E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τα δυο ενδεχόμενα για το θάνατο του Έλληνα ομογενή στους Βουλιαράτες

Χτύπησαν τους γονείς του

Δημοσίευση 29/10/2018 | 08:24

Τα δυο ενδεχόμενα για το θάνατο του Έλληνα ομογενή στους Βουλιαράτες

Οργισμένη και σοκαρισμένη η ομογένεια στην Αλβανία μετά το αιματηρό περιστατικό στο χωριό Βουλιαράτες κοντά στο Αργυρόκαστρο. Οι συνθήκες υπό τις οποίες σκοτώθηκε ο 35χρονος Κωνσταντίνος Κατσίφας παραμένουν ένα μυστήριο, με τον πρώην πρόεδρο της Ομόνοιας, Λεωνίδα Παππά να μην αποκλείει το ενδεχόμενο η ανταλλαγή πυροβολισμών την οποία επικαλείται η αλβανική αστυνομία να είναι «στημένη».

“Το φάγατε το παιδί” – Οργισμένες οι αντιδράσεις των κατοίκων στους Βουλιαράτες...
Όλα έγιναν στο χωριό Βουλιαράτες, κοντά στο Αργυρόκαστρο, το πρωί της 28ης Οκτωβρίου. Στο χωριό έγινε τελετή μνήμης στο νεκροταφείο των πεσόντων στο αλβανικό μέτωπο, παρουσία (μεταξύ άλλων) και της υπουργού Πολιτισμού Μυρσίνης Ζορμπά.

Η αρχική πληροφορία πως οι αλβανικές αρχές κατέβασαν σημαία που είχε υψώσει ο Κωνσταντίνος Κατσίφας παραμένει θολό σημείο της υπόθεσης. Ο Λεωνίδας Παππάς, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας (29.10.2018) στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα του ΑΝΤ1, τόνισε πως στην αρχή κανείς δεν ήξερε τι ακριβώς είχε συμβεί. Ήταν συγχωριανοί του 35χρονου που είπαν πως είχε πυροβολήσει στον αέρα, μετά από διαπληκτισμό που είχε με Αλβανούς αστυνομικούς.

Αμέσως μετά, τόνισε ο κ. Παππάς, ειδικές δυνάμεις κύκλωσαν την περιοχή και ελικόπτερο άρχισε να πετά πάνω από το χωριό. Οι εκδηλώσεις, πάντως, συνεχίστηκαν κανονικά. «Ο Κωνσταντίνος κάθε χρόνο σημαιοστόλιζε με δική του πρωτοβουλία. Δεν είχε ψυχολογικά προβλήματα, δούλευε στην οικοδομή. Είχε υπερβολική αγάπη για την πατρίδα», τόνισε. Και πρόσθεσε πως «το αν πήγε να σηκώσει σημαία είναι αδιευκρίνιστο».

«Του έδειξαν το περίστροφο»
Σύμφωνα με τη μαρτυρία του Λεωνίδα Παππά, νωρίς το πρωί της Κυριακής ο Κωνσταντίνος Κατσίφας είχε διαπληκτισμό με Αλβανούς αστυνομικούς που βρίσκονταν στους Βουλιαράτες. Όπως είπε, εκείνοι του έδειξαν το περίστροφο και ο 35χρονος «θόλωσε».

«Δεν ξέρουμε τι έγινε αλλά ότι λογομάχησε με τους αστυνομικούς όταν του έδειξαν με επιδεικτικό τρόπο το περίστροφο», είπε. Ο Κατσίφας έφυγε από το σημείο, πήγε στο σπίτι του, πήρε ένα καλάσνικοφ και επέστρεψε στο σημείο, πυροβολώντας στον αέρα.

«Αν ήθελε να σκοτώσει, θα σκότωνε. Οι αστυνομικοί ήταν στα πέντε μέτρα», είπε ο Λεωνίδας Παππάς, σημειώνοντας πως οι Αλβανοί αστυνομικοί «κρύφτηκαν στα καφενεία κι εκείνος έφυγε».

Αφού τελείωσε η εκδήλωση μνήμης στους Βουλιαράτες, ειδικές δυνάμεις κύκλωσαν την περιοχή. Στο σημείο όπου είχε κρυφτεί ο Κωνσταντίνος Κατσίφας, μια παλιά δεξαμενή στο βουνό πίσω από το χωριό, δεν ήταν δύσκολο να εντοπιστεί. Κι εδώ προκύπτουν τα ερωτήματα και τα σενάρια.

Κατά τον Λεωνίδα Παππά, τα ενδεχόμενα που οδήγησαν στο θάνατο του 35χρονου είναι δυο: είτε οι Αλβανοί κομάντος τον εκτέλεσαν από την πρώτη στιγμή και στη συνέχεια άρχισαν να πυροβολούν μόνοι τους για να «στήσουν» ένα περιστατικό εμπλοκής και ανταλλαγής πυροβολισμών είτε (όπως αναφέρει η επίσημη εκδοχή της αλβανικής αστυνομίας) όταν του τελείωσαν οι σφαίρες βγήκε με το όπλο προτεταμένο, φώναξε «Ζήτω η Ελλάς» και επέλεξε να τον σκοτώσουν.

Χτύπησαν τους γονείς του
Ο Λεωνίδας Παππάς κατήγγειλε ακόμα ότι οι Αλβανοί αστυνομικοί που πήγαν στο σπίτι του Κατσιφά αναζητώντας τον, χτύπησαν τους γονείς του. Ήταν περίπου το μεσημέρι μετά το περιστατικό στην πλατεία του χωριού όταν έφτασαν στο σπίτι του αναζητώντας τον.

