E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Οι αριθμοί σοκάρουν: 71 οι νεκροί και 1.000 οι αγνοούμενοι από την πυρκαγιά στην Καλιφόρνια

Στην πυρόπληκτη Καλιφόρνια αναμένεται να κάνει μια επίσκεψη ο πρόεδρος Τραμπ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 17/11/2018 | 12:24

Οι αριθμοί σοκάρουν: 71 οι νεκροί και 1.000 οι αγνοούμενοι από την πυρκαγιά στην Καλιφόρνια

Ο αριθμός των ανθρώπων που αγνοούνται μετά τη δασική πυρκαγιά που προκάλεσε τεράστια καταστροφή στη βόρεια Καλιφόρνια, η οποία αποκαλείται Camp Fire, αυξήθηκε σε πάνω από 1.000, ανακοίνωσαν οι αρχές, ενώ γνωστοποίησαν επίσης ότι εντοπίστηκαν τα λείψανα άλλων οκτώ θυμάτων, με αποτέλεσμα ο — ακόμη προσωρινός — απολογισμός των νεκρών στην Κομητεία Μπιούτ να αυξηθεί στους 71.

Ο αριθμός των αγνοουμένων, που πιθανόν συμπεριλαμβάνει ανθρώπους που σώθηκαν από τις φλόγες και δεν ξέρουν πως έχουν κηρυχθεί αγνοούμενοι, αυξήθηκε από τους 631 την Πέμπτη στους 1.011, ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο σερίφης της Κομητείας Μπιούτ, ο Κόρι Χόνι.

«Θέλω να κατανοήσετε ότι αυτός είναι ένας κατάλογος που εξελίσσεται», τόνισε ο σερίφης Χόνι. «Οι πληροφορίες που σας δίνει είναι ανεπεξέργαστα δεδομένα και υπάρχει (…) πιθανότητα ο κατάλογος να περιέχει διπλές καταχωρίσεις», εξήγησε.

Στην Καλιφόρνια αναμένεται σήμερα να κάνει μια επίσκεψη ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, για να συναντηθεί με πυροπαθείς, έπειτα από την φονικότερη πυρκαγιά στην ιστορία της Πολιτείας, η οποία ξέσπασε την 8η Νοεμβρίου.

Η γιγαντιαία δασική πυρκαγιά, που απέχει πολύ από το να έχει τεθεί υπό έλεγχο — την Παρασκευή είχε ελεγχθεί κατά το 45%, κατά το πυροσβεστικό σώμα της Πολιτείας — απανθράκωσε σχεδόν 10.000 σπίτια και άλλα κτίρια και 550.000 στρέμματα γης.

Στο νότιο τμήμα της Καλιφόρνιας, η λεγόμενη Woolsey Fire κατέκαψε πάνω από 400.000 στρέμματα, συμπεριλαμβανομένου ενός τμήματος του γνωστού θέρετρου Μάλιμπου, όπου συχνάζουν διασημότητες, και έχει στοιχίσει τη ζωή σε τρεις ανθρώπους. Ο απολογισμός των πυρκαγιών σε όλη την Πολιτεία έχει φθάσει, κατά συνέπεια, τους τουλάχιστον 74 από την περασμένη Πέμπτη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η στιγμή που βόμβα πέφτει κοντά στο συνεργείο του Mega στον Λίβανο: Η αντίδραση της δημοσιογράφου

Κόσμος 06.03.2026
Συγκλονιστικά πλάνα από τα σύνορα Ισραήλ και Λιβάνου

Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε ότι έχει εκρηκτικά έξω από τη ΓΑΔΑ

Ελλάδα 06.03.2026
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται για αλλοδαπό

Ένας Έλληνας μετέφερε το πρώτο φορτίο πετρελαίου από τη μετά Μαδούρο Βενεζουέλα

Κόσμος 06.03.2026
Ο εφοπλιστής Τσάκος και το πρώτο φορτίο πετρελαίου που έφυγε από τη Βενεζουέλα μετά τη σύλληψη Μαδούρο από την κυβέρνηση Τραμπ.

Ιρανοί παρακρατικοί ντύνονται γυναίκες για να κρυφτούν από τα ισραηλινά drone

Κόσμος 06.03.2026
Ιρανοί αξιωματούχοι ντύνονται με τσαντόρ και γυναικεία ρούχα για να γλιτώσουν από τα ισραηλινά drone, με τον αρχηγό της Μπασίτζ στην Τεχεράνη να κρύβεται πίσω από το ίδιο σύμβολο καταπίεσης των Ιρανών γυναικών

Τραμπ: Καμία συμφωνία με το Ιράν, μόνο παράδοση άνευ όρων και μετά θα επιλέξουμε τον νέο ηγέτη

Κόσμος 06.03.2026
Ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε τους συμμάχους των ΗΠΑ να εργαστούν για να «κάνουν το Ιράν μεγάλο ξανά»

Ο Βασίλης Σπανούλης σκέφτεται ακόμη και την παραίτηση από τη Μονακό

Αθλητικά Νέα 06.03.2026
Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός και προπονητής των Μονεγάσκων, είναι ιδιαίτερα προβληματισμένος

Ακρωτήρι: Ο Βρετανός πιλότος F‑35 που έγραψε ιστορία καταρρίπτοντας ιρανικά drones – Πώς το γιόρτασε

Ελλάδα 06.03.2026
Τι είπε στον Guardian ο πιλότος της RAF που έγραψε ιστορία

Ιράν – Φρουροί της Επανάστασης: Θα χρησιμοποιήσουμε πιο προηγμένους πυραύλους τις επόμενες ημέρες

Κόσμος 06.03.2026
Αξιωματούχος των Φρουρών της Επανάστασης ανέφερε πως μέχρι στιγμής το Ιράν χρησιμοποιεί πυραύλους παλαιότερης τεχνολογίας

Τουρκία: «Υπάρχει κίνδυνος σύγκρουσης με το Ισραήλ» λέει ο Γκιουλέρ ‑ Πρόταση στις ΗΠΑ για τους S400

Κόσμος 06.03.2026
«Προτείναμε στους Αμερικανούς οι S-400 να λειτουργούν αυτόνομα, περιμένουμε την απάντησή τους» ανέφερε ο υπουργός Αμυνας της Τουρκίας

Θλίψη στο Πανεπιστήμιο Κρήτης για τον θάνατο του 30χρονου Ορφέα

Ελλάδα 06.03.2026
Το Τμήμα Ιστορίας & Αρχαιολογίας αποχαιρετά τον απόφοιτό του με ψήφισμα, ενώ συλλυπητήρια μηνύματα δημοσίευσαν καθηγητές και συλλογικότητες.