E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αφαντος 17 μήνες μετά ο δολοφόνος του μικρού Μάριου στο Μενίδι

Οι κάτοικοι στο Μενίδι βρίσκονται σε απόγνωση, αφού όπως καταγγέλλουν 17 μήνες μετά το θάνατο του Μάριου οι πυροβολισμοί είναι καθημερινό φαινόμενο

Δημοσίευση 14/11/2018 | 13:16

Αφαντος 17 μήνες μετά ο δολοφόνος του μικρού Μάριου στο Μενίδι

Ιούνιος του 2017 και οι μαθητές του 6ου δημοτικού σχολείου Αχαρνών ετοιμάζονται να πουν ποιήματα για τη σχολική γιορτή που σημαίνει και το τέλος της μαθητικής χρονιάς.

Ανάμεσα στα δεκάδες παιδιά υπάρχει και ένα αγόρι, το όνομα του οποίου θα γίνει αργότερα σύνθημα στα χείλη χιλιάδων κατοίκων του Μενιδίου που θα διαδηλώσουν για την εγκληματικότητα στην πόλη τους.

Μια αδέσποτη σφαίρα θα τραυματίσει θανάσιμα τον μικρό Μάριο, λίγο πριν απαγγείλει το δικό του ποίημα, που με τόση χαρά περίμενε εκείνος και οι γονείς του να πει.

Έτσι ξαφνικά και ενώ περιμένει τη σειρά του, σωριάζεται μονομιάς στο έδαφος, μπροστά στα έκπληκτα μάτια της μητέρας του, η οποία είναι και δασκάλα στο συγκεκριμένο σχολείο.

Τα χαμόγελα «παγώνουν» και οι παιδικές φωνές σταματούν. Όλοι τρέχουν στον μικρό Μάριο. Η αδέσποτη σφαίρα που όπως εικάζουν οι αρχές προήλθε από κάποιο «γλέντι» σε κοντινό σπίτι Ρομά έχει καρφωθεί στο μικρό κεφαλάκι του παιδιού που χάνει τη ζωή του έτσι ξαφνικά.

Ο θάνατός του συγκλονίζει το πανελλήνιο, ενώ επεισόδια ξεσπούν στο Μενίδι με διαδηλώσεις κατά της εγκληματικότητας που μαστίζει την περιοχή.

Σπίτια Ρομά πυρπολούνται από κατοίκους που εκτιμούν πως εκείνοι είναι οι υπαίτιοι για το θάνατο του μικρού μαθητή.

Κι όμως 17 μήνες μετά οι έρευνες της αστυνομίας παραμένουν στο σκοτάδι, καθώς δεν έχει εντοπιστεί έως σήμερα ο δολοφόνος του Μάριου, λόγω έλλειψης αδιάσειστων στοιχείων, όπως επισημαίνουν αστυνομικές πηγές.

«Ο Μάριος έφυγε πολύ άδικα από τη ζωή. Το παιδί μου έφυγε χαρούμενο για να πάει στη γιορτή του σχολείου και δολοφονήθηκε. Όσο δεν βρίσκεται ο δολοφόνος του παιδιού μου, αυτό το πράγμα με τρελαίνει. Είναι μέρες που φτάνω σε πολύ ακραία σενάρια στο μυαλό μου γιατί το παιδί μου έφυγε χαρούμενο από το σπίτι και δεν πρόλαβε να πει ούτε το ποίημα του στην καλοκαιρινή γιορτή του σχολείου.

Η γυναίκα μου ήταν εφτά χρόνια δασκάλα σε εκείνο το σχολείο που ο Μάριος άφησε την τελευταία του πνοή και το παιδί μας ήταν μαθητής της εκείνη τη χρονιά. Η γιορτή θα ξεκινούσε στις 19.30 το απόγευμα ενώ ο Μάριος είχε τόση χαρά που θα έλεγε το ποίημα του που έφυγε από το σπίτι στις 18:00 για να βοηθήσει και τη μητέρα του στην ετοιμασία της γιορτής. Και λίγο πριν έρθει η σειρά του για να πει κι αυτός το ποίημα, το παιδί σωριάστηκε κάτω στο προαύλιο του σχολείου.

