E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Βαρκελώνη: Εκτροχιασμός τρένου ‑ Ένας νεκρός, 49 τραυματίες

Κατολίσθηση προκάλεσε τον εκτροχιασμό του τρένου

Δημοσίευση 20/11/2018 | 15:39

Βαρκελώνη: Εκτροχιασμός τρένου ‑ Ένας νεκρός, 49 τραυματίες

Σε σοβαρή κατάσταση οι πέντε από τους τραυματίες - Έρευνα από το Υπουργείο Έργων σε συνεργασία με γεωλόγους
Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και 49 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι πέντε σοβαρά, κατά τον εκτροχιασμό νωρίτερα σήμερα περιφερειακού τρένου κοντά στην Βαρκελώνη, στην βορειοανατολική Ισπανία, εξαιτίας κατολίσθησης που σημειώθηκε έπειτα από σφοδρές βροχοπτώσεις, σύμφωνα με νέο απολογισμό που έδωσαν στη δημοσιότητα οι υπηρεσίες επειγόντων περιστατικών.

Το τρένο εκτελούσε το δρομολόγιο μεταξύ της πόλης Μανρέσα και της Βαρκελώνης, στην Καταλονία. Δύο από τα έξι βαγόνια της αμαξοστοιχίας εκτροχιάστηκαν γύρω στις 06:15 τοπική ώρα (07:15 ώρα Ελλάδος) κοντά σε μικρό χωριό που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 35 χιλιομέτρων βορειοδυτικά της Βαρκελώνης, αναφέρει σε μήνυμά της στο Twitter η υπηρεσία πολιτικής προστασίας της περιοχής.

Από τους 133 επιβαίνοντες στο τρένο, "ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, πέντε τραυματίστηκαν σοβαρά και 44 ελαφρά", σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή.

Ο εκτροχιασμός του τρένου οφείλεται σε κατολίσθηση που προκλήθηκε μετά τις σφοδρές βροχοπτώσεις που σημειώνονται στην περιοχή εδώ και αρκετές μέρες, διευκρίνισε παράλληλα η εταιρεία Adif, η οποία διαχειρίζεται το σιδηροδρομικό δίκτυο.

"Έγινε ένα δυνατό φρενάρισμα, ορισμένοι επιβάτες έπεσαν ή σκόνταψαν και έσβησαν τα φώτα", διηγήθηκε η Μαρί Κάρμεν, η οποία επέβαινε στο τρένο, στην εφημερίδα La Vanguardia, προσθέτοντας ότι μετά το δυστύχημα είδε "πέτρες πάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές". Σύμφωνα με την ίδια, τα ασθενοφόρα έφτασαν πολύ γρήγορα στον τόπο του δυστυχήματος.

Ο υπουργός Έργων Χοσέ Λουίς Αμπάλος εξήγησε στον ραδιοσταθμό Cadena Ser ότι τα έργα που έχουν γίνει στην περιοχή αυτή για την αντιμετώπιση των κατολισθήσεων δεν "άντεξαν στους βράχους που έπεσαν".

Ο ίδιος ανακοίνωσε εξάλλου ότι το υπουργείο του θα πραγματοποιήσει έρευνα, με γεωλόγους.

Εκτροχιασμοί από κατολισθήσεις είχαν προκληθεί και το 2009 και το 2011 στην ζώνη αυτή, αλλά τότε κανένας δεν είχε τραυματιστεί σοβαρά, σύμφωνα με τις τοπικές εφημερίδες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΗΠΑ και Ιράν απορρίπτουν την πιθανότητα εκεχειρίας, σύμφωνα με το Reuters

Ελλάδα Χτες
ΗΠΑ και Ιράν αντιτίθενται στην πιθανότητα εκεχειρίας στη Μέση Ανατολή

Οδηγούσε μεθυσμένος και χωρίς δίπλωμα, συνελήφθη 32χρονος στην Κέρκυρα

Ελλάδα Χτες
Ο 32χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας, ενώ του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 1.500 ευρώ

Δύο νεκροί στις φυλακές Κορυδαλλού

Ελλάδα Χτες
Πρόκειται για έναν 49χρονο Έλληνα και έναν 43χρονο από το Μπαγκλαντές

Σεισμός στα ανοιχτά των Χανίων

Ελλάδα Χτες
Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 14,2 χιλιόμετρα

Θεσσαλονίκη: Συγκλονίζει ο πατέρας της 14χρονης που πέθανε μετά από επέμβαση

Ελλάδα Χτες
«Πήγαμε με γεμάτη αγκαλιά και φύγαμε με φέρετρο»

Κινητοποιήσεις προαναγγέλλουν οι πρατηριούχοι καυσίμων

Ελλάδα Χτες
Διαμαρτύρονται για το πλαφόν στο κέρδος

Με online αίτηση τα 100 ευρώ για γυαλιά οράσεως – Πώς θα πάρετε την αποζημίωση

Οικονομία Χτες
Δείτε τι δικαιούστε, κάθε πότε και πώς θα κάνετε την αίτηση

Τραμπ: Σύντομα θα καταλάβουμε το Στενό του Ορμούζ ‑ Πολλές χώρες θα στείλουν πλοία

Κόσμος Χτες
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν έδωσε λεπτομέρειες για το ποιες θα είναι αυτές οι χώρες - Η ανάρτησή του

Πέθανε ο κιθαρίστας των Motοrhead Φιλ Κάμπελ

Πολιτισμός Χτες
Ήταν «αφοσιωμένος σύζυγος, υπέροχος πατέρας και περήφανος παππούς»

Τραγωδία στο Ηράκλειο: Μωρό βρέθηκε νεκρό στην κούνια του

Ελλάδα Χτες
Το αγοράκι τεσσάρων μηνών εντόπισε η μητέρα του και αμέσως σήμανε συναγερμός