E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τα δυο ενδεχόμενα για το θάνατο του Έλληνα ομογενή στους Βουλιαράτες

Χτύπησαν τους γονείς του

Δημοσίευση 29/10/2018 | 08:24

Τα δυο ενδεχόμενα για το θάνατο του Έλληνα ομογενή στους Βουλιαράτες

Οργισμένη και σοκαρισμένη η ομογένεια στην Αλβανία μετά το αιματηρό περιστατικό στο χωριό Βουλιαράτες κοντά στο Αργυρόκαστρο. Οι συνθήκες υπό τις οποίες σκοτώθηκε ο 35χρονος Κωνσταντίνος Κατσίφας παραμένουν ένα μυστήριο, με τον πρώην πρόεδρο της Ομόνοιας, Λεωνίδα Παππά να μην αποκλείει το ενδεχόμενο η ανταλλαγή πυροβολισμών την οποία επικαλείται η αλβανική αστυνομία να είναι «στημένη».

“Το φάγατε το παιδί” – Οργισμένες οι αντιδράσεις των κατοίκων στους Βουλιαράτες...
Όλα έγιναν στο χωριό Βουλιαράτες, κοντά στο Αργυρόκαστρο, το πρωί της 28ης Οκτωβρίου. Στο χωριό έγινε τελετή μνήμης στο νεκροταφείο των πεσόντων στο αλβανικό μέτωπο, παρουσία (μεταξύ άλλων) και της υπουργού Πολιτισμού Μυρσίνης Ζορμπά.

Η αρχική πληροφορία πως οι αλβανικές αρχές κατέβασαν σημαία που είχε υψώσει ο Κωνσταντίνος Κατσίφας παραμένει θολό σημείο της υπόθεσης. Ο Λεωνίδας Παππάς, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας (29.10.2018) στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα του ΑΝΤ1, τόνισε πως στην αρχή κανείς δεν ήξερε τι ακριβώς είχε συμβεί. Ήταν συγχωριανοί του 35χρονου που είπαν πως είχε πυροβολήσει στον αέρα, μετά από διαπληκτισμό που είχε με Αλβανούς αστυνομικούς.

Αμέσως μετά, τόνισε ο κ. Παππάς, ειδικές δυνάμεις κύκλωσαν την περιοχή και ελικόπτερο άρχισε να πετά πάνω από το χωριό. Οι εκδηλώσεις, πάντως, συνεχίστηκαν κανονικά. «Ο Κωνσταντίνος κάθε χρόνο σημαιοστόλιζε με δική του πρωτοβουλία. Δεν είχε ψυχολογικά προβλήματα, δούλευε στην οικοδομή. Είχε υπερβολική αγάπη για την πατρίδα», τόνισε. Και πρόσθεσε πως «το αν πήγε να σηκώσει σημαία είναι αδιευκρίνιστο».

«Του έδειξαν το περίστροφο»
Σύμφωνα με τη μαρτυρία του Λεωνίδα Παππά, νωρίς το πρωί της Κυριακής ο Κωνσταντίνος Κατσίφας είχε διαπληκτισμό με Αλβανούς αστυνομικούς που βρίσκονταν στους Βουλιαράτες. Όπως είπε, εκείνοι του έδειξαν το περίστροφο και ο 35χρονος «θόλωσε».

«Δεν ξέρουμε τι έγινε αλλά ότι λογομάχησε με τους αστυνομικούς όταν του έδειξαν με επιδεικτικό τρόπο το περίστροφο», είπε. Ο Κατσίφας έφυγε από το σημείο, πήγε στο σπίτι του, πήρε ένα καλάσνικοφ και επέστρεψε στο σημείο, πυροβολώντας στον αέρα.

«Αν ήθελε να σκοτώσει, θα σκότωνε. Οι αστυνομικοί ήταν στα πέντε μέτρα», είπε ο Λεωνίδας Παππάς, σημειώνοντας πως οι Αλβανοί αστυνομικοί «κρύφτηκαν στα καφενεία κι εκείνος έφυγε».

Αφού τελείωσε η εκδήλωση μνήμης στους Βουλιαράτες, ειδικές δυνάμεις κύκλωσαν την περιοχή. Στο σημείο όπου είχε κρυφτεί ο Κωνσταντίνος Κατσίφας, μια παλιά δεξαμενή στο βουνό πίσω από το χωριό, δεν ήταν δύσκολο να εντοπιστεί. Κι εδώ προκύπτουν τα ερωτήματα και τα σενάρια.

Κατά τον Λεωνίδα Παππά, τα ενδεχόμενα που οδήγησαν στο θάνατο του 35χρονου είναι δυο: είτε οι Αλβανοί κομάντος τον εκτέλεσαν από την πρώτη στιγμή και στη συνέχεια άρχισαν να πυροβολούν μόνοι τους για να «στήσουν» ένα περιστατικό εμπλοκής και ανταλλαγής πυροβολισμών είτε (όπως αναφέρει η επίσημη εκδοχή της αλβανικής αστυνομίας) όταν του τελείωσαν οι σφαίρες βγήκε με το όπλο προτεταμένο, φώναξε «Ζήτω η Ελλάς» και επέλεξε να τον σκοτώσουν.

Χτύπησαν τους γονείς του
Ο Λεωνίδας Παππάς κατήγγειλε ακόμα ότι οι Αλβανοί αστυνομικοί που πήγαν στο σπίτι του Κατσιφά αναζητώντας τον, χτύπησαν τους γονείς του. Ήταν περίπου το μεσημέρι μετά το περιστατικό στην πλατεία του χωριού όταν έφτασαν στο σπίτι του αναζητώντας τον.

