E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το τέλος του Νόμου Κατσέλη ανακοίνωσε ο Γιάννης Δραγασάκης

Ταφόπλακα στο νόμο Κατσέλη βάζει η κυβέρνηση

Δημοσίευση 6/11/2018 | 16:51

Το τέλος του Νόμου Κατσέλη ανακοίνωσε ο Γιάννης Δραγασάκης

Ταφόπλακα στο νόμο Κατσέλη βάζει η κυβέρνηση. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης είπε: «Πολιτική μας απόφαση είναι να υπάρχει πάντα ένα πλαίσιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας, ωστόσο, ο νόμος Κατσέλη δημιουργήθηκε προκειμένου να αντιμετωπίσει προβλήματα κατά τη διάρκεια της κρίσης».

Ο κ. Δραγασάκης, είπε ότι έγιναν κάποιες τροποποιήσεις στο νόμο, όπως η υποχρεωτική άρση του τραπεζικού απορρήτου, το οποίο άρχισε να εφαρμόζεται από τις 15 Σεπτεμβρίου. «Τον Δεκέμβριο», πρόσθεσε, «θα εξετάσουμε την πορεία του νόμου με βάση τα νέα δεδομένα και θα κινηθούμε ανάλογα».

Διαβεβαίωσε ότι σε κάθε περίπτωση, θα εγγυηθούμε την προστασία της πρώτης κατοικίας. Πάντα θα υπάρχει ένα σύστημα πρώτης κατοικίας αλλά παραδέχθηκε ότι δεν έχει βρεθεί ακόμα ο τρόπος.

«Θα το δούμε τον Δεκέμβριο», υπογράμμισε, «τονίζοντας ότι το νέο πλαίσιο θα είναι δομημένο με χαρακτηριστικά της μετά κρίσης εποχής».

Είναι πολύ ο κόσμος στην ουρά
Ο κ. Δραγασάκης, παραδέχθηκε επίσης ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα μεγάλο απόθεμα υποθέσεων που έχουν υπαχθεί στο νόμο, οι οποίες δεν έχουν εκδικαστεί και κάλεσε τις τράπεζες να αναλάβουν πρωτοβουλίες να αποσυμφορηθεί αυτή η κατάσταση. Μάλιστα είπε ότι σε περιπτώσεις που για μια υπόθεση εκτιμούν ότι θα υπάρξει κούρεμα δανείου με δικαστική απόφαση, είναι προτιμότερο να το κάνουν οι ίδιες και να κλείνει η υπόθεση.

Πρόσθεσε ότι στο νέο πλαίσιο προστασίας, θα υπάρχουν προληπτικές δράσεις κατά της υπερχρέωσης, όπως η σύσταση της Αρχής Πιστοληπτικής Ικανότητας ιδιωτών και επιχειρήσεων, αλλά και ενεργητικές πολιτικές, όπως η ενεργοποίηση της στεγαστικής πολιτικής καθώς και της επιδότησης στεγαστικών δανείων.

Για τους δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο, σημείωσε ότι θα περιμένουμε την απόφαση του Αρείου Πάγου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πέθανε ξαφνικά πρώην πρωταθλητής στο ακόντιο: Βρέθηκε νεκρός στο γυμναστήριό του στην Κρήτη

Αθλητικά Νέα 11.02.2026
Ο πρώην πρωταθλητής στο ακόντιο και γυμναστής εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του από την αδελφή του

Διαγράφηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο ευρωβουλευτής Νίκος Παππάς

Πολιτική 11.02.2026
Ήταν μια τυπική διαδικασία, η οποία επικυρώθηκε χθες από την Επιτροπή του κόμματος

Συμπλοκή οπαδών στην Πανεπιστημιούπολη: Δύο ελαφρά τραυματίες, βρέθηκαν δύο αυτοσχέδια ρόπαλα

Ελλάδα 11.02.2026
Το επεισόδιο σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης - Ο ένας από τους τραυματίες βρέθηκε κοντά στη Θεολογική σχολή

Ζιζέλ Πελικό: «Μου έδειξαν μια φωτογραφία με έναν άνδρα που με βίαζε»

Κόσμος 11.02.2026
Η συγκλονιστική στιγμή που οι αστυνομικοί της αποκάλυψαν τη φρίκη

Χαμός στην εθνική οδό με μεθυσμένο οδηγό: Οδηγούσε για χιλιόμετρα στο αντίθετο ρεύμα μέχρι που συγκρούστηκε με νταλίκα

Ελλάδα 11.02.2026
Ο 62χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Βόλου - Ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί

Αγριο έγκλημα στην Τουρκία: 35χρονος πήρε άδεια από τη φυλακή και σκότωσε την οικογένεια του

Κόσμος 11.02.2026
Ο Ρετζέπ Τσενγκίζ βρισκόταν σε 11ήμερη άδεια από φυλακή όπου εξέτιε ποινή τεσσάρων ετών για απάτη και ένοπλες απειλές

Μακελειό σε σχολείο στον Καναδά με δέκα νεκρούς

Κόσμος 11.02.2026
Δύο τραυματίες σε κρίσιμη κατάσταση