E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η απάντηση Σπηλιωτόπουλου για την συμμετοχή του στην εταιρεία του θύματος της Βούλας

Εκλέχθηκε Πρόεδρος ωστόσο, όπως υποστηρίζει, αποχώρησε μετά από 15 ημέρες

Δημοσίευση 1/11/2018 | 19:17

Η απάντηση Σπηλιωτόπουλου για την συμμετοχή του στην εταιρεία του θύματος της Βούλας

Απάντηση για την συμμετοχή του στην εταιρεία του Γιάννη Μακρή που εκτελέστηκε την Τετάρτη 31.10.209 στο Πανόραμα Βούλας, δίνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος.

Ο πρώην υπουργός της ΝΔ εξηγεί ότι όντως συμμετείχε το φθινόπωρο του 2015 στην ίδρυση της εταιρείας με σκοπό την παροχή υπηρεσιών Facility Managment σε ξενοδοχεία και εκλέχθηκε μάλιστα Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος.

Ωστόσο, όπως υποστηρίζει, αποχώρησε μετά από 15 ημέρες από το Διοικητικό Συμβούλιο και δεν υπάρχει οποιαδήποτε συναλλαγή, που να έχει πραγματοποιηθεί μέσω τραπεζικών λογαριασμών και συστημάτων πληρωμής της εταιρείας με την υπογραφή μου.

Η πλήρης αποδέσμευσή του από την εταιρεία επήλθε και τυπικά τον Μάρτιο του 2016.

Ο Αρης Σπηλιωτόπουλος δηλώνει επίσης ότι «δεν μπορώ να πιστέψω ότι το 2018 ποινικοποιείται συμπερασματικά η επαγγελματική δραστηριότητα κάποιου που αρνήθηκε έμπρακτα να είναι επαγγελματίας πολιτικός και παραιτήθηκε της βουλευτικής ιδιότητάς του, χωρίς να του ζητηθεί» και κάνει λόγω για «κυνήγι μαγισσών» ενόψει «παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου».

Αναλυτικά η δήλωση του Αρη Σπηλιωτόπουλου:

«Με αφορμή τα σχετικά δημοσιεύματα, που επιχειρούν να με φωτογραφίσουν, χωρίς να με κατονομάζουν, με ευκαιρία την χθεσινή δολοφονία του επιχειρηματία στην Βούλα και να μου αποδώσουν οποιαδήποτε μορφής συνεργασία μαζί του, δηλώνω ότι:

Το φθινόπωρο του 2015 μου προτάθηκε από τον βασικό μέτοχο, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες facility management, επαγγελματική συνεργασία για την σύσταση εταιρείας στον χώρο των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων.

Συμμετείχα στην ίδρυση της εταιρείας την 14η Οκτωβρίου 2015 με αποκλειστικό καταστατικό σκοπό την παροχή υπηρεσιών Facility Managment σε ξενοδοχεία και εκλέχθηκα Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος.

Απεχώρησα αμέσως από το Διοικητικό Συμβούλιο μετά την παρέλευση δέκα πέντε ημερών και γι αυτό δεν υπάρχει οποιαδήποτε συναλλαγή, που να έχει πραγματοποιηθεί μέσω τραπεζικών λογαριασμών και συστημάτων πληρωμής της εταιρείας με την υπογραφή μου.

Ουδέποτε κατέβαλα την μετοχική εισφορά μου και ουδέποτε υπέγραψα έγγραφο της εταιρείας.

Κατόπιν τούτων λόγω της ουσιαστικής αποχώρησής μου από το πρώτο δεκαπενθήμερο και λόγω των πολλαπλών αρνήσεών μου καταβολής της εταιρικής εισφοράς στον σχηματισμό του εταιρικού κεφαλαίου, λόγω της ειλημμένης απόφασής μου να αποχωρήσω, ολοκληρώθηκε η πλήρης αποδέσμευσή μου και τυπικά τον Μάρτιο του 2016.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της τυπικής παραμονής μου στην εταιρεία δεν είχα οποιαδήποτε παροχή σε είδος.

Όλα τα ανωτέρω καταδεικνύονται και προκύπτουν από δημόσια έγγραφα και από τις κατά νόμο εταιρικές δημοσιεύσεις.

Πέραν της γνωριμίας μου με τον αρχικό βασικό μέτοχο ουδεμία γνώση ή επαγγελματική σχέση είχα με τους λοιπούς μετόχους της εταιρείας.