«Χτύπησαν και έβρισαν τους γονείς του με το χειρότερο τρόπο. Έκαναν το σπίτι άνω κάτω», τόνισε ο πρώην πρόεδρος της Ομόνοιας.

Αλβανική αστυνομία: Μας πυροβολούσε μισή ώρα
Η αστυνομία της Αλβανίας, σε ανακοίνωσή της αργά το βράδυ της Κυριακής (28.10.2018) επιχείρησε να δώσει «διευκρινίσεις» για τα όσα έγιναν και οδήγησαν στο θάνατο του 35χρονου άνδρα, πατέρα ενός κοριτσιού. Σύμφωνα με την εκδοχή των αλβανικών αρχών (που χαρακτηρίζουν τον Κατσίφα εξτρεμιστή και τον συνδέουν ακόμη και με τη Χρυσή Αυγή) ο 35χρονος άνοιξε περισσότερες από μια φορά πυρ εναντίον τους.

Όταν οι Αλβανοί κομάντος έφτασαν στο σημείο όπου είχε κρυφτεί ο Κατσίφας, σύμφωνα πάντα με την εκδοχή της αστυνομίας, ο 35χρονος πυροβόλησε ξανά. «Οι ειδικές δυνάμεις προσπάθησαν να καλυφθούν για να προστατεύσουν τις ζωές τους και με ένα μεγάφωνο επανειλημμένα κάλεσαν τον πολίτη, που συνέχιζε να πυροβολεί, να παραδοθεί και να πετάξει το όπλο του», αναφέρει η ανακοίνωση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2026: Αθλητής δήλωσε μετά τη νίκη του ότι απάτησε τη σύντροφό του

Αθλητικά Νέα Χτες
Το αποκάλεσε το «μεγαλύτερο λάθος της ζωής μου»

Πατέρας σκότωσε την 23χρονη κόρη του στο σπίτι τους και δικαστήριο ζήτησε να μην διωχθεί κανείς

Κόσμος Χτες
Οι τοπικές δικαστικές αρχές είχαν αρχικά κρίνει ότι κανείς δεν πρέπει να διωχθεί για τον θάνατό της

Αμπου Ντάμπι: Έλληνας προξενικός υπάλληλος εξέδιδε παράνομες βίζες ‑ Εισέπραξε 708.000 ευρώ

Κόσμος Χτες
Ο υπάλληλος του προξενείου είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε 11 χρόνια κάθειρξη - Επικύρωσε την ποινή ο Αρειος Πάγος

Τραγικός θάνατος για πατέρα και γιο που έκαναν ορειβασία και πέθαναν με 100 μέτρα διαφορά στα Χάιλαντς

Κόσμος Χτες
Η έρευνα και η Δικαιοσύνη έδειξαν ότι οι θάνατοι του πατέρα και του γιου οφείλονται σε ατύχημα

Καρυστιανού για αμβλώσεις: «Ως παιδίατρος έχω άλλα δεδομένα»

Πολιτική Χτες
Η Μαρία Καρυστιανού κλήθηκε να μιλήσει ξανά για το ζήτημα των αμβλώσεων, τονίζοντας πως η βασική αιτία για αυτές είναι η ακρίβεια

Την άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη αποφάσισε η Βουλή με ψήφους ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Λύσης

Πολιτική Χτες
«Κατάπληξη και αηδία προκαλεί η στάση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, δίνει διαπιστευτήρια συγκυβέρνησης με ΝΔ» σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Προφυλακίστηκε ο 54χρονος σμήναρχος: Έδωσε ονόματα και «ένιωσε ανακουφισμένος από τη σύλληψή του»

Ελλάδα Χτες
Υποστήριξε ότι εξαπατήθηκε και πως όταν κατάλαβε ότι έδινε πληροφορίες στην Κίνα ξεκίνησαν οι απειλές και οι εκβιασμοί

DNA από τη μητέρα της Λόρα ζήτησαν οι Γερμανοί – Ένα βήμα πριν από την έφοδο σε σπίτια και την άρση απορρήτου

Ελλάδα Χτες
Δόθηκε ευρωπαϊκή εισαγγελική δικαστική εντολή έρευνας για τον εντοπισμό της

Σουηδία: Λιβανέζος προσπάθησε να βγάλει τα μάτια γιατρού γιατί συνεργαζόταν με την γυναίκα του

Κόσμος Χτες
Η γυναίκα είχε πέσει θύμα ενδοοικογενειακής βιας και στο παρελθόν από τον σύζυγό της εξαιτίας της ζήλειας του

Το πρόγραμμα Μητσοτάκη στην Τουρκία ‑ Τι ώρα θα γίνει η συνάντηση με Ερντογάν

Ελλάδα Χτες
Η επίσκεψη θα ξεκινήσει με την κατ` ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο της Τουρκίας και θα ακολουθήσει το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας των δύο χωρών

Πώς σχηματίστηκαν οι τρεις εντυπωσιακές «φάλαινες» της Ταϊλάνδης που μοιάζουν να... κολυμπούν μέσα στο δάσος

Κόσμος Χτες
Ο σχηματισμός δημιουργήθηκε πριν από περίπου 75 εκατομμύρια χρόνια - Ένα δίκτυο μονοπατιών πεζοπορίας οδηγεί στους τρεις βράχους, ωστόσο μόνο οι δύο μεγαλύτεροι είναι προσβάσιμοι στο κοινό