E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τα δυο ενδεχόμενα για το θάνατο του Έλληνα ομογενή στους Βουλιαράτες

Χτύπησαν τους γονείς του

Δημοσίευση 29/10/2018 | 08:24

Τα δυο ενδεχόμενα για το θάνατο του Έλληνα ομογενή στους Βουλιαράτες

Οργισμένη και σοκαρισμένη η ομογένεια στην Αλβανία μετά το αιματηρό περιστατικό στο χωριό Βουλιαράτες κοντά στο Αργυρόκαστρο. Οι συνθήκες υπό τις οποίες σκοτώθηκε ο 35χρονος Κωνσταντίνος Κατσίφας παραμένουν ένα μυστήριο, με τον πρώην πρόεδρο της Ομόνοιας, Λεωνίδα Παππά να μην αποκλείει το ενδεχόμενο η ανταλλαγή πυροβολισμών την οποία επικαλείται η αλβανική αστυνομία να είναι «στημένη».

“Το φάγατε το παιδί” – Οργισμένες οι αντιδράσεις των κατοίκων στους Βουλιαράτες...
Όλα έγιναν στο χωριό Βουλιαράτες, κοντά στο Αργυρόκαστρο, το πρωί της 28ης Οκτωβρίου. Στο χωριό έγινε τελετή μνήμης στο νεκροταφείο των πεσόντων στο αλβανικό μέτωπο, παρουσία (μεταξύ άλλων) και της υπουργού Πολιτισμού Μυρσίνης Ζορμπά.

Η αρχική πληροφορία πως οι αλβανικές αρχές κατέβασαν σημαία που είχε υψώσει ο Κωνσταντίνος Κατσίφας παραμένει θολό σημείο της υπόθεσης. Ο Λεωνίδας Παππάς, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας (29.10.2018) στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα του ΑΝΤ1, τόνισε πως στην αρχή κανείς δεν ήξερε τι ακριβώς είχε συμβεί. Ήταν συγχωριανοί του 35χρονου που είπαν πως είχε πυροβολήσει στον αέρα, μετά από διαπληκτισμό που είχε με Αλβανούς αστυνομικούς.

Αμέσως μετά, τόνισε ο κ. Παππάς, ειδικές δυνάμεις κύκλωσαν την περιοχή και ελικόπτερο άρχισε να πετά πάνω από το χωριό. Οι εκδηλώσεις, πάντως, συνεχίστηκαν κανονικά. «Ο Κωνσταντίνος κάθε χρόνο σημαιοστόλιζε με δική του πρωτοβουλία. Δεν είχε ψυχολογικά προβλήματα, δούλευε στην οικοδομή. Είχε υπερβολική αγάπη για την πατρίδα», τόνισε. Και πρόσθεσε πως «το αν πήγε να σηκώσει σημαία είναι αδιευκρίνιστο».

«Του έδειξαν το περίστροφο»
Σύμφωνα με τη μαρτυρία του Λεωνίδα Παππά, νωρίς το πρωί της Κυριακής ο Κωνσταντίνος Κατσίφας είχε διαπληκτισμό με Αλβανούς αστυνομικούς που βρίσκονταν στους Βουλιαράτες. Όπως είπε, εκείνοι του έδειξαν το περίστροφο και ο 35χρονος «θόλωσε».

«Δεν ξέρουμε τι έγινε αλλά ότι λογομάχησε με τους αστυνομικούς όταν του έδειξαν με επιδεικτικό τρόπο το περίστροφο», είπε. Ο Κατσίφας έφυγε από το σημείο, πήγε στο σπίτι του, πήρε ένα καλάσνικοφ και επέστρεψε στο σημείο, πυροβολώντας στον αέρα.

«Αν ήθελε να σκοτώσει, θα σκότωνε. Οι αστυνομικοί ήταν στα πέντε μέτρα», είπε ο Λεωνίδας Παππάς, σημειώνοντας πως οι Αλβανοί αστυνομικοί «κρύφτηκαν στα καφενεία κι εκείνος έφυγε».

Αφού τελείωσε η εκδήλωση μνήμης στους Βουλιαράτες, ειδικές δυνάμεις κύκλωσαν την περιοχή. Στο σημείο όπου είχε κρυφτεί ο Κωνσταντίνος Κατσίφας, μια παλιά δεξαμενή στο βουνό πίσω από το χωριό, δεν ήταν δύσκολο να εντοπιστεί. Κι εδώ προκύπτουν τα ερωτήματα και τα σενάρια.

Κατά τον Λεωνίδα Παππά, τα ενδεχόμενα που οδήγησαν στο θάνατο του 35χρονου είναι δυο: είτε οι Αλβανοί κομάντος τον εκτέλεσαν από την πρώτη στιγμή και στη συνέχεια άρχισαν να πυροβολούν μόνοι τους για να «στήσουν» ένα περιστατικό εμπλοκής και ανταλλαγής πυροβολισμών είτε (όπως αναφέρει η επίσημη εκδοχή της αλβανικής αστυνομίας) όταν του τελείωσαν οι σφαίρες βγήκε με το όπλο προτεταμένο, φώναξε «Ζήτω η Ελλάς» και επέλεξε να τον σκοτώσουν.

