E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Παραπομπή Μπουτάρη σε δίκη για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου στη Θεσσαλονίκη

Σε δίκη παραπέμπονται και επτά μέλη της διοίκησης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Δημοσίευση 16/11/2018 | 14:31

Παραπομπή Μπουτάρη σε δίκη για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου στη Θεσσαλονίκη

Σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης παραπέμπονται επτά μέλη της διοίκησης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης την περίοδο 2011-14, για «υπόθεση διπλών αμοιβών και παράνομων επιδομάτων» που χορηγήθηκαν, ζημιώνοντας τον Οργανισμό.

Σύμφωνα με το υπ' αριθμόν 218/2018 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, ανάμεσα σ' αυτούς που θα καθίσουν στο εδώλιο του δικαστηρίου είναι και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, με την ιδιότητα του προέδρου του Φεστιβάλ, ο επί σειρά ετών διευθυντής του Φεστιβάλ, Δημήτρης Εϊπίδης και ο αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης, Σπύρος Πέγκας.

Η κατηγορία που τους αποδίδεται - όπως επίσης στα υπόλοιπα τέσσερα μέλη της τότε διοίκησης - είναι αυτό της απιστίας από κοινού, σε βάρος Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου, σε βαθμό κακουργήματος.

Η υπόθεση συνδέεται με δύο σκέλη, το πρώτο αφορά παράνομες αμοιβές που κατηγορείται ότι εισέπραξε ο Δημήτρης Εϊπίδης, ο οποίος φέρεται να αμειβόταν τόσο με την ιδιότητα του διευθυντή, όσο και μ' αυτή του καλλιτεχνικού διευθυντή, ενώ το δεύτερο αφορά την παράνομη χορήγηση επιδομάτων ευθύνης σε δύο υπαλλήλους του Φεστιβάλ.

Όπως καταλήγουν οι εφέτες του Συμβουλίου, το επιπλέον ποσό με το οποίο αμείφθηκε ο κατηγορούμενος διευθυντής ανέρχεται σε 118.769,84 ευρώ και αποτελεί το ποσό με το οποίο ζημιώθηκε το Φεστιβάλ. Για τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, που παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου του φορέα το 2013, η ζημιά που του καταλογίζει το βούλευμα ανέρχεται σε 96.171,58. ευρώ.

Ο δήμαρχος, σε υπόμνημα που είχε καταθέσει στο Δικαστικό Συμβούλιο, είχε επισημάνει ότι βρέθηκε αντιμέτωπος «με μια παγιωμένη κατάσταση», τονίζοντας ότι η υπόθεση για τις αμοιβές του Δημήτρη Εϊπίδη αφορά «σε απόφαση του προηγούμενου διοικητικού συμβουλίου, η οποία εφαρμόστηκε και μετά το πέρας της δικής μου θητείας και ουδέποτε τέθηκε υπό αμφισβήτηση από τις υπηρεσίες του Φεστιβάλ, από το εποπτεύον Υπουργείο Πολιτισμού και από τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θρίλερ στην Πιερία: Εντοπίστηκε σορός μέσα σε καμένο αυτοκίνητο ‑ Βρέθηκε μπιτόνι με βενζίνη

Ελλάδα 06.02.2026
Κάτοικοι αναφέρουν πως μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκε μπιτόνι με βενζίνη - Αδιευκρίνιστες παραμένουν οι συνθήκες υπό τις οποίες ξεκίνησε η πυρκαγιά

Αυξήθηκε το επίδομα ασθένειας ‑ Πόσα χρήματα θα παίρνουν πλέον οι εργαζόμενοι

Οικονομία 06.02.2026
Το ημερήσιο επίδομα ασθένειας ανέρχεται στα 18,61 ευρώ για τις πρώτες 15 ημέρες επιδότησης

Σφραγισμένη για αιώνες: Η μεσαιωνική σήραγγα που κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει

Κόσμος 06.02.2026
Κλειστή εδώ και εκατοντάδες χρόνια κάτω από τη Γερμανία, ξανανοίγει ένα μυστήριο που αντιστέκεται στον χρόνο

Την ανάκληση παρτίδων βρεφικού γάλακτος της Nestle αποφάσισε ο ΕΟΦ

Ελλάδα 06.02.2026
«Να μη το χρησιμοποιουν», καλεί τους γονείς

Σύλληψη σμήναρχου για κατασκοπεία υπέρ Κίνας: Τι πρόδωσε τον 54χρονο

Ελλάδα 06.02.2026
Φόβοι στις Ένοπλες Δυνάμεις για εκτεταμένο δίκτυο

Ο Βελόπουλος παρουσίασε φωτογραφία της Lady Gaga από το American Horror Story... ως υλικό του φακέλου Επστάιν

Πολιτική 06.02.2026
«Δείτε εδώ, τη βλέπετε αυτή την κυρία. Δείτε τα παιδιά δεξιά και αριστερά τι πίνουν; Κόκκινο χρώμα» είπε ο Κυριάκος Βελόπουλος

Απεργία: Δεμένα τα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά – Από Ραφήνα κανονικά τα δρομολόγια

Ελλάδα 06.02.2026
«Οι λιμενεργάτες δεν δουλεύουμε για τον πόλεμο»

ΕΝΦΙΑ: Πώς θα εξασφαλίσετε την έκπτωση – Πότε έρχονται τα νέα «ραβασάκια»

Οικονομία 06.02.2026
Eλάχιστη περίοδος ασφάλισης για να δικαιούται κάποιος τη μείωση είναι οι 3 μήνες

Ινδία: Μπαλόνια γεμάτα αέριο εξερράγησαν μέσα σε ασανσέρ – Δύο τραυματίες

Κόσμος 06.02.2026
Δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμη τι είδους αέριο χρησιμοποιήθηκε για το φούσκωμα των μπαλονιών

Νέα «ράμματα για τη γούνα» του Αντριου: Πώς άνοιγε πόρτες στον Τζέφρι Επστάιν στα ΗΑΕ

Κόσμος 06.02.2026
Νέα emails φέρνουν ξανά στο προσκήνιο τον Αντριου