E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μακελειό στο Σικάγο με τέσσερις νεκρούς από πυροβολισμούς σε νοσοκομείο

Ερωτική αντιζηλία το κίνητρο του δράστη

Δημοσίευση 20/11/2018 | 08:20

Μακελειό στο Σικάγο με τέσσερις νεκρούς από πυροβολισμούς σε νοσοκομείο

Έντονο ερωτικό στοιχείο φαίνεται πως υπάρχει στην υπόθεση των πυροβολισμών στο νοσοκομείο Μέρσι στο Σικάγο, όπου έχασαν τη ζωή τους τέσσερα άτομα.

Ο 32χρονος δράστης, ο οποίος αναγνωρίστηκε από πηγές ως ο Χουάν Λόπεζ και η πρώην αρραβωνιαστικιά του, Δρ Ταμάρα Ο' Νιλ, είναι δύο από τους νεκρούς. Ο αστυνομικός Σάμουελ Χιμένες, 28 ετών, σκοτώθηκε επίσης. Ο Χιμένεθ, ήταν παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών, είχε μόλις τελειώσει τη δοκιμαστική περίοδο του ως αστυνομικός. Η δεύτερη γυναίκα που πυροβολήθηκε από τον Λόπεζ ήταν φαρμακευτικός τεχνικός στο νοσοκομείο Μέρσι και το όνομά της δεν έχει δημοσιοποιηθεί.

Οι Ο Νιλ και λόπεζ είχαν προγραμματίσει να παντρευτούν στις 27 Οκτωβρίου, αλλά η Ο' Νιλ ματαίωσε τον γάμο τον Σεπτέμβριο. Υπήρξε μια «λεκτική διαφωνία» μεταξύ της Ο' Νιλ και του Λόπεζ στο χώρο στάθμευσης, δήλωσε ο επιθεωρητής του αστυνομικού τμήματος του Σικάγου, Έντι Τζόνσον, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου τη Δευτέρα το βράδυ.

Ένα τρίτο πρόσωπο, που είπε ο Τζόνσον ήταν φίλος με «ένα από τα δύο άτομα», προσπάθησε στη συνέχεια να παρέμβει. «Εκείνη την στιγμή, το αρσενικό άτομο σήκωσε το πουκάμισό του και έδειξε ένα όπλο», πρόσθεσε ο Τζόνσον. Ο γνωστός έφυγε μέσα στο νοσοκομείο και η άμεση δράση έλαβε σύντομα μια κλήση για επίθεσης που έλαβε χώρα στο χώρο στάθμευσης. Μόλις δευτερόλεπτα αργότερα έγινε και μια δεύτερη κλήση. Είχαν πέσει πυροβολισμοί.

Ο Τζέιμς Γκρέι είδε τους Λόπεζ και Ο' Νιλ να μιλάνε ο ένας στον άλλο στο πάρκινγκ όταν ξαφνικά ο Λόπεζ έβγαλε ένα όπλο. «Ο κύριος γύρισε και την πυροβόλησε τρεις φορές στο στήθος», είπε ο Γκρέι στο WLS . «Μόλις έπεσε στο έδαφος, γύρισε και πυροβόλησε ξανά τρεις φορές».

Αφού ο Λόπεζ πυροβόλησε ξανά την Ο' Νιλ, πυροβόλησε σε αστυνομικό αυτοκίνητο που άρχισε να κατευθύνεται προς αυτόν και στη συνέχεια εισήλθε στο νοσοκομείο.

«Οι αξιωματικοί τον παρακολούθησαν με ένα όπλο», είπε ο Τζόνσον. «Έριξε πολλές βολές για να μπορέσει να ξεφύγει από το αυτοκίνητο της ομάδας».

Στη συνέχεια σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Λόπεζ πυροβόλησε και σκότωσε την άλλη γυναίκα μέσα στο ασανσέρ του νοσοκομείου εν ψυχρώ. Εν τω μεταξύ είχε πυροβολήσει εναντίον του αστυνομικού που στη συνέχεια κατέληξε στο νοσοκομείο, ενώ έριξε και εναντίον ενός ακόμα αστυνομικού πετυχαίνοντάς τον στο αλεξίσφαιρο γιλέκο του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σύνταξη 1.700 ευρώ για τους πληγέντες στο Μάτι και στη Μάνδρα ανακοίνωσε το υπ. Οικονομικών

Ελλάδα 09.12.2025
Προβλέπεται, επίσης, καθολική διαγραφή οφειλών προς την εφορία, τα ασφαλιστικά ταμεία και την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και πλήρης υγειονομική κάλυψη για τους εγκαυματίες, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό

Πότε πληρώνονται συντάξεις, δώρο Χριστουγέννων και επιδόματα

Οικονομία 09.12.2025
Νωρίτερα φέτος οι καταβολές τον Δεκέμβριο

Τέλη κυκλοφορίας 2026: Όλες οι παγίδες που «καίνε» χιλιάδες οδηγούς

Οικονομία 09.12.2025
Όσα ξεκαθαρίζει ο νέος οδηγός της ΑΑΔΕ

Τι αλλάζει στο Δημόσιο το 2026: Προσλήψεις, αυξήσεις μισθών και νέα επιδόματα

Οικονομία 09.12.2025
Αυξήσεις αποδοχών και μισθολογικές παρεμβάσεις

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Αύξηση ασφαλιστικών εισφορών φέρνει το 2026

Οικονομία 09.12.2025
Η κρίσιμη επιλογή του Ιανουαρίου

Γερμανία: Ρεκόρ πτωχεύσεων για επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα

Οικονομία 09.12.2025
Έως το τέλος του έτους στη Γερμανία θα έχουν υποβάλει αίτηση πτώχευσης 8% περισσότερες εταιρείες από πέρυσι

Πρόεδρος Κτηνοτρόφων Χανίων: «Μεγάλη συγγνώμη» από τους αστυνομικούς που τραυματίστηκαν

Ελλάδα 09.12.2025
«Κακώς έγιναν αυτά τα πράγματα», δήλωσε ο Γιάννης Βερυκάκης

Αμετακίνητοι αγρότες και κτηνοτρόφοι – Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους

Ελλάδα 09.12.2025
Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι με μπλόκα σε αεροδρόμια, λιμάνια και βασικούς οδικούς άξονες σε όλη τη χώρα.

Πόσα δισεκατομμύρια θα δώσει η Ελλάδα στην Ουκρανία, αν εγκριθεί το δάνειο της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ελλάδα Χτες
Η Κομισιόν παρουσίασε τα συνολικά ποσά στους διπλωμάτες