E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Παραπομπή Μπουτάρη σε δίκη για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου στη Θεσσαλονίκη

Σε δίκη παραπέμπονται και επτά μέλη της διοίκησης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Δημοσίευση 16/11/2018 | 14:31

Παραπομπή Μπουτάρη σε δίκη για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου στη Θεσσαλονίκη

Σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης παραπέμπονται επτά μέλη της διοίκησης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης την περίοδο 2011-14, για «υπόθεση διπλών αμοιβών και παράνομων επιδομάτων» που χορηγήθηκαν, ζημιώνοντας τον Οργανισμό.

Σύμφωνα με το υπ' αριθμόν 218/2018 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, ανάμεσα σ' αυτούς που θα καθίσουν στο εδώλιο του δικαστηρίου είναι και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, με την ιδιότητα του προέδρου του Φεστιβάλ, ο επί σειρά ετών διευθυντής του Φεστιβάλ, Δημήτρης Εϊπίδης και ο αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης, Σπύρος Πέγκας.

Η κατηγορία που τους αποδίδεται - όπως επίσης στα υπόλοιπα τέσσερα μέλη της τότε διοίκησης - είναι αυτό της απιστίας από κοινού, σε βάρος Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου, σε βαθμό κακουργήματος.

Η υπόθεση συνδέεται με δύο σκέλη, το πρώτο αφορά παράνομες αμοιβές που κατηγορείται ότι εισέπραξε ο Δημήτρης Εϊπίδης, ο οποίος φέρεται να αμειβόταν τόσο με την ιδιότητα του διευθυντή, όσο και μ' αυτή του καλλιτεχνικού διευθυντή, ενώ το δεύτερο αφορά την παράνομη χορήγηση επιδομάτων ευθύνης σε δύο υπαλλήλους του Φεστιβάλ.

Όπως καταλήγουν οι εφέτες του Συμβουλίου, το επιπλέον ποσό με το οποίο αμείφθηκε ο κατηγορούμενος διευθυντής ανέρχεται σε 118.769,84 ευρώ και αποτελεί το ποσό με το οποίο ζημιώθηκε το Φεστιβάλ. Για τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, που παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου του φορέα το 2013, η ζημιά που του καταλογίζει το βούλευμα ανέρχεται σε 96.171,58. ευρώ.

Ο δήμαρχος, σε υπόμνημα που είχε καταθέσει στο Δικαστικό Συμβούλιο, είχε επισημάνει ότι βρέθηκε αντιμέτωπος «με μια παγιωμένη κατάσταση», τονίζοντας ότι η υπόθεση για τις αμοιβές του Δημήτρη Εϊπίδη αφορά «σε απόφαση του προηγούμενου διοικητικού συμβουλίου, η οποία εφαρμόστηκε και μετά το πέρας της δικής μου θητείας και ουδέποτε τέθηκε υπό αμφισβήτηση από τις υπηρεσίες του Φεστιβάλ, από το εποπτεύον Υπουργείο Πολιτισμού και από τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανατροπές σε φόρους κληρονομιάς, μεταγραφές και αγροτεμάχια

Οικονομία 02.07.2025
Αυτόματη ενημέρωση της ΑΑΔΕ

Οι νέοι «πρωταθλητές» της αγοράς ακινήτων – Πού χτυπά ο παλμός το 2025

Ελλάδα 02.07.2025
Οι νέοι «πρωταθλητές» της αγοράς ακινήτων – Πού χτυπά ο παλμός το 2025

Διάλογοι «φωτιά» του προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ με ιδιώτες ‑ «Δεν είναι 147 άτομα, είναι 400 ψήφοι»

Ελλάδα 02.07.2025
Αποκαλυπτικές είναι οι συνομιλίες του αντιπροέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ Λευτέρη Ζερβού με ιδιώτες, κυρίως σε περιοχές της Κρήτης

Παραλίες: «Βρέχει» καταγγελίες για παρανομίες

Ελλάδα 02.07.2025
Ξεπέρασαν τις 3.000 στο δίμηνο Μαΐου-Ιουνίου

Πορνοστάρ βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Λος Αντζελες: Μυστήριο με τις συνθήκες θανάτου της

Κόσμος 02.07.2025
Είχε πρωταγωνιστήσει σε περισσότερες από 200 ερωτικές ταινίες αλλά και σε ντοκιμαντέρ του Netflix για τη βιομηχανία του πορνό

Οργή για 24χρονη Ρωσίδα μποξέρ που έδωσε ηλεκτρονικό τσιγάρο σε ουρακοτάγκο ‑ «Η γενιά των ανόητων»

Κόσμος 02.07.2025
Εκφράζονται φόβοι ότι ο ουρακοτάγκος, ο οποίος ανήκει σε προστατευόμενο είδος, κατάπιε το φυσίγγιο του ηλεκτρονικού τσιγάρου που περιείχε 2,5-3 ml υγρής νικοτίνης

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Θα γυρίσουμε στον Φιλαθλητικό, για να τον ανεβάσουμε στην πρώτη κατηγορία

Αθλητικά Νέα Χτες
Η εκδήλωση ""Biggest than Basketball"" έγινε υπό την αιγίδα του Charles Antetokounmpo Family Foundation (CAFF)

Με... αστειάκια για τους μετανάστες εγκαινίασε το «Alligator Alcatraz» ο Τραμπ

Κόσμος Χτες
«Θα τους μάθουμε να τρέχουν μακριά από αλιγάτορες, δεν πρέπει να πηγαίνεις ευθεία, αλλά να κάνεις ζιγκ-ζαγκ»!

Τραγωδία στην Πάτρα: Νεκρό άτομο με αναπηρία από φωτιά σε διαμέρισμα

Κόσμος Χτες
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα 6 οχήματα της Πυροσβεστικής με 13 άνδρες

Ο Τραμπ δεν αποκλείει ότι θα απελάσει τον Ελον Μασκ

Κόσμος Χτες
Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι «ίσως χρειαστεί να στείλουμε το DOGE πάνω στον Έλον»