E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δολοφονία Κατσίφα: Καλείται για εξηγήσεις η πρέσβης της Αλβανίας

Το απόγευμα θα κληθεί στο ελληνικό ΥΠΕΞ

Δημοσίευση 29/10/2018 | 14:19

Δολοφονία Κατσίφα: Καλείται για εξηγήσεις η πρέσβης της Αλβανίας

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το αιματηρό περιστατικό στην Αλβανία με θύμα τον 35χρονο Έλληνα Κωνσταντίνο Κατσίφα, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών είχε κάνει σαφή την πρόθεσή του να ζητήσει εξηγήσεις από τις αλβανικές αρχές. Και αυτό θα κάνει το απόγευμα της Δευτέρας (29.10.2018).

Διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι το απόγευμα πρόκειται να κληθεί στο υπουργείο Εξωτερικών η πρέσβης της Αλβανίας στην Αθήνα προκειμένου να δώσει εξηγήσεις και να της επιδοθεί διάβημα διαμαρτυρίας από την ελληνική πλευρά για το θάνατο του Έλληνα ομογενούς.

Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας φέρεται να πυροβόλησε στον αέρα μετά από διαπληκτισμό με Αλβανούς αστυνομικούς, το πρωί της Κυριακής (20.10.2018) στο χωριό Βουλιαράτες, κοντά στο Αργυρόκαστρο. Ακολούθησε καταδίωξή του από Αλβανούς κομάντος, που τον εντόπισαν σε βουνοπλαγιά πάνω από το χωριό. Σύμφωνα με την αλβανική αστυνομία, ο Κατσίφας πυροβολούσε κατά των αστυνομικών επί μισή ώρα και ως «απάντηση» οι κομάντος τον εκτέλεσαν με μια σφαίρα στο κεφάλι και άλλη μια στο θώρακα.

Στην υπόθεση υπάρχουν «σκοτεινά» σημεία, με τους συγχωριανούς του 35χρονου και όσους τον γνώριζαν να μιλούν για μια εν ψυχρώ εκτέλεση από τους Αλβανούς κομάντος.

Εμπρηστικός Ράμα
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα της Κυριακής το ΥΠΕΞ, η Αθήνα κράτησε αποστάσεις από τα όσα υποστηρίζουν οι αλβανικές αρχές. Αναφέρεται χαρακτηριστικά πως ο Έλληνας πολίτης «φέρεται να άνοιξε πυρ» και σημειώνεται πως είναι απαράδεκτο το γεγονός πως η επιχείρηση είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. Ξεκαθαρίζεται μάλιστα πως το ελληνικό ΥΠΕΞ περιμένει να χυθεί άπλετο φως στις συνθήκες θανάτου του Έλληνα πολίτη. Και διαμηνύει πως «θα προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες άμεσα».

Στην ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών επέλεξε να «απαντήσει» μέσω twitter και με άκρως εμπρηστικό τρόπο ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα. Στη γραμμή των αλβανικών ΜΜΕ (σ.σ. από την πρώτη στιγμή αποκάλεσαν ακραίο εξτρεμιστή τον 35χρονο και τον συνέδεσαν ακόμα και με τη Χρυσή Αυγή), ο Ράμα χαρακτήρισε τον Κατσίφα «τρελό εξτρεμιστή» και κάλεσε την Ελλάδα να… προσευχηθεί που δεν υπήρξαν άλλα θύματα.

«Αγαπητοί γείτονες! Αντί να χαρακτηρίζουμε απαράδεκτο το περιστατικό της απώλειας ζωής ενός τρελού που πυροβόλησε την αστυνομία μας, η οποία έκανε μόνο τη δουλειά της, ας ευχαριστήσουμε μαζί τον Θεό, που δεν χάθηκε κανείς αθώος από μία εξτρεμιστική τρέλα» έγραψε χαρακτηριστικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γυναίκα χτυπήθηκε από κεραυνό έξω από εκκλησία και έπαθε ανακοπή – Διασώστες την επανέφεραν στη ζωή