Οι κάτοικοι στο Μενίδι βρίσκονται σε απόγνωση, αφού όπως καταγγέλλουν 17 μήνες μετά το θάνατο του Μάριου οι πυροβολισμοί είναι καθημερινό φαινόμενο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τέλος στο θρίλερ: Ελεύθερη η Αμερικανίδα δημοσιογράφος Σέλι Κίτλεσον στο Ιράκ

Κόσμος Χτες
Η Κίτλεσον είναι Αμερικανίδα δημοσιογράφος με έδρα της Ρώμη

Τhe Sun: Φιάσκο με το Dragon που έστειλε η Βρετανία στην Κύπρο ‑Αποσύρεται λόγω τεχνικού προβλήματος

Κόσμος Χτες
Η Βρετανία είχε δεχθεί επικρίσεις για την αργή ανάπτυξή του στη Μεγαλόνησο - Έφτασε στην Κύπρο μετά από τρεις και πλέον εβδομάδες από το χτύπημα στο Ακρωτήρι

Πέθανε ο Μιρτσέα Λουτσέσκου

Αθλητικά Νέα Χτες
«Έφυγε» σε ηλικία 80 ετών ο Ρουμάνος προπονητής

Εφιαλτική προσομοίωση: Τι θα συμβεί στα πρώτα 30 λεπτά αν οι ΗΠΑ κηρύξουν πυρηνικό πόλεμο

Κόσμος Χτες
Μία μελέτη του 2019, εκτίμησε ότι 34,1 εκατομμύρια άνθρωποι θα πέθαιναν και 57,4 εκατομμύρια θα τραυματίζονταν τις πρώτες ώρες ενός πυρηνικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας

Το FBI προειδοποιεί: Μην εγκαταστήσετε αυτές τις εφαρμογές στα κινητά σας

Tech + Science Χτες
Η Κίνα πρώτη στη λίστα των επικίνδυνων εφαρμογών

Βόλος: Πατέρας και γιος ξυλοκόπησαν 54χρονο για ζημιά σε υδρορροή ύψους 150 ευρώ

Ελλάδα Χτες
O 50χρονος πατέρας και ο 21χρονος γιος συνελήφθησαν και καταδικάστηκαν από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου

Ιράν: Το καθεστώς σχηματίζει «ανθρώπινες αλυσίδες» σε γέφυρες ‑ Βίντεο

Κόσμος Χτες
Πολίτες κάθε ηλικίας, κρατώντας σημαίες και απλώνοντας ένα τεράστιο εθνικό σύμβολο κατά μήκος του οδοστρώματος, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για την προστασία των κρίσιμων υποδομών της χώρας

Fuel Pass 2026: Ποιοι θα πληρωθούν τη Μεγάλη Εβδομάδα και ποιοι όχι

Οικονομία Χτες
Αναλυτικά οι ημερομηνίες ανά ΑΦΜ – Οι δικαιούχοι και η διαδικασία

Ασχημα νέα για Λουτσέσκου: Πολλαπλά εγκεφαλικά και πνευμονική θρομβοεμβολή

Αθλητικά Νέα Χτες
Τα τελευταία νέα για την κατάσταση υγείας του Μιρτσέα Λουτσέσκου που έρχονται από τη Ρουμανία – Τα δυσάρεστα που «έδειξε» η αξονική στην οποία υποβλήθηκε.

Tι αλλάζει στα ταξίδια από και προς την Ευρώπη από τις 10 Απριλίου

Κόσμος Χτες
Το νέο Σύστημα Εισόδου/Εξόδου (EES) θα τεθεί πλήρως σε λειτουργία από τις 10 Απριλίου 2026

Artemis II: Η πρώτη φωτογραφία της Γης από την αθέατη πλευρά του φεγγαριού

Tech + Science Χτες
Το πλήρωμα του Artemis II έγραψε ιστορία φτάνοντας μακρύτερα από κάθε άλλον άνθρωπο