E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το τέλος του Νόμου Κατσέλη ανακοίνωσε ο Γιάννης Δραγασάκης

Ταφόπλακα στο νόμο Κατσέλη βάζει η κυβέρνηση

Δημοσίευση 6/11/2018 | 16:51

Το τέλος του Νόμου Κατσέλη ανακοίνωσε ο Γιάννης Δραγασάκης

Ταφόπλακα στο νόμο Κατσέλη βάζει η κυβέρνηση. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης είπε: «Πολιτική μας απόφαση είναι να υπάρχει πάντα ένα πλαίσιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας, ωστόσο, ο νόμος Κατσέλη δημιουργήθηκε προκειμένου να αντιμετωπίσει προβλήματα κατά τη διάρκεια της κρίσης».

Ο κ. Δραγασάκης, είπε ότι έγιναν κάποιες τροποποιήσεις στο νόμο, όπως η υποχρεωτική άρση του τραπεζικού απορρήτου, το οποίο άρχισε να εφαρμόζεται από τις 15 Σεπτεμβρίου. «Τον Δεκέμβριο», πρόσθεσε, «θα εξετάσουμε την πορεία του νόμου με βάση τα νέα δεδομένα και θα κινηθούμε ανάλογα».

Διαβεβαίωσε ότι σε κάθε περίπτωση, θα εγγυηθούμε την προστασία της πρώτης κατοικίας. Πάντα θα υπάρχει ένα σύστημα πρώτης κατοικίας αλλά παραδέχθηκε ότι δεν έχει βρεθεί ακόμα ο τρόπος.

«Θα το δούμε τον Δεκέμβριο», υπογράμμισε, «τονίζοντας ότι το νέο πλαίσιο θα είναι δομημένο με χαρακτηριστικά της μετά κρίσης εποχής».

Είναι πολύ ο κόσμος στην ουρά
Ο κ. Δραγασάκης, παραδέχθηκε επίσης ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα μεγάλο απόθεμα υποθέσεων που έχουν υπαχθεί στο νόμο, οι οποίες δεν έχουν εκδικαστεί και κάλεσε τις τράπεζες να αναλάβουν πρωτοβουλίες να αποσυμφορηθεί αυτή η κατάσταση. Μάλιστα είπε ότι σε περιπτώσεις που για μια υπόθεση εκτιμούν ότι θα υπάρξει κούρεμα δανείου με δικαστική απόφαση, είναι προτιμότερο να το κάνουν οι ίδιες και να κλείνει η υπόθεση.

Πρόσθεσε ότι στο νέο πλαίσιο προστασίας, θα υπάρχουν προληπτικές δράσεις κατά της υπερχρέωσης, όπως η σύσταση της Αρχής Πιστοληπτικής Ικανότητας ιδιωτών και επιχειρήσεων, αλλά και ενεργητικές πολιτικές, όπως η ενεργοποίηση της στεγαστικής πολιτικής καθώς και της επιδότησης στεγαστικών δανείων.

Για τους δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο, σημείωσε ότι θα περιμένουμε την απόφαση του Αρείου Πάγου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καιρός: 25η Μαρτίου με βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και αστάθεια μέχρι την Κυριακή

Καιρός 24.03.2026
Πού και τι ώρα θα βρέξει την 25η Μαρτίου και τι καιρός αναμένεται τις επόμενες ημέρες

Μοχάμαντ Ζολκάντρ: Ποιος είναι ο αντικαταστάτης του Λαριτζανί και πρώην διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης

Κόσμος 24.03.2026
Αξιωματούχοι εκτιμούν ότι η εμπειρία του σε στρατιωτικά και κυβερνητικά αξιώματα τον καθιστά κατάλληλο για τον συντονισμό της πολιτικής εθνικής ασφάλειας της χώρας

Πόσο αυξάνεται το πρόστιμο για όσους δεν έχουν εισιτήριο στα ΜΜΜ

Οικονομία 24.03.2026
Το πρόστιμο για όσους δικαιούνται μειωμένο εισιτήριο και δεν έχουν

Τι καιρό έκανε την 25η Μαρτίου το 1821 ‑ Η αναλυτική έρευνα του Θοδωρή Κολυδά

Καιρός 24.03.2026
Με αφορμή την εθνική επέτειο, ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς, επιχείρησε μέσω μελέτης του να παρουσιάσει τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν 205 πριν!

Απάτη στον ΕΦΚΑ: Ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση στους 22 συλληφθέντες

Ελλάδα 24.03.2026
Η δικογραφία ανατέθηκε σε ανακριτή ενώπιον του οποίου θα κληθούν να απολογηθούν οι κατηγορούμενοι

Μπιλ Κόσμπι: Κρίθηκε ένοχος για νάρκωση και κακoπoίηση γυναίκας

Κόσμος 24.03.2026
«Κουβαλώ το βάρος αυτού που μου συνέβη για περισσότερα από 50 χρόνια» δήλωσε η επιζώσα

Γιώργος Τσαγκαράκης: «Είμαι αθώος» ‑ Οι πρώτες δηλώσεις μέσω του δικηγόρου του μετά την απολογία

Ελλάδα 24.03.2026
Βίντεο από την στιγμή που ο γνωστός γκαλερίστας έφτασε στον ανακριτή

Ιράν: Χτυπά ξανά το Ισραήλ παρά το μήνυμα Τραμπ – Βομβαρδισμός στη Βηρυτό

Κόσμος 24.03.2026
Ο Μοτζτάμπα Χαμενεϊ θέλει «να κλείσει σύντομα το ζήτημα»

A23a: Το μεγαλύτερο παγόβουνο του κόσμου έχει «μόνο λίγες εβδομάδες ακόμη» πριν λιώσει εντελώς

Κόσμος 24.03.2026
Οι επιστήμονες παρακολουθούν στενά την πορεία του καθώς το A23a λειτουργεί ως ένα «φυσικό εργαστήριο»

Μην αναζητήσετε ποτέ αυτές τις 6 λέξεις στην Google, κίνδυνος να σας χακάρουν

Tech + Science 24.03.2026
Οι χάκερ επινοούν συνεχώς νέες και εξελιγμένες επιθέσεις σε βάρος χρηστών του διαδικτύου