E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μέι μετά τις παραιτήσεις: Ή η συμφωνία μου, ή καθόλου Brexit ή «άτακτο» Brexit

«Βουτιά» για τη στερλίνα

Δημοσίευση 15/11/2018 | 14:00

Μέι μετά τις παραιτήσεις: Ή η συμφωνία μου, ή καθόλου Brexit ή «άτακτο» Brexit

Με τρεις επιλογές για τους βουλευτές απάντησε η Τερέζα Μέι στην «καταιγίδα» παραιτήσεων υπουργών της κυβέρνησής της μετά τη συμφωνία για το Brexit.

Όπως είπε μιλώντας στο βρετανικό κοινοβούλιο η επιλογή που υπάρχει είναι είτε να υποστηριχθεί η δική της συμφωνία για το Brexit είτε να υπάρξει αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ χωρίς συμφωνία είτε να μην υπάρξει Brexit.

«Η επιλογή είναι σαφής: Μπορούμε να επιλέξουμε να αποχωρήσουμε χωρίς συμφωνία, μπορούμε να ρισκάρουμε να μην υπάρξει καθόλου Brexit ή μπορούμε να επιλέξουμε να ενωθούμε και να υποστηρίξουμε την καλύτερη συμφωνία που μπορεί να προκύψει από διαπραγμάτευση» ειπε χαρακτηριστικά η πρωθυπουργός της Βρετανίας, προκαλώντας αντιδράσεις από τους παριστάμενους βουλευτές.

Η Μέι υπενθύμισε, επίσης, ότι όταν έγινε πρωθυπουργός της Βρετανίας, δεν υπήρχε σχέδιο για το Brexit. «Ορισμένοι δήλωσαν ότι δεν θα μπορούσε να γίνει (το Brexit). Δεν το δέχτηκα» είπε και πρόσθεσε «ήταν μια απογοητευτική διαδικασία. Έχει αναγκάσει το Ηνωμένο Βασίλειο να αντιμετωπίσει δύσκολα ζητήματα...».

«Τώρα εναπόκειται στο βρετανικό λαό να κάνει αυτό που είναι προς το εθνικό συμφέρον» πρόσθεσε η Μέι.

Μετά τον υπουργό Brexit, Ντόμινικ Ράαμπ, παραιτήθηκε και η υφυπουργός του ίδιου χαρτοφυλακίου Σουέλα Μπρέιβερμαν ανεβάζοντας σε τέσσερις τον συνολικό αριθμό των παραιτηθέντων υπουργών.

Οι πρώτες δύο παραιτήσεις έγιναν με διαφορά λίγων λεπτών βάζοντας την συντηρητική πρωθυπουργό σε δεινή θέση. O Βρετανός υπουργός για το Brexit Ντόμινικ Ράαμπ, παραιτήθηκε διαμαρτυρόμενος κατά της συμφωνίας της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι για την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. «Λυπούμαι που το λέω αυτό, ύστερα από τη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου για τη συμφωνία του Brexit, πρέπει να παραιτηθώ», ανέφερε ο Ράαμπ σε δήλωσή του στο Twitter. Ο Ράαμπ δήλωσε ότι το σχέδιο της Μέι απειλεί την ακεραιότητα του Ηνωμένου Βασιλείου. 

Προειδοποιώντας ότι το Ηνωμένο Βασίλειο «αξίζει καλύτερα πράγματα» από αυτό που προσφέρει η συμφωνία, ο υπουργός της Βόρειας Ιρλανδίας, Σάιλες Βάρα ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ότι παραιτείται.

Η στερλίνα υποχώρησε κατά 1% στο 1,2856 δολάριο, όταν έγινε γνωστή η είδηση της παραίτησης του Ράαμπ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βρετανία: Μικροσκοπικό ρωμαϊκό φυλαχτό σε σχήμα φαλλού εντοπίστηκε σε λέσχη κρίκετ

E-Daily 2.TopNews 04.05.2026
Ο χώρος που εντοπίστηκε το εύρημα φέρεται να ήταν η έδρα ενός αρχαίου λουτρού

Πιάστηκαν στα χέρια μετά από τροχαίο – Συνελήφθη 25χρονος

E-Daily 2.TopNews 04.05.2026
Ο συλληφθείς φέρεται από κοινού με τον συνεπιβάτη του να επιτέθηκαν σε 20χρονο

Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο 16χρονος που κατανάλωσε αλκοόλ σε μπαρ στα Λαδάδικα

E-Daily 2.TopNews 04.05.2026
Συνελήφθη ο προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος τα ξημερώματα

Γιατί χιόνισε τον Μάιο;

E-Daily 3.Left 04.05.2026
Το ακραίο φαινόμενο των τελευταίων 40 ετών που «ανατρέπει» τα δεδομένα του καιρού στην Ευρώπη

Πετρέλαιο: Υποχωρούν οι τιμές, αλλά παραμένουν πάνω από τα 100 δολάρια το βαρέλι

Οικονομία 04.05.2026
Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ξεκινήσουν προσπάθειες για να βοηθήσουν τα πλοία που έχουν παγιδευτεί στα Στενά του Ορμούζ

Πέθανε ο συνιδιοκτήτης της Zeus+Dione, Γιάννης Κολοτούρας, σε ηλικία 48 ετών

E-Daily 2.TopNews 04.05.2026
Θλίψη στον χώρο της ελληνικής μόδας

Σκηνές χάους στη Νέα Υόρκη: Οδηγοί πήγαιναν αντίθετα στον αυτοκινητόδρομο για να αποφύγουν το μποτιλιάρισμα

Κόσμος 04.05.2026
Το κυκλοφοριακό χάος προκλήθηκε από τις ρυθμίσεις για τον ετήσιο ποδηλατικό γύρο «TD Five Boro Bike Tour»