E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ασφάλειες αυτοκινήτου: Αυξήσεις ως και 20%

Πότε και ποιοι θα πληρώσουν ακριβότερα

Δημοσίευση 1/11/2018 | 08:30

Ασφάλειες αυτοκινήτου: Αυξήσεις ως και 20%

Κακά μαντάντα φέρνουν για την τσέπη των οδηγών στην Ελλάδα οι υπολογισμοί των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στις ασφάλειες αυτοκινήτου. Έρχονται αυξήσεις μάλιστα θα φτάσουν ως και το 20% σύμφωνα με τις προβλέψεις.
Παράγοντες της αγοράς τονίζουν ότι τα τελευταία χρόνια υπήρξαν, λόγω οικονομικής κρίσης, μειώσεις που αθροιστικά έφτασαν ως και το 50% σε ορισμένες περιπτώσεις. Οι εταιρείες του κλάδου υπολογίζουν ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα θα αρχίσουν να καταγράφουν ζημιές και έτσι θεωρείται μονόδρομος η αύξηση στα ασφάλιστρα.

Αυξήσεις 15% με 20% στις ασφάλειες αυτοκινήτου
Όπως λέει στην εφημερίδα “Το Έθνος” ο πρόεδρος της Επιτροπής Αυτοκινήτου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, Δημήτρης Ζορμπάς, οι ανατιμήσεις θα είχαν έρθει από το 2016, θα ήταν περί το 9%, ωστόσο οι εταιρείες βρήκαν νέους πελάτες στον τεράστιο όγκο των ανασφάλιστων και έτσι οι αυξήσεις στα ασφάλιστρα πήγαν για αργότερα.
Τώρα οι εταιρείες εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν τις αυξήσεις στα συμβόλαια από τις αρχές του επόμενου έτους και αυτές υπολογίζεται ότι θα κυμανθούν σε διψήφια επίπεδα με έναν πρώτο υπολογισμό να μιλάει για αυξήσεις μεταξύ 15% και 20%.
Για τις αυξήσεις θα ληφθεί υπόψη και το προφίλ του κάθε οδηγού, από τα τροχαία τα οποία έχει προκαλέσει ως τον τόπο που ζει κλπ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μυστήριο με το νεκρό ζευγάρι ηλικιωμένων στα Ψαχνά Ευβοίας: Βρέθηκε δοχείο με καύσιμο κοντά στις σορούς τους

Ελλάδα 31.01.2026
Οι Αρχές αναζητούν απαντήσεις γύρω από τις συνθήκες θανάτου του νεκρού ηλικιωμένου ζευγαριού στα Ψαχνά Ευβοίας

Οι επιστήμονες χτυπούν το «καμπανάκι» – Δύο νέοι ιοί η επόμενη μεγάλη απειλή

Tech + Science 31.01.2026
Το κύριο πρόβλημα είναι ότι οι ιοί με ζωική προέλευση μπορούν να μεταλλαχθούν

«Παγώνουν» οι κλήσεις από τις οκτώ AI κάμερες στην Αττική – Ο λόγος

Ελλάδα 31.01.2026
Γιατί δεν είναι δυνατή η αυτοματοποιημένη βεβαίωση και αποστολή προστίμων μέσω ψηφιακών ειδοποιήσεων από τις κάμερες AI

Νέο δημοσίευμα για την υγεία του Τραμπ: Γιατροί λένε ότι `είναι στα πρώτα στάδια άνοιας`

Κόσμος 31.01.2026
Ο Τραμπ `έχει πάθει εγκεφαλικό, κρατά το δεξί του χέρι με το αριστερό`

Βιολάντα: Σε εξέλιξη οι έρευνες για τη φονική έκρηξη, οι προειδοποιήσεις που αγνοήθηκαν

Ελλάδα 31.01.2026
Στο επίκεντρο οι δεξαμενές προπανίου και οι καταγγελίες για οσμή αερίου πριν το δυστύχημα

Νέο έκτακτο της ΕΜΥ: Κόκκινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες

Καιρός 31.01.2026
Οι περιοχές που βρίσκονται στο επίκεντρο

Πέθανε η Κάθριν Ο’Χάρα, η μητέρα του Κέβιν από την αγαπημένη ταινία «Μόνος στο Σπίτι»

Κόσμος Χτες
Έφυγε σε ηλικία 71 ετών έχοντας αφήσει ανεξίτηλο αποτύπωμα στον κινηματογράφο και την τηλεόραση, με καριέρα που εκτείνεται σε περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες.

Βιολάντα: Νέο βίντεο ντοκουμέντο – Δύο εκρήξεις μέσα σε 6 δευτερόλεπτα

Ελλάδα Χτες
Nέες αποκαλύψεις φέρνουν στο φως σοβαρές παραλείψεις, αλλά και καταγγελίες για αδιαφορία απέναντι σε προειδοποιητικά σημάδια που –όπως φαίνεται– είχαν εκδηλωθεί πολύ πριν από τη φονική έκρηξη.

«Ο Μπιλ Γκέιτς κόλλησε ΣΜΝ από Ρωσίδες – Έκανε θεραπεία κρυφά από τη Μελίντα»: Αποκαλυπτικά έγγραφα του Έπσταϊν

Κόσμος Χτες
«Μου ζητήθηκε να κάνω πράγματα που ξεπερνούν τα όρια του παράνομου», φέρεται να είπε σύμβουλος του Γκέιτς