Χτύπησαν τους γονείς του
Ο Λεωνίδας Παππάς κατήγγειλε ακόμα ότι οι Αλβανοί αστυνομικοί που πήγαν στο σπίτι του Κατσιφά αναζητώντας τον, χτύπησαν τους γονείς του. Ήταν περίπου το μεσημέρι μετά το περιστατικό στην πλατεία του χωριού όταν έφτασαν στο σπίτι του αναζητώντας τον.

«Χτύπησαν και έβρισαν τους γονείς του με το χειρότερο τρόπο. Έκαναν το σπίτι άνω κάτω», τόνισε ο πρώην πρόεδρος της Ομόνοιας.

Αλβανική αστυνομία: Μας πυροβολούσε μισή ώρα
Η αστυνομία της Αλβανίας, σε ανακοίνωσή της αργά το βράδυ της Κυριακής (28.10.2018) επιχείρησε να δώσει «διευκρινίσεις» για τα όσα έγιναν και οδήγησαν στο θάνατο του 35χρονου άνδρα, πατέρα ενός κοριτσιού. Σύμφωνα με την εκδοχή των αλβανικών αρχών (που χαρακτηρίζουν τον Κατσίφα εξτρεμιστή και τον συνδέουν ακόμη και με τη Χρυσή Αυγή) ο 35χρονος άνοιξε περισσότερες από μια φορά πυρ εναντίον τους.

Όταν οι Αλβανοί κομάντος έφτασαν στο σημείο όπου είχε κρυφτεί ο Κατσίφας, σύμφωνα πάντα με την εκδοχή της αστυνομίας, ο 35χρονος πυροβόλησε ξανά. «Οι ειδικές δυνάμεις προσπάθησαν να καλυφθούν για να προστατεύσουν τις ζωές τους και με ένα μεγάφωνο επανειλημμένα κάλεσαν τον πολίτη, που συνέχιζε να πυροβολεί, να παραδοθεί και να πετάξει το όπλο του», αναφέρει η ανακοίνωση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χωρίς ΑΤΑΚ σε αγροτεμάχια κάτω των 20 στρεμμάτων στις δηλώσεις ΟΣΔΕ του 2026

Ελλάδα 14.01.2026
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση αγροτών και κυβέρνησης

Emirates FA Cup: Τα highlights του 3ου γύρου

Αθλητικά Νέα 14.01.2026
Δείτε τα καλύτερα Γκολ, τις Ασίστ και τις Αποκρούσεις από τα γήπεδα της Αγγλίας

Παραιτήθηκε ο διοικητής της ΥΠΑ για το μπλακ άουτ στο FIR Αθηνών, μετά από απαίτηση του Δήμα

Ελλάδα 14.01.2026
Ο Γιώργος Σαουνάτσος υπέβαλε την παραίτησή του από τη διοίκηση της ΥΠΑ υπό το βάρος του πορίσματος για το πολύωρο black out

Εξαφάνιση Λόρας: Ανήλικοι εντόπισαν τη 16χρονη στην Αθήνα

Ελλάδα 14.01.2026
Βρέθηκε στίγμα του wifi της στην Ομόνοια

Αυτό είναι το κτίριο της «σούπερ‑πρεσβείας» της Κίνας στο Λονδίνο – Αντιδράσεις από ειδικούς στην ασφάλεια

Κόσμος 14.01.2026
Από εδώ το Πεκίνο «θα μπορούσε να κατασκοπεύει ολόκληρη την Ευρώπη» λένε οι επικριτές του σχεδίου

Η στιγμή της έκρηξης drone στο ελληνόκτητο τάνκερ «Delta Harmony» στη Μαύρη Θάλασσα: Βίντεο στο Telegram

Κόσμος 14.01.2026
Σε βίντεο που κυκλοφόρησε στο Telegram φέρεται να αποτυπώνεται η στιγμή που μη επανδρωμένο αεροσκάφος εκρήγνυται πάνω στο κατάστρωμα του «Delta Harmony»

Θλίψη στην ΕΡΤ: Πέθανε ο σκηνοθέτης Δημήτρης Μητσιώνης ‑ Με λυγμούς η ανακοίνωση από τη Δουβαρά

Ελλάδα 14.01.2026
Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια θανάτου του Δημήτρη Μητσιώνη ούτε το αν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας

Σκάνδαλο στον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας – Τι κρύβει το πόρισμα για το FIR

Ελλάδα 14.01.2026
Τι αναφέρει το πόρισμα της ειδικής επιτροπής που διερευνούσε τα αίτια

Συναγερμός στην Ελλάδα: Κύμα γρίπης απειλεί έως 2 εκατομμύρια πολίτες

Ελλάδα 14.01.2026
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στον εμβολιασμό. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, 2.700.000 πολίτες έχουν ήδη εμβολιαστεί, αριθμός σημαντικός αλλά όχι επαρκής

Καταργείται το ΣΔΟΕ – Η νέα υπηρεσία που έρχεται να «ταράξει τα νερά»

Ελλάδα 14.01.2026
Νέα εποχή στους ελέγχους: Τι αλλάζει με την κατάργηση του ΣΔΟΕ

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: 22χρονος έτρεχε με 167 χιλιόμετρα στη Μουδανιών

Ελλάδα 14.01.2026
Ρίσκαρε ζωές για την αδρεναλίνη – Το ανώτατο όριο στον συγκεκριμένο δρόμο είναι τα 90 χιλιόμετρα