E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Φωτήλας: Η Αχτσιόγλου πέρασε από το αμπέχονο στο ταγέρ

ΣΥΡΙΖΑ: Άθλια επίθεση

Δημοσίευση 8/11/2018 | 13:32

Φωτήλας: Η Αχτσιόγλου πέρασε από το αμπέχονο στο ταγέρ

Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν όσα είπε για την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου ο βουλευτής της ΝΔ, Ιάσων Φωτήλας.

Με αφορμή τα επιχειρήματα του κράτους κατά των πρωτόδικων αποφάσεων που δικαιώνουν συνταξιούχους για τις περικοπές στις συντάξεις τους, ο βουλευτής της ΝΔ σχολίασε στο ΣΚΑΪ: «Η κυρία Αχτσιόγλου που τότε που ήταν με το αμπέχονο και την υψωμένη γροθιά και προκαλούσε τον κόσμο να βγαίνει στο δρόμο για να μην λειτουργεί το κράτος σήμερα καταθέτει έφεση. Δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά. Το τι θα πεί, όμως, δεν είναι τυχαίο. Λέει ότι όλα αυτά που έγιναν με το πρώτο και το δεύτερο μνημόνιο δεν θα μπορούσαν να γίνουν διαφορετικά. Η κυρία Αχτσιόγλου πέρασε στο ψηλοτάκουνο και το ταγέρ από το αμπέχονο».

Η τελευταία αυτή αναφορά του Ιάσωνα Φωτήλα προκάλεσε την αντίδραση του παριστάμενου δημοσιογράφου της Αυγής, Ανδρέα Πετρόπουλου, ο οποίος κατηγόρησε τον βουλευτή της ΝΔ για σεξιστική επίθεση.

Από την πλευρά του ο κ. Φωτήλας απάντησε ότι όσα είπε «είναι σημειολογικό. Είναι ο άνθρωπος που από το "δεν πληρώνω-δεν πληρώνω" πέρασε στο να επιχειρηματολογεί υπέρ των μνημονίων».

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «άθλια προσωπική επίθεση» προσθέτοντας ότι «εκχυδαΐζει τον πολιτικό διάλογο και τη δημόσια αντιπαράθεση» ενώ καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να λάβει μέτρα «αλλιώς είναι και ο ίδιος έκθετος και συνένοχος της χυδαιότητας».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

Η άθλια προσωπική επίθεση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Ιάσωνα Φωτήλα κατά της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, εκχυδαΐζει τον πολιτικό διάλογο και τη δημόσια αντιπαράθεση. Επιπλέον, αναδεικνύει την πολιτική τους αφωνία σχετικά με τα μέτρα κοινωνικού ολέθρου που έλαβε η παράταξή του τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και την αμηχανία που τους προκαλούν οι πολιτικές ενίσχυσης των δικαιωμάτων των εργαζομένων που εφαρμόζει η παρούσα κυβέρνηση.

Όταν εκλείπουν τα πολιτικά επιχειρήματα, ο βούρκος της χυδαιότητας δεν έχει πάτο.

Η ανοχή του αρχηγού της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκη, σε πρακτικές τέτοιου είδους δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή. Γι’ αυτό και υποχρεούται να λάβει άμεσα τα απαραίτητα μέτρα, αλλιώς είναι και ο ίδιος έκθετος και συνένοχος της χυδαιότητας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αλεξία Μπακογιάννη: Περπατώ με τα παιδιά μου και βλέπω Κουφοντίνα ή Γιωτόπουλο, τι να κάνω;

E-Daily 2.TopNews 19.06.2026
«Αν δεν αντιδράσω δεν μπορώ να κοιτάξω τον εαυτό μου στον καθρέφτη. Αν αντιδράσω είμαι απολύτως εν αδίκω»

Ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε και επίσημα το διαζύγιο με τον Λουτσέσκου

E-Daily 2.TopNews 19.06.2026
Ο Δικέφαλος με μια λιτή ανακοίνωση έβαλε τους τίτλους τέλους στην κοινή πορεία του με τον Ραζβάν Λουτσέσκου

Επιχειρηματίας στο Κολωνάκι μήνυσε πρωταθλήτρια πυγμαχίας για υπεξαίρεση 3.000 ευρώ από το ταμείο του εστιατορίου

E-Daily 2.TopNews 19.06.2026
Η αθλήτρια με σημαντική διαδρομή στον χώρο της πυγμαχίας, μέλος της εθνικής ομάδας της εργαζόταν ως ταμίας σε εστιατόριο

Φραντζί Πιερό: «Η μητέρα μου έπρεπε να επιλέξει αν θα έτρωγε η ίδια ή αν θα τάιζε εμάς»

E-Daily 2.TopNews 19.06.2026
Ο επιθετικός από την Αϊτή, που εξακολουθεί να ανήκει στο ρόστερ της ΑΕΚ έδωσε συνέντευξη στην ισπανική Marca, για το τι σημαίνει για τη χώρα του η παρουσία της Εθνικής στο Μουντιάλ

Μόσχα: Καρέ – καρέ σε βίντεο το πώς χτυπήθηκε το διυλιστήριο και εκτοξεύθηκε το καπάκι δεξαμενής

E-Daily 2.TopNews 19.06.2026
Δείτε σε βίντεο πώς έγινε το πλήγμα στο μεγαλύτερο διυλιστήριο της Μόσχας, που προκαλεί ερωτήματα για το εάν ευθύνεται αντιαεροπορικός πύραυλος των Ρώσων που επιχειρούσε να χτυπήσει ουκρανικό drone

Συναγερμός στη Γερμανία για ακραία καιρικά φαινόμενα με καύσωνα έως 38°C και ισχυρές βροχοπτώσεις

E-Daily 2.TopNews 19.06.2026
Η Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιεί για υψηλές θερμοκρασίες, καταιγίδες και χαλάζι τις επόμενες ημέρες - Προβλήματα στις σιδηροδρομικές μετακινήσεις λόγω κεραυνών και βλαβών στο δίκτυο.

Ξανά σε λειτουργία το Μετρό Θεσσαλονίκης από αύριο Σάββατο

E-Daily 2.TopNews 19.06.2026
Οι επιβάτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν κανονικά τη βασική γραμμή, η οποία συνδέει τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό με τη Νέα Ελβετία

Παναθηναϊκός: Σερβικά μέσα αναφέρονται στο «all in» για την απόκτηση του Ομπράντοβιτς

E-Daily 3.Left 19.06.2026
Ο «Ζοτς» θα μπορούσε να γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος τεχνικός στην Ευρώπη αν ο Γιαννακόπουλος υλοποιήσει την πρότασή του

Σιαμαία κοριτσάκια από τις Φιλιππίνες διαχωρίστηκαν επιτυχώς μετά από εξάωρη απαιτητική επέμβαση στο Ριάντ, δείτε βίντεο

E-Daily 2.TopNews 19.06.2026
Τα δίδυμα βρίσκονται πλέον σε σταθερή κατάσταση και νοσηλεύονται υπό στενή παρακολούθηση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων

Οχήματα: Ποιοι κερδίζουν απαλλαγή από το τέλος ταξινόμησης

Auto + Moto 19.06.2026
Τι ισχύει για τρίτεκνους - Οι δικαιούχοι, τα ποσοστά έκπτωσης και η διαδικασία

Λαμία: «Καμπάνα» στο αυτόφωρο για τον 30χρονο που φωτογράφιζε ανήλικες στην παραλία

E-Daily 2.TopNews 19.06.2026
Το δικαστήριο δεν δέχθηκε κανένα ελαφρυντικό για τον κατηγορούμενο