E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το τέλος του Νόμου Κατσέλη ανακοίνωσε ο Γιάννης Δραγασάκης

Ταφόπλακα στο νόμο Κατσέλη βάζει η κυβέρνηση

Δημοσίευση 6/11/2018 | 16:51

Το τέλος του Νόμου Κατσέλη ανακοίνωσε ο Γιάννης Δραγασάκης

Ταφόπλακα στο νόμο Κατσέλη βάζει η κυβέρνηση. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης είπε: «Πολιτική μας απόφαση είναι να υπάρχει πάντα ένα πλαίσιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας, ωστόσο, ο νόμος Κατσέλη δημιουργήθηκε προκειμένου να αντιμετωπίσει προβλήματα κατά τη διάρκεια της κρίσης».

Ο κ. Δραγασάκης, είπε ότι έγιναν κάποιες τροποποιήσεις στο νόμο, όπως η υποχρεωτική άρση του τραπεζικού απορρήτου, το οποίο άρχισε να εφαρμόζεται από τις 15 Σεπτεμβρίου. «Τον Δεκέμβριο», πρόσθεσε, «θα εξετάσουμε την πορεία του νόμου με βάση τα νέα δεδομένα και θα κινηθούμε ανάλογα».

Διαβεβαίωσε ότι σε κάθε περίπτωση, θα εγγυηθούμε την προστασία της πρώτης κατοικίας. Πάντα θα υπάρχει ένα σύστημα πρώτης κατοικίας αλλά παραδέχθηκε ότι δεν έχει βρεθεί ακόμα ο τρόπος.

«Θα το δούμε τον Δεκέμβριο», υπογράμμισε, «τονίζοντας ότι το νέο πλαίσιο θα είναι δομημένο με χαρακτηριστικά της μετά κρίσης εποχής».

Είναι πολύ ο κόσμος στην ουρά
Ο κ. Δραγασάκης, παραδέχθηκε επίσης ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα μεγάλο απόθεμα υποθέσεων που έχουν υπαχθεί στο νόμο, οι οποίες δεν έχουν εκδικαστεί και κάλεσε τις τράπεζες να αναλάβουν πρωτοβουλίες να αποσυμφορηθεί αυτή η κατάσταση. Μάλιστα είπε ότι σε περιπτώσεις που για μια υπόθεση εκτιμούν ότι θα υπάρξει κούρεμα δανείου με δικαστική απόφαση, είναι προτιμότερο να το κάνουν οι ίδιες και να κλείνει η υπόθεση.

Πρόσθεσε ότι στο νέο πλαίσιο προστασίας, θα υπάρχουν προληπτικές δράσεις κατά της υπερχρέωσης, όπως η σύσταση της Αρχής Πιστοληπτικής Ικανότητας ιδιωτών και επιχειρήσεων, αλλά και ενεργητικές πολιτικές, όπως η ενεργοποίηση της στεγαστικής πολιτικής καθώς και της επιδότησης στεγαστικών δανείων.

Για τους δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο, σημείωσε ότι θα περιμένουμε την απόφαση του Αρείου Πάγου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έφυγε από τη ζωή ο Βασίλης Λεβέντης σε ηλικία 75 χρονών

E-Daily 2.TopNews 01.07.2026
Ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε από τον γιο του

Τραγικός θάνατος αστέγου: Τον χτύπησε όχημα καθαρισμού παραλίας ενώ κοιμόταν στην άμμο

E-Daily 2.TopNews 01.07.2026
Ο δυστυχής άνδρας ήταν τυλιγμένος με κουβέρτα στην αμμουδιά και δεν έγινε αντιληπτός από τον οδηγό

Νυχτερίδα με λύσσα δάγκωσε 6χρονη που σκαρφάλωνε σε δέντρο – Ξεκίνησε θεραπεία

E-Daily 2.TopNews 01.07.2026
Το παιδί δέχθηκε επίθεση έξω από το σπίτι της οικογένειάς του στις ΗΠΑ και οι εξετάσεις επιβεβαίωσαν ότι το ζώο ήταν φορέας λύσσας

Μερομήνια: Τι λέει η λαϊκή πρόγνωση για τον καιρό τον Ιούλιο

E-Daily 3.Left 01.07.2026
Η λαϊκή παράδοση αποκαλύπτει τι καιρό να περιμένουμε το καλοκαίρι

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στον Δομοκό

E-Daily 2.TopNews 01.07.2026
Το επίκεντρο εντοπίζεται 5 χλμ. ανατολικά - νοτιοανατολικά του Δομοκού

Ποια χώρα έχασε περισσότερο έδαφος στην ιδιοκατοίκηση μέσα σε μόλις έξι χρόνια ‑ Δείτε πού βρίσκεται πλέον η Ελλάδα

E-Daily 2.TopNews 01.07.2026
Τα στοιχεία της Eurostat αποκαλύπτουν ότι η Ελλάδα κατέγραψε μία από τις μεγαλύτερες πτώσεις ιδιοκατοίκησης στην ΕΕ, με το ποσοστό να συρρικνώνεται κατά 6 μονάδες από το 2019 έως το 2025.

Πέθανε ο τραγουδιστής των «Village People» Βίκτορ Γουίλις, σε ηλικία 75 ετών

E-Daily 2.TopNews 01.07.2026
Ο ιδρυτικός τραγουδιστής του εμβληματικού disco συγκροτήματος απεβίωσε στις 30 Ιουνίου 2026, έπειτα από σύντομη αλλά επιθετική ασθένεια, σε ηλικία 75 ετών.

Κατάρρευση πολυκατοικίας στα Πετράλωνα: Ελεύθεροι οι 5 συλληφθέντες

E-Daily 2.TopNews 01.07.2026
Δόθηκε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε το περιστατικό

Το εμβληματικό Ωδείο Ηρώδου Αττικού κλείνει τις πύλες του

Ελλάδα 01.07.2026
Το Ωδείο Ηρώδου Αττικού κλείνει για εκτεταμένες εργασίες αναστήλωσης, με τον Τζον Λέτζεντ να δίνει τη συμβολική τελευταία παράσταση στο ιστορικό μνημείο της νότιας πλαγιάς της Ακρόπολης.

Σκάνδαλο στη Balenciaga: Οι καταγγελίες που οδήγησαν στην απόλυση κορυφαίου στελέχους

E-Daily 2.TopNews 01.07.2026
Καλούσε εργαζόμενες να ζυγίζονται μπροστά του και τους έδειχνε δονητές

Παιδί 2,5 ετών έπεσε σε πισίνα στη Μύκονο

Ελλάδα 01.07.2026
Διακομίστηκε για νοσηλεία

Αδιανόητο – Πονούσε το κεφάλι του, οι γιατροί νόμιζαν πως είναι όγκος, αλλά ήταν προνύμφες του χοιρινού

E-Daily 2.TopNews 01.07.2026
Ο 60χρονος υποβλήθηκε σε θεραπεία με τα αντιπαρασιτικά φάρμακα αλβενδαζόλη