«Χτύπησαν και έβρισαν τους γονείς του με το χειρότερο τρόπο. Έκαναν το σπίτι άνω κάτω», τόνισε ο πρώην πρόεδρος της Ομόνοιας.

Αλβανική αστυνομία: Μας πυροβολούσε μισή ώρα
Η αστυνομία της Αλβανίας, σε ανακοίνωσή της αργά το βράδυ της Κυριακής (28.10.2018) επιχείρησε να δώσει «διευκρινίσεις» για τα όσα έγιναν και οδήγησαν στο θάνατο του 35χρονου άνδρα, πατέρα ενός κοριτσιού. Σύμφωνα με την εκδοχή των αλβανικών αρχών (που χαρακτηρίζουν τον Κατσίφα εξτρεμιστή και τον συνδέουν ακόμη και με τη Χρυσή Αυγή) ο 35χρονος άνοιξε περισσότερες από μια φορά πυρ εναντίον τους.

Όταν οι Αλβανοί κομάντος έφτασαν στο σημείο όπου είχε κρυφτεί ο Κατσίφας, σύμφωνα πάντα με την εκδοχή της αστυνομίας, ο 35χρονος πυροβόλησε ξανά. «Οι ειδικές δυνάμεις προσπάθησαν να καλυφθούν για να προστατεύσουν τις ζωές τους και με ένα μεγάφωνο επανειλημμένα κάλεσαν τον πολίτη, που συνέχιζε να πυροβολεί, να παραδοθεί και να πετάξει το όπλο του», αναφέρει η ανακοίνωση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Παξοί: Συνελήφθη πλοίαρχος για τη φωτιά δύο τουριστικών σκαφών ‑ Προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση

E-Daily 2.TopNews 12.06.2026
Από το συμβάν δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός ενώ προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση έκτασης περίπου 100 τετραγωνικών μέτρων

Σκληρό βίντεο: Η στιγμή που καρχαρίας κατασπαράζει ψαροντουφεκά

E-Daily 2.TopNews 12.06.2026
Ένας αυτόπτης μάρτυρας κατέγραψε την επίθεση, με το θύμα να ακούγεται να ουρλιάζει «βοήθεια» ενώ πάλευε μέσα στο νερό

Ο Μητροπολίτης Κυθήρων δίνει τα χρήματα της μισθολογικής αύξησης για στέγη γιατρών και εκπαιδευτικών

E-Daily 3.Left 12.06.2026
«Η αύξηση μπορεί να αποτελέσει εργαλείο ενίσχυσης της κοινωνικής προσφοράς», αναφέρει σε δήλωσή του

Μουντιάλ 2026: Όλα τα γκολ της 1ης ημέρας της διοργάνωσης

E-Daily 2.TopNews 12.06.2026
Μεξικό και Νότια Κορέα πήραν νωρίς προβάδισμα στην πρόκριση από τον 1ο όμιλο

Θεσσαλονίκη: Ανήλικο βρέθηκε να κλαίει αβοήθητο στο δρόμο, συνελήφθη η μητέρα του

E-Daily 2.TopNews 12.06.2026
Σε βάρος της 47χρονης μητέρας σχηματίστηκε δικογραφία

Πύργος: Αγρια συμπλοκή 20 ανηλίκων για τα μάτια μιάς κοπέλας

E-Daily 2.TopNews 12.06.2026
Οι αστυνομικοί προσώρησαν σε πέντε προσαγωγές

«Έσφιγγε με λάστιχα γυμναστικής τον λαιμό τους μέχρι να πεθάνουν»: Νέα στοιχεία για την μητέρα που σκότωσε τα τρία παιδιά της

E-Daily 2.TopNews 12.06.2026
Νέα στοιχεία ρίχνουν φως στην υπόθεση της Λίντσεϊ Κλάνσι, της μητέρας που κατηγορείται ότι σκότωσε τα τρία παιδιά της το 2023 - Για πράξεις «ακραίας αγριότητας και σκληρότητας» έκαναν λόγο οι εισαγγελικές αρχές

Κύπρος: Φίδια τρόμαξαν τους λουόμενους στην παραλία του Πρωταρά, δείτε βίντεο

E-Daily 2.TopNews 12.06.2026
Πρόκειται για περιοχή η οποία δεν αποτελεί οργανωμένη παραλία, καθώς δεν διαθέτει ξαπλώστρες, ομπρέλες ή άλλες οργανωμένες παραλιακές υποδομές

Είναι επίσημο: Αυτός είναι ο προπονητής της Ρεάλ

E-Daily 2.TopNews 12.06.2026
Μεγάλη επιστροφή στη «Βασίλισσα»

Κύκλωμα‑μαμούθ πίσω από φαρμακείο: 15.000 αποστολές παράνομων σκευασμάτων σε Ελλάδα και εξωτερικό

E-Daily 2.TopNews 12.06.2026
Δεκατέσσερις συλλήψεις σε επιχείρηση της ΕΛΑΣ - το κύκλωμα εξήγαγε παράνομα σκευάσματα σε 90 χώρες με έσοδα άνω του 1 εκατ. ευρώ.

Τελευταία ημέρα εξετάσεων στα λύκεια – Πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα

Ελλάδα 12.06.2026
Την ερχόμενη Δευτέρα τελειώνει η σχολική χρονιά σε γυμνάσια, δημοτικά και νηπιαγωγεία