E-Daily 3.Left Χτες
Η Ζαν Μένα χτυπήθηκε από κεραυνό έξω από εκκλησία στις ΗΠΑ και υπέστη καρδιακή ανακοπή

Δημιουργήθηκε ομάδα για τη διάσωση του λαγοκέφαλου – «Αξίζει προστασία και σεβασμό»

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Η αξία μιας ζωής δεν πρέπει να κρίνεται αποκλειστικά από τη χρησιμότητα»

ΠΑΟΚ ‑ Μπέβερεν 4‑1: Τεσσάρα ο Δικέφαλος στο ανεπίσημο ντεμπούτο Λίσι, με κέφια ο Ζαφείρης

Αθλητικά Νέα Χτες
Εξαιρετική η πρώτη εντύπωση του νέου ΠΑΟΚ - ο Ντέλιας καθόρισε το πρώτο ημίχρονο

Μαρία Καρυστιανού: Η απάντησή της για το δημοσίευμα περί αγοράς ακινήτου μέσω fund– «Ούτε καν το θυμάμαι»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η Μαρία Καρυστιανού έκανε λόγο για «εκβιασμούς», τους οποίους, όπως είπε, δεν αποδέχεται.

Η Μάρω Κοντού πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο μετά από δύο εβδομάδες

E-Daily 3.Left Χτες
Η ηθοποιός υπέστη κάκωση στο αριστερό ισχίο ύστερα από πέσιμο

Τι κρύβουν οι κόκκινοι φάκελοι του Πούτιν για το Καλίνινγκραντ ‑ ποιο είναι το μήνυμα προς το ΝΑΤΟ

E-Daily 3.Left Χτες
Ο Πούτιν συγκάλεσε εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας για τον ρωσικό θύλακα στη Βαλτική, με παρόντες τους επικεφαλής FSB, Αμυνας και Εσωτερικών.

Η Ιταλία ψήνεται στον καύσωνα: 5 νεκροί σε 24 ώρες σύμφωνα με τον ΠΟΥ

Κόσμος Χτες
Κανόνια νερού έξω από το Κολοσσαίο για τους τουρίστες

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ένοχοι 57 κατηγορούμενοι για παράνομες επιδοτήσεις ‑ Ποινές φυλάκισης έως τρία έτη

Ελλάδα Χτες
Σε 28 καταδικασθέντες επιβλήθηκαν επίσης χρηματικές ποινές από 500 έως 8.000 ευρώ, με τριετή αναστολή στην εκτέλεση των ποινών

Πέθανε η μητέρα της Αφροδίτης Νέστορα μετά επίθεση με γκαζάκια στο σπίτι της

E-Daily 2.TopNews Χτες
Την τελευταία της πνοή άφησε η μητέρα της Αφροδίτης Νέστορά μετά την εμπρηστική επίθεση στου σπίτι τους στη Θεσσαλονίκη

Ιταλία: Υπό έρευνα ο Αλεσάντρο Μπαστόνι για υπόθεση εκπόρνευσης ανήλικης

Κόσμος Χτες
Yπόθεση εκπόρνευσης ανηλίκων που συνδέεται με εταιρεία εκδηλώσεων στο Μιλάνο

Αεροπλάνο σε ουρανοξύστη του Πεκίνου: Τι αποκρύπτει η Κίνα για το σοκαριστικό περιστατικό

E-Daily 3.Left Χτες
Τέσσερις μέρες μετά τη συντριβή στον ψηλότερο πύργο της κινεζικής πρωτεύουσας, η κυβέρνηση τηρεί σιγή ιχθύος ενώ εικόνες και αναρτήσεις εξαφανίζονται από το διαδίκτυο.

«Χωρίς εγκέφαλο, καρδιά, πνεύμονες»: Θάνατος μυστήριο ναυτικού στη Βενεζουέλα, έλειπαν όργανά του

E-Daily 2.TopNews Χτες
H οικογένειά του ζήτησε επαναληπτική νεκροψία όταν παρέλαβε τη σορό έναν μήνα αργότερα, διαπιστώνοντας πως τους επεστράφη χωρίς όργανα