Γίνεται αμέσως αντιληπτό, ότι η όποια αποσπασματική και συνεπώς αυθαίρετη αναφορά σε επαγγελματική μου συνεργασία με εταιρεία, που κάποιος εκ των μετόχων και πάντως όχι ο βασικός, προκαλεί το κοινωνικό ή οποιοδήποτε άλλο ενδιαφέρον, απορρέει από την αναγνωρισιμότητά μου από την πολιτική μου δραστηριότητα.

Δεν μπορώ να πιστέψω ότι το 2018 ποινικοποιείται συμπερασματικά η επαγγελματική δραστηριότητα κάποιου που αρνήθηκε έμπρακτα να είναι επαγγελματίας πολιτικός και παραιτήθηκε της βουλευτικής ιδιότητάς του, χωρίς να του ζητηθεί.

Θα είναι αφέλεια ότι αυτό το “κυνήγι μαγισσών” δεν έχει να κάνει με την αναζήτηση των όποιων προθέσεών μου, εν όψει παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου.

Άρης Σπηλιωτόπουλος».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η πτώση πωλήσεων φέρνει απολύσεις ‑Ποια ιστορική εταιρεία περνά δύσκολα

Οικονομία 18.02.2026
Δύσκολες στιγμές για την εταιρεία

Κύπελλο μπάσκετ: Φοβερό κάρφωμα από τον Σμιθ στο Ηρακλής ‑ Μύκονος, βίντεο

Αθλητικά Νέα 18.02.2026
Ο Αμερικανός φόργουορντ απογειώθηκε και κάρφωσε στο καλάθι της Μυκόνου στον προημιτελικό του Final-8

Ειρήνη Μουρτζούκου: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με πρόθεση για τον θάνατο του Παναγιωτάκη

Ελλάδα 18.02.2026
Θα κληθεί εκ νέου σε απολογία από την ανακρίτρια Αμαλιάδας

Στέφανος Τσιτσιπάς: Απέκλεισε τον Μεντβέντεφ και προκρίθηκε στους «8» στο Κατάρ!

Αθλητικά Νέα 18.02.2026
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε με 2-0 σετ (6-3, 6-4) του Ντανίλ Μεντβέντεφ και εξασφάλισε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Qatar Open, διακόπτοντας παράλληλα το νικηφόρο σερί του Ρώσου στις πρόσφατες, μεταξύ τους, αναμετρήσεις.

Κηρύχθηκαν μνημείο οι 12 φωτογραφίες από την εκτέλεση των 200 στην Καισαριανή

Ελλάδα 18.02.2026
Οι 12 φωτογραφίες από τις εκτελέσεις αγωνιστών από τους Γερμανούς στην Καισαριανή την περίοδο της Κατοχής, κηρύχθηκαν μνημείο από το υπουργείο Πολιτισμού, ανοίγοντας τον δρόμο για την επιστροφή τους στην Ελλάδα

Πέθανε σε ηλικία 82 ετών ο συνταγματολόγος και πρώην υπουργός Αντώνης Μανιτάκης

Ελλάδα 18.02.2026
Διήμερο πένθος στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ - Σε στενό οικογενειακό κύκλο η κηδεία του

Oι τρανς γυναίκες είναι γυναίκες, σύμφωνα με ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

LGBTQI+ 18.02.2026
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε ψήφισμα με το οποίο αναγνωρίζει επίσημα ότι οι τρανς γυναίκες είναι γυναίκες, στέλνοντας ισχυρό πολιτικό μήνυμα υπέρ της ισότητας των φύλων και των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+

Συνελήφθη ο αρχιφύλακας των φυλακών Δομοκού για συνέργεια σε φόνο

Ελλάδα 18.02.2026
Η υπόθεση αφορά τη δολοφονία του Αντώνη Παπαδάτου, την Κυριακή, σε χώρο της φυλακής, παρουσία του αρχιφύλακα, ενός Βούλγαρου βαρυποινίτη και, πιθανόν, ενός Αλβανού βαρυποινίτη

Κλείνει το Λεξικοπωλείο στο Παγκράτι μετά από 14 χρόνια

Πολιτισμός 18.02.2026
Η ανακοίνωση του βιβλιοπωλείου

Ελληνική η 2η καλύτερη παραλία στον κόσμο για το 2026 σύμφωνα με το TripAdvisor

Ελλάδα 18.02.2026
Συνολικά 4 ακτές της χώρας μας στην 20άδα

Κρατούμενος απέδρασε από τα δικαστήρια Ευελπίδων

Ελλάδα 18.02.2026
Δείτε βίντεο από τη στιγμή που οι αστυνομικοί αντιλαμβάνονται πως ένα κρατούμενος έχει διαφύγει