E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Οι Ελληνοαμερικανοί που θριάμβευσαν στις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ

Ποιοι κατάφεραν να επανεκλεγούν και ποιοι είναι οι πρωτοεμφανιζόμενοι

Δημοσίευση 7/11/2018 | 18:12

Οι Ελληνοαμερικανοί που θριάμβευσαν στις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ

Κερδισμένη κατά δύο μέλη του Κογκρέσου αναδεικνύεται στις χθεσινές ενδιάμεσες εκλογές η Ελληνοαμερικανική Κοινότητα, που σημείωσε επιπρόσθετα κέρδη και σε τοπικό επίπεδο.

Επανεξελέγησαν στη Βουλή των Αντιπροσώπων και οι τέσσερις Ελληνοαμερικανοί βουλευτές: Κώστας Μπιλιράκης (Ρεπουμπλικάνος από τη Φλόριδα με ποσοστό 58%), Τσάρλι Κριστ (Δημοκρατικός της Φλόριδας με 58%), Τζον Σαρμπάνης (Δημοκρατικός του Μέριλαντ με 67%) και Ντίνα Τάιτους (Δημοκρατική της Νεβάδα με 67%).

Όπως έγραφαν τα ΜΜΕ του Νιου Χαμσάιρ πριν ακόμη ανοίξουν οι κάλπες, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, στην 1η περιφέρεια θα γραφόταν ιστορία ούτως ή άλλως, εκλέγοντας είτε τον πρώτο ανοιχτά ομοφυλόφιλο υποψήφιο, ή τον πρώτο αφροαμερικανό. Νικητής τελικά ήταν ο πρωτοεμφανιζόμενος στην πολιτική Ελληνοαμερικανός συνιδιοκτήτης εστιατορίου Κρις Πάππας με 53,55%.

Επίσης, επικράτησε με 56% στην 6η Περιφέρεια της Φλόριντα ο ρεπουμπλικάνος υποψήφιος με ελληνικές ρίζες Μάικλ Βαλτζ (Michael Waltz). Αντίθετα απέτυχε να εισέλθει στη Γερουσία η ρεπουμπλικανή Λία Παπαχρήστου - Βούκμιρ (Leah Vukmir) στην πολιτεία Ουισκόνσιν, λαμβάνοντας 44,5%.

Μόλις 14% έλαβε ο ρεπουμπλικάνος υποψήφιος βουλευτής Αντώνης Πάππας στην περιφέρεια του Κουίνς, απέναντι στο νέο αστέρι της αριστεράς του Δημοκρατικού Κόμματος Αλεσάντρια Οκάζιο - Κορτέζ.

Επανεξελέγη ο φιλέλληνας γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ

Παρά τα 38 εκατομμύρια για αρνητική προεκλογική καμπάνια που έριξε ο δισεκατομμυριούχος ρεπουμπλικάνος Ρόμπερτ Χάγκιν, ο φιλέλληνας γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ επανεξελέγη με 53,5%.

Ηττήθηκε στο Στάτεν Άιλαντ - Μπρούκλιν ο υποστηριζόμενος από ομογενείς ρεπουμπλικάνος βουλευτής Νταν Ντόνοβαν.

Σε τοπικό επίπεδο, η πολιτειακή γερουσία της Νέας Υόρκης θα έχει πλέον τρεις Ελληνοαμερικανούς, ενώ μεγάλη πλειοψηφία έχουν κατακτήσει οι Δημοκρατικοί. Μετά το Μιχάλη Γιάνναρη, εξελέγησαν στην πολιτειακή Γερουσία o Άντριου Γουνάρδης στο Μπέι Ριτζ του Μπρούκλιν, κι ο Τζέιμς Σκουφής στην 39η περιφέρεια.

Επανεξελέγησαν ακόμη, η δημοκρατική Αραβέλα Σιμωτά στην Αστόρια και η ρεπουμπλικανή Νικόλ Μαλλιωτάκη στο Μπρούκλιν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανατριχιαστικό βίντεο με κορίτσι στο Λίβανο που αν και μουσουλμάνα χτυπά την καμπάνα εκκλησίας

Κόσμος 07.04.2026
Η ανθρωπιστική κατάσταση στον Λίβανο επιδεινώνεται ραγδαία, με σχεδόν 1.100 νεκρούς,

Αλλάζει το φαρμακείο του αυτοκινήτου: Τι πρέπει να περιέχει από τις 18 Ιουνίου

Ελλάδα 07.04.2026
Στα 30 ευρώ το πρόστιμο αν το φαρμακείο είναι ελλιπές - Διαβάστε την απόφαση που υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης

Συγκλονιστικό βίντεο: Βόμβα διασποράς σκάει λίγα μέτρα μακριά από γυναίκα στο Ισραήλ

Κόσμος 07.04.2026
Το περιστατικό συνέβη τη Δευτέρα στην πόλη Πέταχ Τίκβα, περίπου 10 χλμ. ανατολικά του Τελ Αβίβ

Times: Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Μοτζτάμπα Χαμενεΐ είναι «σε κώμα»

Κόσμος 07.04.2026
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το σημείωμα αναφέρει ότι ο Χαμενεΐ δεν είναι επί του παρόντος σε θέση να κυβερνήσει

Ανατροπή με το Fuel Pass: Αλλάζει ο τρόπος υποβολής των αιτήσεων μετά το μπλοκάρισμα

Οικονομία Χτες
Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή για όλους τους πολίτες έως τέλη Απριλίου

Ιστορική στιγμή: Το Artemis II έφτασε εκεί που δεν κατάφερε το Apollo 13

Tech + Science Χτες
Η αποστολή στη Σελήνη Artemis II ξεπέρασε την μέγιστη απόσταση από τη Γη που πέτυχε το Apollo 13 το 1970

Ένα κυνήγι πασχαλινών αυγών με τραγικό τέλος: Δέντρο καταπλάκωσε μητέρες και παιδιά που συμμετείχαν στο έθιμο – Τρεις νεκροί

Κόσμος Χτες
Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή προκάλεσαν την πτώση μιας μελιάς ύψους 30 μέτρων

Κωνσταντοπούλου για δίκη των Τεμπών: Οι συνθήκες μοιάζουν με εκείνες της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Ελλάδα Χτες
Κωνσταντοπούλου για δίκη των Τεμπών: Οι συνθήκες μοιάζουν με εκείνες της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Θρίλερ στην Παιανία: Εντοπίστηκε νεκρός άνδρας με ταινία στο λαιμό μέσα σε χαντάκι

Ελλάδα Χτες
Η αστυνομία προχώρησε σε αυτοψία και συλλογή στοιχείων στο σημείο

Το Ιράν απορρίπτει την εκεχειρία – Θα συνέχιζα τον πόλεμο για το πετρέλαιο, θα βγάζαμε λεφτά, λέει ο Τραμπ

Κόσμος Χτες
«Οι άνθρωποι που βρίσκονται εκεί τώρα είναι πολύ πιο λογικοί από τους τρελούς που είχαμε στην πρώτη και τη δεύτερη φάση»