E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Βρέθηκε το κορίτσι από την Ζάκυνθο που αναζητούσε υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ

Το διάσημο Zante Girl που φωτογράφησαν μετά τους σεισμούς του 1953 στη Ζάκυνθο

Δημοσίευση 22/11/2018 | 11:51

Βρέθηκε το κορίτσι από την Ζάκυνθο που αναζητούσε υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ

Η αναζήτηση αυτή είχε αίσιο τέλος, αφού η μεγάλη κινητοποίηση και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού έφερε αποτέλεσμα.

Το μικρό ξανθό κοριτσάκι με το ροζ φιόγκο στα μαλλιά, που φωτογράφησε το 1953 στη Ζάκυνθο ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζέιμς Μπέικερ, την εποχή που βρέθηκε στο νησί ως πεζοναύτης μετά τον καταστροφικό σεισμό, βρέθηκε! Ονομάζεται Γιοβάνα Ξιφίτα - Βυθούλκα, ζει στο Μουζάκι της Ζακύνθου και σήμερα είναι 71 ετών.

Τη γλυκύτατη γυναίκα εντόπισε η Λουίζα Μόρφη:

"Την Βρήκα! Όταν μου έστειλε μια φίλη μου το πόστ για να βάλω στις σελίδες μας στο Zakynthos Informer, κοιτούσα την φωτογραφία και μου έκανε εντύπωση πως η κοπέλα μέσα στην φωτογραφία έμοιαζε πάρα πολύ με μια γνωστή μου. Είχε τα ίδια χαρακτηριστικά με την κοπέλα στην φωτογραφία. Όπως κοιτούσα την φωτογραφία θυμήθηκα μια ιστορία που μου έλεγε τότε ο πεθερός μου, πως παίζανε τα παιδιά στο χωράφια στην περιοχή που έμοιαζε στη φωτογραφία και έτσι ξεκίνησα την προσπάθεια να την βρω το Ζante Girl. Αμέσως έστειλα την φωτογραφία σε μια συγγενή της φίλης μου και ρώτησα αν ήταν η γιαγιά της, χωρίς να υπολογίζω τα χρόνια κλπ. Τελικά ήταν η θεία της. Πήρα μια φωτογραφία που είχα και την έδειξα στην αδελφή της που βεβαίωσε ότι όντως ήταν η αδελφή της…. σήμερα μιλήσαμε μαζί της".

Την ιστορία με τη φωτογραφία του βετεράνου Αμερικανού πολιτικού δημοσιοποίησε μια οικογένεια Ελληνοαμερικανών από το Χιούστον, στο εστιατόριο των οποίων ο Τζέιμς Μπέικερ τρώει συχνά. Μιλώντας τους για τη φωτογραφία και την εμπειρία του στην Ελλάδα μετά το σεισμό του 1953, οι τρεις κόρες του ιδιοκτήτη ανέλαβαν δράση σε Ελλάδα και ΗΠΑ. Η ιστορία διαδόθηκε από στόμα σε στόμα και βεβαίως μέσω social media και Ίντερνετ, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό τελικά της κυρίας Ξιφίτα - Βυθούλκα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραγωδία στη Ρόδο: Μάνα και κόρη τα θύματα του φονικού τροχαίου στο Αφάντου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο οδηγός του άλλου οχήματος κρατείται από την αστυνομία

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 2‑2: «Αυτοκτόνησε» ο ΠΑΟΚ και έχασε την 2η θέση μαζί με τα προκριματικά του Champions League

E-Daily 2.TopNews Χτες
Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο έκλεισε η σεζόν για τους «ασπρόμαυρους»

Ρόδος: Δύο γυναίκες έχασαν τη ζωή τους όταν το αυτοκίνητο τους ανετράπη μετά από σφοδρή σύγκρουση

Ελλάδα Χτες
Τραγικό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στην περιοχή της Αφάντου στην Ρόδο, με δύο γυναίκες να χάνουν τη ζωή τους έπειτα από σφοδρή σύγκρουση δύο οχημάτων

Αγιοι Ανάργυροι: «Είχα να καθαρίσω δυο μέρες, γι’ αυτό αντίκρισαν αυτές τις εικόνες» υποστήριξε η μητέρα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες είχε γίνει και στο παρελθόν ανώνυμη αναφορά για την οικογένεια, πριν από περίπου δύο χρόνια

H Starbucks απολύει εργαζόμενους στις ΗΠΑ και κάνει reset στην Ελλάδα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Μεταφέρει μέρος του προσωπικού στο Νάσβιλ λόγω των χαμηλότερων φόρων και μισθών

Η Μαρία Καρυστιανού στον Αρειο Πάγο για το νέο κόμμα τη Δευτέρα – «Είναι επίσημο πλέον το ξεκίνημα»

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Γράφουμε όλοι μαζί τη σωστή και την καλή ιστορία» τόνισε, μεταξύ άλλων, η Μαρία Καρυστιανού

Μετρό: Σε ποιους σταθμούς αλλάζει από σήμερα το ωράριο λειτουργίας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Προσωρινές αλλαγές στη λειτουργία τεσσάρων σταθμών της Γραμμής 2 του Μετρό Αθήνας θα ισχύσουν από το βράδυ της Κυριακής 17 Μαΐου, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ

Ποιος Έλληνας συνθέτης κρύβεται πίσω από τη μεγάλη νίκη της Βουλγαρίας στη Eurovision 2026

E-Daily 3.Left Χτες
Ο Δημήτρης Κοντόπουλος, ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες δημιουργούς, υπογράφει το «Bangaranga» που χάρισε στη Βουλγαρία την πρώτη της νίκη στον θεσμό.

Νεκρός άνδρας εντοπίστηκε στις τουαλέτες στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Ελλάδα Προχτές
Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις