E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καταγγελία για οδηγό στη Θεσσαλονίκη που έδιωξε χωρίς λόγο προσφυγόπουλα από λεωφορείο

Η ΑΡΣΙΣ καταγγέλλει οδηγό του ΟΑΣΘ

Δημοσίευση 6/11/2018 | 11:53

Καταγγελία για οδηγό στη Θεσσαλονίκη που έδιωξε χωρίς λόγο προσφυγόπουλα από λεωφορείο

Οδηγός λεωφορείου του ΟΑΣΘ καταγγέλεται για ρατσιστική συμπεριφορά σε βάρος τριών ανήλικων προσφύγων.

Την καταγγελία κάνει η ΑΡΣΙΣ - Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων που αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, ότι  την Τρίτη, 30 Οκτωβρίου στις 8 το βράδυ, τρεις ανήλικοι πρόσφυγες από τη Δομή Ασυνόδευτων Ανηλίκων της ΑΡΣΙΣ στο Ωραιόκαστρο, ανέβηκαν από τη στάση Αγορά, στο αστικό λεωφορείο της γραμμής "56" με κατεύθυνση προς Παλαιόκαστρο, προκειμένου να πάνε σε προπόνηση kung fu που συστηματικά παρακολουθούν.   

Σύμφωνα με την καταγγελία, «ο οδηγός του αστικού κοίταξε επίμονα και εξεταστικά τα τρία προσφυγόπουλα και, πριν συνεχίσει το δρομολόγιο, ζήτησε από τα παιδιά να κατέβουν από το λεωφορείο, λέγοντας συγκεκριμένα «κατεβείτε και πάρτε το επόμενο». «Τα παιδιά ντράπηκαν και κατέβηκαν, χωρίς να τολμήσουν να ζητήσουν το λόγο ενώ ο οδηγός δεν ρώτησε καν εάν έχουν εισιτήριο, καθώς η ΑΡΣΙΣ εφοδιάζει τους πρόσφυγες που υποστηρίζει με κάρτες απεριορίστων διαδρομών». 

 «Τελικά τα παιδιά», καταλήγει το δελτίο τύπου, «δεν πήγαν στην προπόνηση τους και επέστρεψαν στον ξενώνα συντετριμμένα από τη ντροπή».   

Κληθείς να σχολιάσει το θέμα, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Στέλιος Παππάς ξεκαθάρισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι το θέμα ερευνάται και έχουν κινηθεί όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, ώστε να υπάρξουν διοικητικές κυρώσεις αν χρειαστεί. «Προσπαθούμε να διαμορφώσουμε νέο πολιτισμό στους οδηγούς και τους ελεγκτές και μαζί με το επιβατικό κοινό να καλλιεργήσουμε την κοινωνική συνευθύνη» τόνισε ο κ.Παππάς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Anthropic λέει ότι έμαθε στα AI agents να «ονειρεύονται»

E-Daily 3.Left 07.05.2026
Η νέα λειτουργία αποτελεί μέρος της προσπάθειας της εταιρείας να δημιουργήσει πιο αυτόνομα και «ευφυή» AI systems

Bonnie Tyler: Σε τεχνητό κώμα η παγκόσμια σταρ

E-Daily 3.Left 07.05.2026
Κρίσιμες ώρες στην εντατική για την 74χρονη τραγουδίστρια

Χανταϊός: Εντοπίστηκε το πρώτο ύποπτο κρούσμα στο Ισραήλ

E-Daily 2.TopNews 07.05.2026
Δεν έχει σχέση με το κρουαζιερόπλοιο

Ποιοι είναι οι Τούρκοι «Ντάλτον» που μπαίνουν στο μικροσκόπιο μετά το φορτίο‑μυστήριο με τα όπλα στον Έβρο

E-Daily 2.TopNews 07.05.2026
Ποιοι είναι οι Τούρκοι Ντάλτον, η συμμορία που απασχολεί την Τουρκία

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προβλέπει τον πρώτο μίνι καύσωνα: Πότε θα εξαφανιστεί η αφρικανική σκόνη

E-Daily 2.TopNews 07.05.2026
Η εικόνα του καιρού θα αρχίσει να βελτιώνεται από το Σάββατο

Πάτρα: Πατέρας έδωσε όπλο στον 12χρονο γιο του και πυροβόλησε από το παράθυρο

E-Daily 2.TopNews 07.05.2026
Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο ανήλικος φέρεται να βρισκόταν υπό την παρουσία και την παρότρυνση του 36χρονου την ώρα του περιστατικού

Τέλος εποχής: Πέφτει η αυλαία της συνεργασίας FIFA ‑ Panini για τα αυτοκόλλητα του Μουντιάλ

E-Daily 3.Left 07.05.2026
Η FIFA έκανε γνωστό την Πέμπτη πως η μακροχρόνια πορεία συνεργασίας της με την ιταλική εταιρεία θα ολοκληρωθεί οριστικά με το τουρνουά του 2030