωτογραφία σε μια συγγενή της φίλης μου και ρώτησα αν ήταν η γιαγιά της, χωρίς να υπολογίζω τα χρόνια κλπ. Τελικά ήταν η θεία της. Πήρα μια φωτογραφία που είχα και την έδειξα στην αδελφή της που βεβαίωσε ότι όντως ήταν η αδελφή της…. σήμερα μιλήσαμε μαζί της".

Την ιστορία με τη φωτογραφία του βετεράνου Αμερικανού πολιτικού δημοσιοποίησε μια οικογένεια Ελληνοαμερικανών από το Χιούστον, στο εστιατόριο των οποίων ο Τζέιμς Μπέικερ τρώει συχνά. Μιλώντας τους για τη φωτογραφία και την εμπειρία του στην Ελλάδα μετά το σεισμό του 1953, οι τρεις κόρες του ιδιοκτήτη ανέλαβαν δράση σε Ελλάδα και ΗΠΑ. Η ιστορία διαδόθηκε από στόμα σε στόμα και βεβαίως μέσω social media και Ίντερνετ, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό τελικά της κυρίας Ξιφίτα - Βυθούλκα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Προϋπολογισμός 2026: Εγκρίθηκε με 159 «ναι» από τη Βουλή μετά από θυελλώδη συζήτηση

Ελλάδα Χτες
Σύμφωνα με την κοινοβουλευτική παράδοση, η ψήφιση του προϋπολογισμού εκλαμβάνεται και ως ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Koυπόνι 200 ευρώ για Gigabit Voucher – Όλα τα βήματα για να προλάβετε την επιδότηση

Tech + Science Χτες
Λίγες ημέρες έμειναν για την αίτηση για τις οπτικές ίνες – Πότε εκπνέει η προθεσμία

ΟΠΕΚΕΠΕ: Η «παγίδα» με τα παρατσούκλια και ο μύθος του άλλου «Φραπέ»

Ελλάδα Χτες
Πρόκειται για μια αφήγηση που παρουσιάστηκε ως «αποκάλυψη», αλλά στην πραγματικότητα συνιστά μια βολική κατασκευή, η οποία -παρά το αρχικό της θόρυβο- καταρρέει πλήρως.

Θεσσαλονίκη: Αγρότες από το μπλόκο Μαλγάρων μοίρασαν ρύζι σε διερχόμενους οδηγούς

Ελλάδα Χτες
Αγρότες στα Μάλγαρα μοίρασαν αδιάθετο ρύζι σε οδηγούς - Πρόκειται για μια δράση που έχει ως στόχο την ενημέρωση του κόσμου αλλά και την ευαισθητοποίησή του

Στεγαστική κρίση: Αυτό είναι το πρώτο σχέδιο της Κομισιόν για την αντιμετώπισή της

Κόσμος Χτες
Αυξήσεις 60% στις τιμές κατοικιών, 30% στα ενοίκια και 1,3 εκατ. άστεγοι - Το ευρωπαϊκό σχέδιο για 650.000 νέες κατοικίες ετησίως και μέτρα για τον περιορισμό των βραχυχρόνιων μισθώσεων

Μυστήριο με τον θάνατο αντιπροσώπου σερβικής εταιρείας όπλων στη Μόσχα

Κόσμος Χτες
Τον Ιούνιο η συγκεκριμένη εταιρεία συμπεριλήφθηκε στη λίστα που δημοσίευσε η υπηρεσία εξωτερικών πληροφοριών της Ρωσίας με τις σερβικές εταιρείες που προμηθεύουν το Κίεβο με πυρομαχικά

Ανατροπή στη δολοφονία της 22χρονης τραγουδίστριας Delarosa στο Λος Αντζελες

Κόσμος Χτες
Παιδικοί φίλοι πίσω από την παγίδα θανάτου

Αργίες 2026: Όλα τα τριήμερα της νέας χρονιάς

Ελλάδα Χτες
Δεν έχει πολλές ημέρες ξεκούρασης η νέα χρονιά

Κουτσούμπας σε Κωνσταντοπούλου στη Βουλή: Αυτή είστε!

Ελλάδα Χτες
Η αντιπαράθεση έγινε κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, όταν ο κ. Κουτσούμπας επέκρινε όλα τα κόμματα για φιλονατοϊκή στάση – Αντίδραση από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου