E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αφαντος 17 μήνες μετά ο δολοφόνος του μικρού Μάριου στο Μενίδι

Οι κάτοικοι στο Μενίδι βρίσκονται σε απόγνωση, αφού όπως καταγγέλλουν 17 μήνες μετά το θάνατο του Μάριου οι πυροβολισμοί είναι καθημερινό φαινόμενο

Δημοσίευση 14/11/2018 | 13:16

Αφαντος 17 μήνες μετά ο δολοφόνος του μικρού Μάριου στο Μενίδι

Ιούνιος του 2017 και οι μαθητές του 6ου δημοτικού σχολείου Αχαρνών ετοιμάζονται να πουν ποιήματα για τη σχολική γιορτή που σημαίνει και το τέλος της μαθητικής χρονιάς.

Ανάμεσα στα δεκάδες παιδιά υπάρχει και ένα αγόρι, το όνομα του οποίου θα γίνει αργότερα σύνθημα στα χείλη χιλιάδων κατοίκων του Μενιδίου που θα διαδηλώσουν για την εγκληματικότητα στην πόλη τους.

Μια αδέσποτη σφαίρα θα τραυματίσει θανάσιμα τον μικρό Μάριο, λίγο πριν απαγγείλει το δικό του ποίημα, που με τόση χαρά περίμενε εκείνος και οι γονείς του να πει.

Έτσι ξαφνικά και ενώ περιμένει τη σειρά του, σωριάζεται μονομιάς στο έδαφος, μπροστά στα έκπληκτα μάτια της μητέρας του, η οποία είναι και δασκάλα στο συγκεκριμένο σχολείο.

Τα χαμόγελα «παγώνουν» και οι παιδικές φωνές σταματούν. Όλοι τρέχουν στον μικρό Μάριο. Η αδέσποτη σφαίρα που όπως εικάζουν οι αρχές προήλθε από κάποιο «γλέντι» σε κοντινό σπίτι Ρομά έχει καρφωθεί στο μικρό κεφαλάκι του παιδιού που χάνει τη ζωή του έτσι ξαφνικά.

Ο θάνατός του συγκλονίζει το πανελλήνιο, ενώ επεισόδια ξεσπούν στο Μενίδι με διαδηλώσεις κατά της εγκληματικότητας που μαστίζει την περιοχή.

Σπίτια Ρομά πυρπολούνται από κατοίκους που εκτιμούν πως εκείνοι είναι οι υπαίτιοι για το θάνατο του μικρού μαθητή.

Κι όμως 17 μήνες μετά οι έρευνες της αστυνομίας παραμένουν στο σκοτάδι, καθώς δεν έχει εντοπιστεί έως σήμερα ο δολοφόνος του Μάριου, λόγω έλλειψης αδιάσειστων στοιχείων, όπως επισημαίνουν αστυνομικές πηγές.

«Ο Μάριος έφυγε πολύ άδικα από τη ζωή. Το παιδί μου έφυγε χαρούμενο για να πάει στη γιορτή του σχολείου και δολοφονήθηκε. Όσο δεν βρίσκεται ο δολοφόνος του παιδιού μου, αυτό το πράγμα με τρελαίνει. Είναι μέρες που φτάνω σε πολύ ακραία σενάρια στο μυαλό μου γιατί το παιδί μου έφυγε χαρούμενο από το σπίτι και δεν πρόλαβε να πει ούτε το ποίημα του στην καλοκαιρινή γιορτή του σχολείου.

Η γυναίκα μου ήταν εφτά χρόνια δασκάλα σε εκείνο το σχολείο που ο Μάριος άφησε την τελευταία του πνοή και το παιδί μας ήταν μαθητής της εκείνη τη χρονιά. Η γιορτή θα ξεκινούσε στις 19.30 το απόγευμα ενώ ο Μάριος είχε τόση χαρά που θα έλεγε το ποίημα του που έφυγε από το σπίτι στις 18:00 για να βοηθήσει και τη μητέρα του στην ετοιμασία της γιορτής. Και λίγο πριν έρθει η σειρά του για να πει κι αυτός το ποίημα, το παιδί σωριάστηκε κάτω στο προαύλιο του σχολείου.

Οι κάτοικοι στο Μενίδι βρίσκονται σε απόγνωση, αφού όπως καταγγέλλουν 17 μήνες μετά το θάνατο του Μάριου οι πυροβολισμοί είναι καθημερινό φαινόμενο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κεφαλονιά: Συνελήφθη και τρίτος για τον θάνατο της 19χρονης – Εξελίξεις στην υπόθεση

Ελλάδα Χτες
Οι αρχές προχώρησαν σε νέα σύλληψη στο Αργοστόλι, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για να αποσαφηνιστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή της η 19χρονη

Κοσμικός «χορός θανάτου»: Δύο γιγάντιες μαύρες τρύπες θα συγκρουστούν σε λιγότερο από 100 χρόνια

Tech + Science Χτες
Αστρονόμοι εντόπισαν ισχυρές ενδείξεις για ένα από τα πιο σπάνια φαινόμενα στο σύμπαν: δύο υπερμεγέθεις μαύρες τρύπες που κινούνται σε εξαιρετικά κοντινή τροχιά, λίγο πριν από μια πιθανή κοσμική συγχώνευση

Πολωνία: Bουλευτής σηκώνει στη Βουλή σημαία του Ισραήλ με σβάστικα – «Διαπράττει γενοκτονία»

Κόσμος Χτες
Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε στη Βουλή της Πολωνίας η ενέργεια βουλευτή της ακροδεξιάς αντιπολίτευσης να υψώσει ισραηλινή σημαία με ναζιστική σβάστικα, προκαλώντας οργή εντός και εκτός κοινοβουλίου

Μυτιλήνη: Στο «κόκκινο» οι αγρότες εξαιτίας του αφθώδους πυρετoύ ‑ Απέκλεισαν το λιμάνι

Ελλάδα Χτες
Σε δυναμική κινητοποίηση προχώρησαν οι κτηνοτρόφοι της Λέσβου, αντιδρώντας στα περιοριστικά μέτρα για τον αφθώδη πυρετό και την οικονομική ασφυξία που, όπως καταγγέλλουν, απειλεί την επιβίωσή τους

Ανακαινίζω ‑ Νοικιάζω: Πότε ανοίγει το πρόγραμμα ‑ Έως 36.000 ευρώ η επιδότηση

Οικονομία Χτες
Το νέο σχήμα θα καλύπτει ακίνητα έως 120 τετραγωνικά μέτρα

Fuel Pass: Τι να προσέξετε πριν κάνετε αίτηση ‑ Μέχρι πότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το voucher

Οικονομία Χτες
Ανοιχτή χωρίς περιορισμό ΑΦΜ η πλατφόρμα από την Παρασκευή

Συνελήφθησαν δυο Έλληνες που άνοιξαν ελληνική σημαία στην Αγιά Σοφιά

Κόσμος Χτες
Το χρονικό της σύλληψης στο Φατίχ και οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν

Bloomberg: Το Ιράν καταθέτει νέο σχέδιο για τα Στενά του Ορμούζ

Κόσμος Χτες
Η Τεχεράνη εξετάζει το ενδεχόμενο βραχείας διακοπής της ναυσιπλοϊας μέσω του Ορμούζ για να αποφύγει να θέσει σε κίνδυνο τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ

Νορβηγία: 14χρονος έκλεψε λεωφορείο και οδήγησε μέχρι τη Σουηδία

Κόσμος Χτες
200 χιλιόμετρα οδήγησε ο ανήλικος το κλεμμένο λεωφορείο