E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Επτά στρατιώτες νεκροί από έκρηξη σε στρατιωτική βάση στην Τουρκία

Αποθήκη πυρομαχικών ανατινάχθηκε

Δημοσίευση 10/11/2018 | 17:28

Επτά στρατιώτες νεκροί από έκρηξη σε στρατιωτική βάση στην Τουρκία

Επτά τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και 25 τραυματίσθηκαν από έκρηξη που οφείλεται σε «ατύχημα» και σημειώθηκε χθες Παρασκευή σε βάση του στρατού στη νοτιοανατολική Τουρκία, δήλωσε σήμερα ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα που λάβαμε, είχαμε 7 μάρτυρες από την έκρηξη μιας αποθήκης πυρομαχικών στο Χακάρι και έχουμε εξάλλου 25 τραυματίες», δήλωσε ο αρχηγός του κράτους σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα.

Στη διάρκεια τηλεοπτικής ομιλίας του λίγο νωρίτερα, είχε κάνει λόγο για τέσσερις νεκρούς και περίπου 20 τραυματίες.

Η κατάσταση τεσσάρων από τους τραυματίες είναι σοβαρή και μεταφέρθηκαν στην Άγκυρα, συνέχισε ο Ερντογάν.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας είχε ανακοινώσει χθες το βράδυ πως 25 στρατιωτικοί τραυματίσθηκαν σε «ατύχημα» που σημειώθηκε κατά τη βολή «πυρομαχικού βαρύ όπλου» στη στρατιωτική βάση Σιουνγκιού Τεπέ, στην επαρχία Χακάρι, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ και το Ιράν

Το υπουργείο είχε προσθέσει πως οι αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν επτά στρατιώτες, η τύχη των οποίων αγνοείται. Ο πρόεδρος Ερντογάν δεν αναφέρθηκε σε αγνοούμενους και δεν διευκρίνισε αν οι στρατιώτες που ήταν χθες αγνοούμενοι είναι εκείνοι των οποίων τον θάνατο ανακοίνωσε σήμερα.

Ερωτηθείς σχετικά με τις ακριβείς συνθήκες στις οποίες σημειώθηκε η έκρηξη, ο Ερντογάν δήλωσε πως ομάδα τεχνικών βρίσκεται επιτόπου για να τις αποσαφηνίσει.

Ενδεικτικό της σοβαρότητας του περιστατικού είναι το γεγονός ότι ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ και ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων Γιασάρ Γκιουλέρ μετέβησαν χθες Παρασκευή στο Χακάρι, την έδρα της ομώνυμης επαρχίας.

Η βάση όπου σημειώθηκε η έκρηξη βρίσκεται σε μια απομακρυσμένη και δύσκολα προσβάσιμη ορεινή ζώνη, θέατρο τακτικών αψιμαχιών ανάμεσα στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και μέλη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), μια οργάνωση που χαρακτηρίζεται «τρομοκρατική» από την Άγκυρα και τους δυτικούς συμμάχους της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αίγιο: Πέθανε ο 43χρονος ασθενής μποξέρ που γρονθοκόπησε γιατρό

Ελλάδα 14.12.2025
Ξεψύχησε στο ίδιο νοσοκομείο

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Κακουργηματικές διώξεις σε βάρος των συλληφθέντων

Ελλάδα 14.12.2025
Μετά από πολύωρη διαδικασία η Ευρωπαία Εισαγγελέας απήγγειλε εναντίον τους βαρύτατες κατηγορίες

Χωρίς λεωφορεία η Αθήνα την Τετάρτη για έξι ώρες

Ελλάδα 14.12.2025
Σε στάση εργασίας προχωρούν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου - Ποιες ώρες δε θα κυκλοφορούν

Αυτή είναι η πρώτη χώρα στο κόσμο που προσφέρει δωρεάν το γυμναστήριο για τους νέους 16‑21 ετών

Κόσμος 14.12.2025
Στόχος είναι η ενίσχυση της φυσικής δραστηριότητας και η προώθηση ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής στη νεότερη γενιά, σύμφωνα με την κυβέρνηση

Τρομοκρατική επίθεση με πυροβολισμούς σε διάσημη παραλία του Σίδνεϊ

Κόσμος 14.12.2025
10 οι νεκροί, οι δράστες στόχευαν παιδιά

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στην ευρωπαϊκή εισαγγελία οι 15 συλληφθέντες για το σκάνδαλο των παράνομων επιδοτήσεων

Ελλάδα 14.12.2025
Αρνούνται όλες τις κατηγορίες και δηλώνουν ότι το κατηγορητήριο θα καταπέσει

Συνωμοσιολόγος έβγαλε στη φόρα sms του Τσάρλι Κερκ για τις πρώην του ‑ Έκρηξη της χήρας του

Κόσμος Χτες
Η Κάντας Οουενς προκαλεί αντιδράσεις με αποκαλύψεις για τον Τσάρλι Κερκ, ενώ η Έρικα ζητά να σταματήσουν οι θεωρίες.

Το Reddit μήνυσε την Αυστραλία για την απαγόρευση των social media στους κάτω των 16

Κόσμος Χτες
Το Reddit κατέθεσε αγωγή εναντίον της Αυστραλίας χαρακτηρίζοντας την απαγόρευση των social media παρέμβαση στην ελεύθερη πολιτική έκφραση.

Ευβοια: Μεθυσμένη οδηγός μετά από τρελή πορεία συγκρούστηκε με σταθμευμένα οχήματα

Ελλάδα Χτες
Το περιστατικό σημειώθηκε σε κεντρικό σημείο του Μαρμαρίου

Αυτή είναι η λίστα με τα αιτήματα των αγροτών για τον πρωθυπουργό: Ενισχύουν τα μπλόκα τους

Ελλάδα Χτες
Οι αγρότες έχουν μία σειρά αιτημάτων προς τον πρωθυπουργό και μόνο εάν υπάρξουν απαντήσεις σε αυτά, θα πάνε σε διάλογο μαζί του.

Μερτς: «Αν ο Πούτιν κατακτούσε την Ουκρανία, θα έβαζε στο στόχαστρο την ΕΕ»

Κόσμος Χτες
Ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς έκανε λόγο για «πραγματική τεκτονική μετατόπιση των πολιτικών και οικονομικών κέντρων εξουσίας».