E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Βρέθηκε το κορίτσι από την Ζάκυνθο που αναζητούσε υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ

Το διάσημο Zante Girl που φωτογράφησαν μετά τους σεισμούς του 1953 στη Ζάκυνθο

Δημοσίευση 22/11/2018 | 11:51

Βρέθηκε το κορίτσι από την Ζάκυνθο που αναζητούσε υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ

Η αναζήτηση αυτή είχε αίσιο τέλος, αφού η μεγάλη κινητοποίηση και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού έφερε αποτέλεσμα.

Το μικρό ξανθό κοριτσάκι με το ροζ φιόγκο στα μαλλιά, που φωτογράφησε το 1953 στη Ζάκυνθο ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζέιμς Μπέικερ, την εποχή που βρέθηκε στο νησί ως πεζοναύτης μετά τον καταστροφικό σεισμό, βρέθηκε! Ονομάζεται Γιοβάνα Ξιφίτα - Βυθούλκα, ζει στο Μουζάκι της Ζακύνθου και σήμερα είναι 71 ετών.

Τη γλυκύτατη γυναίκα εντόπισε η Λουίζα Μόρφη:

"Την Βρήκα! Όταν μου έστειλε μια φίλη μου το πόστ για να βάλω στις σελίδες μας στο Zakynthos Informer, κοιτούσα την φωτογραφία και μου έκανε εντύπωση πως η κοπέλα μέσα στην φωτογραφία έμοιαζε πάρα πολύ με μια γνωστή μου. Είχε τα ίδια χαρακτηριστικά με την κοπέλα στην φωτογραφία. Όπως κοιτούσα την φωτογραφία θυμήθηκα μια ιστορία που μου έλεγε τότε ο πεθερός μου, πως παίζανε τα παιδιά στο χωράφια στην περιοχή που έμοιαζε στη φωτογραφία και έτσι ξεκίνησα την προσπάθεια να την βρω το Ζante Girl. Αμέσως έστειλα την φωτογραφία σε μια συγγενή της φίλης μου και ρώτησα αν ήταν η γιαγιά της, χωρίς να υπολογίζω τα χρόνια κλπ. Τελικά ήταν η θεία της. Πήρα μια φωτογραφία που είχα και την έδειξα στην αδελφή της που βεβαίωσε ότι όντως ήταν η αδελφή της…. σήμερα μιλήσαμε μαζί της".

Την ιστορία με τη φωτογραφία του βετεράνου Αμερικανού πολιτικού δημοσιοποίησε μια οικογένεια Ελληνοαμερικανών από το Χιούστον, στο εστιατόριο των οποίων ο Τζέιμς Μπέικερ τρώει συχνά. Μιλώντας τους για τη φωτογραφία και την εμπειρία του στην Ελλάδα μετά το σεισμό του 1953, οι τρεις κόρες του ιδιοκτήτη ανέλαβαν δράση σε Ελλάδα και ΗΠΑ. Η ιστορία διαδόθηκε από στόμα σε στόμα και βεβαίως μέσω social media και Ίντερνετ, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό τελικά της κυρίας Ξιφίτα - Βυθούλκα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Λάρισα: Έκανε όπισθεν και τραυμάτισε τρίχρονο κοριτσάκι– Νοσηλεύεται στο νοσοκομείo

Ελλάδα 17.01.2026
To κοριτσάκι που διέμενε σε χωριό του δήμου Τυρνάβου

Χειμερινές εκπτώσεις: Ποιες Κυριακές είναι ανοικτά τα καταστήματα

Οικονομία 17.01.2026
Λόγω χειμερινών εκπτώσεων, τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργήσουν τις Κυριακές, 18 και 25 Ιανουαρίου

Κωνσταντινούπολη: Ανήλικος μαχαίρωσε θανάσιμα 17χρονο – Σοκάρει η ομολογία του

Κόσμος 17.01.2026
Αγρια δολοφονία μπροστά σε κάμερα ασφαλείας

Αγρίνιο: Ομολόγησε ο δράστης για τη δολοφονία του 50χρονου – Στο μικροσκόπιο ερωτικό κίνητρο

Ελλάδα 17.01.2026
Σοκ στη Μακρύνεια από τον θάνατο του Κώστα Αλεξανδρή

«Κόκκινος Συναγερμός» για την επιτραπέζια ελιά – Απειλείται από τη συμφωνία με τη Mercosur

Οικονομία 17.01.2026
Η συμφωνία ΕΕ – Mercosur απειλεί τη βιωσιμότητα του κλάδου και στρεβλώνει τον ανταγωνισμό

«Να μάθουμε τι συνέβη» – Πέντε οικογένειες μηνύουν το TikTok για τους θανάτους των παιδιών τους

Κόσμος 17.01.2026
Βρετανοί γονείς οδηγούν το TikTok σε αμερικανικό δικαστήριο σε μια υπόθεση-ορόσημο για την ευθύνη των social media

«Η Λόρα είναι στην Αθήνα»: Ο λόγος που δεν ταξιδεύουν οι γονείς της στην πρωτεύουσα

Ελλάδα 17.01.2026
Για ένατη συνεχόμενη ημέρα παραμένει αγνοούμενη η 16χρονη

Τρεις Ιεράρχες 2026: Έτσι θα λειτουργήσουν τα σχολεία

Ελλάδα 17.01.2026
Μαθητές και εκπαιδευτικοί θα λάβουν μέρος στον εκκλησιασμό.

Απίστευτο περιστατικό στους Αγ. Αναργύρους: Ρομά έκλεψε οστά και ζητούσε λύτρα για να τα επιστρέψει

Ελλάδα 17.01.2026
Το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων Αγίων Αναργύρων έχει αναλάβει την προανάκριση.