E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Παραπομπή Μπουτάρη σε δίκη για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου στη Θεσσαλονίκη

Σε δίκη παραπέμπονται και επτά μέλη της διοίκησης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Δημοσίευση 16/11/2018 | 14:31

Παραπομπή Μπουτάρη σε δίκη για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου στη Θεσσαλονίκη

Σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης παραπέμπονται επτά μέλη της διοίκησης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης την περίοδο 2011-14, για «υπόθεση διπλών αμοιβών και παράνομων επιδομάτων» που χορηγήθηκαν, ζημιώνοντας τον Οργανισμό.

Σύμφωνα με το υπ' αριθμόν 218/2018 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, ανάμεσα σ' αυτούς που θα καθίσουν στο εδώλιο του δικαστηρίου είναι και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, με την ιδιότητα του προέδρου του Φεστιβάλ, ο επί σειρά ετών διευθυντής του Φεστιβάλ, Δημήτρης Εϊπίδης και ο αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης, Σπύρος Πέγκας.

Η κατηγορία που τους αποδίδεται - όπως επίσης στα υπόλοιπα τέσσερα μέλη της τότε διοίκησης - είναι αυτό της απιστίας από κοινού, σε βάρος Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου, σε βαθμό κακουργήματος.

Η υπόθεση συνδέεται με δύο σκέλη, το πρώτο αφορά παράνομες αμοιβές που κατηγορείται ότι εισέπραξε ο Δημήτρης Εϊπίδης, ο οποίος φέρεται να αμειβόταν τόσο με την ιδιότητα του διευθυντή, όσο και μ' αυτή του καλλιτεχνικού διευθυντή, ενώ το δεύτερο αφορά την παράνομη χορήγηση επιδομάτων ευθύνης σε δύο υπαλλήλους του Φεστιβάλ.

Όπως καταλήγουν οι εφέτες του Συμβουλίου, το επιπλέον ποσό με το οποίο αμείφθηκε ο κατηγορούμενος διευθυντής ανέρχεται σε 118.769,84 ευρώ και αποτελεί το ποσό με το οποίο ζημιώθηκε το Φεστιβάλ. Για τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, που παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου του φορέα το 2013, η ζημιά που του καταλογίζει το βούλευμα ανέρχεται σε 96.171,58. ευρώ.

Ο δήμαρχος, σε υπόμνημα που είχε καταθέσει στο Δικαστικό Συμβούλιο, είχε επισημάνει ότι βρέθηκε αντιμέτωπος «με μια παγιωμένη κατάσταση», τονίζοντας ότι η υπόθεση για τις αμοιβές του Δημήτρη Εϊπίδη αφορά «σε απόφαση του προηγούμενου διοικητικού συμβουλίου, η οποία εφαρμόστηκε και μετά το πέρας της δικής μου θητείας και ουδέποτε τέθηκε υπό αμφισβήτηση από τις υπηρεσίες του Φεστιβάλ, από το εποπτεύον Υπουργείο Πολιτισμού και από τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Ήταν κόλαση»: Καθαρίστρια μπήκε σε δωμάτιο ξενοδοχείου gamer μετά από δύο χρόνια

Κόσμος 21.12.2025
Ένοικος έμεινε σχεδόν δύο χρόνια σε ξενοδοχείο για gamers στην Κίνα χωρίς να βγαίνει. Όταν έφυγε, το προσωπικό βρέθηκε μπροστά σε εικόνες σοκ και «κόλασης»

Συγκίνησε ο Ανδρέας Τεττέη: Ξέσπασε σε κλάματα on air κι αποχώρησε από συνέντευξη ‑ Βίντεο

Αθλητικά Νέα 21.12.2025
Ο Ανδρέας Τεττέη αγωνίστηκε για τελευταία φορά με την Κηφισιά, στον αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό και δεν μπορούσε να κρύψει τη συγκίνησή του.

Χάρτης κινητοποιήσεων των αγροτών – Όλα τα μπλόκα πανελλαδικά

Ελλάδα 21.12.2025
Οι αγρότες διατηρούν ενεργά τα μπλόκα σε κομβικά σημεία της χώρας, προχωρώντας σε ανοίγματα διοδίων

Μαρία Καρυστιανού: Το κίνημα οργανώνεται ‑ Σχεδιάζουμε επιτροπή «σοφών» για τη σωτηρία της χώρας

Ελλάδα 21.12.2025
Τις τελευταίες εβδομάδες, η κυρία Καρυστιανού δέχεται πολλαπλά αιτήματα από πολίτες που ζητούν την οργάνωση ενός συλλογικού εγχειρήματος

Διαμαντής Καραναστάσης: Οι πρώτες δηλώσεις μετά το θετικό αλκοτέστ

Ελλάδα 21.12.2025
Ο ηθοποιός και πρώην βουλευτής της «Πλεύσης Ελευθερίας είχε καταναλώσει αλκοόλ πάνω από το όριο, με αποτέλεσμα να του αφαιρεθεί το δίπλωμα και να του επιβληθεί το πρόστιμο των 350 ευρώ

Συναγερμός στη Σκύρο: Ακυβέρνητο δεξαμενόπλοιο με 28 μέλη πλήρωμα

Ελλάδα 21.12.2025
Συναγερμός σήμανε την Κυριακή στο Λιμενικό όταν δεξαμενόπλοιο σημαίας Λιβερίας έμεινε ακυβέρνητο 12,7 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Σκύρου

Πέθανε ο δημοσιογράφος Ξενοφών Ζηκίδης

Ελλάδα 21.12.2025
Ο δημοσιογράφος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών

Ανησυχία επιστημόνων για τη μετάδοση της γρίπης κατά τις γιορτές ‑ Ποιες είναι οι ομάδες κινδύνου

Ελλάδα 21.12.2025
Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η επικράτηση στελεχών του ιού της γρίπης Α(H3N2) και ειδικότερα του υποστελέχους Κ

Φωτιά από σόμπα στο Μέτσοβο: Κάηκαν δύο σπίτια, ζημιές υπέστη τρίτο

Ελλάδα 21.12.2025
Κάτοικοι κατήγγειλαν πως έπειτα από έργα για την εγκατάσταση νέου δικτύου ύδρευσης, δεν τοποθετήθηκαν κρουνοί πυρόσβεσης, με αποτέλεσμα να χάνεται πολύτιμος χρόνος μέχρι να φτάσει η πυροσβεστική από τα Ιωάννινα

Φωταγωγείται σήμερα το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο δέντρο της Ευρώπης ‑ Δε φαντάζεσαι που βρίσκεται

Ελλάδα 21.12.2025
Το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο δέντρο της Ευρώπης φωταγωγείται σε ένα μοναδικό φυσικό τοπίο της Ελλάδας

Κορινθία: Ανδρας με αναπηρικό αμαξίδιο παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στο Βέλο

Ελλάδα 21.12.2025
Η Τροχαία Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του ατυχήματος